Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Chris
Anonymous Founder έγραψε:Ξεκαθαρίζω από την αρχή πως αν υπάρχει χώρος, το διπλό σεταπ είναι το σωστό το οποίο σου λύνει τα χέρια και καταργείς το άπλωμα. Το μονό πλυντήριο-στεγνωτήριο, είναι λύση ανάγκης, αν δεν γίνεται διαφορετικά. Το πλυντήριο σκέτο, μόνον για όσους δεν πλένουν κάθε μέρα και έχουν ήλιο 300+ μέρες το χρόνο.

Αν καταλαβα καλα τι λες, διαφωνω. Η λυση μονό πλυντηριο/στεγνωτηριο το ενα πανω στο αλλο ειναι καλυτερη απο ενα combo μηχανημα. Πχ υπαρχουν φορες που χρειαζεται να μπουν μισογεματα πλυντηρια ή πλυντηρια που δεν ειναι ολα τα περιεχομενα για στεγνωτηριο. Τελειωνει το πρωτο, τα πετας στο στεγνωτηριο αλλα δεν το αναβεις, μολις τελειωσει και το επομενο τα στεγνωνεις ολα μαζι. Επισης, αν χαλασει το στεγνωτηριο, συνεχιζεις να εχεις πλυντηριο και απλωνεις μεχρι να λυσεις το προβλημα. Ή βαζεις ενα πλυντηριο που θελει στεγνωτηριο και καπακια συνειδητοποιεις πως πρεπει να βαλεις ενα πλυντηριο για απλωμα. Με 2 μηχανηματα θα τελειωσεις σε 2 χρονους. Με ενα μηχανημα θα σου παρει +2 ωρες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#854458 Δεν κατάλαβες τι λέω. Η καλύτερη λύση είναι δύο χωριστά μηχανήματα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, το να έχει το πλυντήριο και στεγνωτήριο, είναι το αμέσως καλύτερο και καλό είναι να το αγοράσει έτσι, παρά να πάρει μόνο πλυντήριο και να στεγνώνει με αφυγραντήρα.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#854459 Α ειδες? Καλα που εβαλα το disclaimer στην αρχη γιατι καταλαβα το ακριβως αναποδο
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#854483 Μάλιστα,
Άρα ανάμεσα σε σκέτο πλυντήριο και σε 2-1 αξίζει το παραπάνω κόστος.
Μάλλον σε κάτι τέτοιο με κόβω. (70€ λιγότερα από αυτό που αναφέρει ο HF για -1 κιλό στο στέγνωμα).
Αααααν ποτέ αλλάξουν τα δεδομένα, απλά θα γίνει αγορά ενός ξεχωριστού στεγνωτηριου
Άβαταρ μέλους
By nikos
sknipper έγραψε:
nikos έγραψε:Όχι 2 σε 1 γιατί άμα χαλάει το ένα το έχεις και το βλέπεις μετά.
Χώρια ότι όταν βάζεις στεγνωτηριο θα πρέπει να έχεις λιγότερα ρούχα πλυμένα γιατί ως γνωστόν το στεγνωτηριο πρέπει να είναι μεγαλύτερο σε χωρητικότητα από το πλυντήριο.
Πάρε ένα πλυντήριο τουλάχιστον 8 κιλά και πάνω αφού το μεγάλο γίνεται μικρό ενώ το μικρό μεγάλο όχι
Και ο αντίλογος, έτσι για την αντίδραση! Εγώ λέω 2-1 για να μη σου πιάνει χώρο και να μην έχεις βάλε βγάλε ξαναβάλε κλπ.
Κι αν χαλάσει το 1 από τα 2 κάνεις ό,τι και για το 1+1. Το φτιάχνεις ή αντικαθιστάς το τμήμα που χάλασε. Το πολύ πολύ να βρεθείς με 1(πρώην 2-1)+1. Και δεν θέλει υπολογισμούς, γενικά επιλέγεις να βάζεις ρούχα τόσα όσα σηκώνει το στεγνωτήριο και όχι το πλυντήριο.
Φίλε sknipper αν δεν έχεις χώρο συμφωνώ για 2 σε 1.
Αν έχεις χώρο παίρνεις ξεχωριστά γιατί αν χαλάσει το ένα τότε όταν το πας σε μάστορα δεν έχεις ούτε πλυντήριο ούτε στεγνωτηριο.
Αν είναι ασύμφορη η επισκευή τότε έχεις πληρώσει το 2 σε 1 ακριβότερα και κάθεσαι να το βλέπεις.
Αν σου χαλάσει το πλυντήριο και δε φτιάχνεται έχεις ένα στεγνωτηριο που συνήθως στεγνώνει λίγα ρούχα λόγω μικρής χωρητικότητας.
Όπως και αυτό που ειπώθηκε ότι σε ξεχωριστά έχεις την επιλογή να πλύνεις δύο ξεχωριστά πλυντήρια με διαφορετικά ρούχα και να τα στεγνώσεις μαζί στο στεγνωτηριο γλυτώνοντας χρόνο.
Νοικοκυρές γίναμε εδώ μέσα ρε παιδιά.....χαχα
Άβαταρ μέλους
By otso
#854502 Μου θυμιζει τις εποχες που αγοραζαμε στερεο . Ετσι δεν τα λεγαμε ;
Οι γνωστες ελεγαν μην παρεις κομπακτ , να ειναι ξεχωριστα , αμα σου χαλασει το ενα να μην το πεταξεις ολο .
Νομιζω καποτε ειχαν βγει και τηλεορασεις με βιντεο ;
Πλακα εχει το ιδιο δίλλημα διαχρονικα .
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#854540 Με πείσατε, τα 2 ειναι καλύτερα για τον συνολικό χειρισμό των ρούχων, αν υπάρχει χώρος. Και μόνο αν η διαφορά τιμής από την 2σε1 είναι μικρή. Αν και η χάρη του να τα βάζεις μια φορά και να τα βγάζεις μία κι έξω είναι αλλιώς.
Πάντως αν χαλάσει το πλυντήριο/στεγνωτήριο δεν είναι κάτι που κουβαλιέται, ο μάστορας έρχεται σπίτι να στο φτιάξει.

Anonymous Founder έγραψε:Το πλυντήριο σκέτο, μόνον για όσους δεν πλένουν κάθε μέρα και έχουν ήλιο 300+ μέρες το χρόνο.
Εντελώς τυχαία κάποτε κατάλαβα ότι το πλυντήριο που είχε το σπίτι ήταν 2σε1 αλλά μόνο 1-2 φορές το χρησιμοποίησα σαν στεγνωτήριο, βασικά από περιέργεια. Γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν μου χρειάζεται, πλυντήρια μπαίνουν πολλά την εβδομάδα και μια χαρά στεγνώνουν στην απλώστρα στο δωματιάκι με το πλυντήριο. Ουδέποτε μας πέρασε από το μυαλό να πάρουμε στεγνωτήριο. Υποθέτω το σπίτι μας (και Αγγλία και Ελλάδα) αερίζεται καλά και θερμαίνεται καλά ώστε να μην έχουμε θέμα στεγνώματος.
Τον Οκτώβριο-Νοέμβριο που αλλάζανε τους λέβητες και λόγω κακού υπολογισμού μείναμε χωρίς θέρμανση για μερικές εβδομάδες τότε όντως αργούσαν να στεγνώσουν τα ρούχα στο δωματιάκι.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#854794 Με πήρε η γυναίκα μου τηλέφωνο στη δουλειά σήμερα, να μου πει ότι έβαλε το φαγητό στο φούρνο να το ζεστάνει λίγο, έσβησε το φούρνο και άφησε το φαγητό μέσα και μετά από λίγη ώρα της μύριζε καμμένο , ώσπου πήγε και είδε ότι ενώ ο φούρνος ήταν σβηστός, η θερμοκρασία είχε φτάσει 340 βαθμούς :lipsealed: Φαγητό καμένο, της είπα να κατεβάσει τον διακόπτη και θα το δω όταν γυρνούσα σπίτι. Λίγο πριν σχολασω, πήρα τηλέφωνο και μου είπε εδώ και μία ώρα με κατεβασμένο διακόπτη και ανοιχτή τη πόρτα, η θερμοκρασία ήταν 140 βαθμούς (και έπεφτε αργά). Ήρθε ο πεθερός, έκανε τα μαστοριλικια του, είδε κάτι λιωμένα καλώδια, μίλησε και με έναν φίλο του και είπε ότι δεν αξίζει να φτιαχτεί (Whirlpool 12ετίας) :(

Κοιτάζω τώρα για άμεση αγορά εντοιχιζόμενο φούρνο, με υδρόλυση, οι εστίες είναι σε καλή κατάσταση, εκτός η το αμόρε αποφανθεί και νέες εστίες. Καμία πρόταση;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#854804 Τον φθηνότερο Bosch με πυρόλυση θα πω εγώ και όχι υδρόλυση. Εμείς έχουμε αυτόν, πολύ ευχαριστημένοι, αν και υπάρχουν και λίγο φθηνότεροι.
https://www.skroutz.gr/s/6358170/Bosch- ... -Inox.html
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#854964 Τελικά πήραμε φούρνο Gorenje BSA6747A04XWI, από Σλοβενία νομίζω, λίγο πιο κάτω από 5 κατοσταρικα, φιλική τιμή λόγω γνωριμίας (συν ότι έχουμε πάρει άπειρες συσκευές από εκεί). Οι Bosch ήταν ανεξήγητα πιο ακριβοί, ένας είχε φοβερό design αλλά φούρνος που κοστίζει 800+ να θέλει 120€ για τηλεσκοπικό μηχανισμό, είναι κοροϊδία θεωρώ. Αν κρατήσει δεκαετία, ευχαριστημένος θα είμαι.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#854970 Danke, κάνουμε σεφτέ με κοτόπουλο και πατάτες λεμονατες :eat:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dodger έγραψε:Danke, κάνουμε σεφτέ με κοτόπουλο και πατάτες λεμονατες :eat:

Πολυ μουρατος ο φουρνος! καλα ψησιματα!
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#855023 Κάπου εδώ οφείλω ένα feedback από τις εστίες…

Πρόκειται για το μοντέλο Bosch PXY875DC1E , 80 εκ.

Αφού τις είχα αγοράσει, είδα κάτι βίντεο που ανέφεραν πως δε ζεσταίνει το μάτι ομοιόμορφα σε όλο το πλάτος.

Έχω να πω πως είμαι ευχαριστημένος, βλέπω να κοχλάζει παντού και επίσης μεγάλο συν η δυνατότητα να ενώνει όλη τη στήλη αριστερά ή δεξιά για μεγάλα σκεύη.

Εικόνα

Εικόνα

Επίσης θα σας συμβούλευα πως αν χωράνε στην κουζίνα, να προτιμήσετε 80 εκ από 60.