Παρεμπιπτόντως, μια χαρά υπάρχουν μάσκες του σκι (και κράνη με ενσωματωμένες μάσκες) με πολωτικά κρύσταλλα και ουδεμία σχέση έχει με το αν θα διαβάζεις καλύτερα ή χειρότερα τον πάγο ή δεν ξέρω τι.
Π.χ. https://www.muziker.gr/head-radar-5k-po ... gJ0lfD_BwE
Chris έγραψε:Παρε ημερησιους φακουςΦορούσα φακούς επαφής για 20+ χρόνια, δυστυχώς λόγω πρεσβυωπίας δεν με καλύπτουν πια και όσους πολυεστιακούς φακούς δοκίμασα δεν λειτουργούν με τα μάτια μου. Εκτός αν φορέσω απλούς φακούς και κουβαλάω γυαλάκι διαβάσματος συν τα κανονικά πολυεστιακά αν θέλω να βγάλω τους φακούς και βέβαια τη μάσκα αλλά σαν να μαζεύονται πολλά, ανοίγω μαγαζί οπτικών....
Θολωνει η μασκα, οπως εισαι με τα γαντια τη βγαζεις, την κανεις λιγο μεσα με το δεικτη, καθαριζει. Αν θολωσει το γυαλι πρεπει να βρεις ησυχο επιπεδο σημειο, να βγαλεις μασκα, γαντια, να βρεις το μαντηλακι ή το φανελακι μεσα σε 5 στρωσεις ρουχων και 40 τσεπες, να το σκουπισεις, να το ξαναβαλεις στη θεση του.
sknipper έγραψε:Πολύ όμορφα φαίνεται. Ανυπομονώ για την δική μου χιονο-εμπειρία.Πονεμένη ιστορία ...φοράω γυαλιά 5 χρόνια τώρα πολυεστιακα
Βλέπω ένας φοράει γυαλιά και έχει και μάσκα. Όμως πώς μπορείς να ξέρεις αν μια μάσκα χωράει πάνω από τα γυαλιά σου; Μερικές λένε OTG (over the glasses) αλλά από αυτές άλλες λένε για πλάτος γυαλιών 135, άλλες για 145mm και οι περισσότερες δεν λένε τίποτα. Όμως τα γυαλιά μου που είναι 135 ακουμπούσαν σε μάσκα για 135 και υποθέτω αυτό θα δημιουργήσει γκρατζουνιά στη μέσα επιφάνεια του φακού της μάσκας. Υπάρχει κάποιος τυφλοσούρτης πχ η τάδε μάρκα έχει πιο πολύ χώρο για γυαλιά ενώ η άλλη μάρκα έχει θέμα ή είναι θέμα δοκιμής και τύχης;
Η μόνη λύση που βρήκα είναι κράνος με ενσωματωμένη μάσκα
Όλες οι μάσκες που δοκίμασα δεν κάνανε
Giro Vue με μάσκα Zeiss

< >
sknipper έγραψε:Chris έγραψε:Παρε ημερησιους φακουςΦορούσα φακούς επαφής για 20+ χρόνια, δυστυχώς λόγω πρεσβυωπίας δεν με καλύπτουν πια και όσους πολυεστιακούς φακούς δοκίμασα δεν λειτουργούν με τα μάτια μου. Εκτός αν φορέσω απλούς φακούς και κουβαλάω γυαλάκι διαβάσματος συν τα κανονικά πολυεστιακά αν θέλω να βγάλω τους φακούς και βέβαια τη μάσκα αλλά σαν να μαζεύονται πολλά, ανοίγω μαγαζί οπτικών....
Καλα μια μερα θα πας στο βουνο, μπορει να μην σου αρεσει η φαση τελικα γιατι να μπεις στα εξοδα;
Πηγαινε με αυτα που εχεις, δανεισου αυτα που δεν εχεις. Μασκα πχ δεν σου χρειαζεται, αυτη ειναι για τους καλους σκιερ εσυ μαλλον θολωμενη θα την εχεις συνεχεια. Βολευεσαι μια χαρα με ενα ζευγαρι ηλιου, ή βαλε κλιπς πανω απο τα πολυεστιακα. Εχουν αστειο κοστος
Fiat Panda 7,6l/100km
Τα κράνη-μάσκα πολύ ωραία, τα έχω κυαλάρει, αλλά πολύ πιο ακριβά. Θα δείξει όταν έρθει η ώρα.
Άπαξ και χρειάζεσαι πολυεστιακά μπορεί θεωρητικά να ισχύουν διάφορα σενάρια με απλούς φακούς, βάλε βγάλε στις πλαγιές κλπ αλλά πρακτικά δύσκολα βολεύεσαι με εναλλακτικές.
Εννοείται ότι δεν πρόκειται να αγοράσω τίποτα περιττό. Αγόρασα κλιπ-ον γυαλιά ηλίου που έτσι κι αλλιώς χρειάζονται και θα αγοράσω και κατάλληλες κάλτσες. Το μόνο άλλο που χρειάζομαι, αν δεν έχω ήδη από σετ με πατίνια, είναι προστατευτικά καρπών και γονάτων (τις υπόλοιπες προστασίες τις έχουν το θωρακισμένο μπλουζάκι και σορτσάκι που που δανείσαν, αγκώνες, ώμοι, στέρνο, πλάτη, κόκκυγας, λεκάνη, ισχία).
Τα υπόλοιπα εξαρτήματα του Ρόμποκοπ ξέχνα τα, εκτός και αν έχεις συγκεκριμένα προβλήματα π.χ. στις αρθρώσεις.
Συνήθως αυτό γίνεται στην πίστα αρχαρίων ή baby.
Αν τα πιάνεις γρήγορα και τα μάθεις καλά θα πας στο επόμενο μάθημα το οποίο όμως θα γίνει με αργή ταχύτητα γιατί ο σκοπός είναι να μάθεις να ελέγχεις την πορεία σου και όχι να πας γρήγορα.
Μετά από αυτό θα δοκιμάσεις να πας πιο γρήγορα, θα φας μεγαλειώδη τούμπα και θα κάνεις διάλειμμα για καφέ.

Αν βλέπεις γιγαντιαίο σλάλομ και ψήνεσαι, καμία απολύτως σχέση.

Το ίδιο βράδυ θα σε πονάνε μύες που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Με το καλό!
.
Fiat Panda 7,6l/100km
Χρήστος Λάππας έγραψε:Κάλτσες ναι, αναμφισβήτητα.Με το που λέω για snowboard όλοι μου λένε για κατάγματα καρπών. Και ένας που ασχολείται αρκετά με το άθλημα για χρόνια, μόνος του μου έφερε τα παλιά θωρακισμένα του.
Τα υπόλοιπα εξαρτήματα του Ρόμποκοπ ξέχνα τα, εκτός και αν έχεις συγκεκριμένα προβλήματα π.χ. στις αρθρώσεις.
Όχι δεν έχω συγκεκριμένα προβλήματα αλλά δεν θέλω να αποκτήσω. Και επειδή προβλέπονται πεσίματα, αρκετά μάλιστα από ό,τι καταλαβαίνω, είμαι σίγουρος ότι ακόμα και να μην σπάσεις κάτι σίγουρα κάνει διαφορά το να μην ανησυχείς τόσο αν πέσεις και αφού πέσεις 2-3 φορές να μπορείς να ξανασηκωθείς για να συνεχίσεις και όχι να πας για καφέ, για μεζέ, για διάλειιμμα, ή άστο για αργότερα επειδή έχεις γεμίσει μελανιές και πονάς παντού.
PaNick67 έγραψε:Επειδή θυμάμαι πως είναι ο εντελώς αρχάριος η πρώτη σου ώρα μαθήματος θα είναι πως βάζεις / βγάζεις τα πέδιλα, πώς πέφτεις και σηκώνεσαι, πώς κατεβαίνεις με τα πέδιλα σε V και πως στρίβεις.Σε ευχαριστώ. Ναι τα θυμάμαι όλα αυτά όταν είχα κάνει μερικά μαθήματα σκι. Με το snowboard υπάρχουν μερικές διαφορές αλλά θα τα ξαναπεράσω από την αρχή με την κόρη μου.
Συνήθως αυτό γίνεται στην πίστα αρχαρίων ή baby.
Αν τα πιάνεις γρήγορα και τα μάθεις καλά θα πας στο επόμενο μάθημα το οποίο όμως θα γίνει με αργή ταχύτητα γιατί ο σκοπός είναι να μάθεις να ελέγχεις την πορεία σου και όχι να πας γρήγορα.
Μετά από αυτό θα δοκιμάσεις να πας πιο γρήγορα, θα φας μεγαλειώδη τούμπα και θα κάνεις διάλειμμα για καφέ.
Αν βλέπεις γιγαντιαίο σλάλομ και ψήνεσαι, καμία απολύτως σχέση.
Το ίδιο βράδυ θα σε πονάνε μύες που δεν ήξερες ότι υπάρχουν
Με το καλό!
Ο στόχος για την πρώτη μέρα είναι πρώτον να μην σκοτωθούμε, δεύτερον να περάσουμε ωραία (quality time πατέρα-κόρης, η σύζυγος μάλλον θα πάει να βοηθήσει τη μάνα της) και τρίτον να ντυθούμε-αρματωθούμε, φτάσουμε στο χιόνι, να κάνουμε λίγο skating με το ένα πόδι εκτός σανίδας και να καταλάβουμε αν είμαστε regular ή goofy και μετά εξάσκηση εγκάρσιου γλυστρήματος με φτέρνες και δάχτυλα με αποκορύφωμα να καταφέρουμε να γλυστρήσουμε μερικά μέτρα προς κατεύθυνση της επιλογής μας και να σταματήσουμε με δική μας επιλογή και όχι επειδή πιάσαμε επίπεδο, όρθιοι... ή σχεδόν. Και με ανησυχεί λίγο το ότι η κόρη θα τα πάει πολύ καλά πολύ γρήγορα και θα αισθάνομαι ότι την καθυστερώ.
Ναι βλέπω ωραία σλάλομ, βλέπω φρέσκο χιόνι πούδρα να πετιέται παντού, carving με κλίση τόση που χαϊδεύεις το χιόνι με τους αγκώνες και φτιάχνομαι. Αλλά ναι, έχω γνώθι σ'αυτόν. Και ξέρω ότι θα πονάω μετά (για αυτό και σκεφτόμουνα για ski bus). Τουλάχιστον δεν μου λέει τίποτα το λεγόμενο freestyle, άλματα, τούμπες, κάγκελα και το λεγόμενο park. Μερικά σπασίματα λιγότερα...
Με βάση τα μέχρι τώρα μελετημένα όταν/αν πάρω σανίδα θα πήγαινα για κάτι μέτριας ακαμψίας (ή λίγο παραπάνω λόγω βάρους), κανονικού πλάτους (μικρά πόδια), με μήκος όσο χρειάζεται για να με σηκώνει (πιθανόν περί το 154-158), ελαφρά κατευθυντικό με hybrid camber και sintered βάση με τις δέστρες να είναι κάτι σαν +18°/-3°. Μπορεί να λέω πατάτες αλλά όνειρο ζω μη με ξυπνάτε. Τουλάχιστον είναι μόνο ένα πράμα, πού να κουβαλάει κανείς 2 πέδιλα και 2 μπαστούνια...
Εμενα αυτη η αισθηση των δεμενων ποδιων στην σανιδα που πεφτεις σαν ενα κοματι με τρομαζει. Δεν θα μπορουσα να το κανω ποτε. Ο γιος απο την αλλη ως skater το επελεξε αυτοματα. Βεβαια οταν τον ειδα να τρωει μεγαλειωδη τουμπα και μαλιστα στο τελος της διαδρομης λιγο πριν το λιφτ, χαρηκα που φορουσε κρανος εστω και του skate. Απτοητος αφου μαζεψε τα γυαλια απο καπου πιο κατω και το ενα γαντι συνεχισε
Τον ρωτησα αν χτυπησε και μου ειπε αν ειχε πεσει ετσι στο skate θα μετραγαμε καταγματα, και οτι ειχε φαση απλα μπηκε χιονι παντου
Απο την αλλη καλο ειναι που δοκιμαζεις αν και ολα τα λεφτα ειναι ο ποιοτικος χρονος με την κορη
Fiat Panda 7,6l/100km
sknipper έγραψε:Χρήστος Λάππας έγραψε:Κάλτσες ναι, αναμφισβήτητα.Με το που λέω για snowboard ...
Snowboard??
Χρηστοοοο...τη φρουρά ...εχθρός ..

< >