- 28 Ιαν 2024, 00:04
Είναι πιο περίπλοκο.
Στο τέλος του Σαββάτου δίνονται οι παρακάτω πόντοι.
18-15-13-10-8-6-4-3-2-1
Την Κυριακή δίνονται ξεχωριστά, μόνο για την κατάταξη της τελευταίας μέρας.
7-6-5-4-3-2-1
Το Σάββατο προσμετράται μόνο αν τερματίσει κάποιος και την Κυριακή.
Επίσης υπάρχουν οι γνωστοί πόντοι της Power Stage.
5-4-3-2-1
Το έκαναν για να μην πηγαίνουν cruising την Κυριακή περιμένοντας την Power Stage.
Έχει μια λογική αλλά έχω ενστάσεις, διότι:
- Είναι πολύπλοκο.
- Μείωσε πολύ το κέρδος της νίκης. Δηλαδή κάποιος 1ος και μέχρι το Σάββατο και ξεχωριστά την Κυριακή θα πάρει 25 (πλην Power Stage) ενώ κάποιος 2ος και το Σάββατο και την Κυριακή θα πάρει 21. Πολύ μικρή διαφορά...
- Κάποιος που χρονικά μπορεί να είναι ο νικητής του αγώνα μπορεί να πάρει λιγότερους πόντους, αν δεν κάνω λάθος και δεν μου έχει ξεφύγει κάτι σοβαρό.
Δηλαδή είναι 50" μπροστά το Σάββατο. Πάει γρήγορα την Κυριακή αλλά από μικρό κλατάρισμα χάνει 40" και στην κατάταξη της Κυριακής βγαίνει 8ος... Παίρνει 18+0. Ενώ αυτός που τερμάτισε 2ος χρονικά στο σύνολο, ήταν 2ος μέχρι το Σάββατο και 1ος στην κατάταξη της Κυριακής μπορεί να πάρει 15+7...
- Κάποιος μπορεί να πηγαίνει cruising το Σάββατο, αν έχει ασφαλή διαφορά πίσω του και είναι μακριά από τους μπροστά του, με σκοπό να φτάσει ασφαλώς στους πόντους του Σαββάτου και να πιέσει την Κυριακή (ΟΚ πρέπει να τερματίσει για να καρπωθεί το Σάββατο). Αν το κάνει αυτό θα πηγαίνει cruising για πολύ μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, μιας και συνήθως το Σάββατο έχει πολύ περισσότερα αγωνιστικά χλμ από την Κυριακή.
Ντίμη πρηξωπαπάρισα, λέγε και εσύ.
G θέλω σχόλιο.
Γιώργη λέγε.