Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#853608 Δηλαδή, θεωρείς άξιο αντακαταστάτη του i3 μια ηλεκτρική 1 series; Εμένα μου φαίνεται απλώς downgrade γιατί το ένα ήταν ένα εξαιρετικό (αν και ακριβό) αυτοκίνητο πόλης, ενώ η δεύτερη θα είναι κάτι που δεν θα κάνει τίποτε εξίσου καλά. Ειδικά οι διαστάσεις τους σήμερα, μιλάμε για σχεδόν μισό μέτρο διαφορά!
https://www.carsized.com/en/cars/compar ... hatchback/
ΥΓ: Δεν βρήκα την τελευταία γενιά, αλλά δεν έχει και σημασία, για να πάρουμε μια ιδέα το έβαλα.

Επίσης το i3 γενικώς έχει πάρει πολύ καλές κριτικές από παντού, ενώ είναι και από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα της BMW υπόψιν.
https://www.topgear.com/car-reviews/bmw/i3
The i3 remains the best small premium EV out there. After eight years of life nothing has come along to usurp it – which not only says a lot about the quality of the original concept, but the mostly lacklustre competition. The i3 is a wonderful car to be in and around. The design still looks fresh and interesting, the cabin is light and airy, beautifully made from tactile materials, the driver controls are logical (VW nabbed the gear controller idea for the ID.3 and ID.4) and although the ride is knobbly, it’s an eager, responsive car to drive.

And in the grand scheme of things it’s not too much money. A starting price of £33,820 is a bit more than a Fiat 500e or Mini Electric, but lines up alongside the Honda e, Peugeot e-208 and Nissan Leaf. Eight years on from launch and we’d still have the i3 over any of them.

Θα συμπληρώσω πως αν η BMW δεν βιαζόταν να το βγάλει από την παραγωγή, με ελάχιστες αλλαγές στο infontainment και στα συστήματα ασφαλείας, άνετα μπορούσε να πωλείται για μια 5ετία ακόμη.

Στα υπόλοιπα δεν επανέρχομαι, νομίζω έχει εξαντληθεί η κουβέντα. Θεωρώ πως στο τέλος, το μόνο που έχει σημασία είναι τι θα πει ο κόσμος και οι πωλήσεις. Αν πουλήσει καλά η ηλεκτρική 5άρα ως έχει, τότε η BMW έχει κάνει άριστα. Αν δεν πουλήσει, τότε θα πρέπει να το ξανασκεφτεί. O ανταγωνισμός της είναι αρκετά παλιός πλέον και λογικά θα έπρεπε να είναι παντού καλύτερη. Είναι; Δεν λέω καν την γνώμη μου, δεν έχει και σημασία.
https://www.carsized.com/en/cars/compar ... -liftback/
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:
Επίσης το i3 γενικώς έχει πάρει πολύ καλές κριτικές από παντού, ενώ είναι και από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα της BMW υπόψιν.

Αυτό δεν λέει και πολλά βέβαια... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#853630 Κοίτα, το έχω τσεκάρει τόσο online όσο και με το συνεργείο μου. Παντού θ'ακούσεις τα καλύτερα. Θεωρώ πως επειδή είναι εντελώς ξεχωριστό πράγμα από τα άλλα, μάλλον ετούτη την φορά το έκαναν σωστά. Ρωτούσε η γυναίκα μου στο συνεργείο τον αρχιμηχανικό (και ιδιοκτήτη) για το συγκεκριμένο, γιατί το είχε η... γυναίκα του. Της είπε πως καμία σχέση σε αξιοπιστία με όλα τα μοντέλα της BMW και Mini.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Zeus έγραψε:Αντίστοιχα κι ο εκάστοτε τυχάρπαστος Κινέζος που βλέπει φως να μπει σε μια νέα αγορά. Και μάλιστα πιο εύκολη οπως αποδεικνύεται με την ευκολία που ξεπετάγονται εταιρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, γιατί προφανώς το κόστος εξέλιξης και η τεχνογνωσία για σχεδιασμό και κατασκευή θερμικού κινητήρα είναι απαγορευτικά για την κουτσή Μαρία. Άσε που έχουν την μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο επομένως δεν τους απασχολει το προϊόν να έχει κάποια δυτικά στάνταρ.

σοφες κουβεντες :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#853639 Τυχάρπαστοι είναι όλοι οι κινέζοι ή κάποιοι; Για να ξέρω αν θα συμφωνήσω κι εγώ.
Γιατί κάποιοι δεν είναι καθόλου τυχάρπαστοι, πχ η BYD δεν είναι. Η Geely που έχει και την Volvo δεν είναι. H Nio με το κόλπο ν'αλλάζεις μπαταρία, δεν είναι. H MG δεν είναι, και τα προϊόντα της δεν είναι αυτή την στιγμή στο ίδιο επίπεδο με τα ευρωπαϊκά, αλλά έρχονται με σχέδιο.
Υπάρχουν πολλοί ακόμη που θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικοί με καλά προϊόντα. Δεν μπορούν όλοι ν'αγοράσουν BMW και Mercedes, κάποιοι θ'αγοράσουν και Dacia, κάποιοι και κινέζους.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#853655 NIO πολύ μπροστά,BYD κολοσσός πλέον.Geely το ίδιο ..άπειρα λεφτα.
Αν δε μπούνε δασμοί θα τους κλείσουν όλους τους ευρωπαίους. Τώρα παίζουν τιμολογιακά μεχρι να αρχίσουν τις εξαγορές...Γενικά βλακεία της Ευρώπης που σπρωχνει προς τα ηλεκτρικά τόσο πολύ για να μας φάνε λάχανο οι κινεζοι.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:Τυχάρπαστοι είναι όλοι οι κινέζοι ή κάποιοι; .

τυχαρπαστος = δεν ειναι κλασσικος κατασκευαστης οχηματων
Άβαταρ μέλους
By dimviii
kostis20 έγραψε:.Γενικά βλακεία της Ευρώπης που σπρωχνει προς τα ηλεκτρικά τόσο πολύ για να μας φάνε λάχανο οι κινεζοι.

αυτο ακριβως.Γιατι σπρωχνουν προς τα εκει αφου δεν ειναι ετοιμοι?
η vw δεν πρωτοστατησε σε αυτο μετα το σκανδαλο?
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#853661 Απο τις πιέσεις των οικολόγων ξεκίνησε η ιστορία.Ναι καπου εκει με το dieselgate της VAG... :rant:
Ήδη εχουν ξεκινήσει απολύσεις στην Ευρώπη..ZF, Bosch ,Magna,Aptiv..
H MB πουλάει το ιδιόκτητο δίκτυο αντιπροσώπων κ.α.
Περιμένουν σφαγή.
Άβαταρ μέλους
By pik.
kostis20 έγραψε:NIO πολύ μπροστά,BYD κολοσσός πλέον.Geely το ίδιο ..άπειρα λεφτα.
Αν δε μπούνε δασμοί θα τους κλείσουν όλους τους ευρωπαίους. Τώρα παίζουν τιμολογιακά μεχρι να αρχίσουν τις εξαγορές...Γενικά βλακεία της Ευρώπης που σπρωχνει προς τα ηλεκτρικά τόσο πολύ για να μας φάνε λάχανο οι κινεζοι.

+ + Ζeekr
οι κινεζοι ειναι μπροστα απο ολους και απο την Τεσλα πχ στο εσωτερικο,εχουν ηδη εσωτερικο τυπου Neue Klasse... :lol:
δειτε σε αυτο το Avatr πως φορτωνει τους χαρτες το 4k display της Huawei... :metalo:
το οποιο φτιαχνεται απο την Changan(κρατικη,4ος κατασκευαστης στην κινα ) CaTL (μεγαλυτερος κατασκευαστης μπαταριβν στον κοσμο :lol: ) + Ηuawei. :lol:

πριν απο λιγο καιρο το Quattroruote (το ιταλικο,οχι το εγχωριο)ειχε αφιερωμα στον κινητηρα της Μercedes της Ε220d.
ενας απιστευτος κινητηρας που μπηκε σε σχεδον ολα τα μοντελα της ,με καταναλωση 5,5λιτρα τα 100χλμ που ενιοτε φθανουν τα 4,5λιτρα σε δρομους πιο στρωτους.
Κινητηρας που δινει 1300+χλμ αυτονομια σε 2 λεπτα μεχρι να γεμισεις :lol: Αλουμινενιος ολος με απιστευτα χαρακτηριστικα λειτουργιας,ενα διαμαντι.
Κοστος ομως εξελιξης; Περιπου 1,8δις Ευρω. :omg:
οι Κινεζοι με τα ηλεκτρικα δεν εχουν να κανουν τιποτα απο ολα αυτα,ηλεκτρονικα εχουν στο σπιτι τους,αρα ..... :metalo:
καληνυχτα....

Καλη επιτυχια στον καθε Ελον ,Φελον ,Τσελον και Βιολεντσελον (αμερικανο αγγλο γαλλο ιταλο )να πουλησει αυτοκινητα οταν σκασουν μυτη τα κινεζικα σαν το Avatr με 6 χρονια εγγυηση. :lol:

αλλαζω θεμα τωρα και απανταω στον HF.
συμφωνω με τον HF για την 5 οι πωλησεις μιλανε και μονο.
Η νεα 5αρα εκει θα φανει,τωρα τι λεμε εμεις ειναι αδιαφορο.Ομως μπορουμε να παρατηρησουμε την μειωση ποιοτητας σε σχεση με την G30.
απλα κοιταξτε το τοπικο που ειχα ανοιξει για την G30 τι φωτογραφιες ποιοτητα εσωτερικη πολυτελεια και γραμμες ειχε,και δειτε και την τελευταια.... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#853794 Η 5αρα, ηλεκτρική ή μη, δεν παίζει να πουλήσει ότι πουλούσε, κυρίως γιατί ο κόσμος δεν αγοράζει πλέον σεντάν, και ακομα περισσοτερο ακριβα, μεγαλα σενταν. Επομένως δεν έχει καμία ουσία οποιαδήποτε σύγκριση με το παρελθόν. Το ίδιο και για τα βάγκον..

Αν το πρόβλημα των ηλεκτρικών είναι το κόστος τους, ένα αυτοκίνητο πόλης με 3πλασια/4πλασια τιμή σε σχέση με τα συμβατικά, δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Είναι απόλυτα λογικη η κατάργηση του. Ωραίο αμαξάκι αλλά μια ηλεκτρική 1 στην ίδια τιμή και χαμηλοτερα, έχει μεγαλύτερο νόημα.

Ωραία τα καλούδια στα Κινεζικά, τυχερός θα είναι κάποιος αν όλα αυτά δουλεύουν 1-2 χρόνια μετά. Μικρή σημασία βέβαια στο ποσό καλό είναι ένα αυτοκίνητο έχει το ηλεκτρικό υποπόδιο ή αν κλείνουν οι πόρτες ηλεκτρικά. Αλλά καταλαβαίνω αυτά κοιτάει ο κόσμος σήμερα... Έχοντας μπει σε NIO, Changang, BYD, κτλ κτλ, πραγματικά ξαναλέω σας εύχομαι να αγοράσετε το Κινεζικό όχημα που ονειρεύεστε, I'll pass!

https://www.youtube.com/shorts/5wfPyfDeePk

:roll:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#853819 Μισό όμως τώρα εδώ: όταν εγώ "έσκουζα" για την κατρακύλα της BMW με αδιάφορα αυτοκίνητα, μου λέγατε πως αυτά αγοράζει ο κόσμος πλέον. Ε, φαίνεται πως το ίδιο επιχείρημα θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και για τα ηλεκτρικά. Αφού η BMW αντί να πουλάει πχ Ε30 πισωκίνητη (μια 323i είναι ένα πραγματικό ποίημα ακόμη και σήμερα) και ενδιαφέρουσα στο δρόμο, αλλά Χ1 με κίνηση εμπρός και απλώς πλούσιο εξοπλισμό (σαν εταιρικά και όχι μόνον), μιας και αυτό θέλει ο κόσμος, τώρα πρέπει να κάνει το ανάλογο με τα ηλεκτρικά.
Δεν γίνεται διαφορετικά. Και δεν γίνεται να κρίνουμε με διαφορετικά σταθμά.

Επίσης, αν η 5άρα πουλήσει λιγότερο από το (παμπάλαιο πλέον) Model S, τι θα πούμε άραγε; Πως αγοράζουν τα fanboys;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#853840 Το S γενικα δεν πουλάει εδω και χρόνια οπότε πάμε παρακάτω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#853842 Άρα θα πουλάει η ηλεκτρική 5άρα παραπάνω σε κάθε περίπτωση; Στην Αθήνα πάντως έχω πετύχει 2 καινούρια Plaid.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#853855 Εγω στον παράδεισο του S, πλην Νορβηγίας, έχω πετύχει ακριβώς 0 δεν λέει κάτι αυτό.
Φέτος πούλησε 20κ τεμάχια, το Χ τα πήγε σχετικά καλύτερα αλλά όχι κάτι φοβερά καλύτερο.