Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#853393 Έκανα το πείραμα και επαληθεύθηκε αυτό που σκεφτόμουν.

Η μισόκλειστη βάνα επιτρέπει την ίδια πίεση, απλώς μειώνει την παροχή.

Στο σπίτι έχω 3,5 bar που είναι πολύ καλή πίεση.

Το Max είναι τα 5 bar. Από εκεί και πάνω μπαίνει μειωτής πίεσης.

Ετήσιο κόστος είναι 67€ τα δύο φίλτρα άνθρακα πάνω στο σπίτι και 100€ το one Flow φίλτρο κάτω. Το φίλτρο σωματιδίων είναι αυτοκαθαριζόμενο, κοστίζει 100€, δε θέλει αλλαγή.

Συνολικά με περαστικά κόστισαν 400€.

Βοήθησε πολύ η τρίοδη βρύση που είχα ήδη εγκαταστήσει.

Εικόνα

Χωρίς σκοπό διαφήμισης, τα πήρα από την primato, εταιρία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με >10 χρόνια στον χώρο. Με ενδιέφερε η καλή ενημέρωση, εξυπηρέτηση και After Sales Service.
Άβαταρ μέλους
By glf
#853398 Ναι μια χαρά είναι, απλά δεν είσαι σίγουρος πότε θα γίνουν έργα ή κάτι άλλο στο δίκτυο που θα το αλλάξει.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
glf έγραψε:Ναι μια χαρά είναι, απλά δεν είσαι σίγουρος πότε θα γίνουν έργα ή κάτι άλλο στο δίκτυο που θα το αλλάξει.
Εννοείς την ποιότητα νερού;

Πάντως ο βραστήρας δεν έχει εκείνα τα άλατα που είχα δείξει πριν μερικά ποστ. Ομολογουμένως το νερό αναβαθμίστηκε πολύ.

Είμαι περίεργος να δω πως θα είναι το συρμάτινο φίλτρο τις ερχόμενες εβδομάδες.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#853467 Χρησιμοποιούμε ντεποζιτάκι της Brita με νερό Λονδίνου (που δεν είναι όσο σκληρό ήταν παλιά) και έχω παρατηρήσει τα κάτωθι
- νερό που εξατμίζεται στον φούρνο αφήνει πολύ λιγότερα άλατα που καθαρίζονται πολύ εύκολα
- στο ειδικό συντριβανάκι της γάτας το νερό μένει καθαρό χωρίς μούχλες γλίτσες, οι επικαθίσεις στα τοιχώματα είναι ελάχιστες και το φίλτρο παραμένει καθαρό
- στην καφετιέρα της καλής μου πολύ σπάνια χρειάζεται πια καθάρισμα/αφαλάτωση.
Οπότε θεωρώ ότι ακόμα και τα απλά αυτά φίλτρα κάτι κάνουν.
Άβαταρ μέλους
By glf
PeterPan έγραψε:
glf έγραψε:Ναι μια χαρά είναι, απλά δεν είσαι σίγουρος πότε θα γίνουν έργα ή κάτι άλλο στο δίκτυο που θα το αλλάξει.
Εννοείς την ποιότητα νερού;

Πάντως ο βραστήρας δεν έχει εκείνα τα άλατα που είχα δείξει πριν μερικά ποστ. Ομολογουμένως το νερό αναβαθμίστηκε πολύ.

Είμαι περίεργος να δω πως θα είναι το συρμάτινο φίλτρο τις ερχόμενες εβδομάδες.

Είπα μια χαρά για την πίεση στα 3,5 bar που έγραψε ο edmond.

Εγώ έχω πάντα αρκετά άλατα εκεί που είμαι, δε μπορώ να ξέρω πόσο βοηθάνε τα φίλτρα είναι η αλήθεια γιατί συνήθως γεμίζουμε το βραστήρα από τη βρύση χωρίς φίλτρο που τρέχει και πιο γρήγορα το νερό.
Άβαταρ μέλους
By otso
#853554 Εμενα με εχει κανει να μισησω τα φιλτρα ο κυριουλης με το μουστακι και την υπερχιλιετη παρουσια στα τελεμαρκετινγκ που διαφημιζει αμερικανικα φιλτρα απο ανυπαρκτη αμερικανικη εταιρεια .
Οποτε οποτε ακουω φιλτρο παβλωφικα ερχεται στον νου μου σκουπιδι.
Αμα δεν δω ερευνα απο πανεπιστημιο πρωτης γραμμης (που να μην εχει περασει μητσοτακεικο μεχρι δεκατου βαθμου) που οι φιλτραρισμενοι να εχουν μεγαλυτερο προσδοκιμο ζωης δεν τα συνιστω , μου θυμιζουν τα ινστιτουτα ομορφιας που θα εισαι εφορου ζωης εξαρτημενος .
Καθαριζουν και νανοπλαστικα;
Άβαταρ μέλους
By 224v
#853560 Τα φίλτρα αυτά καθεσυτα κάτι θα οροσφερουν στη καθαρότητα του νερού έστω και για μικρά υλικά,άμμο κλπ.αλλα και απλά άλατα. Στο ψυγείο η SAMSUNG, έχει δικό της φίλτρο που κάτι θα κάνει για πόσιμο. Έχει επανω κάτι προδιαγραφες από ξένα εργαστηρια. Δεν στηρίζομαι σε αυτά για την υγεία μου αλλά κάτι θα βοηθάνε.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#853575 Να πω πως παρατήρησα πως δάκρυζε το τέφλον στο σημείο του κλέφτη και το παρατηρούσα από χθες. Δεν έσταξε ποτέ, αλλά ήταν λίγο μούσκεμα...

Το έσφιξα λίγο αλλά δε μπορούσα πολύ γιατί είχε πάνω του τη μικρή βάνα που έδινε στο φίλτρο και έβρισκε στον τοίχο, δε μπορούσε να γυρίσει πλήρως. Τηλεφώνησα εν τέλει στην εταιρία και σε 1 ώρα ήρθε ο τεχνικός που το επισκεύασε. Πάλι έχω να πω τα καλύτερα...

Μάλλον είχε μπει πολύ τεφλον ή δεν έκατσε το τεφλον καλά ανάμεσα στο σπείρωμα και οδήγησε στο να σπρώχνει το τέφλον προς τα κάτω αντί να σφηνώνει ανάμεσα.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#853581 Ωραία μαγκιά οι τρίοδες βρύσες, ούτε που ήξερα ότι υπήρχαν. Θα τις έχω υπόψη για την επόμενη φορά.
Άβαταρ μέλους
By otso
PeterPan έγραψε:Να πω πως παρατήρησα πως δάκρυζε το τέφλον στο σημείο του κλέφτη και το παρατηρούσα από χθες. Δεν έσταξε ποτέ, αλλά ήταν λίγο μούσκεμα...

Το έσφιξα λίγο αλλά δε μπορούσα πολύ γιατί είχε πάνω του τη μικρή βάνα που έδινε στο φίλτρο και έβρισκε στον τοίχο, δε μπορούσε να γυρίσει πλήρως. Τηλεφώνησα εν τέλει στην εταιρία και σε 1 ώρα ήρθε ο τεχνικός που το επισκεύασε. Πάλι έχω να πω τα καλύτερα...

Μάλλον είχε μπει πολύ τεφλον ή δεν έκατσε το τεφλον καλά ανάμεσα στο σπείρωμα και οδήγησε στο να σπρώχνει το τέφλον προς τα κάτω αντί να σφηνώνει ανάμεσα.

Πετρο αν σου εβαλε τεφλον (εκτος αν δεν γνωριζεις , και απλα το λες τεφλον ) δεν ειναι σωστοι επαγγελματιες .
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
otso έγραψε:
PeterPan έγραψε:Να πω πως παρατήρησα πως δάκρυζε το τέφλον στο σημείο του κλέφτη και το παρατηρούσα από χθες. Δεν έσταξε ποτέ, αλλά ήταν λίγο μούσκεμα...

Πετρο αν σου εβαλε τεφλον (εκτος αν δεν γνωριζεις , και απλα το λες τεφλον ) δεν ειναι σωστοι επαγγελματιες .

Γιατί, τί πρέπει να βάλει?
Άβαταρ μέλους
By otso
#853599 https://vrontinos.gr/el/Product/0001D95 ... iFEALw_wcB
εκτος κι αν εννοεις το ιδιο , ειναι το μονο που επιτρεπει και ξεβίδωμα προς τα πισω για ευθυγράμμιση.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#853603 Όντως το Loctite 55 είναι πολύ ανώτερο, αλλά αν κατάφερε να στεγανοποιήσει και με το κλασικό ρολό τεφλόν (PTFE), χαλάλι.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
otso έγραψε:https://vrontinos.gr/el/Product/0001D95A.aspx?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAh8OtBhCQARIsAIkWb68Xp4p0Dz4bt8hzds0fbFhhY8_wwI-sng1SgeZymAYNgwH5lOIuTg8aAjiFEALw_wcB
εκτος κι αν εννοεις το ιδιο , ειναι το μονο που επιτρεπει και ξεβίδωμα προς τα πισω για ευθυγράμμιση.

το είχε και αυτό το νήμα, ακριβώς αυτό. Έβαζε αυτό στην αρχή και μετά από πάνω μερικές στρώσεις τεφλόν. Και αυτός είπε πως αυτό είναι καλύτερο από την κλασική ταινία τεφλόν.