Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
Scotch έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Γιατί είναι το τέλος του κόσμου όταν ακούτε μια τρύπα για να περάσει καλώδιο; Ιδιόκτητο δεν είναι το σπίτι;

Δεν απαιτείται καν τρύπα. Υπάρχει πρίζα δικτύου ακριβώς δίπλα, αλλά δεν είναι συνδεδεμένη με το κεντρικό κουτί καλωδίων (το είχα ανεβάσει παλαιότερα, πιθανώς το θυμάσαι), όπου πρέπει να έχει διδακτορικό κανείς για να βρει άκρη.

Ένα κινέζικο τεστερ υπόθεση αντε και 2 άτομα πες για να αλλάζετε καλώδια και να μαρκάρετε όλα τα καλώδια δικτύου του σπιτιού.

Αν έχεις κι ένα label printer θα κάνεις επαγγελματική δουλειά αλλιώς μονωτική και ανεξίτηλοΕικόναΕικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#852886 Παίζει να έχω απ' όλα αυτά. Χρόνο και κυρίως γνώσεις δεν έχω για να ασχοληθώ.

glf, όταν κατέβεις Αθήνα, χτύπα τηλέφωνο :ninja:
Άβαταρ μέλους
By glf
#852888 Dimik, εγώ έχω μια βδομάδα που έβαλα το netbox σε ένα container στο σπίτι και το γεμίζω lol.
Με 3 VLAN εδώ , το πατρικό και 2-3 δίκτυα για τη δουλειά, ε τελικά θα το χρειαστώ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Scotch έγραψε:Παίζει να έχω απ' όλα αυτά. Χρόνο και κυρίως γνώσεις δεν έχω για να ασχοληθώ.

glf, όταν κατέβεις Αθήνα, χτύπα τηλέφωνο :ninja:
Δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη γνώση, κουμπώνεις καλώδιο στην πρίζα του σπιτιού και στο τεστερ και παράλληλα πλησιάζεις το άλλο κομμάτι του τεστερ σε ένα ένα καλώδιο στο χάος. Σε αυτό που θα χτυπήσει φτιάχνεις ένα label πχ υπνοδωμάτιο το βάζεις πάνω στο καλώδιο και έχεις λίγο μικρότερο χάος.

Αν περισσέψει κάποιο από το χάος είναι αυτό της πρίζας κάτω που δεν είναι ενωμένο.

@glf είσαι άρρωστος με πολύ χρόνο
Εγώ το έριξα στα υδραυλικά απόψε, προστατευτικο κουτί και αντικραδασμικο για να μην ακούγεται βουητό μέσα στο σπίτι γιατί άλλαξα πιεστικο πριν μια εβδομάδα. Το παλιό άρχισε να κάνει σαν ελικόπτερο μάλλον λόγω φαγωμένου ρουλεμάν ΕικόναΕικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852895 Είναι αντλία για να γεμίζεις δεξαμενή συην ταράτσα για το νερό;
Το tester δουλεύει σε τερματισμένα καλώδια, αλλιώς πολυμετρο και μάτιση.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Είναι αντλία για να γεμίζεις δεξαμενή συην ταράτσα για το νερό;
Το tester δουλεύει σε τερματισμένα καλώδια, αλλιώς πολυμετρο και μάτιση.
Από δεξαμενή και ηλιακό προς σπίτι δίνει πίεση, του δικτύου η πίεση φτάνει για να γεμίσει η δεξαμενή.

Είχα την εντύπωση ότι είναι τερματισμενα τα καλώδια δεν κατάλαβα καλά μάλλον.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#852909 Για μένα όπου είναι το router πάει και το NAS και το UPS. Όλα τα άλλα μπορεί να είναι ασύρματα ή με powerline.
Αν έχεις τα καλώδια περασμένα αξίζει να βρεις άκρη, πολύ καλύτερα το καλώδιο. Αν κάνω ποτέ μεγάλη ανακαίνιση (και είμαι από πάνω) θα περάσω καλώδια σε όλους τους χώρους.
Άβαταρ μέλους
By glf
#852915 Εγώ το NAS το έχω σε full tower οπότε φιλοξενείται στο.. γκαράζ. Πέρυσι όμως έχω ετοιμάσει ένα νέο διαθέσιμο χώρο σε ένα πατάρι στην εσωτερική σκάλα. Μπόρεσα να στείλω περιμετρικά του σπιτιού καλώδιο και έτσι δε χρειάστηκε να χαλάσω κάτι εσωτερικά. Απλά μια τρύπα προς τα.. έξω.
Εικόνα
Και έχω προβλέψει αυτά να περνάνε από σωλήνες ηλεκτρολογικές 20χιλιοστών ώστε να χωράει οπτική ίνα με τον κονέκτορα ολόκληρο να περνάει άνετα.
Εικόνα

Αυτά θα περπατήσουν λοιπόν σε 2-3 μεριές πχ rack (router) προς γκαράζ και προς πατάρι. Ε και μάλλον θα πάει το NAS στο πατάρι. Γενικά μου αρέσει η οπτική για χρήση LAN γιατί έχει πολύ φτηνή και ότι παίρνω σε μεταχειρισμένα Mikrotik έχουν πάντα και ανάλογη θύρα.. Φτηνά γούστα, αχρείαστα για την ώρα. Αλλά τα ετοιμάζω από τώρα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#853153 Ερώτηση. Για tower, αξίζει να χτίσουμε (παραγγελία, όχι εγώ με τα χεράκια μου), ή ετοιματζίδικο; Για κάτι εντελώς απλό μιλάω, όχι gaming rig κλπ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
REALZEUS έγραψε:Ερώτηση. Για tower, αξίζει να χτίσουμε (παραγγελία, όχι εγώ με τα χεράκια μου), ή ετοιματζίδικο; Για κάτι εντελώς απλό μιλάω, όχι gaming rig κλπ.
Χτίσε σε επώνυμο μαγαζί με καλή υποστήριξη θα σου βγει μάλλον φτηνότερα με καλύτερης ποιότητας απαρτια

< >
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
dimik έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Ερώτηση. Για tower, αξίζει να χτίσουμε (παραγγελία, όχι εγώ με τα χεράκια μου), ή ετοιματζίδικο; Για κάτι εντελώς απλό μιλάω, όχι gaming rig κλπ.
Χτίσε σε επώνυμο μαγαζί με καλή υποστήριξη θα σου βγει μάλλον φτηνότερα με καλύτερης ποιότητας απαρτια

< >

E-shop, π,χ;
Άβαταρ μέλους
By saxon_747

Ανάφερε budget, χρήση και τι έχεις τώρα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
saxon_747 έγραψε:

Ανάφερε budget, χρήση και τι έχεις τώρα.

Budget: cheap as chips.
Χρήση: MS Office, Edge, Skype, Viber, Telegram κλπ. Της πλάκας δηλαδή, αλλά πλέον θέλουν 8 GB RAM αυτά...
Τώρα έχω έναν Core 2 Duo E6600, 8 GB RAM, που μου κάνει την δουλειά μου (σιγούλια-σιγούλια), αλλά λέω απλά να πάω σε κάτι γρηγορότερο (έχω και 2 νεότερα laptops, αλλά δεν τα θέλω).
Αν βάλουμε και μια φτηνή κάρτα γραφικών για κανένα racing game, δεν με χαλάει.
Ξαναλέω, δεν θέλω να ακούσω για σύστημα Γκεάκου, με i9 και 64 GB RAM! Σε σένα το λέω αυτό Τζι!!! :rtfm:
Ουσιαστικά να αλλάξω το υπάρχον και να το κρατήσω, σαν εφεδρικό.
Οθόνη 24'' Samsung IPS με 100 Ευρώ, την εμπιστευόμαστε; Που είναι ντροπή η τιμή, θυμάμαι το 1995 είχα πάρει Sony Trinitron 15'' με 150 χιλιάδες Δραχμές...