Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#852738 Βρέθηκε λύση, η οποία ήταν μπροστά στα μάτια μου :vava:
Έλεγα πως δεν έχει θύρα ethernet το μικρό devolo (slave νομίζω), έκανα λάθος... Όλα μια χαρά!
Ευχαριστώ HF! :oops:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#852750 Είμαι σίγουρος :lol: .
Αν είναι κάτι εύκολο, δεν θα είχα αντίρρηση να το κάνω λιγότερο ή και καθόλου περίεργο :ninja:
Άβαταρ μέλους
By dimik
Scotch έγραψε:Είμαι σίγουρος .
Αν είναι κάτι εύκολο, δεν θα είχα αντίρρηση να το κάνω λιγότερο ή και καθόλου περίεργο :ninja:
Περισσότερα Deco αλλά μετά παίζει να αλλάξεις το Scotch σε Wealth

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#852776 Μα και τι να τα κάνω κι άλλα deco; Ένα στο κέντρο του σπιτιού επαρκεί από άποψη σήματος.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#852781 Το θέμα τώρα είναι ότι ενώ το nuc παίρνει internet συνδέοντας το ethernet καλώδιο με το devolo, το synology αρνείται :hmmm:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#852782 Πάμε πάλι γιατί σ'έχασα

To powerline που δίνεις στο nuc, με το ίδιο πας να δώσεις και στο Synology ; 2 out έχει το powerline ; Συνήθως έχουν 1 in και 1 out.

Γενικότερα το σωστό κι απροβλημάτιστο μόνιμο setup είναι ως εξής:
Router παρόχου -> (προαιρετικά) switch (με καλώδιο) -> συσκευές (με καλώδιο).

To powerline είναι λύση ανάγκης πχ για internet στην αποθήκη/γκαράζ (αν είναι στο ίδιο ρολόι) να βλέπεις κανά how to όσο μαστορεύεις.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#852784 Το powerline έχει μία υποδοχή για ethernet, στην οποία έχω συνδέσει το καλώδιο. Την άλλη άκρη του καλωδίου τη συνδέω στο nuc, το οποίο με αυτόν τον τρόπο συνδέεται κανονικά (ενσύρματα) στο internet. Αποσυνδέω το καλώδιο από το nuc και συνδέω στο synology, αλλά internet γιοκ το synology.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852798 Παίζει να θέλει ρυθμίσεις το Devolo, τα Synology είναι πιο απαιτητικά στο τι χρειάζονται για να παιξουν, ειδικά αν θέλεις να τα βλέπεις απέξω. Δοκίμασες να κουμπώσεις το Synology και να δοκιμάσεις να κάνεις ping από έναν υπολογιστή στο ίδιο δίκτυο;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Δοκίμασες να κουμπώσεις το Synology και να δοκιμάσεις να κάνεις ping από έναν υπολογιστή στο ίδιο δίκτυο;

Άσχετος alert... :oops:
Το μόνο που έχω κάνει είναι να συνδέσω με ένα ακόμη καλώδιο δικτύου απευθείας το synology με το nuc (τα έχω δίπλα-δίπλα) και να βλέπω κανονικά το synology στο nuc (map network drive).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852817 Κουμπώνεις το Synology στο Devolo απευθείας και δοκιμάζεις από το laptop σου να δεις αν το βλέπεις δικτυακά. Είνα απλό, ανοίγεις ένα cmd (command prompt) και γράφεις ping "ip address του Synology". H IP address στο εσωτερικό σου δίκτυο για το Synology λογικά παραμένει η ίδια, αφού ο DHCP κρατάει το ίδιο lease έστω κι αν το κουμπώνεις αλλού. Μια άλλη λύση θα ήταν να του δώσεις static ΙΡ εσύ.
Και μια άλλη λύση που σκέφτηκα τώρα, είναι να δεις αν το Synology σου παίρνει ένα Wi-Fi dongle για να λύσεις το πρόβλημά σου ασύρματα:
https://www.synology.com/en-global/comp ... fi_dongles
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#852857 Δεν το βλέπει αν αποσυνδέσω το καλώδιο. Τώρα να θέλει κάποια ρύθμιση το devolo; Δεν βρίσκω κάτι σχετικό στις ρυθμίσεις του.
Θα το ψάξω για το dongle, αλλά μάλλον θα ακολουθήσω τη λύση ups ή σε ένα πολύπριζο (με προστασία για τις αυξομειώσεις τάσης).
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#852859 Γιατί είναι το τέλος του κόσμου όταν ακούτε μια τρύπα για να περάσει καλώδιο; Ιδιόκτητο δεν είναι το σπίτι;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Dimitris_P έγραψε:Γιατί είναι το τέλος του κόσμου όταν ακούτε μια τρύπα για να περάσει καλώδιο; Ιδιόκτητο δεν είναι το σπίτι;

Δεν απαιτείται καν τρύπα. Υπάρχει πρίζα δικτύου ακριβώς δίπλα, αλλά δεν είναι συνδεδεμένη με το κεντρικό κουτί καλωδίων (το είχα ανεβάσει παλαιότερα, πιθανώς το θυμάσαι), όπου πρέπει να έχει διδακτορικό κανείς για να βρει άκρη.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852874 Εννοείται πως ένας ηλεκτρολόγος, με ένα πολύμετρο και λίγη υπομονή, μπορεί να βρει άκρη. Όσα καλώδια και να έχεις, απλώς ματίζεις το καλώδιο στην πρίζα και μετά με το "τζιτζίκι" ψάχνεις να βρεις ποιο είναι το καλώδιο. Εννοείται πως γίνεται ακόμη και από κάποιον που δεν είναι ηλεκτρολόγος, αν ξέρει να δουλέψει στοιχειωδώς ένα πολύμετρο.

Ούτε εμένα μου αρέσουν οι τρύπες στο σπίτι, αλλά κυρίως, τα κανάλια για να περάσει το καλώδιο! :lol: