Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#852660 Ψάχνω κάτι εύκολο, κι απ' ό,τι καταλαβαίνω αυτό που σκέφτομαι δεν είναι.

Ίσως με ένα powerline κάνω τη δουλειά μου, αλλά με ποιο; Έχω 2 devolo, ένα που είναι δίπλα στο router (έχει και έξοδο για καλώδιο δικτύου, αλλά είναι πολύ μακριά από το σημείο που θέλω να βάλω το synology) και ένα ακόμη (μόνο wi-fi) σε μια άσχετη πρίζα του σπιτιού για να έχω internet εκεί που ίσως δεν φτάνει το deco. Πρέπει να πάρω πάλι κάποιο devolo (π.χ. αυτό) ;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ θα έπαιρνα ένα access point και θα το έβαζα σε bridge mode.
https://www.tp-link.com/us/support/faq/178/
https://www.skroutz.gr/c/125/access_poi ... er_dir=asc

Α, τώρα μάλιστα, κατάλαβα :lol: :oops:

Βασικά προσπαθώ να φέρω το synology εκεί που είναι το ups (το οποίο πρέπει να παραμείνει εκεί γιατί συνδέεται με τον υπολογιστή μου), όπου δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης στο internet με καλώδιο (που μόνο ενσύρματα παίρνει internet το synology). Μια πρίζα υπάρχει μόνο κοντά, οπότε μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσω αυτή (με ένα powerline);
Εναλλακτικά παίρνω άλλο ένα ups, μόνο για το synology.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852665 Αντί να βάλεις power line, χρησιμοποιείς ένα access point. Συνδέεις το Synology στο access point ενσύρματα και μετά το access point συνδέεται στο Wi-Fi σου.
Αυτό είναι αρκετά φθηνότερο από το να πάρεις άλλο ένα ζευγάρι Powerlines.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Anonymous Founder έγραψε:Αντί να βάλεις power line, χρησιμοποιείς ένα access point. Συνδέεις το Synology στο access point ενσύρματα και μετά το access point συνδέεται στο Wi-Fi σου.
Αυτό είναι αρκετά φθηνότερο από το να πάρεις άλλο ένα ζευγάρι Powerlines.

Αυτό.
Άβαταρ μέλους
By glf
#852672 Και μόνο που θες να βάλεις το synology κάπου που δεν υπάρχει καλώδιο ethernet είναι το μέγα φάουλ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#852673 Κατάλαβα, ευχαριστώ!

Να πάρω αυτό; Βλέπω καλές κριτικές. Θα συνεργάζεται με το TP-LINK Deco M9 Plus v2 που έχω τώρα;

glf έγραψε:Και μόνο που θες να βάλεις το synology κάπου που δεν υπάρχει καλώδιο ethernet είναι το μέγα φάουλ.

Ναι, το ξέρω. Απλά προσπαθώ να το φέρω στο ups, για να μην το κλάψω. Αν δεν βρω λύση, θα βάλω ένα ups εκεί που είναι (που έχει καλώδιο).
Άβαταρ μέλους
By glf
#852676 Ε αντί να πάρεις powerline (που δε χρειάζεσαι) ή access point (που δε χρειάζεσαι), πάρε ένα UPS και με ευχαριστείς αργότερα. lol
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Scotch έγραψε:Κατάλαβα, ευχαριστώ!

Να πάρω αυτό; Βλέπω καλές κριτικές. Θα συνεργάζεται με το TP-LINK Deco M9 Plus v2 που έχω τώρα;

glf έγραψε:Και μόνο που θες να βάλεις το synology κάπου που δεν υπάρχει καλώδιο ethernet είναι το μέγα φάουλ.

Ναι, το ξέρω. Απλά προσπαθώ να το φέρω στο ups, για να μην το κλάψω. Αν δεν βρω λύση, θα βάλω ένα ups εκεί που είναι (που έχει καλώδιο).

Δεν ξέρω αν θα συνεργάζονται. Πόσα Mesh έχεις τώρα; Μήπως να μετακινήσεις ένα πάνω στο Synology και να το κουμπώσεις πάνω στην Ethernet πόρτα;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:
Scotch έγραψε:Κατάλαβα, ευχαριστώ!

Δεν ξέρω αν θα συνεργάζονται. Πόσα Mesh έχεις τώρα; Μήπως να μετακινήσεις ένα πάνω στο Synology και να το κουμπώσεις πάνω στην Ethernet πόρτα;

Ένα Deco έχω και 2 devolo (και ένα 3ο devolo στο garage - γι αυτό τα έχω βάλει), αλλά δεν έχουν σχέση μεταξύ τους. Βλέπω δύο ssid δηλαδή, ένα από το deco και ένα από το devolo. Ethernet πόρτα έχουν το deco και το "μαμά" devolo, τα οποία όμως είναι δίπλα στο router και δεν μπορούν να μετακινηθούν (γιατί δεν θα παίρνουν internet).
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Περίεργο setup έχεις θα έλεγα. Για ποιο λόγο έχεις μόνον ένα Deco;

Το deco το είχα πάρει επειδή είχα θέματα με το μαμά router της cosmote. Ουσιαστικά, αντί να αντικαταστήσω το router, συνέδεσα σε αυτό το deco και απενεργοποίησα το wi-fi του router της cosmote. Τα powerline τα πήρα για να έχω internet στο γκαράζ.