Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
Hellenic tifosi έγραψε:Βέβαια, αν και ο ίδιος ο επιχειρηματίας χρησιμοποιεί τις εν λόγω υπηρεσίες για ιδίαν απόλαυση, κανονικά αυτό το σκέλος δεν θα πρέπει να εκπίπτει. Σε περιπτώσεις...τριολέ τα πράγματα περιπλέκονται, και ίσως χρειάζεται κάποια ερμηνευτική εγκύκλιος.

Μα και αυτές οι υπηρεσίες "πραγματοποιούνται προς το συμφέρον της επιχείρησης" κατά την έννοια της προμνησθείσας διάταξης του άρθρου 22, αφού έτσι ο επιχειρηματίας είναι πιο χαρούμενος και αποδοτικός-παραγωγικός :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#852543 Το βασικότερο ερώτημα είναι άλλο. Το τηλέφωνο αυτού του κυρίου το έχουμε; :ninja: :ninja:

Ψάχνω κάτι λιπαντικά για τα μηχανήματα στα λατομεία, μου φαίνεται ότι κάνει καλές τιμές... :shifty: :shifty: :ninja: :ninja:
Άβαταρ μέλους
By drdino
mousatos έγραψε:Μάρκο σ'εκανα web capture . Σε λίγο θα λάβεις πμ με τις απαιτήσεις μου.

Κι εγώ σε έκανα web capture, σε λίγο θα λάβεις mail από την διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος για τον εκβιασμό αυτόν.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#852603 Σαν φορολογικός κάτοικος εξωτερικού δεν οφείλεις να δηλώνεις τα νόμιμα έσοδά σου από την εταιρεία σου στην Ελλάδα στην εφορία της Γερμανίας και να φορολογείσαι εκεί;

Για τηλεργασία όσο χειρότερες είναι οι συνθήκες μετακίνησης τόσο καλύτερα για τηλεργασία, έτσι δεν είναι;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
sknipper έγραψε:Σαν φορολογικός κάτοικος εξωτερικού δεν οφείλεις να δηλώνεις τα νόμιμα έσοδά σου από την εταιρεία σου στην Ελλάδα στην εφορία της Γερμανίας και να φορολογείσαι εκεί;

Για τηλεργασία όσο χειρότερες είναι οι συνθήκες μετακίνησης τόσο καλύτερα για τηλεργασία, έτσι δεν είναι;
Στην Ελλάδα πρέπει να είμαι μισθωτός, το ποσό που θα παίρνω θα φορολογείται στην Ελλάδα, θα δηλώνεται στη Γερμανία και θα φορολογείται επιπλέον καθότι το ποσοστό φόρου θα είναι υψηλότερο. Θα πληρώνω στη Γερμανία τη διαφορά φόρου.

Τα υπόλοιπα κέρδη θα μένουν στην εταιρία. Αν θέλω στο τέλος του έτους να τα οικιοποιηθώ, πρέπει να πληρώσω φόρο μερίσματος 5% στο ελληνικό κράτος. Αλλά πρέπει να τα δηλώσω κι στη Γερμανία όπου πληρώνω 30%, δλδ +25%.

Επομένως τα μερίσματα δεν αξίζει να τα τραβάω αλλά να τα αφήσω στην εταιρία. Αν τελικά επιστρέψω εντελώς Ελλάδα μετά από χρόνια, τότε θα τα πάρω με 5%.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#852614 Να ζητήσεις από την ΙΚΕ σου ( ) να σου αγοράσει ηλεκτρικό (αντε υβριδικό) αυτοκίνητο. Υπεραπόσβεση, μηδενικό τεκμαρτή εισόδημα, κτλ!!

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852700 Ως γνωστόν, οι Αθηναίοι χάνουν πολλή ώρα στο δρόμο, κάτι που στην επαρχία δεν ισχύει. Η μαγεία να μένεις σε χωριό:
Ζαγόρι: 14χρονος κάνει καθημερινά 112 χιλιόμετρα για να πάει σχολείο
https://www.news247.gr/ellada/zagori-14 ... i-sxoleio/
Ο 14χρονος Αλέξανδρος κάνει καθημερινό ταξίδι για τη γνώση, δίνοντας ένα μάθημα θέλησης κόντρα στις αντιξοότητες. Τι δηλώνει ο ίδιος.

Ο Αλέξανδρος και η μητέρα του Μαρία Βαρσάνη μίλησαν για τις δυσκολίες που βιώνουν, αναδεικνύοντας προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί μαθητές στην περιφέρεια. Όλα αυτά, την ώρα που η κυβέρνηση σχεδιάζει να συνεχίσει τις συγχωνεύσεις σχολείων. Κάθε πρωί ο μοναδικός μαθητής στο χωριό Φλαμπουράρι του ανατολικού Ζαγορίου με τους 22 κατοίκους, χρειάζεται να κάνει ολόκληρο ταξίδι για να βρεθεί στο σχολείο του, στο γυμνάσιο Χρυσοβίτσας, 56 χιλιόμετρα μακριά.

Η διαδρομή δύσκολη, με κακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο και απότομες στροφές που γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη όταν έχει άσχημες καιρικές συνθήκες. Στη διαδρομή προς το Γυμνάσιο, το σχολικό θα περάσει από πέντε χωριά για να πάρει ακόμη 7 μαθητές.

“Στο χωριό είναι δύσκολα γιατί είμαι και το μοναδικό παιδί και είμαι όλη μέρα μόνος μου. Για να πάω σχολείο είναι πολύ μεγάλη η απόσταση. Ξυπνάω κάθε μέρα στις 6:00 και κάνω 1,5 ώρα για να φτάσω. Είναι θέμα συνήθειας βέβαια γιατί το κάνω από όταν ήμουν 4 ετών”, λέει ο μικρός μαθητής.

Το μάθημα στο σχολείο τελειώνει στις 14:10. Η διαδρομή για την επιστροφή ξεκινά και ο Αλέξανδρος φτάνει στο σπίτι στις 15:30. Δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, πρέπει αμέσως να ετοιμαστεί για να κατέβει στα Γιάννενα για το φροντιστήριο Αγγλικών. Τις ημέρες με τις μεγάλες παγωνιές το μάθημα θα το κάνει διαδικτυακά, καθώς ο δρόμος είναι επικίνδυνος τις βραδινές ώρες, αναφέρει η μητέρα του, ενώ ο πατέρας Χρήστος Βλαχιώτης επισημαίνει, πως η αγωνία της οικογένειας για το παιδί είναι καθημερινή, λόγω του κακού οδικού δικτύου και των δύσκολων συνθηκών του χειμώνα.

“Έχουμε 3 παιδία με τον σύζυγό μου, τα 2 έχουν μεγαλώσει και έχουν τελειώσει. Έχουμε και ένα εγγονάκι από το κορίτσι. Τα άλλα παιδιά ήταν λίγο πιο τυχερά γιατί υπήρχε γυμνάσιο στις Μηλιωτάδες, απλώς πάνω από μια 10ετία έχει κλείσει. Ήταν 30 λεπτά, δεν χρειαζόταν να κάνουν την απόσταση που κάνει ο Αλέξανδρος”, λέει η μητέρα του.

“Μακάρι να έκανε κάτι η Πολιτεία και να άνοιγε ξανά το σχολείο που είναι κοντά μας και να καλυτέρευε τους δρόμους. Η κόρη μου για να πάει παλιά σχολείο έπρεπε ο δάσκαλος να έρθει να την πάρει από την πλατεία. Όλα αυτά τα παιδιά είναι ήρωες. Εγώ που έχω έναν ξενώνα και μια ταβέρνα δεν ξυπνάω τόσο νωρίς”.

“Πηγαίνω 3η γυμνασίου. Είναι δύσκολο αλλά πιστεύω το έχω συνηθίσει, το κάνω από το νηπιαγωγείο. Θα ήταν πιο εύκολο για μένα και γι΄αυτά που κάνω να ήταν πιο κοντά. Το κάνουν και άλλα παιδιά αυτό. Το λεωφορείο παίρνει 8 άτομα αλλά μόνο εγώ κάνω τέτοια απόσταση. Με τα χιόνια δεν θα έρθει το λεωφορείο, αλλιώς θα πάμε σιγά σιγά. Θέλω να γίνω δάσκαλος και να πάω και εγώ σε ένα απομακρυσμένο χωριό σαν το δικό μου. Τώρα κάνω φροντιστήριο αγγλικών και τώρα που θα πάρω το πτυχίο θα συνεχίσω με φροντιστήριο για το σχολείο. Πηγαίνω στα Γιάννενα για τα αγγλικά μου που είναι 1 ώρα”, πρόσθεσε ο 14χρονος Αλέξανδρος.

Ο Αλέξανδρος, περιμένει με χαρά τα Σαββατοκύριακα, όχι γιατί δεν θα έχει σχολείο, αλλά γιατί στο χωριό, ανεβαίνει μια οικογένεια από τα Γιάννενα με δύο παιδιά. Είναι οι φίλοι του, το παιχνίδι, η παρέα που έχει ανάγκη.

Το τελευταίο είναι και το χειρότερο απ' όλα να ξέρετε. :vava:

Το καταλυπήθηκα το παιδάκι. :s_cry
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#852704 Συγχαρητηρια στο ελληνικο κρατος που κρατει χωρια σε συνθηκες του '50 με υποδομες του '60.

Μπορει να δωσει κι αλλες επιδοτησεις σε ανθρωπους με οικονομικη ανεση να αγορασουν πραγματα που δεν χρειαζονται.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852706 Η λύση είναι να σηκωθούν να φύγουν, αλλά ποιος θα τους το πει.
Καμία λύση δεν αρκεί να γεφυρωθεί το τεράστιο χάσμα σε όλα με ένα παιδί που μεγαλώνει στην πόλη.

Κανένα κράτος δεν μπορεί να πετύχει το ακατόρθωτο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#852709 Κάπως πρεπει να ξεχασουν και αυτοι την φτωχεια τους Νικοπαππε. Τουλάχιστον ζουνε κοντα σε mall.
Άβαταρ μέλους
By pro
#852712 Πάντως το να επιλέγεις το Φλαμπουράρι για να κάνεις σύγκριση Αθήνας - επαρχίας στο χάσιμο χρόνου στο δρόμο, στο δικό μου το χωριό το λένε cherry picking.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Η λύση είναι να σηκωθούν να φύγουν, αλλά ποιος θα τους το πει.
Καμία λύση δεν αρκεί να γεφυρωθεί το τεράστιο χάσμα σε όλα με ένα παιδί που μεγαλώνει στην πόλη.

Κανένα κράτος δεν μπορεί να πετύχει το ακατόρθωτο.

Τα ιδια νομιζα κι εγω μεχρι που βρεθηκα σε χωριο με 200 κατοικους σε αλλη χωρα και επαθα πλακα.

Απο τους δρομους, τις υποδομες, το ιντερνετ, το κεντρο υγειας, κλπ

Επρεπε να δεις δρομο, ασφαλτο και ποιοτητα αυτης , που πηγαινε σε οικισμο με 3 σπιτια.

Τελεια δεν ηταν προφανως, αλλα εκει που πηγα λεγανε τους οικισμους με 5.000 κατοιους χωρια ενω εδω τα λεμε κωμοπολεις.

Γενικα, αυτα που κανει το κρατος σε καθε τοπο για να κρατησει τους πληθυσμους εκει, να εχουν δουλειες και να ευημερουν, σε εμας εδω το κανει ο τουρισμος και τα χρηματα που βγαζει ο καθε εμπλεκομενος και μονο.
Ετσι ομως κρατος δεν εχεις.

g8777 έγραψε:Κάπως πρεπει να ξεχασουν και αυτοι την φτωχεια τους Νικοπαππε. Τουλάχιστον ζουνε κοντα σε mall.
Ζουνε αλλα δεν εχουν λεφτα να ψωνισουν φιλε
Άβαταρ μέλους
By g8777
#852716 Ναι,τα διαβάζω και μαυρίζει η ψυχή μου.

Απορία . Από το κερασάκι ( pro :s_howdy ) προκύπτει ότι το παιδί απαιτεί 80 λεπτά για 55 χλμ. Τον λες και βερο αθηνιολο δλδ. :lol: