Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852102 Μου φαίνεται λίγο απίστευτο, αν μου το έλεγες κάποτε στο πανεπιστήμιο πως θα είχα στο σπίτι οπτική ίνα θα σου έλεγα πως δεν θα γίνει ποτε. Τότε θεωρούσαν σαν επόμενο βήμα, να πάμε σε πιο γρήγορο ISDN!
Ναι, τόσο παλιός!
Με το ADSL και μετά το VDSL κάποιοι θεώρησαν πως δεν θα υπάρξει λόγος για FTTH και FTTO αλλά να που αν πληρώσεις (η ΕΕ, όχι εγώ) όλα γίνονται.
Από σήμερα λοιπόν είμαι στα 300/30 Mbps d/u στην Cosmote. Κόστος, 38€ το μήνα.
Δεν έχω πολλά να πω, λίγο το τέσταρα, αλλά έχει όντως διαφορά. Πριν ήμουν σε 100Mbps VDSL.
Κόστος 38€ το μήνα, πριν πλήρωνα 33€. Απεριόριστα όλα πλέον, αν και μου είναι αδιάφορο. Τηλεόραση δεν έχει το πακέτο, ούτε μου χρειάζεται εξάλλου.
Η εγκατάσταση δεν είναι αόρατη, ούτε ενοχλεί νομίζω.
ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Anonymous Founder έγραψε:Μου φαίνεται λίγο απίστευτο, αν μου το έλεγες κάποτε στο πανεπιστήμιο πως θα είχα στο σπίτι οπτική ίνα ...
Εικόνα....
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι ανήκεις στους τυχερούς. Αποκλείεται να έπειθα τη γυναίκα μου για κάτι τέτοιο... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852109 Είναι πίσω από την πόρτα του διαδρόμου, πρακτικά αόρατο. Από αριστερά δεξιά, σειρήνα συναγερμού, συναγερμός, κάτω από το συναγερμό το κουτί τερματισμού της οπτικής ίνας, τέρμα δεξιά το κουτί που έχει μέσα modem, network switch, και διάφορα άλλα (πχ το τετράγωνο τέρμα πάνω είναι του έξυπνου θερμοστάτη, ενώ πίσω από το μοντεμ είναι και το UPS για το μόντεμ. Κάτω από το κουτί είναι το Access Point και η κάμερα.

Δεν ξέρω η γυναίκα σου πώς αλλιώς θα "τακτοποιούσε" όλα τα παραπάνω, αλλά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις!
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#852110 Το ρακ είναι με πλέξι γκλας από μποστά;
Το modem/router δεν ανάβει εκεί μέσα από τη ζέστη; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#852112 Η μεγάλη αλητεία είναι που εξακολουθούν να περιορίζουν την ταχύτητα upload ενώ από τεχνική άποψη δεν υφίσταται λόγος...

ΗF δεν είχες μοντεμάκι 14.4kbps;
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Anonymous Founder έγραψε:Είναι πίσω από την πόρτα του διαδρόμου, πρακτικά αόρατο. Από αριστερά δεξιά, σειρήνα συναγερμού, συναγερμός, κάτω από το συναγερμό το κουτί τερματισμού της οπτικής ίνας, τέρμα δεξιά το κουτί που έχει μέσα modem, network switch, και διάφορα άλλα (πχ το τετράγωνο τέρμα πάνω είναι του έξυπνου θερμοστάτη, ενώ πίσω από το μοντεμ είναι και το UPS για το μόντεμ. Κάτω από το κουτί είναι το Access Point και η κάμερα.
Δεν ξέρω η γυναίκα σου πώς αλλιώς θα "τακτοποιούσε" όλα τα παραπάνω, αλλά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις!
Είναι πολύ εύκολο για αυτήν, δεν χρειάζεται να τα τακτοποιήσει, απλά θα είχε απορρίψει την ανάγκη για τα περισσότερα από αυτά. Αν και σε πιστεύω ότι εκεί πάνω δεν ενοχλούν οφείλεις να παραδεχτείς ότι δεν είναι και πολύ όμορφο το θέαμα, κουτί μέτριο, μεγάλο με μικρό από κάτω, άλλο μεγάλο γκρι με πολλά τσουμπλεκάκια μέσα από το οποίο κρέμονται μια κάμερα κι άλλο ένα κουτί.... Θα ήταν ίσως καλύτερα να ήταν όλα σε ένα μεγάλο κουτί ή ίσως σε ένα ράφι στη σειρά.
Προκειμένου να τα καταφέρω θα έπρεπε είτε να μπούνε σε κλειστό ντουλάπι (μόνο ένα κουτί με την κάμερα να κρέμεται) ή να μπουν χαμηλά, κάπου που να μην φαίνονται (μεταξύ καναπέ και τοίχου, πίσω από TV ή πίσω από subwoofer κλπ.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#852116 Εμενα εληξε το κουπονακι FTTH. Πλεον απο 73 το διμηνο πηγαμε στα 100+.
Χαλαλι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852117 H κάμερα και το AP δεν γίνεται να μπουν μέσα σε ντουλάπι. Ο συναγερμός μπήκε εκεί γιατί εκεί ήταν τα καλώδια, αν τα κλείσεις όλα σε κουτί, τα κρύβεις καλύτερα μεν, αλλά είναι μόνον για ψυχολογικούς λόγους. Είναι τόσο ψηλά, που συνήθως δεν πέφτουν καν στο μάτι, μιλάμε για την ενδιάμεση πόρτα του διαδρόμου που από το σαλόνι δεν βλέπεις τίποτε (γιατί βλέπεις την άλλη πλευρά) και αυτά φαίνονται από τις κρεβατοκάμαρες. Προσωπικά δεν με ενόχλησαν ποτέ και δεν το βρίσκω άσχημο εκεί πάνω που είναι. Καλώδια και διάφορα άλλα υπάρχουν σε όλο το σπίτι, δεν με ενοχλεί κάτι σε αυτό.

Αν άλλαζα κάτι, θα έφτιαχνα λίγο το πολύμπριζο μέσα στο κουτί με το διαφανές καπάκι (και όχι δεν υπάρχει θέμα με τις θερμοκρασίες, δεν είναι κάτι ιδιαίτερα ερμητικό) γιατί όπως σε όλα σχεδόν, βάλαμε πολύ μικρό αρχικά και δεν έφτανε και μετά ξεκίνησα τις πατέντες με τα ταυ για προεκτάσεις.
Γενικώς, δεν χρειάζεται πολλά πολλά. Μόλις βγάλει κάποιος ένα πιο σοβαρό και smart συναγερμό, θα αλλάξω τον υφιστάμενο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Από σήμερα λοιπόν είμαι στα 300/30 Mbps d/u στην Cosmote. Κόστος, 38€ το μήνα.
Δεν έχω πολλά να πω, λίγο το τέσταρα, αλλά έχει όντως διαφορά. Πριν ήμουν σε 100Mbps VDSL.
Κόστος 38€ το μήνα, πριν πλήρωνα 33€. Απεριόριστα όλα πλέον, αν και μου είναι αδιάφορο. Τηλεόραση δεν έχει το πακέτο, ούτε μου χρειάζεται εξάλλου.

Α ρε Γρηγορη, εισαι γρηγορος! Πριν 6 μερες μου εκαναν την ιδια προσφορα και ειμαι στην φαση να κλειστει το ραντεβου με τον μηχανικο για την αυτοψια. Εμενα μου εκαναν 5€ εκπτωση στα κινητα, οποτε ερχεται μια η αλλη.

Μου εστειλαν ενα διαχωριστη της ΝΟΚΙΑ για την οπτικη ινα, το ρουτερ μου λεει ειναι συμβατο :s_dunno ( εχω τα καινουργια τα μαυρα της Cosmote ).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852119 Ναι, κι εμένα με media converter το σύνδεσαν Το νέο (μαύρο) μόντεμ, στην φωτογραφία είναι το παλιό.
Ο τεχνικός μου είπε πως οπτικό μόντεμ χωρίς mc δίνουν μόνον σε όσους έχουν ζητήσει gigabit.
Εγώ το σκεφτόμουν κάμποσο το κόστος, αλλά μετά είπα πως δεν θα πεθάνουμε κιόλας για λίγα ευρώ παραπάνω και ελπίζω σε 2 χρόνια να έχουν πέσει οι τιμές κι άλλο.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:Μου φαίνεται λίγο απίστευτο, αν μου το έλεγες κάποτε στο πανεπιστήμιο πως θα είχα στο σπίτι οπτική ίνα θα σου έλεγα πως δεν θα γίνει ποτε. Τότε θεωρούσαν σαν επόμενο βήμα, να πάμε σε πιο γρήγορο ISDN!
Ναι, τόσο παλιός!
Με το ADSL και μετά το VDSL κάποιοι θεώρησαν πως δεν θα υπάρξει λόγος για FTTH και FTTO αλλά να που αν πληρώσεις (η ΕΕ, όχι εγώ) όλα γίνονται.
Από σήμερα λοιπόν είμαι στα 300/30 Mbps d/u στην Cosmote. Κόστος, 38€ το μήνα.
ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Δεν είναι κάπως στριμοκωλα εκεί μέσα; Το ρουτερ δεν θα στο αλλάξουν;
Άβαταρ μέλους
By skous
Geo f1 έγραψε:Εμενα εληξε το κουπονακι FTTH. Πλεον απο 73 το διμηνο πηγαμε στα 100+.
Χαλαλι.
Δεν πεφτει με φορητότητα;;
Για τι ταχυτητα μιλάμε;

< >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
#852122 1000/100 η ταχυτητα.
Με δεσμευση εως τον 09/2024
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Anonymous Founder έγραψε:Από σήμερα λοιπόν είμαι στα 300/30 Mbps d/u στην Cosmote.

Επιτέλους είδες το φως το αληθινό :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#852158 Είναι αλλιώς το ftth.
200 συμμετρικα με Inalan στη Σαλονίκη. Ωραία πράγματα!

Βέβαια σήμερα δεν έχουμε ίντερνετ, μεγάλη βλάβη λέει, έβαλε η Nova το χεράκι της λεει... :rant: