Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#852071 Από χείλη υπαλλήλων καταστήματος Nespresso....όλες οι μηχανές τους κάνουν ακριβώς τον ίδιο καφέ, μόνο τα φρου φρου αλλάζουν.
Επίσης,όσες παίρνουν τις μικρές, παλαιού τύπου κάψουλες, έχουν το πλεονέκτημα ότι παίρνουν και τις αντίστοιχες 'γενόσημες'.
Πήρα μια απλή DeLonghi Nespresso και είναι μια χαρά.
Βέβαια στα ίδια λεφτά βγαίνει η ανωτέρω Bruno που τα κάνει όλα (αρκεί στην Ελλάδα να πωλείται στα ίδια...).
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#852072 Κι εγω προς την απλή delonghi nespresso original είχα δώσει πλεονέκτημα αλλά τώρα μ εβαλε σε σκέψεις η Bruno…δείχνει πολύ Καλη επιλογή ..
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#852081 Νομίζω ότι η καλύτερη λύση για κάποιον που έφτιαχνε το καφέ του δεν είναι οι καψουλίτσες, αυτό θα είναι μεγάλος υποβιβασμός αλλά μια μηχανή bean to coffee. Βέβαια σημασία έχει να είναι αξιόπιστη και να μην χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση.
Άβαταρ μέλους
By Jorge_greek
sknipper έγραψε: Έχω καταλήξει στα παρακάτω:
- άλεσμα στο 48 (κλίμακα μύλου από το 0 ως το 65 για το πιο χοντροαλεσμένο)
- καφές περί τα 75-95γρ
- αναλογία καφέ νερού περί το 1:12 και το πίνω ως έχει, χωρίς ζάχαρη ή γάλα.
- χασούρα περί τις 2,5 φορές το βάρος του καφέ, πχ με 80γρ καφέ θα έχω χασούρα (καφέ+νερό που έχει κατακρατήσει) 200γρ. Αν πχ 80καφέ+1000νερό=1080 θα πάρω περί τα 1080-200=880 καφέ
- χρόνος στο ψυγείο 16-17 ώρες. Και 3 λεπτά να στάζει το φίλτρο.

Spot on!
Δοκίμασε για μεγαλύτερο γευστικό αποτέλεσμα να συνδυάσεις ποικιλίες καφέ, ειδικά στον cold brew καταλαβαίνεις τα αρώματα και τις γεύσεις των κόκκων.
Οι περισσότεροι λένε ότι χρειάζεται min 14 ώρες και max 20 ώρες, έχω βρει πως και για τα δικά μου γούστα οι 16-17 ώρες είναι η καλύτερη ισορροπία με ό,τι καφέ κι αν έχω χρησιμοποιήσει.
Για κάτι διαφορετικό δοκίμασε να φτιάξεις concentrate καφέ (αναλογία 1:8) που το διαλύεις έπειτα στο ποτήρι με περισσότερο νερό ή γάλα ή ακόμα και ανθρακούχο νερό ή tonic
Άβαταρ μέλους
By Chris
#858319 Πρόσεξα σήμερα πως φαίνονταν βουλωμενες αρκετές τρύπες στο τρίτο κομμάτι των bialetti μου, το εσωτερικό, εκεί που βάζεις τον καφέ:

Εικόνα

Είναι το μόνο κομμάτι που δεν ανοίγει για να καθαριστεί, αλλά δε μασαμε. Πήρα ένα κατσαβίδι κι ένα σφυρί, έδωσα μερικές στοχευμένες πάνω στα σημαδια, πετάχτηκαν τα καπακια, ήταν γεμάτα καφέδες από κατω. Τα έκλεισα, τα χτύπησα απέξω μερικές φορές να σφοξουν και να φύγουν οι παραμορφώσεις που προκάλεσα και έγιναν καινούρια. Αν τα έχετε καιρό και τα χρησιμοποιείτε συχνά κάντε μια καλή. Πιστεύω θα αντεξουν άλλο ένα με δύο καθάρισματα πριν παραμορφώνουν αρκετά ώστε να μη δουλεύουν πια.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#858323 Εικόνα

ΙΜΟ αποφεύγεται αυτό με περιοδικό καθάρισμα (σκόνη ή ταμπλέτες) μέσα από το δοχείο του νερού για να περάσει το διάλυμα μέσα από το χωνί και το δίσκο-φίλτρο. Δεν θα χρειαζόταν να το ανοίξεις όπως έκανες.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#858325 Περίεργο,δεν θυμάμαι τέτοια δυσκολία τον καιρό που είχα και εγώ .
Άβαταρ μέλους
By bill33
George_Prix έγραψε:Παιδες πειτε κανενα γαματο καφεδακι να παραγγειλω απο το νετ. Προφανως μιλαω για 100% Αραμπικα...

κοιτας και για ψησταριά......... :hmmm:
επιασες το λαχείο;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
bill33 έγραψε:
George_Prix έγραψε:Παιδες πειτε κανενα γαματο καφεδακι να παραγγειλω απο το νετ. Προφανως μιλαω για 100% Αραμπικα...

κοιτας και για ψησταριά......... :hmmm:
επιασες το λαχείο;

Συμφωνα με κατι αποτελεσματα που πηρα, "πεθαινω" Μπιλ μου. Και ειπα να ξεκινησω με σοπινγκ θεραπυ. YOLO :metalo:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#859070 Γιατί αράμπικα; Είναι πολλά άλλα που μετράνε. Καταρχήν το τι σου αρέσει. Και για ποια μέθοδο παρασκευής καφέ.
Όποιον καφέ πάντως, χωρίς ζάχαρη, έτσι, μην πας να ξεφύγεις.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:Γιατί αράμπικα; Είναι πολλά άλλα που μετράνε. Καταρχήν το τι σου αρέσει.

Καταρχην μου αρεσει ο Αραμπικα :shifty:

sknipper έγραψε:Όποιον καφέ πάντως, χωρίς ζάχαρη, έτσι, μην πας να ξεφύγεις.

Κλαιν, δε θα πεθανω απο μια κοφτη κουταλιτσα ζαχαρη που βαζω στον καφε μου. Εφοσον εκοψα την ΙΟΝ Αμυγδαλου των 200 γραμμαριων που ειναι η μεγαλη μου καψουρα, θεωρω οτι εκοψα πλεον τα γλυκα :s_wink

Και το να κοψω 1 φορα πιτσα, 1 φορα γυρο, 1 φορα γκουντυς και καμποσα σνακς που σαβουρωνα την εβδομαδα, σημαινει διατροφη. Δε θα αρχισω και τα μπριαμια λες και ειμαι αρρωστος σαν το Μουσατο :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:
sknipper έγραψε:Γιατί αράμπικα; Είναι πολλά άλλα που μετράνε. Καταρχήν το τι σου αρέσει.

Καταρχην μου αρεσει ο Αραμπικα :shifty:
Ο αράμπικα είναι πολύ γενικό θέμα, νομίζω η προέλευση ή το blend μετράει περισσότερο. Πολλά blends έχουν arabica και robusta μαζί, αυτό δεν τα κάνει αυτόματα υποδεέστερα. Ειδικά αν θέλεις λίγο πιο δυνατό τον καφέ σου.