Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Giuseppe Busso έγραψε:Όταν θα δεις ένα Draggy, P-Gear από χειροκίνητο και αυτόματο θα καταλάβεις. Το ένα έχει ασταμάτητη επιτάχυνση χωρίς σταματημό στην μέτρηση g-metering και με το χειροκίνητο έχεις κατσαρό στο διάγραμμα ακόμη και 100ms αλλαγής αν κάνεις. Εγώ τόσο έχω κάνει την καλύτερη 3η μου σε 4η. Και χάνεις τη φόρα. Τα DSG αλλάζουν και δεν χάνουν φόρα.

Ναι ρε φιλε, αυτο ισχυει.

Εγω ειπα απλα οτι αν 2 οδηγοι εχουν χειροκινητο, ο πιο τσακαλος απο αυτους μπορει να κανει τη διαφορα.

Στραμπουληξαμε το μυαλο μας και μπλεξαμε τα μπουτια μας βραδιατικα :lol:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#851595 Δίκιο έχει ο φίλος George Prix.

Πάντως σε BMW, που δεν έχουν και το καλύτερο χειροκίνητο, δεν βλέπω τον λόγο να μην έχεις αυτόματο. Στην 330i με τα 272 άλογα, δεν έβρισκα κάποια ιδιαίτερη ευχαρίστηση να παλεύω με την κουτάλα. Μ2 θα έπαιρνα μόνο με το υπέροχο αυτόματο, όπως αυτή που δοκίμασα. :inlove: Οι Αμερικανοί απλά το παίζουν γνώστες επιλέγοντας το manual, επειδή στην Αμερική λίγοι ξέρουν να οδηγούν "stick" και θεωρείται μαγκιά. Όταν είπα σε έναν φίλο στην Μιούρικα ότι η 70χρονη μάνα μου οδηγεί stick, από τα 18 της, του έπεσαν τα αφτιά. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#851606 Χωρίς να θέλω να σας προσβάλω, δεν ισχύουν αυτά που λέτε.
Manual σασμάν VS Διπλοσύμπλεκτο, δεν μπορεί να είναι πιο γρήγορο.
Αν μιλάμε για ίδια αυτοκίνητα, με ίδια δύναμη και το ένα απλά να έχει τα +50 κιλά βάρους του DSG, τότε στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ και με ιδανικές συνθήκες, τα αμάξια να είναι ίδια στο 60-200km/h.

Εδώ είναι ένα Golf GTI TCR mk7 IS38 turbo DSG DQ381 stage1 (345 άλογα)

Εικόνα

και εδώ ένα Golf GTI mk7 IS20 turbo manual6 stage2 (330-340 περίπου άλογα)

Εικόνα

Δεν θέλω να εξετάσετε τους χρόνους αλλά να δείτε την μπλε γραμμή και στις δύο μετρήσεις που είναι η ταχύτητα σε KM/H.
Στο κάτω, που είναι χειροκίνητο, κάπου στα 140-145 km/h χοντρικά, κάνει την αλλαγή από 3η σε 4η σχέση. Και βλέπετε ότι κάνει κοιλιά και το διάγραμμα ταχύτητας αλλά και το πορτοκαλί κατσαρώνει κι άλλο. Το πορτοκαλί είναι η μέτρηση επιτάχυνσης σε (g). Τη στιγμή της αλλαγής το χειροκίνητο, όσο ΤΕΛΕΙΑ αλλαγή και αν κάνεις, μηδενίζει τα g και δεν επιταχύνει έστω και για 0.1sec (100ms). Με το διπλοσύμπλεκτο δεν γίνεται αυτό. Το αμάξι δεν χάνει φόρα και αν δείτε τις αναλυτικές τιμές g, θα δείτε ότι πάει με συνεχή επιτάχυνση μέχρι τέρμα.

Στα συγκεκριμένα διαγράμματα το χειροκίνητο έχει χάσει τουλάχιστον 250-300ms από την αλλαγή. Και μιλάμε για την 3η σε 4η που είναι η πιο εύκολη αλλαγή σε χειροκίνητο σασμάν. Άντε βάλε 2η σε 3η σε FWD αμάξι με 50 κιλά ροπής...
Μαθηματικά ξέρετε. Ξέρετε πόσο μέτρα ανά sec διανύει ένα αμάξι στα 140km/h. Βρείτε πόσο θα χάσει από την αλλαγή που θα στερηθεί 0,2-0,3sec...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#851607 Κάπου στην Αμερική αυτή τη στιγμή
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#851608 Με εφτιαξες ωρε Μπιλ. Μετα απο αυτο το βιντεακι, δε θα ξαναπω οτι μου γρατζουναει τα αυτια και την καρδια, να ακουω την καδενα στο Πασσατ να βασανιζεται. Το Αμερικανακι με διδαξε τι εστι πραγματικος βασανισμος του αυτοκινητου :lol:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#851611 Μπουσε υποπτευομαι οτι αρχισες απο χθες μετα τις 12 το βραδυ να γιορταζεις ταγιαννιου και εισαι υπο την επηρεια ουσιων :shifty:

Δε διαφωνησε κανενας μαζι σου. Προφανως και κανενας χερας δε μπορει να κερδισει με χειροκινητο κιβωτιο, ενα καλο αυτοματο κιβωτιο...

Εγω λεω απλα οτι αν 2 οδηγοι εχουν και οι 2 χειροκινητο, σε μια κοντρα ο χερας μπορει να κανει τη διαφορα λογω καλυτερης εκκινησης και καλυτερων/γρηγοροτερων αλλαγων ταχυτητων!

Χρονια πολλα σε σενα και σε ΟΛΟΥΣ τους Γιαννηδες. Ακομα και αυτους που με κραζουν στο γκρουπακι του Βαιμπερ :s_smile
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#851612 Κάπου έχω χαθεί τότε και δεν έχω καταλάβει καλά.

Απλά επί τη ευκαιρία, καλές είναι αυτές οι πληροφορίες, διαβάζει κόσμος.

Ευχαριστώ για τις ευχές, καλή χρονιά να έχεις.
Δεν συμμετέχω σε κανένα γκρουπάκι του Viber.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimviii έγραψε:
George_Prix έγραψε:Αν το παμε ομως καθαρα σε βαση δεξιοτητας του οδηγου σε μια κοντρα, προφανως ο λεβιες των ταχυτητων μπορει να κρινει την κοντρα υπερ του πιο τσακαλου οδηγου :s_wink

σε πολυ δυνατα αυτοκινητα με μηχανικο δεν ισχυει Γιωργη.
Δεν ξεκινανε ευκολα 500-600-800 αλογα ακομα και 4κινητα.

Γεγονος ειναι οτι την πρωτη φορα που ειχα παρει το ΕΒΟ του κολλητου, μου ειχε σβησει 3 φορες. Ρομπα εγινα :lipsealed:

Οσες φορες μου εχει σβησει δηλαδη το δικο μου τα επομενα 20 χρονια, σε φασεις που ημουνα αφηρημενος...

Στη συνεχεια το εμαθα φυσικα, αλλα ο συμπλεκτης (σε συνδυασμο με τα 620 αλογα τροχο) ηταν πραγματι πολυ διαφορετικος απο οτι αλλο εχω οδηγησει στη ζωη μου. Βασικα το προβλημα το ειχα οταν πηγαινα να ξεκινησω αργα-χαλαρα σαν κανονικος ανθρωπος. Οσες φορες εκανα γρηγορη εκκινηση, δεν ειχα κανενα απολυτως θεμα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
George_Prix έγραψε:
Στη συνεχεια το εμαθα φυσικα, αλλα ο συμπλεκτης (σε συνδυασμο με τα 620 αλογα τροχο) ηταν πραγματι πολυ διαφορετικος απο οτι αλλο εχω οδηγησει στη ζωη μου. Βασικα το προβλημα το ειχα οταν πηγαινα να ξεκινησω αργα-χαλαρα σαν κανονικος ανθρωπος. Οσες φορες εκανα γρηγορη εκκινηση, δεν ειχα κανενα απολυτως θεμα.

οταν ξεκινας μονος σου δυνατα για την πλακα ειναι ευκολο.
Οταν θα κατσεις σε πατημα με αντιστοιχο αυτοκινητο,τερμα πιεση και πρεπει να παρεις το μαξ των επιδοσεων,οχι ευκολο δεν ειναι ,αλλα ειναι και μεγαλος ο κινδυνος να κανεις και ζημια .
Απο την αλλη ενα αυτοματο εχει σχεδον μηδενικη πιθανοτητα ζημιας,και επαναλειψημοτητα,πολυ βασικο το τελευταιο.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#851662 Ισχύει για την επαναληψιμότητα, το launch ειδικά τα τελευταία χρόνια που έχει γίνει ευρύ στο κοινό, απογειώνει την διαδικασία αυτή.
Κάπου διάβαζα βέβαια, πως ο πολύς γκοτζίλα μετά από 2-3 σερί λοντσαρίσματα σου ανάβει λαμπάκι :roll:
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#851775 https://youtu.be/khyKIr9vkME?si=ORfhYuJyi1Iv_1BK

Μπορεί να το έχω ξαναγράψει (και το συγκεκριμένο βίντεο να έχει ξαναποσταριστεί) αλλά αυτό είναι το μέλλον της αυτοκίνησης? Να βλέπουμε ταινία στο infotainment ενώ πηγαίνουμε στον προορισμό μας?
Άβαταρ μέλους
By Zeus
BARHonda έγραψε:https://youtu.be/khyKIr9vkME?si=ORfhYuJyi1Iv_1BK

Μπορεί να το έχω ξαναγράψει (και το συγκεκριμένο βίντεο να έχει ξαναποσταριστεί) αλλά αυτό είναι το μέλλον της αυτοκίνησης? Να βλέπουμε ταινία στο infotainment ενώ πηγαίνουμε στον προορισμό μας?

Ξεκάθαρα! Γι αυτό βλέπεις κανείς δεν ασχολείται με χαρακτηριστικά με τα οποία ασχολούμασταν κάποτε. Αλλά εδώ που τα λέμε, για τις καθημερινές μετακινήσεις τουλάχιστον καλύτερα θα είναι. Άλλωστε όλοι με ένα κινητό στο χέρι είναι.. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#851997 To μέλλον της αυτοκίνησης σε μποτιλιάρισμα και σε αυτοκινητόδρομο θα είναι σίγουρα αυτό. Στους δεύτερους, σε μερικές δεκαετίες θα μπαίνεις λογικά μόνον με αυτά τα συστήματα ενεργοποιημένα, για οικονομία, ασφάλεια και μέγιστη εκμετάλλευση της χωρητικότητας του αυτοκινητοδρόμου.
Βέβαια, το βίντεο της BMW στα δικά μου μάτια, όχι μόνον δεν πείθει, αλλά είναι σχεδόν δυσφήμιση, αφού δείχνει πως είναι πολύ πίσω τα συστήματά της και σίγουρα το Level 3 θα αφορά ελάχιστους αυτοκινητόδρομους και μόνον και υπάρχει αποκλειστικά σαν κράχτης.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#852001 Βέβαια Γρήγορη να πούμε ότι κάνει αυτό που διαφημίζει (L3) και είναι και πιστοποιημένο.. Το άλλο που είναι πολύ μπροστά, δεν κάνει αυτό που διαφημίζει, στην καλύτερη λειτουργεί σαν L3 και φυσικά δεν έχει καμία πιστοποίηση ως τέτοιο ή ανώτερο..

Να θυμηθούμε και τα λεβελς..
Εικόνα