Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Ακριβώς ό,τι είπα λοιπόν. "15 λεπτά, πάλι καλά να λέτε".

Δεν ειπες αυτο.

Anonymous Founder έγραψε:Δεν μου πέφτει λόγος, αλλά δεν είναι και λίγα τα 15+15 λεπτά για γονείς και παιδί.
Θα έψαχνα κάτι πιο κοντά μου.

Μακαρι θα πω, ολες οι μετακινησεις των γονιων για δραστηριοτητες να ηταν μεσα σε αυτα τα 15 + 15 λεπτα. Διοτι οσο μεγαλωνουν τα παιδια αυτες αυξανουν και αν ειναι πανω απο ενα, καποιος θε τρεχει. Ειτε ειναι ο μπαμπας, ειτε η μαμα, ειτε η γιαγια, ειτε η νταντα, καλα αυτην χεστην πληρωνεται για να τρεχει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#851955 Αυτό είπε ο g8777.
Εγώ είπα πως 15+15 είναι πολλά και γίνεται και λιγότερα. Αυτό είναι που δεν δέχεται (ούτε εσύ μάλλον, αλλά ΟΚ, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα).

Εννοείται πως κάποιος πρέπει να τρέχει για τα παιδιά, γι'αυτό και επιμένω να είναι όσο γίνεται πιο κοντά. Από εκεί και μετά, εσείς ξέρετε καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#851961 Κακώς αναφέρετε ώρες και δίωρα πάντως.
Την ωρα της προπόνησης παρκάρισμα κλπ θα τα φαει όπου κι αν είναι. Οκ γλυτωνει το παρκάρισμα αν πάει με τα πόδια.

ΕΕΠ χιλιομετρικα πιο κοντά είμαι στους Τράχωνες :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Αυτό είπε ο g8777.
Εγώ είπα πως 15+15 είναι πολλά και γίνεται και λιγότερα. Αυτό είναι που δεν δέχεται (ούτε εσύ μάλλον, αλλά ΟΚ, δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα).

Εννοείται πως κάποιος πρέπει να τρέχει για τα παιδιά, γι'αυτό και επιμένω να είναι όσο γίνεται πιο κοντά. Από εκεί και μετά, εσείς ξέρετε καλύτερα.

Οταν ο γιος εκανε ποδοσφαιρο πηγαινε στον Ικαρο το δημοτικο σταδιο της περιοχης που ειναι στα 5 λεπτα απο το σπιτι με τα ποδια. Μονο που οι αγωνες το ΣΚ γινονταν απο το κοντινο γηπεδακι στο Βεικου μεχρι Βριλησσια, Χαλανδρι, κλπ Τα παιδια δεν πανε μονα τους.
Οταν εκανε καρατε η σχολη ηταν στο 1,5 χιλιομετρο αλλα με το αμαξι εκανα πανω απο 10-12 λεπτα γιατι ηταν μποτιλιαρισμενη η Βεικου και απο μεσα ηταν ακομα πιο αργο με τα κωλοστενα.

Αυτο λεμε, δεν ειναι πολυ το 15+15, ειναι μια χαρα και οταν ειναι λιγοτερο ακομα καλυτερα.

Περα απο τα αθληματα, εχεις ξενες γλωσσες, υπολογιστες, ρομποτικη, κανα μουσικο οργανο.

Οσο και να το θες δεν γινεται να ειναι ολα αυτα κοντα σου. Αλλα ακομα κι να ειναι ο χρονος πηγαινε - περιμενε- φυγε - σπιτι- στην επομενη δραστηριοτητα, κλπ απαιτει καποιον διαθεσιμο για Χ ωρες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#851963 Συμφωνούμε λοιπόν πως γίνεται και λιγότερο. Πάμε παρακάτω γιατί ο g8777 βιάζεται. Θυμίζω πως η κουβέντα ξεκίνησε πού να πάει το παιδί του ο Serf για στίβο. Εγώ είπα, να ψάξει πρώτα τα κοντινά και πως το πιθανότερο είναι να υπάρχουν πιο κοντινά (και έδωσα και παραδείγματα).
Τα υπόλοιπα, τα ξέρετε καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By dimik
mjacob έγραψε:Αν ο γονιός δεν είναι ΔΥ (or equivalent), τουτεστιν να γυρνάει σπίτι πριν τις 18:30-19:00 είναι στα όρια της φαντασίας, για οποιαδήποτε δραστηριότητα θα είναι με την ψυχή στο στόμα.

Ως εκ τούτου, η δίκη μου άποψη ειανι ότι δραστηριότητες τις καθημερινές εκτός σχολείου, θα πρπει να υπάρχει πολύ ιδιαίτερος λόγος για να γίνουν. Να έχει να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.

Γιατι κάπου θα πρπει να κάνεις κι εσυ και το παιδί ένα wind down, να κάτσεις να φας σαν οικογένεια, να παίξεις κάτι ενδοαφερον μαζί του κλπ και να μην είναι 11 το βράδυ

Repost και +1000
Άβαταρ μέλους
By g8777
Anonymous Founder έγραψε:Δεν μου πέφτει λόγος, αλλά δεν είναι και λίγα τα 15+15 λεπτά για γονείς και παιδί.

O g8777 το κλεινει εδω, σου ξανακοουταρει αυτα που εγραψες πριν ξεκινησεις τα αγρον ηγορασε :shifty:

Καταλαβαινω, το ιδανικο ειναι να μενεις σε υπεροχη πολυκατοικια με pilotis, πισινα ( πού να τρεχεις για θαλασσα :s_coffee ), πρωτο οροφο τραπεζα, 2ο στιβο, 3ο ΚΕΠ , 4ο ο σερβερ για το ξυπνιο σπιτι και στο τελος το οροφοδιαμερισμα σου. :thumbsup:

Δυστυχως οι περιοχες της Αθηνας που ξεκινανε απο ΑΓΔΕΖΗΘΙΚΛΜΝΞΟΠΡΣΤΥΦΧΨΩ δεν εχουν τις υποδομες για το ανωθι, ε, ας αγορασουν Τεσλα για να περνα ευχαριστα το ταξιδι απο τις 3 εως τις 3:16. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#851971 Θυμίζω:

viewtopic.php?p=851824#p851824
Serf έγραψε:Υπάρχει πρόταση για κάποιο σύλλογο στίβου για 7-8 χρόνων στα νότια προάστια; Κατά προτίμηση Παλαιό Φάληρο - Άγιο Δημήτριο- Άλιμο;

Ο μικρός όλο στο τρέξιμο και στο άλμα εις μήκος το έχει ριξει εντός/εκτόςσπιτιού... να δουμε μήπως του αρέσει.

Anonymous Founder έγραψε:Η δική μου πρόταση είναι να ψάξετε να βρείτε το κοντινότερο στάδιο και εκεί θα υπάρχουν σίγουρα και ένας ή περισσότεροι όμιλοι που θα ασχολούνται.
Δείτε αν σας κάνουν κλικ και μετά πάτε με το παιδί να δει τον προπονητή του.
Είναι το Α και το Ω για να κάνει με ευχαρίστηση μια δραστηριότητα ένα παιδί.
Δεν ξέρω που μένεις ακριβώς, αλλά νομίζω και το Π. Φάληρο έχει τέτοιο χώρο ή όχι; Ο Αγ. Δημήτριος έχει αν δεν κάνω λάθος πάνω στην Αγ. Δημητρίου, βολεύει;
Google it, με λίγη τύχη θα βρεις κάτι καλό όσο γίνεται κοντά σας να μην σας φάνε άδικα οι δρόμοι.

viewtopic.php?p=851899#p851899
Anonymous Founder έγραψε:Επιμένω λοιπόν πως η εντοπιότητα θα πρέπει να είναι ισχυρός παράγων όταν επιλέγουμε δραστηριότητα (για τον ίδιο λόγο επιλέγουμε να πάμε σε ένα κοντινό μαγαζί και όχι στο γειτονικό προάστιο ή δήμο). Από την άλλη, αν κάποιος έχει βλέψεις για πρωταθλητισμό, αλλάζει το πράγμα, εκεί ψάχνει επώνυμο σύλλογο, με προπονητές κλπ. Εγώ ως γνωστόν είμαι τεμπέλης άνθρωπος και δεν ξέρω από αυτά.

Αν ήμουν ο Serf και έμενα αν θυμάμαι καλά Π.Φάληρο, θα προτιμούσα να πάω στο πολύ ωραίο του Π.Φαλήρου:
https://maps.app.goo.gl/WB9XBKev9cVzcc8z6
Εικόνα
Μιλάμε για ένα από τα πιο ωραία σημεία, έχει τα πάντα και σίγουρα το προσέχει και ο δήμος πολύ, εμείς πάμε συχνά εκεί για βόλτα στο πάρκο και στην μαρίνα.

ή στον στον Αγ. Δημήτριο αν μένω μακριά από την παραλία:
https://maps.app.goo.gl/mru7pnTFWa29cdzN8
Αντί για την Αργυρούπολη:
https://maps.app.goo.gl/zoW18AQ6kD9iDZCJ9
Επίσης υπάρχει και το στάδιο στους Τράχωνες, που είναι στον Άλιμο:
https://maps.app.goo.gl/6cPrjkCg4X6EQkgN8

Σίγουρα θα υπάρχουν σε όλα αυτά κάποιο όμιλοι που έχουν στίβο και θα μπορεί το παιδί να δει και να διαλέξει και δεν θα χρειάζεται να είναι και μακριά από το σπίτι του και να χάνει χρόνο και να κουράζεται (κι αυτό όπως και ο μπαμπάς/μαμά).
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ψάξεις πρώτα δίπλα σου, πριν πας στην άλλη άκρη. Εξάλλου, υποθέτω και ο Asimov, πήγε στο πιο κοντινό του, παρόλο που είναι γνωστό πως δίνει τεράστια σημασία στις επιδόσεις και τον πρωταθλητισμό.
:s_shout

Από εκεί και μετά, ο καθένας θα πάρει την καλύτερη απόφαση για τον εαυτό του και την οικογενειά του. :s_dunno
Έχω ξαναπεί πως κάποιοι έχουν στρεβλή γνώμη για κάποια πράγματα, σε πολλά είναι ζόρικα (έως και τραγικά) τα πράγματα στην Αθήνα, αλλά όχι σε όλα.
:s_roses

Γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε και από πού ξεκίνησε η ερώτηση. Ο Serf λοιπόν στην γειτονιά του, έχει επιλογές για λιγότερο από 15 λεπτά απόσταση. Ο PaNick67 ίσως όχι. Εσύ δεν ξέρουμε, δεν λες. Εγώ αν δεν ξεχνάω κάτι, απ' όλα όσα αναφέρθηκαν, είναι στα 5-10 λεπτά με το αμάξι όλα. Πολεμικές τέχνες ( :svivhaha: ) ειδικά, έχουμε στα 2 έως 5 λεπτά με τα πόδια 3-4 από δαύτες, απορώ κιόλας πότε ξανάγινε μόδα το Karate Kid νόμιζα πως ζούμε κάποιο deja vu των 80-90ies. Αδιάφορο εννοείται, το τι ισχύει για μένα, δεν βρίσκει εφαρμογή απαραίτητα σε άλλους (το αυτό ισχύει για όλο τον κόσμο προφανώς).
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By g8777
#851975 Δεν λέω γιατί ΠΡΟΦΑΝΏΣ τα 15 λεπτά απόσταση είναι αιώνας για εμένα.
Εγώ αναφέρθηκα στην Αθήνα.

Εεπ, η επιλογή δραστηριότητας , αγορών, σπουδών, εργασίας :roll: :shifty: αποκλειστικά με γνώμονα την απόσταση ( ΔΕΚΑΠΈΝΤΕ ΓΑΜΗΜΈΝΑ ΛΕΠΤΆ;;;;;ΙΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ) αποτελεί σιγουρη συνταγή επιτυχίας, αλλά μην σου χαλάσω την έκπληξη.

Κάνε οικονομία για κάνα μαζουτοκινητο καλού κακού. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
g8777 έγραψε: ε, ας αγορασουν Τεσλα για να περνα ευχαριστα το ταξιδι απο τις 3 εως τις 3:16. :s_thumbsup

Εδώ να πούμε, ότι ο κος.Ελον υπόσχεται πως το τεζλα πάει και φέρνει το παιδί μόνο του.
Του λες να πάει να το πάρει από το σχολείο, το πάει δραστηριότητα, κάνει κύκλους μόνο του αν δεν έχει παρκάρισμα, το παίρνει γυρνάει

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Άβαταρ μέλους
By Chris
mjacob έγραψε:
g8777 έγραψε: ε, ας αγορασουν Τεσλα για να περνα ευχαριστα το ταξιδι απο τις 3 εως τις 3:16. :s_thumbsup

Εδώ να πούμε, ότι ο κος.Ελον υπόσχεται πως το τεζλα πάει και φέρνει το παιδί μόνο του.
Του λες να πάει να το πάρει από το σχολείο, το πάει δραστηριότητα, κάνει κύκλους μόνο του αν δεν έχει παρκάρισμα, το παίρνει γυρνάει

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

στο 2:35

Άβαταρ μέλους
By Serf
Asimov έγραψε:Κακώς αναφέρετε ώρες και δίωρα πάντως.
Την ωρα της προπόνησης παρκάρισμα κλπ θα τα φαει όπου κι αν είναι. Οκ γλυτωνει το παρκάρισμα αν πάει με τα πόδια.

ΕΕΠ χιλιομετρικα πιο κοντά είμαι στους Τράχωνες :shifty:

Δουλεύω ακριβώς δίπλα :innocent: