Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Serf έγραψε:Έχει. Όπως έχει και δίπλα μας σχεδόν στα σύνορα Αλίμου-Αγίου Δημητρίου. Με ενδιαφέρει κατά πόσο έχει κάποιος θετική εμπειρία από συγκεκριμένο σύλλογο... Η εναλλακτική προφανώς είναι να τους γυρίσουμε όλους της περιοχής :help:
Στη Μπάρτσα; Με είχαν πάει μικρό ένα φεγγάρι για μπάλα, δεν έκατσα πολύ, δεν θυμάμαι και πολλά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
mjacob έγραψε:Τα 15 λεπτά πάντως δεν μου φαίνονται στο υπερβολικό,

+1.

Μενω ουτε 3 χλμ απο το ΟΑΚΑ και οσο ετρεχα τον μικρο στο κολυμβητηριο εκανα απο 12-15 λεπτα να παω , τα 5 μεσα στο ΟΑΚΑ ( να βρω παρκινγκ και να περπατησουμε μεχρι τα αποδυτηρια ).

Στην επιστροφη δε, πανω απο 15 γιατι επρεπε να βγεις στην Σπ Λουη πρωτον και να στριψεις στην Κυμης δευτερον.

Γνωρισα κοσμο εκει ερχονταν απο Πεντελη, Βριλησσια, Πατησια, κλπ.
Τελευταία επεξεργασία από PaNick67 και 10 Ιαν 2024, 09:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
mjacob έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε: Ο χρόνος μετακίνησης, δεν είμαι σίγουρος πόσο αποτρεπτικό είναι για το παιδί. Για τον γονέα σίγουρα είναι περισσότερο, αν χρειάζεται να το πάει ο ίδιος.
Τα 15 λεπτά πάντως δεν μου φαίνονται στο υπερβολικό,

Ο χρονος μετακινησης σε αξιολογικη κλιμακα , για το μεν παιδι καταλαμβανει τη θεση 8777, για τον δε γονιο την θεση 8776.

Μιλαμε για της πλακας ιστορια ταξιδια τυπου μισαωρο στο περα-δωθε, και δη Αθηνα.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#851882 Ενταξει δεν είναι και ακριβώς έτσι.

Για το γονιό δεν είναι μόνο θέμα διάθεσης ή κούρασης, αλλά και δυνατότητας. Στον όποιο χρόνο μετακίνησης πρέπει να προσθέσεις και το χρόνο της δραστηριότητας (μια ώρα;), ετοιμασίες, παρκάρισμα περπάτημα κλπ, όποτε με μισάωρο πηγαινελα μιλάμε εύκολα για ένα δίωρο σύνολο.

Ένα δίωρο δεν είναι εύκολο να βρεις, και περισσότερο από ένα δίωρο αρκετά ζόρι.

Δλδ για εμάς τη πλεμπα που δουλεύουμε, εσυ εισοδηματίας στ@@σ, καταλαβαίνω, το στέλνεις και με τη νταντά στη χειρότερη, πόση αλληλογραφία θα έχει να διαχειριστεί άλλωστε μέσα στη μέρα, θα προλάβει και αργότερα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#851886 Μιλάμε για ένα παιδάκι 7-8 χρόνων που δεν κάθεται, πάει σχολείο. Πάει και σε ιδιωτικό, που ίσως σημαίνει και σχολικό. Άρα παίζει να φεύγει από το σπίτι στις 7:30 και να γυρίζει στις 17:30 αν είναι σε ολοήμερο. Αν το πας και σε δραστηριότητα, που θα φας 30 λεπτά στο πήγαινε έλα, και άλλα 5-10 λεπτά να παρκάρεις και άλλα 10 λεπτά να ετοιμαστείς, θα έχει χάσει 1 ώρα πριν ακόμη μπει στον στίβο. Θα μπει να κάνει και τουλάχιστον 30 λεπτά στίβο (ή και 1 ώρα), θα φτάσει η ώρα 7+ (μπορεί και 8) το βράδυ και δεν θα μπορεί να πάρει τα πόδια του από την κούραση.

Τώρα, κάποιοι μπορεί να νομίζουν πως ο μέσος Αθηναίος κάνει στο χαλαρό 1 ώρα για να πάει μέχρι το περίπτερο, αλλά δεν είναι έτσι. Ναι, συνήθως θα φας στο κεφάλι την κίνηση πρωί απόγευμα για να πας στην δουλειά, άλλα για τα υπόλοιπα, υπάρχουν και μαγαζιά στην γειτονιά, όπως το ίδιο ισχύει και για τις δραστηριότητες (παιδιών και μεγάλων).
Εγώ δηλαδή βλέπω στην περίπτωσή μου να είναι στα 3 λεπτά με το αμάξι (ή στα 10 λεπτά με τα πόδια) χώρος για αθλητισμό (κολυμβητήριο, γήπεδα τένις, γήπεδα ποδοσφαίρου) ενώ γηπεδάκια μπάσκετ έχει και εντελώς δίπλα από το σπίτι. Είναι πολλές περιοχές που έχουν τέτοιες ευκολίες, γι'αυτό και λέω πως πρώτα και κύρια θα κοιτούσα κάτι όσο γίνεται πιο κοντά από το σπίτι, για να μην πηγαίνει το παιδί (και ο γονιός) κουρασμένος και με την ψυχή στο στόμα.

Ασφαλώς αυτή είναι η δική μου γνώμη, δεν σημαίνει πως έχω δίκιο, είμαι βέβαιος πως υπάρχουν πολλές διαφορετικές. Ξέρω σίγουρα μία. :s_dance
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#851888 Αν ο γονιός δεν είναι ΔΥ (or equivalent), τουτεστιν να γυρνάει σπίτι πριν τις 18:30-19:00 είναι στα όρια της φαντασίας, για οποιαδήποτε δραστηριότητα θα είναι με την ψυχή στο στόμα.

Δλδ όλα τα παραπάνω που γράφεις, ισχύουν και 5 λεπτά με τα πόδια να είσαι, απλά κοιτάς να σώσεις απ όπου μπορείς. Που συμφωνώ φυσικά.

Ως εκ τούτου, η δίκη μου άποψη ειανι ότι δραστηριότητες τις καθημερινές εκτός σχολείου, θα πρπει να υπάρχει πολύ ιδιαίτερος λόγος για να γίνουν. Να έχει να προσφέρει κάτι ιδιαίτερο.

Γιατι κάπου θα πρπει να κάνεις κι εσυ και το παιδί ένα wind down, να κάτσεις να φας σαν οικογένεια, να παίξεις κάτι ενδοαφερον μαζί του κλπ και να μην είναι 11 το βράδυ
Άβαταρ μέλους
By Chris
Anonymous Founder έγραψε:δεν θα μπορεί να πάρει τα πόδια του από την κούραση ο μπαμπας.

fify

Το παιδακι χαμπαρι δε θα παρει πιστευω. Αλλα για τον γονεα που θα γυρισει απο τη δουλεια, να κανει ολο αυτο που περιγραφεις ειναι αυτοκτονικο. Οχι οτι αποφευγεται βεβαια. Αν δεν ειναι στιβος, θα ειναι πιανο, αγγλικα, φροντιστηρια λιγο μετα, αν παει σε ιδιωτικο επισκεψη σε φιλους στην αλλη ακρη της πολης, κλπ. Δεν ειναι φυσιολογικο να περνανε οι γονεις τα απογευματα τους στο δρομο για μια δεκαετια, αλλα αυτα εχουν οι μεγαλουπολεις της μεσης ανατολης. Και ειναι ενας απο τους κυριους λογους που η Αθηνα ειναι πηγμενη μεχρι τις 9 το βραδυ πλεον.

Απο την αλλη εσυ εισαι φανατικα υπερ της Αθηνας σε ολες τις συγκρισεις, οποτε θα το απολαυσεις αν βρεθεις σε αυτη την κατασταση φανταζομαι :s_biggrin
Τελευταία επεξεργασία από Chris και 10 Ιαν 2024, 12:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:Μιλάμε για ένα παιδάκι 7-8 χρόνων που δεν κάθεται, πάει σχολείο. Πάει και σε ιδιωτικό, που ίσως σημαίνει και σχολικό. Άρα παίζει να φεύγει από το σπίτι στις 7:30 και να γυρίζει στις 17:30 αν είναι σε ολοήμερο. Αν το πας και σε δραστηριότητα, που θα φας 30 λεπτά στο πήγαινε έλα, και άλλα 5-10 λεπτά να παρκάρεις και άλλα 10 λεπτά να ετοιμαστείς, θα έχει χάσει 1 ώρα πριν ακόμη μπει στον στίβο. Θα μπει να κάνει και τουλάχιστον 30 λεπτά στίβο (ή και 1 ώρα), θα φτάσει η ώρα 7+ (μπορεί και 8) το βράδυ και δεν θα μπορεί να πάρει τα πόδια του από την κούραση.

Ναι, ακριβως ετσι γινεται, αν το σχολειο δεν προσφερει αθληματα. Γιατι ενα παιδι που ολη μερα καθεται, ειτε στο σχολειο ειτε στο σπιτι πρεπει να κανει κατι να εκτονωθει, να βγαλει ενεργεια.
Στην χωρα μας χωροι μαζικου αθλητισμου δεν υπαρχουν και ετσι αν θελεις να κανει κατι το παιδι σου πρεπει να το πας σε συλλογο, που σημαινει χρηματα για συνδρομες, χρηματα για εξοπλισμο του συλλογου, χρηματα για δελτια, παραβολα αγωνων, κλπ

Κι αν γουσταρει το παιδι, κι αλλα χρηματα για αγωνες, χαμενες Κυριακες σε γηπεδα, πισινες , στιβους και αν ειναι καλο και παει σε αγωνες στο εξωτερικο, εκει να δεις
Άβαταρ μέλους
By mjacob
Chris έγραψε:
Το παιδακι χαμπαρι δε θα παρει πιστευω. Αλλα για τον γονεα που θα γυρισει απο τη δουλεια, να κανει ολο αυτο που περιγραφεις ειναι αυτοκτονικο. Οχι οτι αποφευγεται βεβαια. Αν δεν ειναι στιβος, θα ειναι πιανο, αγγλικα, φροντιστηρια λιγο μετα, αν παει σε ιδιωτικο επισκεψη σε φιλους στην αλλη ακρη της πολης, κλπ. Δεν ειναι φυσιολογικο να περνανε οι γονεις τα απογευματα τους στο δρομο για μια δεκαετια, αλλα αυτα εχουν οι μεγαλουπολεις της μεσης ανατολης. Και ειναι ενας απο τους κυριους λογους που η Αθηνα ειναι πηγμενη μεχρι τις 9 το βραδυ πλεον.

Μια χαρά παίρνει χαμπάρι και το παιδί. Αν όχι άμεσα, μακροπρόθεσμα. Θέλουν κι αυτά να ξύσουν λίγο @@ρι στο σπίτι, μη νομίζεις.

Αγγλικά, φροντοστηρια, επισκέψεις σε φίλους
τις καθημερινές, δεν προβλέπονται για τα παιδιά των ιδιωτικών :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Chris
mjacob έγραψε:Αγγλικά, φροντοστηρια δεν προβλέπονται για τα παιδιά των ιδιωτικών :rtfm:

Μην το δενεις κιολας αυτο :shifty:
Άβαταρ μέλους
By g8777
mjacob έγραψε:Ενταξει δεν είναι και ακριβώς έτσι.

Για το γονιό δεν είναι μόνο θέμα διάθεσης ή κούρασης, αλλά και δυνατότητας. Στον όποιο χρόνο μετακίνησης πρέπει να προσθέσεις και το χρόνο της δραστηριότητας (μια ώρα;), ετοιμασίες, παρκάρισμα περπάτημα κλπ, όποτε με μισάωρο πηγαινελα μιλάμε εύκολα για ένα δίωρο σύνολο.

Ένα δίωρο δεν είναι εύκολο να βρεις, και περισσότερο από ένα δίωρο αρκετά ζόρι.

Ξαναδιαβασε προ σε κτι κα τι εγραψα :s_hang

Μελεταμε μονο για το commuting, αν ειναι να βαλουμε και το χρονο που απαιτει η δραστηριοτητα μεσα, ε χαιρω πολυ, το αρχικο ερωτημα προφανως αφορα αν αξιζει να ασχοληθει το παιδι με την δραστηριοτητα εξαρχης.

(15 λεπτα για Αθηνα θεωρω οτι ειναι διπλα στο σπιτι σου που λεει ο λογος)

Δλδ για εμάς τη πλεμπα που δουλεύουμε, εσυ εισοδηματίας στ@@σ, καταλαβαίνω, το στέλνεις και με τη νταντά στη χειρότερη, πόση αλληλογραφία θα έχει να διαχειριστεί άλλωστε μέσα στη μέρα, θα προλάβει και αργότερα.

ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ

edit
Τωρα ειδα οτι το εχετε μικρομανατζαρει μεχρι υψος ατμοσφαιρικης υγρασιας. :s_hang :s_hang :s_hang :s_hang

Γιαννικ ανελαβε. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#851899 Επιμένω λοιπόν πως η εντοπιότητα θα πρέπει να είναι ισχυρός παράγων όταν επιλέγουμε δραστηριότητα (για τον ίδιο λόγο επιλέγουμε να πάμε σε ένα κοντινό μαγαζί και όχι στο γειτονικό προάστιο ή δήμο). Από την άλλη, αν κάποιος έχει βλέψεις για πρωταθλητισμό, αλλάζει το πράγμα, εκεί ψάχνει επώνυμο σύλλογο, με προπονητές κλπ. Εγώ ως γνωστόν είμαι τεμπέλης άνθρωπος και δεν ξέρω από αυτά.

Αν ήμουν ο Serf και έμενα αν θυμάμαι καλά Π.Φάληρο, θα προτιμούσα να πάω στο πολύ ωραίο του Π.Φαλήρου:
https://maps.app.goo.gl/WB9XBKev9cVzcc8z6
Εικόνα
Μιλάμε για ένα από τα πιο ωραία σημεία, έχει τα πάντα και σίγουρα το προσέχει και ο δήμος πολύ, εμείς πάμε συχνά εκεί για βόλτα στο πάρκο και στην μαρίνα.

ή στον στον Αγ. Δημήτριο αν μένω μακριά από την παραλία:
https://maps.app.goo.gl/mru7pnTFWa29cdzN8
Αντί για την Αργυρούπολη:
https://maps.app.goo.gl/zoW18AQ6kD9iDZCJ9
Επίσης υπάρχει και το στάδιο στους Τράχωνες, που είναι στον Άλιμο:
https://maps.app.goo.gl/6cPrjkCg4X6EQkgN8

Σίγουρα θα υπάρχουν σε όλα αυτά κάποιο όμιλοι που έχουν στίβο και θα μπορεί το παιδί να δει και να διαλέξει και δεν θα χρειάζεται να είναι και μακριά από το σπίτι του και να χάνει χρόνο και να κουράζεται (κι αυτό όπως και ο μπαμπάς/μαμά).
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ψάξεις πρώτα δίπλα σου, πριν πας στην άλλη άκρη. Εξάλλου, υποθέτω και ο Asimov, πήγε στο πιο κοντινό του, παρόλο που είναι γνωστό πως δίνει τεράστια σημασία στις επιδόσεις και τον πρωταθλητισμό.
:s_shout

Από εκεί και μετά, ο καθένας θα πάρει την καλύτερη απόφαση για τον εαυτό του και την οικογενειά του. :s_dunno
Έχω ξαναπεί πως κάποιοι έχουν στρεβλή γνώμη για κάποια πράγματα, σε πολλά είναι ζόρικα (έως και τραγικά) τα πράγματα στην Αθήνα, αλλά όχι σε όλα.
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
g8777 έγραψε:Για κανε ενα zoom out απο τον χαρτη, να δω κατι.

Τι θες μωρε ;

Χαζευω στην wiki,
Δημος Ιωαννιτων --- εκταση 403 χλμ² --- πληθυσμος 80.000
Πολεοδομικο συγκροτημα Αθηνων - Πειραια --- εκταση 412 χλμ² -- πληθυσμος 3.000.000

Τι ομορφια εχουμε φτιαξει ε; :slap: