Εχω δει 3-4 Model Y και αναρωτιέμαι πόσο πρακτικό είναι να φορτίζουν πχ μια φορά την ημέρα (καμιά 400αριά χλμ δε βγάζουν σε μικτή χρήση τα dual motors?)
Επίσης, έχουν μεγάλη επιδότηση;;
citastak έγραψε:έχει κανείς εικόνα πόσα χλμ κάνει κατά μέσο όρο ένα ταξί στην Αθήνα;
Εχω δει 3-4 Model Y και αναρωτιέμαι πόσο πρακτικό είναι να φορτίζουν πχ μια φορά την ημέρα (καμιά 400αριά χλμ δε βγάζουν σε μικτή χρήση τα dual motors?)
Επίσης, έχουν μεγάλη επιδότηση;;
Πρόγραμμα “ΠΡΑΣΙΝΑ ΤΑΞΙ”
Για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (BEV) οχήματα ταξί η επιδότηση ανέρχεται σε ποσοστό 40% επί της Λιανικής Τιμής Προ Φόρων (ΛΤΠΦ), με μέγιστο ποσό τις 17.500 ευρώ. Η υποχρεωτική απόσυρση οχήματος ΤΑΞΙ επιβραβεύεται με 5.000 ευρώ.
https://www.tesla.com/el_gr/support/incentives
Fiat Panda 7,6l/100km
citastak έγραψε:Άρα το αγοράζουν 33 χιλ; αν το υπόλοιπο μπαίνει σε πάγια (δεν έχω καταλάβει αν έχουν βιβλία) με τις υπεραποσβέσεις γίνεται πολύ φθηνό!
Δεν νομιζω, το αγοραζουν κανονικα και τους πιστωνεται η επιδοτηση καποια στιγμη. Μονο ισως τα 5.000€ της αποσυρσης του παλαιου να παιρνουν αμεσως.
Αλλα απαραιτητη προυποθεση να εχεις χωρο για οικιακο φορτιστη, γιατι αν φορτιζεις σε Superchargers η οικονομια μικραινει πολυ.
Επισης δυσκολο πολυ να βγαζει δυο βαρδιες το ταξι
Fiat Panda 7,6l/100km
Η αυτονομία μπορεί να φτάσει και τα 500km μέσα στην πόλη.
Όταν είχα πάρει για τεστ το Υ και το εβαλα σπίτι, ήθελα 16 ώρες για να φορτίσω (ή κάτι τέτοιο) από σούκο.
Αυτό μάλλον αξίζει με οικιακή φόρτιση σε wallbox.
Το πρόβλημα είναι πως στην Αθήνα υπάρχει ένας μόνον supercharger. Αν είχες περισσότερους, μια χαρά το έκανες και έτσι. Η οικονομία και πάλι είναι πολύ μεγαλύτερη από τις εναλλακτικές.
citastak έγραψε:Παίζει να φορτίζει σε σούκο;
Όταν είχα πάρει για τεστ το Υ και το εβαλα σπίτι, ήθελα 16 ώρες για να φορτίσω (ή κάτι τέτοιο) από σούκο.
Αυτό μάλλον αξίζει με οικιακή φόρτιση σε wallbox.
Σούκο, φόρτιση με 16Α μονοφασική, δηλαδή με μέγιστη ισχύ τα 3.6kW. Αν έχεις τριφασικό φορτιστή στα 11kW, είσαι 3+ φορές πιο γρήγορος, θα ήθελες δηλαδή 5 ώρες.
Για wallbox δεν έχει τη δυνατότητα (δεν έχει δικό του χώρο), αλλά κι έτσι τα καταφέρνει μια χαρά (για τα δικά του δεδομένα).
Chris έγραψε:Αν δεν εχει δικο του χωρο, που αμολαει το καλωδιο για να φορτισει??
Ταξιτζής είναι ,έχει τουλάχιστον 2 πολυκατοικίες δικές του.
Scotch έγραψε:Δεν ξέρω λεπτομέρειες, πάντως τα καταφέρνει προς το παρόν μια χαρά (και έχει παραγγείλει και 2ο Υ για την ίδια χρήση).
Όσο θα δουλεύει το ένα θα φορτίζει το άλλο?
Zeus έγραψε:Scotch έγραψε:Δεν ξέρω λεπτομέρειες, πάντως τα καταφέρνει προς το παρόν μια χαρά (και έχει παραγγείλει και 2ο Υ για την ίδια χρήση).
Όσο θα δουλεύει το ένα θα φορτίζει το άλλο?
Θα τον ρωτήσω, δεν ξέρω