Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#851534 Ο Δαμασκινός στα 9ε απέδειξε για ακόμη μια φορά οτι είναι μια αξιοπρεπής επιλογή για το καθημερινό τραπέζι κι όχι μόνο. Μπράβο !
Αρκεί βέβαια να σου αρέσουν τα κρασιά με σκληρές τανίνες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Dimitris_P έγραψε:Τιμιοτατο Μοσχάτο Λήμνου είναι του Χατζηγεωργίου

Τιμιότατο θα συμφωνήσω για τα λεφτά του ειδικά, αλλά με λίγα ακόμη το Λήμνια Γη που πρότεινα είναι καλύτερο.
Του Χατζηγεωργίου το ήπια χθες και ήταν παραδόξως καλύτερο από τις Ψηλές Κορφές που είναι αρκετά ακριβότερες.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Anonymous Founder έγραψε:Λήμνια Γη.
https://www.skroutz.gr/s/4756914/Ktima- ... 750ml.html

έτυχε να το βρώ σε ΣΜ και δεν έχασα την ευκαιρία. Καλό με έντονα αρώματα που όμως πάνε στράφι όταν το συνδυάζεις με φαγητό. Πιστεύω πίνεται καλύτερα μόνο του.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#859198 Ο κόσμος έχει πολύ κρασί και οι αγρότες ξεριζώνουν τα αμπέλια τους = ο κόζμος δεν έχει λεφτά
https://www.msn.com/el-gr/news/other/%C ... 3365&ei=24

"Η γαλλική κυβέρνηση διέθεσε αρχικά 200 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει τους αγρότες σε εθνικό επίπεδο να αναπτύξουν αμπελώνες και να στείλουν το κρασί τους στη βιομηχανία για να μετατραπεί σε αιθανόλη, υποσχόμενος σε κάθε αγρότη 75 ευρώ ανά εκατόλιτρο. "
ώστε με τιμή κάτω από 1ε το λίτρο , ανακουφίζονται . Αλλά ζητάνε 50ε/λ για ένα αξιοπρεπές κόκκινο. Άντε γειά.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#862536 Σαμαρόπετρα 2023 από Κυρ-Γιάννη, πολύ ωραίο άσπρο κρασάκι, απαλό και αρωματικό
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#873509 Επειδη ειμαι λατρης του ροζε, παρατηρησα οτι οι αγαπημενες Ακακιες, απο κατω απο 10 ευρω που ηταν πριν απο μηνα (νομιζω 9,60 για την ακριβεια), τωρα παιζουν πλεον πανω απο 10 ευρω, στα 10 και κατι. Σε ολα τα σουπερ. Τσιμπησαν παλι?

Επιπλεον δοκιμασα https://www.skroutz.gr/s/18221842/Messe ... 750ml.html
το ΣΚ, πολυ ωραιο, τριανταφυλι χρωμα, ανετο στο πιωμα
Άβαταρ μέλους
By St.Devote
#873650 Εικόνα

Εξαιρετικό ... λίγο πιο χειμωνιάτικο από όσο έπρεπε για τέλη Σεπτέμβρη ( μάλλον ήθελε και πιο "βαρύ" φαγητό )
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#873662 Αφού τελείωσε η ζύμωση, το φιλτραρα με 12απλα φίλτρα και το σφραγισα στο δρύινο βαρέλι (που προσφάτως έκαψε και ψαθωσε ένας βαρελας μου)

Εικόνα

Αποφάσισα φέτος να τρυγισω μόνο το καμπερνε από το αμπέλι και να αφήσω το σαββατιανο, οπότε αναγκαστικά πήρα επιπλέον μουστο ίδιας ποικιλίας.

Κατά τον Απρίλιο θα το ανοίξω!

Αρχές του χρόνου θέλω να αλλάξω κάποια ξερά πρεμνα με καμπερνε. Αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω να φυτεψω να μου πει πλιζ.

Εννοείται τη διαδικασία τη κάνω όλη εγώ. Έχω σπαστηρα, σταφυλοπιεστηριο και οινολογο που μου έκανε τις αναλύσεις. Φέτος είναι η 3η χρονιά και μάλλον η καλύτερη!

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
#873663 Ωραια! Το κρασι τι θα το κανεις; θα το πωλησεις; Ποσα στρεμματα εχεις.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
GTS έγραψε:Ωραια! Το κρασι τι θα το κανεις; θα το πωλησεις; Ποσα στρεμματα εχεις.

Όχι ρε τι να πουλήσω. Θα το πιούμε εμείς φίλοι, οικογένεια και θα το δώσω σε γνωστούς και συναδέλφους. Θα βγούνε 200 μπουκάλια.

1.200 μέτρα είναι το οικόπεδο και μέσα έχει 45 ρίζες περίπου. Το αμπέλι να είναι 500 μέτρα. Εξοχικό είναι οπότε έχει μέσα και δύο ανεξάρτητες κατοικίες (συν το πατητήρι).

Αλλά έχει πολύ δουλειά. Κούρεμα γκαζόν, μαζεμα κλαδιά, φύλλα από τα πλατανια και μουρια κλπ. Έχει δουλίτσα.

< >
Άβαταρ μέλους
By GTS
#873667 Μπραβο! Θελεις να αναλαβεις και το δικο μου εξοχικο; Εχει μερικες ριζες και βαρελι (αν δεν το εχουν παρει). Θα φυτεψεις και αλλες.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
GTS έγραψε:Μπραβο! Θελεις να αναλαβεις και το δικο μου εξοχικο; Εχει μερικες ριζες και βαρελι (αν δεν το εχουν παρει). Θα φυτεψεις και αλλες.

Εδώ δε προλαβαίνω το δικό μου χαχαχα

Φέτος έλεγα να μη τριγυσω αλλά ήταν εξαιρετικη χρονιά γιατί δεν είχε τις περσινες βροχές του καλοκαιριού.

< >
Άβαταρ μέλους
By otso
Nikos! έγραψε:Αφού τελείωσε η ζύμωση, το φιλτραρα με 12απλα φίλτρα και το σφραγισα στο δρύινο βαρέλι (που προσφάτως έκαψε και ψαθωσε ένας βαρελας μου)

Εικόνα

Αποφάσισα φέτος να τρυγισω μόνο το καμπερνε από το αμπέλι και να αφήσω το σαββατιανο, οπότε αναγκαστικά πήρα επιπλέον μουστο ίδιας ποικιλίας.

Κατά τον Απρίλιο θα το ανοίξω!

Αρχές του χρόνου θέλω να αλλάξω κάποια ξερά πρεμνα με καμπερνε. Αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω να φυτεψω να μου πει πλιζ.

Εννοείται τη διαδικασία τη κάνω όλη εγώ. Έχω σπαστηρα, σταφυλοπιεστηριο και οινολογο που μου έκανε τις αναλύσεις. Φέτος είναι η 3η χρονιά και μάλλον η καλύτερη!

< >

Σου εδωσε χημικα; μυκητοκτονα;
Υπ οψιν απο γνωστο Ιταλο αμπελουργο τα μυκητοκτονα δεν τα ριχνουμε μεσα στον μουστο αλλάσε κεσεδακι που επιπλεει ωστε να σκοτωνουν τους μυκητες του αερα , το εφαρμοζα αρκετα χρονια δηλαδη οσο ζουσε ο πατερας μου και βαζαμε κρασι .
Εχεις παρει εμφυαλωτηρα; μη μου πεις οτι εχεις φτιαξει και ετικετες οπως καθομουνα και εφτιαχνα .
Βεβαια το εντυπωσιακο ειναι οτι βρηκες Βαρελά , εδω δεν θυμαμαι τα τελευταια 40 χρονια και ολοι το ειχαμε γυρισει στα πλαστικα και επειτα στα inox .
To καπνισες το βαρελι με βοτανα;
Δυσκολο πολυ δυσκολο πραγμα το αμπελι .
Στην σκανδιναυια πουλαγανε σε κιτ σκονη οτι κρασι ηθελες οποια ποικιλια και το εφτιαχνες σπιτι σου κανονικα με προσθηκη νερου σαν να ειχες μουστο δηλαδη γινοταν κανονικα η ζυμωση .
Οπως και συμπυκνωμένη βυνη για μπυρα . Ο bill μπορει να εχει δει στα σουπερ μαρκετ στην Αγγλια καθως γνωριζω οτι ηταν διαδεδομενο στην Σκωτια τουλαχιστον.