Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#851472 Αν ο Kimi στο ξεκίνημα της καριέρας του, και στα ντουζένια του, τότε που έκανε κάθε αγώνα FL, είχε τα μονοθέσια του Σαγόνια, πόσα πρωταθλήματα μπορούσε να έχει πάρει; Όσα και ο Γερμανός, κάνα - δυο, κανένα; Ρητορικό το ερώτημα :roll:
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#851473 Και φυσικά ο ντεμέκ φονέας του Λιούις δεν βρίσκεται στην ηλικία του... Όταν φτάσει κοντά στα 40 τότε θα έχουμε πιο αξιόπιστη σύγκριση :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By ripper
#851475 Τα ερωτήματα μου δεν απαντήθηκαν όπως σωστά επισήμανε ο bibendum.

Ας τα πάρουμε ένα ένα. Το 1-1 στο Λούης - Φονέας πως βγαίνει;
Γιατί κάθε φορά τα κριτήρια αλλάζουν κατά το δοκούν.
Μετράμε πόντους; Αίσθηση; Χέρι; Τι είδε ο δόκτορ Μάρκο;
Το αν είναι μικρός ή μεγάλος ο άλλος τελικά μετράει; Μετράει οπότε θέλουμε; Έχω μπερδευτεί λιγάκι.
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
ripper έγραψε:Το 1-1 στο Λούης Russel πως βγαίνει και πόσο είναι το σκορ στο Max - Danny?
Πόσα πρωταθλήματα αναλογούν στον Ric και αν ολοκληρώσουμε ως προς Norris ο αριθμός βγαίνει άρρητος η μιγαδικός;

Ρικ>Χουλκ
Χουλκ>Σάινθ
Σάινθ>Νόρρις
Άρα;
Ρικ>Νόρρις;

Φονέας=Λούης (Άσχετο το ότι φέτος ο Λούης κέρδισε πιο άνετα απ' ότι έχασε πέρυσι)
Λούης=Αλόνσο
Άρα;
Φονέας=Αλόνσο;

Δεν λέω ότι η σύγκριση ομόσταυλων δεν πρέπει να γίνεται, ούτε ότι είναι άχρηστη.
Μήπως όμως είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο και πολυπαραγοντικό;
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
ripper έγραψε:Το αν είναι μικρός ή μεγάλος ο άλλος τελικά μετράει; Μετράει οπότε θέλουμε; Έχω μπερδευτεί λιγάκι.

Δε θα πω "τα πραγματα ειναι ετσι" γιατι θα ειναι εντελως αστειο. Θα πω πως το βλεπω εγω το θεμα...

Προσωπικα δινω 2-3 χρονια σε εναν πιτσιρικα ωστε να δειξει αυτα που εχει να δειξει και να βγαλω τα συμπερασματα μου. Τα οποια συμπερασματα μου φυσικα ενδεχεται να τροποποιηθουν οσο περνανε τα χρονια και εχουμε περισσοτερα δεδομενα απο τον καθε οδηγο. Αλλοι πιτσιρικαδες μπαινουνε στο χωρο πιο ετοιμοι απο αλλους και μερικοι τα παιρνουν πιο γρηγορα τα γραμματα απο αλλους. Οποτε παντα δινω περιθωριο στους νεους πριν τους κρινω.

Στο αλλο ακρο με τους "ηλικιωμενους" οδηγους, στα ματια μου ειναι πιο απλα τα πραγματα. Θεωρω οτι οι οδηγοι δε χανουν σε ταχυτητα οσο περνανε τα χρονια. Καλυτερη αποδειξη για το συγκεκριμενο ειναι ο Ναντο κι επισης ο Λουης που ειναι μεγαλος σε ηλικια σε σχεση με τους αλλους. Προσωπικα δε βλεπω να εχουν πτωση στην αποδοση τους.

Οσο για τον Κιμι που αναφερθηκε, δεν επεσε η αποδοση του με την παροδο των χρονων. Εγω απο τοτε που γραφανε ολοι υμνους για το Φινλανδο στα πρωτα του χρονια, ελεγα οτι δεν ειναι τιποτα ιδιαιτερο. Καλο χερι (οχι ο ταχυτερος), σταθερος και χωρις λαθη, αλλα ποτε δεν ειχε το σκυλιασμα που εχουν οι πραγματικα κορυφαιοι οδηγοι. Η χρονια που ο Αλονσο μαζεψε 3πλασιους ποντους οσο ηταν ομοσταβλοι, ηταν η καλυτερη αποδειξη για το ποσο δικιο ειχα κι επισης ηταν η ταφοπλακα στο "φαινομενο Κιμι" με το οποιο τοσο πολυ μας ειχαν ζαλισει τα παπαργια.

Yugo_para_siempre έγραψε:Φονέας=Λούης (Άσχετο το ότι φέτος ο Λούης κέρδισε πιο άνετα απ' ότι έχασε πέρυσι)
Λούης=Αλόνσο
Άρα;
Φονέας=Αλόνσο;

Προφανως αν ο Ρασσελ αποδειξει οτι ειναι σχεδον στα ισια με το Λουη, αυτοματως λεμε οτι ειναι σχεδον στα ισια και με τον Αλονσο, που επισης εχουμε πει οτι ειναι στο ιδιο πολυ υψηλο επιπεδο με το Λουη.

Οπως εχω πει καμποσες φορες στο παρελθον, αν βαλεις στην ιδια ομαδα Ναντο-Λουη για 10 χρονια ομοσταβλους, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να δουμε κανενα σκορ τσοντα 8-2 ή 9-1 αναμεσα στους 2 αυτους οδηγους. Αναλογα με τιποτα λαθακια και ατυχιες σιγουρα ο "αργοτερος" ενδεχεται να τσιμπησει 3-4 κατσαρολια απο τα 10. Γιατι θα ειναι τοσο λιγο πισω σε επιπεδο απο τον "καλυτερο" οδηγο, που με την παραμικρη απωλεια ποντων του αντιπαλου, θα τον κερδισει. Ενω αν βαλεις Λουη-Μποττας στην ιδια ομαδα, ειναι πιθανο να δουμε (οπως ειδαμε) και κανενα 10-0 ή κανενα 8-2 στο τελικο σκορ.

Yugo_para_siempre έγραψε:Δεν λέω ότι η σύγκριση ομόσταυλων δεν πρέπει να γίνεται, ούτε ότι είναι άχρηστη.
Μήπως όμως είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο και πολυπαραγοντικό;

Προφανως ειναι πολυσυνθετο το θεμα. Προφανως πρεπει να λαμβανονται στα υποψιν διαφορες λεπτομερειες στη διεξαγωγη συμπερασματων. Για παραδειγμα στην κοντρα Αλονσο-Μπαττον, ο Ισπανος ειχε κανει χωνι ολη τη χρονια το Μπαττον. Ειτε καταφερνε να μπει 10αδα με το χρεπι τη ΜακΛαρεν ενω ο αλλος ηταν 5 θεσεις πισω, ειτε τερματιζε 11ος και ο Μπαττον σερνοτανε στις τελευταιες θεσεις. Σε 2 αγωνες στη χρονια που το χρεπι ηταν αρκετα καλο για 5η θεση ο Αλονσο ειχε ατυχιες και εγκατελειψε, ο Μπαττον μαζεψε πολλλους βαθμους (σε σχεση με τους μηδενικους που συνηθως παιρνανε) και "κερδισε" το Ναντο για 2 ποντους. Νικη του κωλου δηλαδη...

Οποτε Γιουγκο μου, το σκεπτικο σου ειναι ολοσωστο. Η συγκριση αναμεσα σε ομοσταβλους δειχνει πολλα πραγματα, αλλα δεν αποτελει κανενα νομο και φυσικα δε δινει κατσαρολια στους χαμενους επειδη οδηγησαν καλα. Και προφανως οι 2.7 τιτλοι του Λουη που ανεφερα νωριτερα, ηταν ενα τρολλοπαραδειγμα, μπας και ξυπνησουν μερικοι που το εχουν παει στο αλλο ακρο το θεμα και βγαζουν συμπερασματα για τους οδηγους μονο με βαση τις νικες/τιτλους/ποουλς κτλ.

Ας μη χρησιμοποιησω τη λεξη "πρωταθληματα" γιατι μερικοι χανουν τα λογικα τους οταν τη διαβαζουν. Ας ρωτησω απλα το εξης:
ΑΝ κανει ο Ρασσελ το 2-1 ή αν κανει το 3-1 απεναντι στο Λουη (με νορμαλ συνθηκες και οχι ακραιες ατυχιες και εγκαταλειψεις του Λουη) τι σκεφτεται ο καθε λογικος φιλαθλος, ακομα κι αν ειναι οπαδος του Λουη?

1) Ωπ τι εχουμε εδω? Ο πιτσιρικας δειχνει καλυτερος απο το Λουη.
ή
2) Στα παπαργια μας, ο Λουης εχει 7 κατσαρολια και ο αλλος 0, οποτε ξερουμε οτι ο Λουης ειναι καλυτερος.

Κατα την αποψη μου ο εξυπνος φιλαθλος επιλεγει την κουρτινα 1 και ο ανοητος που εχει κολλημενο μυαλο, επιμενει στην κουρτινα 2.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#851504 https://mailchimp.com/resources/data-bi ... s-effects/

Η αγκωνία στο κατακορυφο. Θα μπορεσει ο Πρηξης να σκοραρει σε ολες τις κατηγοριες; :s_biggrin :s_biggrin :s_biggrin :s_biggrin

Χοπς εντ πρεηερς. :metalo:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#851506 Κατι πηγε να πει το παιδι και απο το πολυ το ζορι εκλασε :s_sad

γιανακι προσεξε μη βαλεις καμια φωτια σε ολοκληρο το φορουμ με τα γεματα γνωση ποστακια σου :adminpower:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:https://mailchimp.com/resources/data-bias-causes-effects/

Το άρθρο θα πρέπει να το διαβάσουν όλοι, ανεξάρτητα της κουβέντας (?) που κάνετε (για πολλοστή φορά).
Εικόνα
Types of Bias in Statistics and the Affect Data Bias Has on Your Business
Learn how prejudice can influence the logic in data‑driven technology.

It’s easy to think that computer technology’s neutral logic would free it from the prejudices of humankind. However, in some ways, machine-learning programs and similar initiatives are more at risk of bias than people are, because of the way in which computers build simulated logical patterns.

Computer “thinking” is based on data mined from people. With the increasing value of machine learning technology, the data that feeds it is becoming more and more lucrative. In fact, some have begun to dub data the “new oil,” not only because it’s the fuel source for a major commodity, but also because both its mining and the aftereffects have far-reaching consequences.

There are different types of bias in statistics that can make it difficult to interpret data accurately, whether you’re using analytics for SEO or product development. So, what is bias in statistics? Find out more about statistical biases and how they affect your business in this guide.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#851511 Αγαπημενε ΗΦ,

Ουτε καν . Για να προχωρησεις σε στατιστικα σφαλματα , πρεπει να εχεις επεξεργαστει δεδομενα. Εδω ...βλεπεις. :s_laughat :iconcool:

Το μονο δεδομενο που εχουμε ειναι το .....σφιξιμο. :s_yes

( Και η αγκωνία να εκλαβουμε στα σοβαρα τις βλαχιες απο οσους περιφερουν το σαρκιο τους στα φορα ως αυθεντιες και ντιπ βαθιοι γνωστες του οτιδηποτε. )

Αλλα θα τα πουμε αναλυτικοτερα στο γκρουπακι στο viber. :adminpower: :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#851513 Παντως εγω ειμαι ο πρωτος που κραζω τα στατιστικα και δεν ασχολουμαι, οποτε ειλικρινα δεν καταλαβαινω τα τελευταια σας ποστακια...

Σα να κατσω να ασχοληθω με την τρολλια που πεταξε ο φιλος μου ο Γκεο "ο Λεκλερ εχει 0 τιτλους, οποτε μαπα το καρπουζι". Ο Λεκλερ εχει 0 τιτλους και λιγες νικες/ποουλς γιατι η ομαδα του δινει ενα μετριο μονοθεσιο τοσα χρονια.

Εγω παραδεχομαι το Δια, αν και δε μου ταιριαζει/αρεσει ΚΑΘΟΛΟΥ το σκεπτικο του που τον νοιαζει μονο η ομαδα. Σου λεει "εμενα με νοιαζει μονο αυτο και στα @@ μου ποιος απο τους οδηγους θα μαζεψει περισσοτερους ποντους ή ποιος εχει καλυτερο χερι". Λεει τα δικα του για την ομαδα, τι του αρεσε και τι οχι και δεν ασχολειται με τους "υπαλληλους".

Εφοσον ομως το 80% των συζητησεων απο τους υπολοιπους γινεται για τους οδηγους, πρεπει να μας πει ο καθενας με ποιο σκεπτικο του αρεσει ο ταδε οδηγος. Και τι τον κανει να πιστευει οτι εχει επιλεξει τον καλυτερο οδηγο του γκριντ.

Και επειδη δεν περιμενω απο το γιανακι να απαντησει στην ερωτηση, αν θελεις μου λες εσυ την αποψη σου στο ερωτημα μου:
ΑΝ κανει ο Ρασσελ το 2-1 ή αν κανει το 3-1 απεναντι στο Λουη (με νορμαλ συνθηκες και οχι ακραιες ατυχιες και εγκαταλειψεις του Λουη) τι σκεφτεται ο καθε λογικος φιλαθλος, ακομα κι αν ειναι οπαδος του Λουη?

ή
2) Στα παπαργια μας, ο Λουης εχει 7 κατσαρολια και ο αλλος 0, οποτε ξερουμε οτι ο Λουης ειναι καλυτερος.

Ποια κουρτινα επιλεγεις ΧαιΦαι? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
g8777 έγραψε:...Και η αγκωνία να εκλαβουμε στα σοβαρα τις βλαχιες απο οσους περιφερουν το σαρκιο τους στα φορα ως αυθεντιες και ντιπ βαθιοι γνωστες του οτιδηποτε...

Φανταζομαι δε μιλας για μενα, ε?

Γιατι εγω δεν το παιζω γνωστης του οτιδηποτε. Ρωταω για ρολογια, ρωταω για υπολογιστες, ρωταω για μαστοριλικια και επισκευες, ρωταω για το αεριο και το ρευμα, ρωταω για το τεντωμα του μοτερ μπας και μαθω κατι...

Οταν εχω αποψη τη λεω και παντα αραδιαζω κι ενα σεντονι με τα επιχειρηματα μου.

Το οτι εσυ εισαι ενα κομπλεξικο, εμμονικο και κακιασμενο ανθυποανθρωπαριο, που αισθανεται την αναγκη να επιτεθει σε οποιον διαφωνει, ειναι το προβλημα που εχει κανει πολλακις ολοκληρο το φορουμ πτνα.

Πραγματικα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ απο τοτε που γραφτηκα στο φορουμ, δε μου εχεις πει "εδω διαφωνω γιατι μπλα μπλα μπλα" ή "η αποψη μου ειναι η ταδε". Παντα μετα απο καθε μου ποστακι πετας μια τρολλια, κατι προσβλητικο κι επειδη εχω το κουσουρι να μην αφηνω τιποτα να πεσει κατω, αρχιζει η μπουρδελοποιηση του φορουμ.

g8777 έγραψε:Αλλα θα τα πουμε αναλυτικοτερα στο γκρουπακι στο viber. :adminpower: :rtfm:

Νταξ ρε γιανακι... Το ειπες μια, το ειπες δυο, το ειπες χιλιεσδεκαδυο. "γεμισε το ινμποξ σου απο ΠΜ που με γλεντατε" και "θα με γλεντησετε στο βαιμπερ στο γκρουπακι". Το πιασαμε το νοημα, δε με γουσταρει κανενας εδω μεσα.

Ειλικρινα νο προμπλεμ. Σε οποιον αρεσουμε, για τους αλλους δε θα μπορεσουμε. Το ποιντ ειναι να φερεσαι με σεβασμο ακομα και σε οσους δε γουσταρεις. Εγω μονο που βλεπω εδω μεσα 10 ατομα που ανταλλασουμε ευγενικα αποψεις ακομα κι οταν διαφωνουμε, δε χαλιεμαι καθολου αν αυτοι οι 10 με εχουν για μ@λακα.

Μπαιδεγουει ξερεις ποια ειναι η διαφορα ενος σκουπιδιου με εναν ανθρωπο? Ξερεις ποια ειναι η διαφορα του Δοκτορα του Μαρκου με εναν κανονικο ανθρωπο? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:
ή

Πώς μπορείς να συγκρίνεις έναν σχεδόν ρούκι πιλότο στην πρώτη χρονιά σε καλή ομάδα με έναν 7 φορές ΠΠ που έχει 10 χρόνια εκεί;

Πέρα από τα 11 χρόνια διαφορά, έχουν άλλη καριέρα, άλλους στόχους, άλλα κίνητρα.

Μπορεί να είναι στην ίδια ομάδα αλλά δεν έχουν κανένα κοινό.

Ο Ράσελ ηλικιακά ανήκει με τον Μαξ, τον Σαρλ, κλπ, με τους δύο τελευταίους να έχουν πολλούς αγώνες σαν αντίπαλοι στα καρτ κλπ.

.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
PaNick67 έγραψε:...Πώς μπορείς να συγκρίνεις έναν σχεδόν ρούκι πιλότο στην πρώτη χρονιά σε καλή ομάδα με έναν 7 φορές ΠΠ που έχει 10 χρόνια εκεί;

Παντως και η εμπειρια που ανεφερες και το #1 στατους στην ομαδα, ειναι παραμετροι που ευννοουν το Λουη και θα εδιναν ακομα μεγαλυτερη βαρυτητα σε ενδεχομενη νικη του Ρασσελ.

PaNick67 έγραψε:Πέρα από τα 11 χρόνια διαφορά, έχουν άλλη καριέρα, άλλους στόχους, άλλα κίνητρα.

Στην προκειμενη περιπτωση και οι 2 διψασμενοι ειναι. Καλα ο πιτσιρικας δεν το συζηταμε, αλλα κι ο Λουης ειναι φαση Ναντο καβλωμενος ακομα. Και για το 8ο το καλο το κατσαρολι και γιατι τον ζορισε σχετικα ο Ρασσελ και αυτοι οι οδηγοι δε γουσταρουν να χανουν ουτε στο ταβλι λογω του ΝτιΕνΕι που εχουν!!!
Ασε που τα βλεπεις και τα 2 γεροντια και λενε συνεχεια "ειμαι στην καλυτερη κατασταση εβερ" και "φετος θα δειτε τον πραγματικο Λουη-Ναντο" κτλ. Κατι τετοια ο Κιμι και ο Φεττελ βαρεθηκανε να τα λενε στα 28 τους χρονια :shifty:

Που λες ωρε Νικο, δε συγκρινω μηλα με πορτοκαλια ουτε Νοκια 3110 με το 23αρι το Γκαλαξυ. Συγκρινω 2 οδηγους που οδηγανε το ιδιο μονοθεσιο και που κανουν τη δουλεια τους, προσπαθουνε να το ξεζουμισουνε. Τι πιο δικαιο?

Και κατι σημαντικο που ξεχασα να πω στο Γιουγκο, πριν που του απαντησα για την "συναρτηση" Ναντο=Λουης=Ρασσελ... Αν ο Ρασσελ αποδειξει οτι ειναι σε τοσο ψηλο επιπεδο σαν τους αλλους 2, θα φανει στο μελλον. Αλλα στη συναρτηση μπαινει προφανως το βαθος χρονου που λεγαμε. Δηλαδη και περσι που κερδισε ο Ρασσελ το Λουη, δεν πεταχτηκα να πω "βρηκαμε τη νεα κατσικα". Προφανως και ξεκινησε καλα ο Ρασσελ αλλα περιμενα να δω και την επομενη χρονια (στην οποια δεν τα πηγε καλα). Με μια ακομα χρονια, την επομενη, θα εχουμε ακομα καλυτερη εικονα της καταστασης. Και αν ενας απο τους 2 οδηγους κανει το 2-1 ή το 3-1 κτλ (χωρις τον παραγοντα τυχη) θα μπορουμε να πουμε οτι κερδισε την κοντρα. Οσο πιο κοντα ειναι οι οδηγοι σε διαφορα, τοσο πιο δυσκολη ειναι η διεξαγωγη συμπερασματων και τοσο περισσοτερα χρονια μπορει να τρωγομαστε μεταξυ μας και να λεει ο καθενας τα δικα του! Δηλαδη Μαξ-Τσεκο ή Λουης-Μποττας, μετα απο λιγους αγωνες με το ιδιο μονοθεσιο ηταν πασιφανες το ποιος ειναι ο καλυτερος στην καθε ομαδα...
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
PaNick67 έγραψε:
Πώς μπορείς να συγκρίνεις έναν σχεδόν ρούκι πιλότο στην πρώτη χρονιά σε καλή ομάδα με έναν 7 φορές ΠΠ που έχει 10 χρόνια εκεί;

Πέρα από τα 11 χρόνια διαφορά, έχουν άλλη καριέρα, άλλους στόχους, άλλα κίνητρα.

Μπορεί να είναι στην ίδια ομάδα αλλά δεν έχουν κανένα κοινό.

Ο Ράσελ ηλικιακά ανήκει με τον Μαξ, τον Σαρλ, κλπ, με τους δύο τελευταίους να έχουν πολλούς αγώνες σαν αντίπαλοι στα καρτ κλπ.

.

Ακριβώς (+1) :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#851533 Μαστα, μαθαμε και κατι καινουργιο σημερα. Οδηγους μπορουμε να συγκρινουμε αν ειναι της ιδιας ηλικιας, εχουν τρεξει μαζι στα καρτ, βρισκονται τα ιδια χρονια στην ομαδα και αν γραψουν στο κουτελο τους "φετος εχω υψηλους στοχους".

Σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση ομοσταβλων, απαγορευεται η συγκριση και εχουμε ως κριτηριο τα τυχον κατσαρολια που εχει ο καθε οδηγος για να καταληξουμε στο νικητη.

Εικόνα