Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#851369 Ε παίρνεις κάτι πιο καινούργιο για καβάντζα και μετά σκαλίζεις ελαφρώς το παλιό.
Με 15W40 ο mousatos εγγυάται οτι η αλυσίδα θα αντέξει.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
BARHonda έγραψε:Στον raceroms σκέφτομαι να πάω το Megane όταν μαζέψω τα δικά μου καλούδια. Και επειδή προφανώς δεν είναι τόσο πολυκυκλοφορημένο όσο τα VW, από τα λίγα που έχω ψάξει φαίνεται να είναι ο άνθρωπος μου

Δεν ξέρω βέβαια και για αυτόν που είχε πάει ο dimviii το Clio (ξέχασα να σε ρωτήσω στον καφέ ρε Δημήτρη )

Χαιρετίσματα στον Πέτρο. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
BARHonda έγραψε:Στον raceroms σκέφτομαι να πάω το Megane όταν μαζέψω τα δικά μου καλούδια. Και επειδή προφανώς δεν είναι τόσο πολυκυκλοφορημένο όσο τα VW, από τα λίγα που έχω ψάξει φαίνεται να είναι ο άνθρωπος μου

Δεν ξέρω βέβαια και για αυτόν που είχε πάει ο dimviii το Clio (ξέχασα να σε ρωτήσω στον καφέ ρε Δημήτρη )

Αν θες τη γνωμη μου, πηγαινε μιλα με μερικους. Αν δηλαδη κατεβεις Ελλαδα κανε το εξης... Περνα πρωτα απο αυτους τους 2 Θεσσαλονικη και δες τι εχουν να σου πουνε. Μετα αν δεν κανω λαθος θα κατευθυνθεις προς Αθηνα. Περνα καμια βολτα απο το παλικαρι που ποσταρισα που μου φανηκε γνωστης και τιμιος. Περνα απο το βελτιωτη του Ντιμη ή του Μπουσο (δεν ξερω αν εχουν τον ιδιο).

Πανω στην κουβεντα θα δεις ποιος θα σε πεισει περισσοτερο. Ποιος δειχνει να ξερει το αμαξι, ποιος σου φαινεται καλυτερο μαστορι, ποιος θα σου πει 1-2 πραγματα που θα σου κανουν το κλικ. Και μετα αποφασιζεις αν θα το κανεις στην Αθηνα ή στην επιστροφη μια σταση Θεσσαλονικη.

Και φυσικα να κανεις κι ενα παζαρι απο κοντα να ξερεις τι τιμες παιζουν. Εγω για παραδειγμα το raceroms που μου ζητησαν 550€ και μαλιστα να κανω το αμαξι καινουργιο πριν τους το παω, δε θα το προτιμουσα. Πιο πολυ με επεισε σα γνωστης το παλικαρι απο Αθηνα και μαλιστα μου ειπε οτι παιρνει 300€ για την ιδια διαδικασια (ασχετα που δεν πιανει το δικο μου το 20βαλβιδο).
Άβαταρ μέλους
By dimviii
George_Prix έγραψε:
Και μια αναφορα στο παλικαρι το Γιωργο τον Αθηναιο που μου τα ειπε χυμα και τσουβαλατα:
http://www.microchips-tuning.com/el/contact/

Μπαιδεγουει αυτο το τυπακι το ηξερε το αμαξι απεξω. Ποια ειναι η γνησια αντλια που φοραει απο τον κατασκευαστη... το MAF... και διαφορους αλλους κωδικους που πρεπει να ψαξεις για να βρεις, τους θυμοτανε απεξω. Φανηκε οτι το εχει δουλεψει πολυ το συγκεκριμενο μοτορι και για αυτο ηταν για μενα βαρυνουσα η αποψη του.

εδω προγραμματισα και τα δυο κλιο . :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By dimviii

την επομενη φορα που θα κατεβεις ,θα παμε μαζι και στον Γιωργο που προγραμματισα εγω.
Να δουμε τι θα μας πει.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
George_Prix έγραψε: Πιο πολυ με επεισε σα γνωστης το παλικαρι απο Αθηνα και μαλιστα μου ειπε οτι παιρνει 300€ για την ιδια διαδικασια (ασχετα που δεν πιανει το δικο μου το 20βαλβιδο).

τοσο ειχε παρει και σε εμενα.Το δευτερο κλιο ενα 50ρικο κατω.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimviii έγραψε:
George_Prix έγραψε:
Και μια αναφορα στο παλικαρι το Γιωργο τον Αθηναιο που μου τα ειπε χυμα και τσουβαλατα:
http://www.microchips-tuning.com/el/contact/

Μπαιδεγουει αυτο το τυπακι το ηξερε το αμαξι απεξω. Ποια ειναι η γνησια αντλια που φοραει απο τον κατασκευαστη... το MAF... και διαφορους αλλους κωδικους που πρεπει να ψαξεις για να βρεις, τους θυμοτανε απεξω. Φανηκε οτι το εχει δουλεψει πολυ το συγκεκριμενο μοτορι και για αυτο ηταν για μενα βαρυνουσα η αποψη του.

εδω προγραμματισα και τα δυο κλιο . :s_thumbsup

Με εφτιαξες πολυ ωρε Ντιμη. Γιατι μεσα στην ασχοτοσυνη μου με το αθλημα, καταλαβα οτι το παλικαρι ειναι γαματος στη δουλεια του και τιμιος :s_smile
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#851376 καλο αποτελεσμα,δυναμομετρο που δεν διαθετουν αλλοι που ζητανε τα ιδια η παραπανω χρηματα,και εδω και πανω απο ενα χρονο δουλευουν απροβληματιστα και τα δυο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#851377 Οταν ξαναπας, ρωτα τον αν θυμαται ενα Γιωργο που θα κατεβαινε απο Θεσσαλονικη-Αθηνα γυρω στα χριστουγεννα με ενα 20βαλβιδο με 150 αλογα και του ειπε να ΜΗΝ το πειραξει το αμαξι. Πες του οτι σπαμμαριζα τα φορα για το ποσο ΓΑΜΑΤΟΣ ειναι :shifty:

Επισης πες του να βαλει ενα SSL certificate (https) στο site του. Και παλιακο/ανασφαλες δειχνει με το http για οσους ξερουν και τον τιμωρει το Google στα αποτελεσματα για αυτο το λογο :s_wink
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
George_Prix έγραψε:Τωρα που εχω λιγο χρονο, να πω την ιστορια με το προγραμμα (και μερικα ακομα καλουδια) που ειχα αποφασισει να περασω στο αμαξι...

Πηγα στους 2 καλυτερους βελτιωτες στη Θεσσαλονικη. Και οι 2 με τρομερες κριτικες στο νετ και συστημενοι απο γνωστους. Τελος και σημαντικοτερο με δυναμομετρο, γιατι μονο αν εβλεπα τα αλογα πριν-μετα θα πληρωνα τα συμφωνηθεντα.

Πηγα στον πρωτο, τα ειπαμε λιγο, ανοιξαμε το καπω και αρχισε να χαιδευει τη γρια γυρω γυρω. Επιανε το MAF, επιανε τα κολαρα... Και καθε χαιδεμα μουρμουρουσε κατι σε στυλ "μπας και σκασει κανενα κολαρο που θα ανεβασουμε πιεση" και γενικα τον ειδα κουμπωμενο. Δε γυαλιζε το ματι του σαν καποιον που θα εβγαζε τουλαχιστον κανενα 300αρι για 1 ωρα δουλεια. Με λιγα λογια μου ειπε οτι το συγκεκριμενο αμαξι πασχει απο MAF, απο κολαρα και απο αντλια καυσιμου οταν ανεβασει πιεση στο τουρμπο.

Παω στον δευτερο (αρκετα ακριβοτερος) και μια απο τα ιδια. Δεν τον ειδα ζεστο και μαλιστα ηταν ακομα πιο "αυστηρος". Μου ειπε "αν δεν αλλαξεις MAF, πολλαπλασιαστες και μπουζι, δεν αναλαμβανω καν".

Προσπαθουσα να βρω τη σχεση αναμεσα σε ολα τα 5 που μου αναφερανε οτι πασχει το αμαξι (το μονο κοινο που ειπαν ειναι το MAF) και αρχισα να αμφιβαλω για το αν πρεπει να προχωρησω με το τεντωμα του μοτερ...

Επειδη ηταν να κατεβω Αθηνα στα κοντα, σκεφτηκα να παρω κανενα τηλεφωνο και κατω να δω τι παιζει. 2ο τηλεφωνημα πετυχα Τζοκερ. Βρηκα ενα παλικαρι με τρομερες κριτικες και συνονοματος μου κιολας! Με το που του ειπα ποιο αμαξι εχω, μου λεει "εδω και 5-6 χρονια δεν τα πιανω καν αυτα τα 20βαλβιδα τα μοτερακια". Του λεω "αν και δε θα βγαλεις μεροκαματο απο εμενα, εχεις 2 λεπτακια χρονο να μου το αναλυσεις λιγο αυτο?". Και μου λεει ο τυπας "πιασε χαρτι και στυλο. MAF, πολλαπλασιαστες, μπουζι, κολαρα, αντλια βενζινης. Αν δε σου σκασουν πανω στον προγραμματισμο, θα σου σκασουν στα κοντα. Εγω θελω ευχαριστημενους πελατες και με τα συγκεκριμενα ειχαμε συνεχεια προβληματα".

Νταξ, το παλικαρι απλα γαματο. Μου ειπε μαζεμενα και τα 5 κουσουρια που μου ειπαν οι αλλοι 2 μαζι. Με το που εκλεισα το τηλεφωνο ηταν προφανες οτι δεν αξιζει να βαλω τα λεφτα μου σε τρυπιο κουμπαρα. Να ξακαβλωσω θελω, οχι να ξενερωσω.

Άσχετα με τον προγραμματισμό, άρα σου είπε ότι πρέπει να συντηρήσεις το αμάξι σου ουσιαστικά. Αν αυτά που σου είπε είναι στα όρια του να μας χαιρετήσουν, τότε το αμάξι σου δεν δουλεύει σωστά ούτε με το μαμά πρόγραμμα. Δεν αποδίδει σωστά ούτε από άποψη οικονομίας, ούτε σαν επιδόσεις. Ένας κλασμένος MAF δεν δίνει σωστές τιμές και θα βλέπεις αύξηση της κατανάλωσης βενζίνης. Τώρα δεν θες να σου πω για μπουζί/πολλ. και αντλία... Το αμάξι σου δεν είναι παλιό. Απλά είναι VAG.
20 χρόνια μετά, πάλι με αντλίες, μπουζί και πολλαπλασιαστές ασχολούμαστε με ένα VAG.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Giuseppe Busso έγραψε:Άσχετα με τον προγραμματισμό, άρα σου είπε ότι πρέπει να συντηρήσεις το αμάξι σου ουσιαστικά. Αν αυτά που σου είπε είναι στα όρια του να μας χαιρετήσουν, τότε το αμάξι σου δεν δουλεύει σωστά ούτε με το μαμά πρόγραμμα. Δεν αποδίδει σωστά ούτε από άποψη οικονομίας, ούτε σαν επιδόσεις. Ένας κλασμένος MAF δεν δίνει σωστές τιμές και θα βλέπεις αύξηση της κατανάλωσης βενζίνης. Τώρα δεν θες να σου πω για μπουζί/πολλ. και αντλία... Το αμάξι σου δεν είναι παλιό. Απλά είναι VAG.
20 χρόνια μετά, πάλι με αντλίες, μπουζί και πολλαπλασιαστές ασχολούμαστε με ένα VAG.

Βασικα το αμαξι ειναι τζιτζι για την ηλικια του. Σερβις, λαδια, φιλτρα, μπουζι, φρενα, λαστιχα, ολα καινουργια. Απο κατω που ειδαμε το συστημα διευθυνσης κι οσα φαινονται με το ματι, ολα αψογα. Σχεδον 200κ χιλιομετρα που εχει κανει, ολα γινονταν στην ωρα τους και μπαι δε μπουκ.

Αλλα να σου πω την αληθεια για προληπτικη αλλαγη αντλιας καυσιμου 220€... Κανενα 120αρι τουλαχιστον για τους πολλαπλασιαστες... Ποσα ακομα για τα κολλαρα και κανα 130αρι για το MAF... Ενω ολα αυτα δουλευουν "μια χαρα"... Μετα κανενα τελικο, κανενα φιλτροκουτι και καμια σκαστρα... Ολα αυτα λοιπον δεν τα χαλαλιζω για ενα αμαξι που εχω σκυλοβαρεθει τοσα χρονια και που ολο μαζι δεν το κοβω να κοστιζει πανω απο 3-4 χιλιαρικα.

Και το βασικο δεν ειναι μονο το εξοδο. Ειναι τα μουτρα των βελτιωτων που ηταν σα να σκεφτονται "που να μπλεξω τωρα" κι οχι "αντε να βγαλω μεροκαματακι". Δηλαδη η ολη φαση δε θυμιζε το "θελουμε σωστα συντηρημενο αμαξι για να το τεντωσουμε" που σωστα ειπες κι εσυ. Η φαση εδειχνε οτι το συγκεκριμενο μοτορι τρεμουν και οι ιδιοι να το τεντωσουν για διαφορους λογους :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#851415 Να το τρέμουν σαν μοτέρ, δύσκολο, γιατί απ' ότι βλέπω στις σελίδες τους πρέπει να ναι από τα πιο συνηθισμένα βελτιωμένα μοτέρ τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα (Από Octavia και Ibiza μέχρι Audi), απλά είναι λογικό να μην πιάνονται με αυτοκίνητα 20ετίας που δεν έχουν φρεσκοαλλαγμένα όλα τα συνήθη αναλώσιμα.
Είσαι τυχερός που πήγες σε επαγγελματίες που δε πήγαν να βγάλουν εύκολο 300άρι και σε απέτρεψαν και μπράβο τους.

Επειδή και εγώ τρώγομαι καιρό τώρα (πλέον στα 164.000 χιλιόμετρα) και παρότι και το N13B16 που φοράω έχει φάει φουλ βελτίωση, θεωρούσα δεδομένο ότι πριν πάω για δυναμόμετρο θα θωρακίσω το αυτοκίνητο με πολ/στές-μπουζί από M135i , φρέσκα λάδια κλπ.

Γενικά σε αυτοκίνητα με τόσα χιλιόμετρα θεωρώ ότι η βελτίωση δεν είναι ένα χόμπι που προϋποθέτει απλά καλή συντήρηση, είναι περισσότερο χόμπι που πρέπει να συμβιβαστείς με το απρόοπτο και με το κάτι παραπάνω από σωστή συντήρηση.
Άβαταρ μέλους
By glf
socratesn έγραψε:Είσαι τυχερός που πήγες σε επαγγελματίες που δε πήγαν να βγάλουν εύκολο 300άρι και σε απέτρεψαν και μπράβο τους.

Αυτό είναι το αξιοσημείωτο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#851722 Παρηγγειλα MAF τελικα. 1600 χιλιομετρα (το καλυτερο σκορ των τελευταιων ετων) μετα το καθαρισμα, αναψε παλι το γαμωλαμπακι και εχω σιχαθει να το βλεπω τα τελευταια χρονια... Ας ελπισουμε να ειναι αυτη η αιτια, γιατι ολοι μου λενε οτι το σφαλμα που βγαζει μπορει να ειναι απο 3-4 διαφορετικα εξαρτηματα (με πιθανοτερο το MAF).

Και τι μας εμεινε πλεον Ντιμη για το τεντωμα? Πολλαπλασιαστες, αντλια καυσιμου και τιποκα κολαρα σιλικονης. Κλαιν :shifty: