Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#850619 Αν φρεναρω αποτομα επειδη πεταχτηκε γιαγια που θα παει ο συνοδηγος χωρις ζωνη? Δεν ειναι χρησιμη μονο στα τροχαια
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#850621 Σωστό αυτό, όντως. Αλλά σε ατύχημα, πραγματικά νομίζω πως γίνεται να την υποκαταστήσει ο αερόσακος.
Νομίζω όμως πως είναι ένα πρόβλημα που ο πολύς κόσμος δεν έχει, εννοώ πως ελάχιστους ενοχλεί η ζώνη.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#850625 Πόσο μπροστά;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#850628 Καλά, δεν παίζει αυτό που λέει ο παπάτζας... Δεν υπάρχει περίπτωση να αντικατασταθεί η ζώνη, πολύ απλά δεν γίνεται... Μόνο και μόνο που το είπε δείχνει το πόσο άσχετος με την πραγματικότητα και παπάτζας είναι...
Άβαταρ μέλους
By Chris
#850629 Btw το ξαναβαλα τις προαλλες να το θυμηθω, εχει γερασει ασχημα το καημενο, δε βλεπεται πλεον..
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#850642 Μονο και μονο που παρουσιαζει μια τεχνολογια 24 ετων σαν αλλη μια πρωτοπορια της Τεσλα που συνεχως βελτιωνεται με software updates, καταλαβαινεις τον παπα.. Αλλα νταξ λεπτομερειες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#850645 Δεν είπε πως ούτε πως η τεχνολογία είναι δική του. Είπε πως θα μπορούσε να την βελτιώσει και να υπάρχει διαφορετική αντίδραση ανάλογα με το ποιος κάθεται στην θέση.
Το να καταργήσεις την ζώνη γενικώς, μετά και αυτό που είπε ο Chris μου φαίνεται όντως δύσκολο, όχι τόσο στο ατύχημα που θα φουσκώνουν οι αερόσακοι, αλλά στα υπόλοιπα.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#850652
Anonymous Founder έγραψε:Δεν νομίζω πως είναι αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον πάντως. Η ζώνη τι ακριβώς κάνει; Συγκρατεί το σώμα να μην κάνει μεγάλη κίνηση. Θα μπορούσες να έχεις αρκετούς αερόσακους και να το κάνουν.
Δες πως το κάνουν στις αγωνιστικές στολές στις μοτοσυκλέτες.
Με μια κάμερα, μπορείς να καταλάβεις το μέγεθος του ατόμου στο κάθισμα και να φουσκώσεις τον αερόσακο στο κατάλληλο μέγεθος.
Προσωπικά δεν με χαλάει η ζώνη,, ούτε νιώθω να με περιορίζει, οι Αμερικανοί είναι που γενικώς δεν την πολυγουστάρουν.
Νομίζω πάντως πως αυτό που λέει, τεχνικά είναι εφικτό. Όσο κι αν φαίνεται παπάτζα σε πρώτο άκουσμα.
Θεωρώ πως θα μπορούσες να το κανει.


Να αντικαταστήσουμε λοιπόν ένα μηχανισμό που εχει δύο τρία κρίσιμα σημεία ελέγχου, δοκιμασμένο στην αποτελεσματικότητα του επι δεκαετίες και κόστος 4 ρούβλια με όλο αυτό που περιγράφεις.


Από μένα είναι συνένα :thumbsup: πραγματικά έχουν πιαστεί τα χέρια μου τόσα χρόνια να γυρίσω και να βάζω ζώνη. :s_coffee


Δεν είναι δυνατόν να έχουμε 2(0)24 :shifty: , να βάζουμε την αλέξα να στολίζει και να ξεστολίζει τα γιορτινά :adminpower: και παρόλα αυτά να ΣΚΑΒΟΥΜΕ για μια ζώνη. :help: :s_hang

Να αγιασει το τουι του Ειλων και τα λαηκ που πήρε. :inlove:
Τελευταία επεξεργασία από g8777 και 29 Δεκ 2023, 14:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#850656 Έλα Γιώργη

Άβαταρ μέλους
By Zeus
#850657 Οχι ρε συ, δεν ειπε τετοιο πραγμα...
"Like at TESLA we even update the software to improve how the airbags deploy. So we'll calculate blah, blah, blah"

:iconcool:


ΥΓ: Αυτοι οι εξυπνοι αεροσακοι που κανουν ολα αυτα που περιγραφει ο Ελονας και εκπλησσουν τον δημισιογραφο, που δεν εχει ιδεα, και ετσι περναει σαν αλλη μια υπερτεχνολογια που μας εφερε ο Ελονας, μπαινουν στα αυτοκινητα απο το 2000!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#850671 Δηλαδή τσεκάρουν οι αερόσακοι στην BMW μου αν υπάρχει μωρό και ανοίγουν έξυπνα;
Γιατί νομίζω κάτι τέτοιο δεν παίζει, εκτός αν κάνω λάθος.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#850680 Πρώτη φορα σημερα στη ζωή μου βρέθηκα να περπατάω σε παράδρομο της Κηφησια; και στα 30 μετρα μπροστα μου ΙΧ, βγαινει να μπει στη δεξια λωριδα και μοτοσυκλετα της Wall πεφτει επανω του, ο οδηγος της πεταγεται ψηλα και σκαει μπροστα στο ιχ ευτυχως ο ανθρωπος δεν επαθε κατι σοβαρο. 2 λεπτα μετα περνουσε οχημα του ΕΚΑΒ και αμεσως σταματησαν και τον βοηθησαν και τον πηραν για νοσοκομειο. ειχε τις αισθησεις του και κουνουσε τα ακρα του και μιλουσε με τους νοσηλευτες...Σοκαριστικα παρα πολυ γιατι και οι δυο δεν εκαναν κατι υπερβολικα επικίνδυνο.
Άβαταρ μέλους
By Lalfamaz
#850683
Anonymous Founder έγραψε:Δηλαδή τσεκάρουν οι αερόσακοι στην BMW μου αν υπάρχει μωρό και ανοίγουν έξυπνα;
Γιατί νομίζω κάτι τέτοιο δεν παίζει, εκτός αν κάνω λάθος.

Αναπτύσσεται κι άλλο software σύμφωνα με το οποίο ο υπολογιστής του ΙΧ θα συνδέεται με την ΑΑΔΕ και θα ενημερώνεται αν οδηγός/συνοδηγός χρωστούν στο δημόσιο και δεν διαθέτουν ακίνητη περιουσία, είναι μικρομεσαίοι Ε.Ε. και δηλώνουν εισόδημα μικρότερο των ντελιβεράδων, αν κράζουν και δεν θαυμάζουν τον ΠΘ στα σόσιαλ,αν κάνουν ή όχι like στα σκίτσα του Αρκά, αν στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο, αν επιλέγουν τον μεγάλο περίπατο της Πανεπιστημίου ή τον μικρό περίπατο της Ακαδημίας (σύνδεση και με κάμερες του υπουργείου ΠΡΟΠΟ) κλπ, οπότε ο υπολογιστής μέσω αλγόριθμων θα αποφασίζει αν θα ανοίγουν ή όχι οι αερόσακοι. Εννοείται με απούσα τη ζώνη και σε συνεργασία με την SPACE-X.
ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#850687
Anonymous Founder έγραψε:Δηλαδή τσεκάρουν οι αερόσακοι στην BMW μου αν υπάρχει μωρό και ανοίγουν έξυπνα;
Γιατί νομίζω κάτι τέτοιο δεν παίζει, εκτός αν κάνω λάθος.

Δεν ξέρω τι έχει η μπεμβε σου, δεν ήταν ποτε και πρωτοπόρος σε θέματα ασφαλείας η μπεμβε.. Η τεχνολογία υπάρχει από το 2000 όταν ξεκίνησαν οι dual stage αεροσακοι, που τετοιους σιγουρα εχει. Με οτι μεσο υπηρχε τοτε προσπαθουσαν να "αναγνωρισουν¨ τον επιβατη και να ελεγξουν αναλογα πως θα λειτουργησει ο αεροσακος.

Το S40 που ειχα διαφημιζε ακριβως οτι μπορει να παρεχει προστασια αναλογα με το βαρος, υψος του επιβατη παιρνοντας δεδομενα απο τον αισθητηρα βαρους και τη θεση του καθισματος και μαλιστα το επιβεβαιωνε και το euroncap. Φαντάζομαι το XC60 με περισσότερους αισθητήρες, multi stage airbags, οπως και ενα σωρο αλλα μοντελα ακομα και πριν απο αυτο (2018), θα το εχουν εξελιξει και θα το κανουν πολυ αποτελεσματικοτερα.

Όποτε ας καταλήξουμε ότι πεταξε άλλη μια παπατζα ο Ελονας, την οποια εντελως προβλεψιμα εσπευσες να υπερασπιστεις, η οποια θα αναπαραχθει απο τα fanboys, και το κοινό στο οποίο απευθύνεται, επειδη δεν είναι car guys, θα το φαει αμασητο και θα το αναπαραγει σαν αλλη μια μοναδικη τεχνολογια που μονο τα Τεσλα εχουν!