Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#848737 Το ίδιο που παθαίνω κι εγώ τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο με το Whirlpool.

Βγάλσιμο και καθάρισμα όλοκληρης της σαπουνοθηκης μαζί με το dispenser ετησίως και δουλεύει ακόμα το σκυλί.

Κάθε φορά λέω το πετάω να πάρω άλλο και κάθε φορά ανασταινεται από τους νεκρούς

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#848751 Να μην αμελείτε τον καθαρισμό όπου πλυντηρίου. Υπάρχουν και κάποια καθαριστικό που βοηθούν και μυρίζει και ωραία μετά.
Θυμίζω πως συχνά επίσης πρέπει να καθαρίζετε και το λάστιχο της πόρτας που μαζεύει βρωμιά στο κάτω μέρος του.
Εγώ LG έχω, πλένει καθημερινά ενα ή και περισσότερα πλυντήρια την μέρα, αλλά εδώ και 4 χρόνια, δεν έχει χρειαστεί καθάρισμα η θήκη, μόνον το φίλτρο του.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Anonymous Founder έγραψε:Θυμίζω πως συχνά επίσης πρέπει να καθαρίζετε και το λάστιχο της πόρτας που μαζεύει βρωμιά στο κάτω μέρος του.

Αναγκαστικά το καθαρίζω γιατί...φαίνεται το χνούδι. Επίσης, επειδή είναι και στεγνωτήριο, μετά από 2-3 κύκλους στεγνώματος, κάνω μια πλύση άδειο για καθαρισμό του κάδου (με έναν συγκεκριμένο συνδυασμό πλήκτρων)

Κατά καιρούς έχω κάνει και πλύσεις σε υψηλή θερμοκρασία με σόδα, αποσκληρυντικό κτλ αλλά από ότι φαίνεται δεν ήταν αρκετά.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#848759 Μία φορά το μήνα (περίπου) καθαρισμός με πλύση στους 90oC με σόδα είναι η οδηγία από τον τεχνικό που είχε δει το δικό μας λόγω των μυρωδιών. Το γεγονός ότι όλες σχεδόν οι πλύσεις γίνονται στους 40oC (δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να ξεχωρίζουμε τα ρούχα βάσει υλικού) οδηγεί στο να συσσωρεύονται κατακάθια μαλακτικού/κτλ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Να μην αμελείτε τον καθαρισμό όπου πλυντηρίου. Υπάρχουν και κάποια καθαριστικό που βοηθούν και μυρίζει και ωραία μετά.
Θυμίζω πως συχνά επίσης πρέπει να καθαρίζετε και το λάστιχο της πόρτας που μαζεύει βρωμιά στο κάτω μέρος του.
Εγώ LG έχω, πλένει καθημερινά ενα ή και περισσότερα πλυντήρια την μέρα, αλλά εδώ και 4 χρόνια, δεν έχει χρειαστεί καθάρισμα η θήκη, μόνον το φίλτρο του.
Μωρέ το πλυντήριο το καθαριζουμε και με σόδες και με καθαριστικά και με το χέρι αλλά να πρέπει να ξηλώσεις το μισό για να βγάλεις όλο το κουτί του συρτάριου να καθαρίσεις τις τρύπες που ψεκάζει το νερό γιατί δεν είναι σχεδιασμένες σωστά είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#850323 Το πλυντήριο μυρίζει σαν μούχλα. Η αντλία του είναι καθαρή και το νερό της επίσης. Το μόνο που βρίσκω είναι πολλή βρώμα στο λάστιχο της πόρτας και μάλλον από εκεί είναι η μυρωδιά. Όχι όμως στο ορατό τμήμα αλλά αφού το τραβήξω λίγο και ανασηκώσω το χείλος του και δω την πίσω του πλευρά (δεν ξέρω πως να το περιγράψω αλλά όχι ανάμεσα στον κάδο και το λάστιχο αλλά ανάμεσα στο λάστιχο και κάπου αλλού πιο έξω από τον κάδο). Δοκίμασα να βγάλω το λάστιχο. Στο πάνω μέρος έχει μια προέκταση σαν να θέλει να το πιάσω και να το τραβήξω αλλά δεν αρκεί αυτό, είναι πολύ δύσκολο και μοιάζει σαν να υπάρχουν σημεία στήριξης κρυφά...
Υπάρχει κάποιος στάνταρ τρόπος να βγεί το λάστιχο και βέβαια να μπορέσω και να το ξαναβάλω μετά;

Candy 10ετίας που λειτουργεί μια χαρά κατά τα άλλα. Στην Αγγλία που σημαίνει καλύτερα να αγοράσεις άλλο παρά να φέρεις μάστορα να τον πληρώσεις για να στο χαλάσει.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#850327 Απαντάω μόνος μου. Είδα 1-2 βίντεο για να καταλάβω ότι αυτό το λάστιχο πιάνεται από έξω και από μέσα και βρήκα το παρακάτω βίντεο που καλύπτει πιο ειδκά και τα Candy. Και όντως έτσι ήταν.
https://www.youtube.com/watch?v=b914967xlyw
Εύκολα πλέον, ξέροντας τι να βρω απελευθέρωσα το εξωτερικό δαχτυλίδι που μοιάζει με tie wrap, έχει δοντάκια που όταν ζορίσεις σωστά απεμπλέκονται. Αυτό ήταν εύκολο.
Το εσωτερικό δαχτυλίδι όμως που είναι μεταλλικό ήταν δύσκολο από μπροστά αλλά έχω μικρά χέρια και με υπομονή το κατάφερα. Μάλλον όμως θα χρειαστεί να ανοίξω από πάνω για να το ξαναβάλω αλλά είδα ότι δεν είναι δύσκολο.
Έβαλα το λάστιχο στην μπανιέρα όπου άλλο μέλος της οικογένειας θα ασχοληθεί....
Στην επανατοποθέτηση προσοχή να μπει το κάτω (που έχει της τρύπες αποοροής) προς τα κάτω.
Καλή μου συνέχεια.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#850329 Εκανα παρομοια διαδικασια προσφατα, αλλα εβαλα καινουριο λαστιχο. Στην περιπτωση μου δεν εφυγε η μυρωδια (τελειως). Ηταν ενας συνδυασμος μικρων επεμβασεων που την εξαφανισαν: καλο καθαρισμα στο συρταρι και γυρω του, ξηλωμα ολη τη φατσα και καθαρισμα κατω στον τσιμεντολιθο που εσταζε νερο, ταπωμα της εισοδου της αποχετευσης

Κι εγω χρειαστηκε να το ανοιξω απο πανω για να το ξαναβαλω, οποτε ειχα πολυ καλυτερη προσβαση στο συρταρι, και καταφερα και ειδα τη μπιχλα πανω στον τσιμεντολιθο οποτε εβγαλα και το μπροστινο και τα καθαρισα ολα. Καποιο 10ετιας και το δικο μου, zanussi, whilpool?
Τελευταία επεξεργασία από Chris και 26 Δεκ 2023, 23:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#850330 Το πλυντήριο θέλει μια φορά τον μήνα να δουλεύει στους 90 βαθμούς για συντήρηση. Μην το φοβάστε.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#850331 Οι 90 δεν ειναι απαραίτητοι. Και 60 μαζί με ένα descaler/καθαριστικό είναι αρκετοί μια φορά το μήνα. Και εννοείται πόρτα ανοιχτή και συρτάρι ανοιχτό μετά το τέλος της πλύσης.
Α ναι, και μην βάζετε μαλακτικό ούτε στα ρούχα κάνει καλό ούτε στο πλυντήριο.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#850333 Το καπάκι για να ανοίξει έχει 2 βίδες αλλά δεν είναι για κατσαβίδι, θέλουν μικρό καρυδάκι ίσως 6άρι. Και όπως ανακάλυψα δεν έχω σετ καρυδάκια σε αυτή τη χώρα... Οπότε πρέπει να παραγγείλω σετάκι για τη συνέχεια.
Πάντως βρίσκω πολύ δύσκολο να το ξαναπεράσω το λάστιχο έτσι, δεν στέκεται, θέλω κι άλλα χέρια να το κρατάνε και δεν υπάρχει χώρος, πρέπει να ανοίξει από πάνω. Αν ανοίξει κι από εμπρός ακόμα καλύτερα αλλά λένε ότι η πρόσοψη σε πολλά πλυντήρια δεν βγαίνει πια, είναι κολλημένη από το εργοστάσιο. Θα δείξει.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#850338 Για να κάνετε τη ζωή σας ευκολότερη, υπάρχουν προγράμματα συντήρησης-καθαρισμού στα πλυντήρια. Στο Bosch πχ είναι αυτόματα στους 90. Κάνει τον κύκλο συντήρησης.

Τα μαλακτικά προκαλούν και πολλές αλλεργίες, αλλά δυστυχώς μου αρέσουν τα ρούχα-πετσέτες όταν είναι μαλακά, οπότε είναι ένα must για εμένα. Εμείς χρησιμοποιούμε μαλακτικό dettol μαζί με κάποιο άλλο.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
mirage έγραψε:Α ναι, και μην βάζετε μαλακτικό ούτε στα ρούχα κάνει καλό ούτε στο πλυντήριο.

Τι έχεις υπόψη? Δεν το 'χω ξανακούσει αυτό.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#850481 Η διαδικασία αλλαγής του λάστιχου της πόρτας του πλυντηρίου ολοκληρώθηκε με την συναρμολόγηση μέρους του πλυντηρίου που χρειάστηκε να λύσω.
Όπως είχα πει βγήκε το λάστιχο που πλύθηκε και καθαρίστηκε. Αλλά η επανατοποθέτηση ήταν μια άλλη λυπητερή ιστορία. Με το σετάκι καρυδάκια που παρέλαβα σε λιγότερο από 20 ώρες από την παραγγελία τους έλυσα το καπάκι (γενικά όλα ήθελαν είτε νούμερο 7 είτε σταυροκατσάβιδο). Καλά ήταν για αρχή αλλά δεν έφτανε. Μετά έβγαλα και αποσύνδεσα το καντράν. Μετά έβγαλα και μια μπάρα μεταλλική (σαν θολόμπαρα). Μετά αποσύνδεσα το συρταράκι και τέλος έβγαλα και την πόρτα... Κάπου εκεί το είδε η γυναίκα μου έτσι ξεβράκωτο, την έπιασε ένας τρόμος μη μείνουμε χωρίς πλυντήριο και άρχισε να τσεκάρει πόσο κάνει να πάρουμε καινούργιο. :whistlink:
Κατάρα και να του καεί το βίντεο :rant: όποιου σκέφτηκε ότι είναι βολικό η πρόσοψη να συγκολληθεί και όχι να βιδώνεται και έτσι να μην είναι αφαιρούμενη. Κατάλαβα ότι αυτό ισχύει σε μοντέλα της Candy, Hoover, Teka, Kelvinator και άλλες. Η Bosch όμως μάλλον ανοίγει από εμπρός και μπράβο της.
Δεν έγινε αρκετά σαφές αλλά βλαστήμησα να λύνω κομμάτια προσπαθώντας να φτάσω να περάσω το λάστιχο γύρω γύρω από την πλευρά του κάδου. Τελικά έβαλα σπρέι τεφλόν και βοηθό να μου κρατάει από πάνω ώστε να βάλω το μεγαλύτερο μέρος αλλά κόλλησα στην πλευρά που είναι η πόρτα και το συρταράκι. Έβγαλα πόρτα, έβγαλα συρταράκι και σιγά σιγά, πάρα πολύ σιγά σιγά :rant: , έγινε… Το πέρασμα και έλεγχος ότι το συρμάτινο δαχτυλίδι είναι στο σωστό αυλάκι του λάστιχου γίνεται στα τυφλά με το δάχτυλο. :rant: Που να μην σας κάτσει γκόμενα. Το τελικό σφίξιμο όμως εύκολη υπόθεση όταν έχεις πρόσβαση από πάνω (7ράκι στο χέρι για κόντρα και σταυροκατσάβιδο από την άλλη). Η έξω πλευρά του λάστιχου πολύ πιο εύκολη ιστορία και βοηθούσε ότι πλέον το λάστιχο ήταν σταθεροποιημένο από μέσα.
Βέβαια μετά ήθελε κλείσιμο: δύσκολη η επανασύνδεση συρταράκι με αποχέτευση του προς τον κάδο γιατί δεν υπήρχε πρόσβαση και ο σωλήνας ήταν πολύ κοντός. :rant: Που να σου σε δαγκώσει ο σκύλος σου στα αχαμνά σου. Όλα τα άλλα ήταν σχετικά εύκολα και ένα σύντομο πλύσιμο έδειξε ότι όλα μοιάζουν να λειτουργούν. :yahoo:
Δεν θέλω να χρειαστεί να το ξανακάνω. :shifty: