Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
#850015 Ρε συ Μπιλ παλι τα ιδια, αφου σου λεω πηγαμε ηδη και τωρα θελουμε βοηθεια απο καποιον που εχει εμπηρεια απο Γαλλια, πχ Μιραζ. Αλλες συζητησεις ειναι ασχετες με αυτο που ρωταω.

επισης ελευθερια κινησεων εχουμε ο καθενας μπορει να παει οπου θελει χωρις να πρεπει να εξηγει στον καθενα για ποιο λογο ο εκανε αυτο.

χειμερινα λαστιχα ειναι υποχρεωτικα στο Παρισι/βορεια Γαλλια;
Τελευταία επεξεργασία από GTS και 22 Δεκ 2023, 12:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By bill33
GTS έγραψε:Ρε συ Μπιλ παλι τα ιδια, αφου σου λεω πηγαμε ηδη και τωρα θελουμε βοηθεια απο καποιον που εχει εμπηρεια απο Γαλλια, πχ Μιραζ. Αλλες συζητησεις ειναι ασχετες με αυτο που ρωταω.

Εικόνα
Καλή τύχη ,απο καρδιάς.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#850019 Τωρα τι να πω, εγω δεν βλεπω πως βοηθας καποιον με τετοια ποστς. Το τοπικ αυτο ειναι περι μεταναστευσης δεν ειναι να κανουμε κριτικη και πειραγματα σε αγνωστους. Αν καποιος γνωριζει και θελει να ποσταρει πιστευω θα ειναι καλες πληροφοριες και για επομενους που θελουν να πανε στην Γαλλια για να βρουν δουλεια.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#850020 Κατά τα άλλα το δικό μου ποστ σβήστηκε Βασιλειε.

( Έλεγα στον μιραγκε ότι δεν έπρεπε να βάλει στοίχημα,πλερωνε τώρα μιραγκε).
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
bill33 έγραψε:Ξεκινήσατε να πάτε σε άλλο κράτος για εργασία χωρίς να την έχετε βρει πρώτα;Χωρίς καμία προετοιμασία;
:dizzy:

Πολλοί το έχουν κάνει αυτό, ιδιαίτερα η προηγούμενη γενιά μας, αλλά ακόμα και τώρα. Το λέει και το άσμα

Πάμε να φύγουμε αγάπη μου
Έχει στεγνώσει το δάκρυ μου
Πάμε να φύγουμε σήμερα
Άβαταρ μέλους
By GTS
#850023 Εγω το εχω κανει 3 φορες ηδη και αν εξαιρεσεις τους αρχικους μηνες που ηταν οντως ταλαιπωρια μια χαρα μου βγηκε. Για οσους δεν παρακολουθουν την ιστορια του φορουμ εχω παει στο Τοροντο στην Ν Υορκη και στο Λονδινο με μια βαλιτσα χωρις δουλεια.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Dimitris_P έγραψε:
bill33 έγραψε:Ξεκινήσατε να πάτε σε άλλο κράτος για εργασία χωρίς να την έχετε βρει πρώτα;Χωρίς καμία προετοιμασία;
:dizzy:

Πολλοί το έχουν κάνει αυτό, ιδιαίτερα η προηγούμενη γενιά μας, αλλά ακόμα και τώρα. Το λέει και το άσμα

Έχει στεγνώσει το δάκρυ μου
Πάμε να φύγουμε σήμερα

Μάλλον εγώ είμαι ο περίεργος.
:(
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#850028 @GTS

Καλή αρχή και καλή τύχη.
Όλα γίνονται απλά είναι λίγο πιο δύσκολο έτσι
Το σημαντικό είναι ότι το τόλμησες και είσαι εκεί ήδη
Άβαταρ μέλους
By mirage
GTS έγραψε:Πηγαμε Παρισι και θελουμε να μεινουμε για δουλεια. Πως γραφομαστε στο ταμειο ανεργειας? Πως περνουμε ασφαλιση στο συστημα υγειας μεχρι να βρεθει κανονικη δουλεια; Υπαρχει βοηθημα ευρεσεως εργασιας;

Σπιτι ισως να βρουμε σε φιλους για αρχη φιλοξενια αλλοιως θα μπορεσουμε να νοικιασουμε;

ΥΓ μιλαμε καλα Γαλλικα. ξερω οτι ειναι η χειροτερη εποχη να πας να βρεις δουλεια καθως οι φιλοι φευγουν απο παρισι και αλλοι πανε στα χωρια τους αλλοι πανε σε αλλες πολεις για τις γιορτες.

Η αλήθεια είναι πως δεν γνωρίζω πως μπορείς να τα κάνεις όλα αυτά χωρίς να ζεις ήδη εκεί.
Μπορείς να ρωτήσεις στην https://www.caf.fr/ πιστεύω πως θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν.
Εννοείται είναι η χειρότερη περίοδος, με τις αργιες κτλ, αλλα αυτο το ξερεις ήδη.
Για ενοικίαση σπιτιού δεν ειναι τοσο απλό χωρίς συμβόλαιο εργασίας.
Δεν χρειάζονται χειμερινα λαστιχα.
Σε κάθε περίπτωση εύχομαι καλή αρχή.
Άβαταρ μέλους
By GTS
KiloMeater έγραψε:@GTS

Καλή αρχή και καλή τύχη.
Όλα γίνονται απλά είναι λίγο πιο δύσκολο έτσι
Το σημαντικό είναι ότι το τόλμησες και είσαι εκεί ήδη

Ευχαριστω αλλα δεν αφορα εμενα το ποστ.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
GTS έγραψε:Πηγαμε Παρισι και θελουμε να μεινουμε για δουλεια. Πως γραφομαστε στο ταμειο ανεργειας? Πως περνουμε ασφαλιση στο συστημα υγειας μεχρι να βρεθει κανονικη δουλεια; Υπαρχει βοηθημα ευρεσεως εργασιας;....
Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κάποια παρανόηση. Γιατί το να θέλεις να μπεις στο ταμείο ανεργίας χωρίς να έχεις καν δουλέψει για μένα είναι προσπάθεια εξαπάτησης και εκμετάλλευσης του συστήματος. Και αυτό είναι κάτι που το καταδικάζω. Θέλω να ελπίζω ότι εννοείς κάτι άλλο, πχ γραφείο εύρεσης εργασίας. Εκτός αν υπάρχει συνεργασία ταμείου ανεργίας Ελλάδας και Γαλλίας οπότε πάσο και συγνώμη.
Άβαταρ μέλους
By GTS
sknipper έγραψε:
GTS έγραψε:Πηγαμε Παρισι και θελουμε να μεινουμε για δουλεια. Πως γραφομαστε στο ταμειο ανεργειας? Πως περνουμε ασφαλιση στο συστημα υγειας μεχρι να βρεθει κανονικη δουλεια; Υπαρχει βοηθημα ευρεσεως εργασιας;....
Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κάποια παρανόηση. Γιατί το να θέλεις να μπεις στο ταμείο ανεργίας χωρίς να έχεις καν δουλέψει για μένα είναι προσπάθεια εξαπάτησης και εκμετάλλευσης του συστήματος. Και αυτό είναι κάτι που το καταδικάζω. Θέλω να ελπίζω ότι εννοείς κάτι άλλο, πχ γραφείο εύρεσης εργασίας. Εκτός αν υπάρχει συνεργασία ταμείου ανεργίας Ελλάδας και Γαλλίας οπότε πάσο και συγνώμη.

Καλα οτι θελεις γραφεις. Τουλαχιστον στην Γερμανια αυτη ειναι η διαδικασια γραφεσαι στο jobcenter και κανεις αιτηση για βοηθημα εφοσων δεν εχεις χρηματα. Και στην Αγγλια γραφεσαι στο jobcenter plus και σε βοηθανε να βρεις δουλεια, και εκει αν εισαι απορος εχεις βοηθημα σου πληρωνουν το νοικι. Ενημερωσου λιγο πριν γραψεις οτι ναναι.