- 01 Ιαν 2024, 22:21
Ο Yamaha στέρεο (όχι AV) ραδιοενισχυτής μου κάνει νερά. Το ρελέ που το ακούς να κάνει κλίκ όταν ανάβει άρχισε να είναι σιωπηλό και να μην λειτουργεί. Αλλά κανένα πρόβλημα στο σβήσιμο. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου και έτυχε μόλις τις άλλαξα να είναι όλα καλά αλλά 2 μέρες μετά τα ίδια, νεκρό. Το άνοιξα ψυχολογικά έτοιμος να το σουτάρω*. Ασφάλειες οκ αλλά πεθαμένο. Του έριξα και μερικές κατσαβιδοσφαλιάρες σε αυτό που έμοιαζε με ρελέ (περίεργο σχήμα σαν να αποτελείται από 2-3 πράματα διαφορετικών χρωμάτων) στην πλακέτα 220V και όταν το έβαλα στην μπρίζα ενώ ήταν ακόμα καμπριολέ δούλεψε. Το έκλεισα και 2-3 φορές οκ αλλά πάλι ψόφιο. Ξέροντας που είναι έριξα μπατσάκια στο σωστό σημείο στο κουτί κι επανήλθε. Φταίει το ρελέ αυτό καθαυτό ή κάτι άλλο που το κάνει να μην ανταποκρίνεται σωστά; Δεν νομίζω ότι αξίζει να το στείλω για επισκευή εκτός αν έβρισκα κανέναν ηλεκτρονικό/χομπίστα που στο Λονδίνο χλωμό... Αν απλά έβγαζα την πλακέτα που είναι περίπου 8χ8εκμ και την έπαιρνα στην Ελλάδα θα μπορούσε κάποιος να δει αν το ρελέ φταίει και να το αλλάξει χωρίς να έχει την υπόλοιπη συσκευή;
Το άλλο που σκέφτομαι είναι να μην το σβήσω αλλά να το συνδέσω σε wifi μπρίζα. Θα λειτουργήσει ή μόλις πέφτει το ρεύμα πέφτει και το ρελέ και μετά χωρίς σφαλιάρα δε θα ξαναανάβει;
* Δεν ξεχνώ ότι έχω τον φίλο που έχει το Arcam θηρίο (αλλά ασημί μπλιάχ) που έλεγε να μου δώσει ή ίσως θα μπορούσα να έπαιρνα καποιο σύγχρονο μηχανάκι με κεραίες, streamer κλπ αλλά η αλήθεια είναι ότι το Yamaha-κι το συμπαθώ, έχει επαρκή ισχύ και ποιότητα και ραδιόφωνο και έξοδο για subwoofer και με καλύπτει απόλυτα και είναι κρίμα να πάει έτσι άδοξα χωρίς να κάνει ηρωικό μπαμ, να μυρίσει καμμένο και να μπαρουτοκαπνίσει μερικές πλακέτες....
aka onyx !