Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#848224 Υπόγειο παλιάς πολυκατοικίας, ειχε πλημμυρίσει. Κάποια πράγματα που είχε εντός ο ιδιοκτήτης έχουν υποστεί ζημιές, έχουν σαπισει και αναδύεται απίστευτη βρώμα σε όλη τη πολυκατοικία.

Ο ιδιοκτήτης δεν είναι συνεργάσιμος ώστε να βρεθεί λύση.

Ποια υπηρεσία είναι υπεύθυνη όταν τίθεται θέμα υγειονομικού κινδύνου;
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#852667 Εναλλακτικά των Golmar έχουμε άλλη πρόταση για σύστημα θυροτηλεόρασης πολυκατοικίας;
Για 4 διαμερίσματα τα κιτ παίζουν γύρω στο χιλιάρικο με μπουτονιέρα, τη μικρή οθόνη (4,3´´ χωρίς WiFi) και εγκατάσταση.

No name κινεζιες θα ήθελα να αποφύγω για προφανείς λόγους
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852668 Hikvision (China) και Videx (Italy).
Θα πήγαινα στην πρώτη, αν είχα καλή τιμή.
Α, και Legrand εννοείται, αν και μάλλον θα σου βγει ακριβότερα.

Ρώτησες σε κάνα Καυκά ή εμπιστεύεσαι μόνον τον ηλεκτρολόγο;
Άβαταρ μέλους
By Asimov
Anonymous Founder έγραψε:Hikvision (China) και Videx (Italy).
Θα πήγαινα στην πρώτη, αν είχα καλή τιμή.
Α, και Legrand εννοείται, αν και μάλλον θα σου βγει ακριβότερα.

Ρώτησες σε κάνα Καυκά ή εμπιστεύεσαι μόνον τον ηλεκτρολόγο;
Ρώτησα μόνο σε ένα μαγαζί στη γειτονιά (γνωστό γενικά στα ΝΠ) που μου έδωσε αυτές τος τιμές.
Τίμιες μου φάνηκαν λίγο που κοίταξα στο skroutz, οπότε ΑΝ πάω στη συγκεκριμένη λύση θα πάω σε αυτόν, γιατί μου εγγυάται και την εργασία και λόγω εγγύτητας μπορώ εύκολα να απευθυνθώ αν πάει κάτι στραβά.

Αυτός εμπορεύεται αποκλειστικά Golmar, γι’ αυτό ρώτησα αν υπάρχει κάποια άλλη αξιόλογη εταιρεία (το μπατζετ είναι ΤΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χιλιάρικο)

Περιμένω προσφορά και από φίλο ηλεκτρολόγο, αλλά δεν ξέρω ακομα με ποια λύση.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852694 Από την στιγμή που υπάρχει η καλωδίωση και δεν έχει πρόβλημα, η δουλειά τους είναι εύκολη. Είναι περίπου plug-n-play.
https://www.e-smarteck.gr/%CE%98%CF%85% ... %82-Golmar
Η αιχμή του δόρατος της Golmar είναι η συνεχής προσφορά καινοτόμων συστημάτων και προϊόντων υψηλών προδιαγραφών, με έμφαση στην επικοινωνία και την προστασία.

Θυροτηλεόραση Golmar. Πλήρως ψηφιακή μετάδοση ήχου, εικόνας και δεδομένων.
- 2 καλώδια χωρίς πολικότητα BUS.
- Ανοξείδωτη μπουτονιέρα ή Αλουμινίου
- Μέχρι 22 οθόνες σε ένα σύστημα.
- Μέχρι 4 μπουτονιέρες ΝΕΧΑ με μπουτόν.
Ιδανική για αντικατάσταση θυροτηλεφώνων, ευέλικτη με τον τύπο καλωδίου.

Ουσιαστικά για την μετάδοση της πληροφορίας, χρησιμοποιεί το απλό δίκλωνο καλώδιο που ήδη υπάρχει. Θα βγάλει την παλιά, θα βάλει την καινούρια.
Η δική μου συμβουλή είναι να πας να δεις σε μια έκθεση το προϊόν. Πχ το Videx που έβαλα, είναι λίγο πλαστικούρα, και ήδη έπρεπε να ασχοληθώ με το δικό μου γιατί ένα κουμπί είχε φύγει λίγο από την θέση του και σκάλωνε.
Αν δεν έχεις απαιτήσεις, όλα καλά είναι, δεν χρειάζεται να δώσεις τρελά λεφτά.
Αυτό που αξίζει πάντως είναι να μπει στην πόρτα της εισόδου αυτόματο κλείδωμα.
https://www.digas-service.gr/ilektropyr ... ropyro-807

Γνώμη μου είναι να το ζητήσεις να μπει μαζί με την θυροτηλεόραση, σίγουρα μπορεί να το αναλάβει.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#852698 Α έτσι κι αλλιώς θα γίνει αλλαγή και της πόρτας με νέα με αυτόματη ηλεκτρική κλειδαριά cisa.

Από αυτό το μαγαζί που έβαλες πηρα την προσφορά.
Μου είπε ότι θα μου φτιάξει και μια πατέντα με αλουμίνιο για την μπουτονιερα γιατί η παλιά είναι πολύ μεγαλύτερη.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852699 Εγώ το μόνο που θα ήθελα είναι να υπήρχε και μια κάμερα εκεί που θα κατέγραφε. Είναι ευκαιρία να μπει τώρα. Θα μπορούσες έτσι να βλέπεις ποιος είναι στην είσοδο, να καταγράφεις ποιος μπαίνει και επίσης ν'ανοίγεις την πόρτα απομακρυσμένα. Ειδικά σε μικρή οικογενειακή πολυκατοικία, αυτό είναι αρκετά χρήσιμο.

Μόνο μία προσφορά θα πάρεις;
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#852713 Υπάρχει πιο ακριβό μοντέλο με καταγραφή (καρτα micro SD) και ακόμα πιο ακριβό με WiFi που όμως ξεφεύγει. Μπορεί να παίξει και συνδυασμός προφανώς (κάποια διαμερίσματα με ακριβό 7’’ και WiFi και κάποια με απλό θυροτηλέφωνο πχ)

Η τιμή για τα συγκεκριμένα μηχανήματα ήταν πολύ καλή.

Περιμένω άλλη μια προσφορά αλλά δεν ξέρω ποια λύση έχει στο μυαλό του
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#852734 Θέλω πλήρες σετ: μπουτονιερα, 4 μονάδες με οθόνη (1 για καθε διαμέρισμα), μετασχηματιστές κλπ παραφερναλια
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#852740 Αν βάλεις κεντρικό αυτόματο κλείδωμα θα είναι με ηλεκτρομαγνητική κλειδαριά, όχι με πείρο. Βέβαια είναι πανάκριβη αυτή η λύση, γύρω στο χιλιάρικο