Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
glf έγραψε:Α γιατί εδώ πάνω πιο πολλά είναι τα αδέσποτα από τα σκυλάκια της βόλτας..

Ειδικά στην είσοδο της πόλης, στην περιοχή του Lidl, μιλάμε για αγέλες! :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By fokion
glf έγραψε:Α γιατί εδώ πάνω πιο πολλά είναι τα αδέσποτα από τα σκυλάκια της βόλτας..

Το καταλαβα γι αυτο το διευκρινησα.

Τωρα τι - μπορει να - γινει με τα αδεσποτα, τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αδεσποτα ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα για ενα προβλημα που αν δεν το αντιμετωπίσεις ολιστικά ( και με μακροχρονιο οριζοντα ) δε προκειτε να λυθεί ΠΟΤΕ...
Και οχι τα καταφυγια ΔΕΝ ειναι λυση.....

Τεσπα μην βγω τελειως offtopik....
Απλά ειναι ενα θεμα που εχω μια ευαισθησία.....

ΥΓ ο ισχυον νομος αν και με καλές προθεσεις ειναι για πολλους λογους ( δηλαδή ... εναν) πρακτικά ανεφαρμοστος...
Άβαταρ μέλους
By NiTse
axel12p έγραψε:

Ειδικά στην είσοδο της πόλης, στην περιοχή του Lidl, μιλάμε για αγέλες! :thumbsdown:

Καλά και ο πεζόδρομος στις δύο άκρες του στο ρολόι και στον Μασούτη απροσπέλαστος είναι. Μια φορά έκανα το λάθος να περάσω με το δικό μου και με περικύκλωσαν κατευθείαν. Από τότε δεν ξαναπήγα. Εν τω μεταξύ όλα είναι κατι νταμάρια.
Άβαταρ μέλους
By mousatos

εννοείται. αφού τα ταϊζει η "γειτονιά" και τα έχει να περιφέρονται επιτηθέμενα στους ξένους.
Κι αν γίνει η στραβή με κάνα δάγκωμα , " μα δεν είνι θκόμ ".
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#846732 Δυνατή βροχή χθες το βράδυ στην πόλη και ευκαιρία για οικολογικό πλύσιμο του αυτοκινήτου. Δε χρειάστηκαν πάνω από 5 χιλιόμετρα στα οποία συνάντησα τουλάχιστον 7 αυτοκίνητα με φώτα ομίχλης να στραβώνουν τους απέναντι. Next time υπόσχομαι να βάζω κι εγώ τα δυνατά κι όποιον πάρει ο χάρος.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#847947 https://www.msn.com/el-gr/news/other/%C ... fccfb&ei=5

«Ειδικά στο κέντρο, υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που μας είναι γνωστά από άποψη παραβατικότητας. Μπορεί οι δημοτικοί αστυνομικοί να μην θυμούνται την πινακίδα απ’ έξω, αλλά θυμούνται χρώμα, ένα χαρακτηριστικό που φέρει το όχημα, το χρώμα από τα καθίσματα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Αλλαγιώτης.

Βέβαια, υπάρχουν και οδηγοί οι οποίοι πονηρά σκεπτόμενοι -και για να γλιτώσουν την κλήση, επιλέγουν να τοποθετήσουν στο τζάμι του αυτοκινήτου τους ένα παλαιότερο ροζ χαρτάκι, ώστε να ξεγελάσουν τους δημοτικούς αστυνομικούς.

Άλλοι πάλι αρπάζουν από γειτονικό αυτοκίνητο την κλήση και την τοποθετούν στο δικό τους παρμπρίζ, πάλι με την ελπίδα πως θα γλιτώσουν το πρόστιμο, ενώ μια μερίδα πολιτών χρησιμοποιούν κάρτες αναπήρων που ανήκουν σε φιλικά ή συγγενικά τους πρόσωπα, φροντίζοντας ωστόσο να καλύπτουν τον αριθμό πινακίδας που υπάρχει στην κάρτα.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#847990 Θα αλλάξει το σύστημα, δεν θα υπάρχει χαρτάκι, θα πηγαίνει κατευθείαν στο ΑΦΜ του κατόχου

.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#848157 Χτες πεταχτήκαμε Βιέννη για καφέ/φαΐ

(Με το χιόνι το αμάξι έγινε μνι, στο δρόμο με -5 βαθμούς κελσίου παγώσανε τα πιτσιλιστήρια και δεν είχα υγρό για τα τζάμια)

Στην επιστροφή, είμαι με 130 cc (όριο αυτοκινητόδρομου), λίγο πριν την έξοδο έχει πινακίδα για 80, σβήνω cc να αφήσω την ταχύτητα να πέσει και συνεχίζω

Πλησιάζοντας αυτό το σημείο (48.7140435, 16.6545670), ακούω έναν φίλο να λέει «αστυνομία». Ήταν ήδη αργά

Βγαίνει ένας polizei, μας κάνει νόημα, σταματάμε στην άκρη. Του δίνω την άδεια κυκλοφορίας και βγαίνω από το αμάξι γιατί το δίπλωμα ήταν στο πορτοφόλι στο σακίδιο στο πορτ μπαγκάζ. Ανοίγω το πορτ μπαγκάζ και με ρωτάει κάτι στα γερμανικά όπου το μόνο που κατάλαβα ήταν renault megane turbo. Του λέω ναι. Μετά λέει κάτι για Ferrari. Λέω no Ferrari. Και μου απαντάει στα αγγλικά but you were going like Ferrari, 105 with speed limit 80

Δεν μπορούσα να πω κάτι, ζήτησα συγγώμη, μου λέει shit happens

Βλέπει το δίπλωμα, με ρωτάει Du bist Grieche? το οποίο και κατάλαβα, του λέω ναι και μου έκανε σκόντο στο πρόστιμο, 30€ κασεράκι(από 40 ή 50), μου έκοψε την αποδειξούλα μου και φύγαμε ευχαριστημένοι
Άβαταρ μέλους
By Chris
#848172 Δοκιμασες να του εξηγησεις το λογο? Γιατι κι εγω ετσι λειτουργω παντα οταν χαμηλωνει το οριο, το αφηνω να τσουλησει, το θεωρω λανθασμενο να πατησω φρενο σε αυτοκινητοδρομο αν δεν υπαρχει πραγματικος λογος, ειδικα αν εχει λιγο αυξημενη κινηση, που πανευκολα δημιουργειται μποτιλιαρισμα αν πατησουν μερικοι φρενο, ισως και επικινδυνο υπο προυποθεσεις. Δε μου εχει τυχει, αλλα θα προσπαθησω να εξηγησω τα παραπανω αν με σταματησουν ποτε σε παρομοια περιπτωση
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#848183 Γενικά ήμουν ευδιάθετος, είχα και παρέα στο αμάξι οπότε το να κάτσω να «μαλώσω» δεν μου πέρασε από το μυαλό. Προφανώς και τα 105 που μου είπε ότι πήγαινα δεν μου φανήκανε επικίνδυνα στο συγκεκριμένο σημείο αλλά για Αυστριακούς - Γερμανούς (και Ελβετούς) το όριο είναι όριο. Δεν είχα αυτοκίνητο εμπρός ή πίσω και ο δρόμος σε εκείνο το σημείο είναι ανηφοροκατηφορικός με πολύ ελαφριά στροφή που δεν σε προδιαθέτει να φρενάρεις για να πέσεις στα 80 (γιατί μόνο με φρένο θα έπεφτα στα 80)

Χαλάλι, να έχουμε μία ιστορία παραπάνω να λέμε
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#848201 Been there , done that.
Το όργανο (εξωτερικού) απάντησε πως άπαξ και περάσω την πινικίδα , στο 1m μετά , οφείλω να πηγαίνω με το όριο της πινακίδας.