mousatos έγραψε:ποιός έχει καλή φωνή; η γυναίκα μήπως ;Χαχα, η γυναίκα σίγουρα όχι. Δυνατή ναι αλλά τελείως παράφωνη. Κι η κόρη έτσι κι έτσι. Εγώ έχω καλή φωνή αλλά δεν πρόκειται να τραγουδάω ταυτόχρονα.
sknipper έγραψε:mousatos έγραψε:ποιός έχει καλή φωνή; η γυναίκα μήπως ;Χαχα, η γυναίκα σίγουρα όχι. Δυνατή ναι αλλά τελείως παράφωνη. Κι η κόρη έτσι κι έτσι. Εγώ έχω καλή φωνή αλλά δεν πρόκειται να τραγουδάω ταυτόχρονα.![]()
Καλύτερος ο Victor Borge ?
bill33 έγραψε:Ε, στο πιάνο λιγάααααααακι καλύτερος.sknipper έγραψε:mousatos έγραψε:ποιός έχει καλή φωνή; η γυναίκα μήπως ;Χαχα, η γυναίκα σίγουρα όχι. Δυνατή ναι αλλά τελείως παράφωνη. Κι η κόρη έτσι κι έτσι. Εγώ έχω καλή φωνή αλλά δεν πρόκειται να τραγουδάω ταυτόχρονα.![]()
sknipper έγραψε:bill33 έγραψε:Ε, στο πιάνο λιγάααααααακι καλύτερος.sknipper έγραψε:mousatos έγραψε:ποιός έχει καλή φωνή; η γυναίκα μήπως ;Χαχα, η γυναίκα σίγουρα όχι. Δυνατή ναι αλλά τελείως παράφωνη. Κι η κόρη έτσι κι έτσι. Εγώ έχω καλή φωνή αλλά δεν πρόκειται να τραγουδάω ταυτόχρονα.![]()
sknipper έγραψε:Έκλεισε η υπόθεση με το βιολί, δυστυχώς δεν είδα έκπτωση μαύρης Παρασκευής από το καλό μαγαζί οπότε προχώρησα. Περιμένω να έρθει το Hidersine Piacenza με τις συνιστώμενες έξτρα χορδές Pirastro Tonica. Το καλό που της θέλω είναι να της αρέσει και να παίζει πιο καλά με αυτό.
Της πήρα και μια βάση αναλόγιο που βρήκα πολύ φτηνά από Amazon για να στήνει τις παρτιτούρες της και να μην κάνει ακροβατικά ούτε να βάζει εμένα να της τις κρατάω.
Και μια και είμαι σε αναρρωτική άδεια άρχισα να ψάχνομαι να μάθω να παίζω πιάνο. Η φαντασίωση είναι να παίζω εγώ το πιάνο και η κόρη το βιολί παραδίπλα μου.... λέμε τώρα.
Πάντως μέσα σε 2-3 μέρες υπάρχει πρόοδος. Αλλά τα χέρια μου πονάνε, ειδικά το αριστερό...
sknipper πως ξεκινησες να μαθαίνεις πιάνο? Με Youtube?
Θα με ενδιέφερε και εμένα, έπαιζα παλιά αρμόνιο. Αλλά κάπου το έχασα με τον χρόνο και το ξέχασα.
When the going gets tough, the tough get going
Αλλά τώρα δε θυμάμαι σχεδόν τίποτα. Είναι μια ανάμνηση παλιά.
PeterPan έγραψε:sknipper πως ξεκινησες να μαθαίνεις πιάνο? Με Youtube?Ξεκίνησα με κάτι βιβλιαράκια τηε κόρης από το δημοτικό και προχωράω αργά αργά. Θα ξεκινήσω και κάποια σειρά βίντεο στο Youtube και θα δούμε αν προχωράει το πράμα.
Θα με ενδιέφερε και εμένα, έπαιζα παλιά αρμόνιο. Αλλά κάπου το έχασα με τον χρόνο και το ξέχασα.
Αυτές οι τριάδες, 3 νότες μαζί μου έχουν στραμπουλήξει το χέρι. Θέλει καθημερινή εξάσκηση το άτιμο, μπας και μάθω να διαβάζω νότες... Και ενώ στο σχολείο είχα μάθει το ντο-ρε-μι-φα-σολ-λα-σι τώρα το μαθαίνω αγγλιστί, C-D-E-F-G-A-B...
Από τις σπάνιες στιγμές που η κόρη έχει μείνει αποσβολωμένη, το στόμα ανοιχτό, το σαγόνι στο πάτωμα και ταυτόχρονα η απόλυτη ησυχία για αρκετά δευτερόλεπτα. Γυναίκα παρλαπίπα που να μην έχει κάτι να πεί.... priceless!
Είναι πολύ όμορφο, έχει ένα πολύ ωραίο χρώμα και η πλάτη τελικά είναι μονοκόμματη (πόντος) και καλά ρυθμισμένο, σχολίασε ότι το νιώθει πιο εύκολο στο παίξιμο. Και όντως ακούγεται καλύτερα, γλυκότερα, καθαρότερα και δυνατότερα αλλά βέβαια πρέπει να μάθει τα πιασίματα, οι αποστάσεις από νότα σε νότα τώρα θα είναι λίγο πιο μεγάλες.
Εγώ κάνω εξάσκηση σε μικρό τμήμα από 2 τραγούδια, με το ένα (Jason Mraz - I'm yours) μαθαίνω να πατάω 3 πλήκτρα με το αριστερό ενώ παίζω με το δεξί και με το άλλο (Au clair de la lune) μαθαίνω να διαβάζω τις νότες και για τα δύο χέρια (άσχετα που το ξέρω το τραγούδι έτσι κι αλλιώς με ένα χέρι).
Scotch έγραψε:Ο μικρός κάνει πιάνο εδώ και 2 χρόνια και η δασκάλα του μας είπε πως τώρα πια είναι μια καλή στιγμή να του πάρουμε ένα. Μας πρότεινε κάτι σε Yamaha, μεταξύ 1.500 και 2.000€ (μεταχειρισμένο) και ύψος μέχρι 1,21. Έχουμε κάποια συμβουλή ή ακόμη καλύτερα κάποια συγκεκριμένη πρόταση;Ψάξτε αγγελίες θα βρείτε σε καλύτερες τιμές πιστεύω.
Το δικό μου Petrof πχ το πούλησαν οι γονείς μου 750€ πριν κάνα 2 χρόνια και ήταν άριστο.
Επίσης υπολόγισε και ότι θα χρειαστείς κάποιον να έρθει να το κουρδίσει κι αυτό μπορεί να είναι κάνα 100ρι άνετα αν όχι παραπάνω.
< >
Scotch έγραψε:Ο μικρός κάνει πιάνο εδώ και 2 χρόνια και η δασκάλα του μας είπε πως τώρα πια είναι μια καλή στιγμή να του πάρουμε ένα. Μας πρότεινε κάτι σε Yamaha, μεταξύ 1.500 και 2.000€ (μεταχειρισμένο) και ύψος μέχρι 1,21. Έχουμε κάποια συμβουλή ή ακόμη καλύτερα κάποια συγκεκριμένη πρόταση;
Φιλος αγορασε ηλεκτρικο
https://www.skroutz.gr/s/33834294/Yamah ... ewood.html
οπου με ενα σκαμπο εισαι κατω απο τα 1.000€ κι ειναι ολα καινουργια
Κλασικο, ορθιο πιανο σε αυτα τα λεφτα καλο δεν θα ειναι.
Τωρα αν στο μελλον αποδειχθει ταλεντο, του αρεσει και το σπουδασει, αγοραζετε ενα σωστο κλασικο
Fiat Panda 7,6l/100km
Η ποιότητα και αίσθηση των πλήκτρων αλλά και ο ήχος που προκύπτει από ένα αξιοπρεπές (δεν λέω της πλάκας, δεν λέω πολύ καλό) είναι επαρκέστατη.
Και μεταφέρεται πιο εύκολα από δωμάτιο σε δωμάτιο ή αν μετακομίσεις και δεν θέλει ποτέ κούρντισμα και μπορεί να έχει και επιπλέον δυνατότητες και προσόντα (ήχους, όργανα, ρυθμούς, ακομπανιαμέντα, ηχογράφηση, σύνδεση με midi, σύνδεση με bluetooth για προγράμματα εξάσκησης και πολλά άλλα κόλπα).
Μερικές από τις καλές μάρκες για ηλεκτρικά είναι Yamaha, Kawai, Roland, Casio (ναι η Casio βγάζει καλά πιανάκια).
Όλες έχουν διαβαθμίσεις στην ποιότητα/αίσθηση/μηχανισμό πλήκτρων στην προσπάθειά τους για την πιο φυσική αίσθηση του αληθινού πιάνου αλλά και ήχων, ενισχυτή αν και αυτά ακολουθούν τα πλήκτρα.
Εγώ πάλι σκέφτομαι πως ο μεγάλος του χρόνου θα είναι λύκειο και θα έχει διάβασμα, οπότε ο μικρός δύσκολα θα μπορεί να κάνει εξάσκηση χωρίς να τον ενοχλεί. Οπότε, όσο καλύτερα κι αν ακούγεται το κλασσικό, αν ο μικρός δεν μπορεί να παίξει όποτε θέλει, τι να το κάνω;
Σε αυτό βλέπουμε κάποια έλλειψη; --> https://www.skroutz.gr/s/16321143/Yamah ... escription