Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
sknipper έγραψε:Ενέδωσα στις μειωμένες τιμές της μαύρης Παρασκευής και παράγγειλα διάφορα.
- Μανίκια (προσφορά σε Gore) που είναι χρήσιμα όταν πχ ξεκινάς πρωί που κάνει κρύο αλλά μετά ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία και ζεσταίνεσαι. Μπατζάκια δεν χρειάζομαι, τα μπουτάκια αντέχουν στο κρύο.
- Ποδηλατικά παπούτσια προσφορά από Merida (η οποία έχει τεράστιο ποσοστό της Specialized ...Τα παλιά μου είναι πια σχεδόν 3 χρονών και καλύτερα να υπάρχει έτοιμος αντικαταστάτης προτού ξεμείνω.
- Σαμπρελίτσες TPU από την Κίνα (ελπίζω να έρθουν σε 2-3 βδομάδες) ...
- Θερμαστήρι για κερί (από αυτά που ετοιμάζουν κερί για χαλάουα, τέτοια χρησιμοποιούνε οι περισσότεροι για τις αλυσίδες,...
- Kαλή αλυσίδα Connex Wippermann 11Sx της οποίας το quick link το ανοιγοκλείνεις με το χέρι, δεν θέλει εργαλείο. ....
Έχουν έρθει μέχρι τώρα:
- η θερμάστρα για το κερί. Δοκιμάστηκε, λιώνει το κερί αλλά κάνει πολλή ώρα αλλά κατάλαβα ότι όλα έτσι κάνουν. Η ένδειξη θερμοκρασίας που έχει βοηθητική αλλά έχω κι έξτρα θερμόμετρα.
- Από Ισπανία (Depovillage) ήρθαν σήμερα η αλυσίδα Connex-Wippermann 11sX made in Germany με το καταπληκτικό quicklink που βαζοβγάζεις με το χέρι, τα παπουτσάκια Merida COMP MTB (μια χαρά τα νιώθω και είναι κατάμαυρα, πιο διακριτικά από τα τωρινά γκρι σκούρα+χρώμα) και μανικάκια Gore (ταιριάζουν ωραία στα χέρια μου και δείχνουν σταθερά, θα χρειαστούν κατά τον Μάρτιο υποθέτω αλλά θα τα δοκιμάσω και νωρίτερα). Φυσικά κρυφτήκαν όλα μην τα πάρει χαμπάρι η :inlove: ...
- από Αγγλία από Halfords εμπρός γρανάζια 50-34 να υπάρχουν. Τα βρήκα σε καλή τιμή και όταν τα είχα χρειαστεί δεν τα είχα βρει και τελικά είχα πάρει ολόκληρο σύστημα με τον άξονα σε 52-36. Το οποίο καλό χρυσό είχα πει στην αρχή αλλά για μένα που είμαι πολύστροφος (μου έρχεται φυσικό να στροφάρω στις 90-95 στροφές) το 50-34 θα είναι πιο εύχρηστο γιατί θα με βοηθάει να κρατάω ψηλότερες στροφές σε ανηφόρες στις οποίες έχω αρχίσει να συχνάζω (γιατί όντως είναι καλή άσκηση).
Μου έχει περάσει από το μυαλό να δοκιμάσω και τίποτα σε οβάλ γρανάζι σε 48-32 (πχ από την Absolute black) αλλά και είναι ακριβή ιστορία και δε θα είναι μαμά και θα χάνει αισθητικά... Η γαλλική TA φτιάχνει συμβατά με σειρά 105 48-33 και με το σετ βίδες καλύμματα μοιάζει πολύ μαμά αλλά όλα αυτά μαζί κοστίζουν (περί τις 58+33+32,5=125+ λίρες από την spacycles.co.uk). Βλέπω όμως ότι κάποιοι δοκιμάσανε και λειτουργεί το να κρατήσω το 52 και να αλλάξω μόνο το μικρό σε 34 (στάνταρ) ή και στο 33 της ΤΑ (το οποίο είναι μαύρο οπότε δεν φαίνεται κιόλας κι ας μην είναι μαμά). Άλλοι λένε για GRX που προσφέρει πιο μικρά γρανάζια αλλά είδα ότι βγάζει 2,5mm πιο έξω τα γρανάζια (άρα και τα πεντάλια που δεν μου αρέσει) και θέλει άλλον εμπρός εκτροχιαστήρα και δεν ξέρω και αν μπαίνει ο αριστερός βραχίονας για 105 με το δυναμόμετρο οπότε γιοκ. Το πιο πιθανό είναι απλά να βάλω τα 50-34 που πήρα και τέρμα. Τα λέω όλα αυτά για να μαθαίνετε ότι υπάρχει μεγάλη αγορά και συζητήσεις για τροποποιήσεις και συνδυασμούς.
Συγκρατήθηκα και δεν αγόρασα και κασέτα 11-34 (σαν αυτή που ήδη φοράω εδώ και 4000χλμ), ελπίζω με την σχετική φροντίδα αλυσίδων να κρατήσει μέχρι τις επόμενες εκπτώσεις (την είδα μόνο 40 λίρες στο Merlin). Ο μεσαίου μήκους πίσω εκτροχιαστήρας της 105 που φοράω σηκώνει λένε μέχρι και 36 αλλά πάλι θέλει ψάξιμο ποια κασέτα, ποιας μαρκας κλπ.

Οπότε τώρα περιμένω
- από Κίνα τις TPU σαμπρέλες, λέει ότι έχουν κιόλας περάσει τελωνείο και έρχονται, περιμένω σήμερα αύριο να έρθουν.
- από Wiggle δύο merino μακρυμάνικα μπλουζάκια/εσωθερμικά με λαιμό σαν προετοιμασία για το ταξίδι μας στα κρύα της Λαπωνίας. Ένα για μένα (έχω ένα ήδη αλλά είναι πολύ καλό 100% merino και πραγματικά αξίζει να έχω και δεύτερο + vfm, άσε που θα δείξω μεγαλοσύνη και φροντίδα αν το δανείσω στη σύζυγο που αρνήθηκε να της πάρω δικό της) και το άλλο για την κόρη (που με εκτιμά σε ειδικά/τεχνικά ενδυματολογικά θέματα).
Βέβαια ποδηλασία δεν προβλέπεται για τις επόμενες 3 εβδομάδες (μετεγχειρητική περίοδος) αλλά ας είμαι έτοιμος. Θα πρέπει να εκμεταλλευτώ το χρόνο για περιποίηση, φρένα, κερώματα κλπ. Βέβαια σιγά μην περιμένω άλλες 3 εβδομάδες, ήδη στις 5 μέρες η κοιλιά δεν πονάει στις κινήσεις. :whistlink: Στις 2 εβδομάδες από την επέμβαση θα δοκιμάσω φρόνιμα. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By otso
#847343 Μου έχει περάσει από το μυαλό να δοκιμάσω και τίποτα σε οβάλ γρανάζι σε 48-32

Kαι γιατι οχι οβαλ ροδες; Να κανεις παταγο. Η ποδηλατικη μοδα θελει πρωτοτυπια.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#847344 Εγω αλλη απορια εχω.

Δεν θα ηταν πιο αποδοτικο να λιωνεις το κερι μεσα σε ενα κουταλακι της σουπας, με αναφτηρα bic απο κατω;

:hmmm:

Ειδικα αν χρησιμοποιεις και συριγγα για την εφαρμογη του, εχεις τον απολυτο δοσομετρικο ελεγχο. :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By Chris
Chris έγραψε:
sknipper έγραψε:Δεν έχω καταλήξει στο δοχείο στο οποίο θα λιώνω το κερί.

Εχεις δοκιμασει κουταλι της σουπας με αναπτηρα? Βολευει ειδικα αν χρειαστει να το κανεις εκτος σπιτιου :lol:

Ηρθες και εικοσι να μας πεις τι λεγαμε παρα τεταρτο
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#847387 Πριν ξεκινήσεις την επάλειψη με κερί, καθάρισε την αλυσίδα καλά. Προτείνω κιτρικό οξύ (πουλάνε και στα σούπερ μάρκετ) ενώ έχει μαζί σου και ένα τέτοιο - κάπου θα χρειαστεί στο σημείο που φτάσαμε. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By bill33
#847390 Είμαι ανάμεσα σε Trainspotting και

:lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
g8777 έγραψε:Εγω αλλη απορια εχω.
Δεν θα ηταν πιο αποδοτικο να λιωνεις το κερι μεσα σε ενα κουταλακι της σουπας, με αναφτηρα bic απο κατω;
saxon_747 έγραψε:Πριν ξεκινήσεις την επάλειψη με κερί, καθάρισε την αλυσίδα καλά. Προτείνω κιτρικό οξύ (πουλάνε και στα σούπερ μάρκετ) ...
Καλός ο χαβαλές αλλά είναι λυπηρό να γράφετε ό,τι σας έρχετε ενώ σαφώς δεν έχετε διαβάσει τα προηγούμενα σχετικά με το θέμα. Επάλειψη με το κερί από το κουταλάκι της σούπας να πάτε να κάνετε σους κάλους σας.... :x...ή και στους κ@@λους σας... :rant:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bill33 έγραψε:Είμαι ανάμεσα σε Trainspotting και

:lol: :lol:
Και για τη συμμετοχή σου ισχύουν τα ίδια, διαβάστε το θέμα πρώτα αλλά η αλήθεια είναι ότι με πέθανες. :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
sknipper έγραψε:Καλός ο χαβαλές αλλά είναι λυπηρό να γράφετε ό,τι σας έρχετε ενώ σαφώς δεν έχετε διαβάσει τα προηγούμενα σχετικά με το θέμα. Επάλειψη με το κερί από το κουταλάκι της σούπας να πάτε να κάνετε σους κάλους σας.... :x...ή και στους κ@@λους σας... :rant:

Τα έχω διαβάσει όλα, ενω το θέμα δε με ενδιαφέρει αλλά τρελαίνομαι να διαβάζω τα ποστ σου. Άσε που μπορώ να κάνω φιγούρα στους φίλους μου με όσα μαθαίνω.

Δεν ήταν στις προθέσεις μου να σε προσβάλλω, αλλά λυπηρό γιατί είναι; (αφού καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για χαβαλε)

Τεσπα, πάω να πάρω το κουταλάκι μου να τριφτω.