Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
PaNick67 έγραψε:....σε ανασφαλιστο φάρμακα γράφει γιατρός σε δημόσια δομή υγείας.

Εύκολο σχετικά ακόμα και αν είσαι διακοπές.
.

μισό λεπτό
τι ειναι δημόσια δομη, νοσοκομείο;
δηλαδη δεν μπορώ να παω στον ΩΡΛ της γειτονίας πχ να μου γράψει συνταγή (εννοείται πληρώνοντας κανονικά επίσκεψη) αλλα πρέπει να παω στο νοσκομείο; αυτό δεν ειναι καθόλου ευκολο κατα τη γνώμη μου

ναι μετά με τα φάρμακα οκ, τα παίρνω μόνος μου αμα εχω τη συνταγή απο όπου ναναι και τα πληρώνω πλήρως.
Τελευταία επεξεργασία από KiloMeater και 26 Νοέμ 2023, 14:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#847153 Το έχω γράψει παραπάνω Αν είσαι ανασφαλιστος μόνο σε δημόσια δομή μπορεί να γίνει ηλεκτρονική συνταγογράφηση.Οποτε αν χρειαστεις αντιβιοτικό πχ δε μπορείς να το πάρεις γιατί τα αντιβιοτικά έχουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική συνταγογράφηση .Αν χρειαστείς άλλου είδους φάρμακο μπορεί να στο δώσει με απλή συνταγή σε συνταγολόγιο κάποιος ιδιώτης .
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
kostis20 έγραψε:Το έχω γράψει παραπάνω Αν είσαι ανασφαλιστος μόνο σε δημόσια δομή μπορεί να γίνει ηλεκτρονική συνταγογράφηση.Οποτε αν χρειαστεις αντιβιοτικό πχ δε μπορείς να το πάρεις γιατί τα αντιβιοτικά έχουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική συνταγογράφηση .Αν χρειαστείς άλλου είδους φάρμακο μπορεί να στο δώσει με απλή συνταγή σε συνταγολόγιο κάποιος ιδιώτης .

Νοσοκομεία όπως Metropolitan θεωρείται δημόσια δομή;

Αλλο θέμα, επαναλαμβανόμενες συνταγές για χρόνια νοσήματα, πρεπει να πας καθε φορά στη δημόσια δομή ή μια φορά φτάνει και μετα επαναλαμβάνεις στο φαρμακείο;
Άβαταρ μέλους
By bill33
KiloMeater έγραψε:
kostis20 έγραψε:Το έχω γράψει παραπάνω Αν είσαι ανασφαλιστος μόνο σε δημόσια δομή μπορεί να γίνει ηλεκτρονική συνταγογράφηση.Οποτε αν χρειαστεις αντιβιοτικό πχ δε μπορείς να το πάρεις γιατί τα αντιβιοτικά έχουν υποχρεωτικά ηλεκτρονική συνταγογράφηση .Αν χρειαστείς άλλου είδους φάρμακο μπορεί να στο δώσει με απλή συνταγή σε συνταγολόγιο κάποιος ιδιώτης .

Αλλο θέμα, επαναλαμβανόμενες συνταγές για χρόνια νοσήματα, πρεπει να πας καθε φορά στη δημόσια δομή ή μια φορά φτάνει και μετα επαναλαμβάνεις στο φαρμακείο;

Χρειάζεται κάθε Χ μήνες ανανέωση,σου γράφει πχ 6μηνη (νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο ) και μετά πας για να σου γράψει και άλλους 6 μήνες .Ή αναλαμβάνει το φαρμακείο με κάποιο κόστος να στα γράφει και δεν ασχολείσαι καθόλου.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
KiloMeater έγραψε:

Το metropolitan φυσικά και δεν είναι δημόσιο.Μολις λήξει η συνταγή ,το ανώτατο είναι 6 μήνες θες καινούρια.
Το φαρμακείο σε ιδιώτη τα γράφει συνήθως.Οποτε αν είσαι ανασφαλιστος δύσκολο.Εκτις αν είσαι σε καμία επαρχία και στα γράφει το ΚΥ .
Άβαταρ μέλους
By bill33
kostis20 έγραψε:.Εκτις αν είσαι σε καμία επαρχία και στα γράφει το ΚΥ .

Αυτό έχω υπόψη μου και έγραψα το πιο πάνω.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#847159 οκ ευχαριστώ
δεν μπορώ να πώ οτι μου αρέσανε αυτες οι απαντήσεις, αλλά καλύτερα απο την άγνοια

Η λογική του στέλνω κάποιον στο νοσοκομείο για αυτη την απλή δουλειά αλλά δεν εμπιστεύομαι τον ιδιώτη γιατρό να την κάνει, ποιά είναι άραγε; Άν πάς να πάρεις τα φάρμακα απο το δημόσιο δωρεάν, να υπήρχε εκει κάποιος έλεγχος, να το καταλάβω, να αποφύγεις πχ υπερσυνταγογράφηση

Αλλά η επιλογή να κόβεις τον ιδιώτη γιατρό να γράψει σε κάποιον ανασφάλιστο ενα φάρμακο ανάγκης το ποιο μπορεί να πάρει απο το φαρμακείο ιδιωτικά, συνολικά decoupled process χωρίς να επιβαρύνεις το δημόσιο δεν μου είναι προφανής
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#847170 Είναι άλλο ένα τιμωριτικο μέτρο πίεσης για να πληρώνεις εισφορές.Ενω φυσικά κερδίζουν και χρήματα γιατί αν δε μπορούν να γράψουν φάρμακα αναγκάζονται να τα πληρώνουν στο ακέραιο από τη τσέπη τους χωρίς καμία συμμετοχή του δημοσίου.
Ενώ και προφανώς αδιαφορούν για τους αδύναμους οικονομικά.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
KiloMeater έγραψε:
PaNick67 έγραψε:....σε ανασφαλιστο φάρμακα γράφει γιατρός σε δημόσια δομή υγείας.

Εύκολο σχετικά ακόμα και αν είσαι διακοπές.
.

μισό λεπτό
τι ειναι δημόσια δομη, νοσοκομείο;
δηλαδη δεν μπορώ να παω στον ΩΡΛ της γειτονίας πχ να μου γράψει συνταγή (εννοείται πληρώνοντας κανονικά επίσκεψη) αλλα πρέπει να παω στο νοσκομείο; αυτό δεν ειναι καθόλου ευκολο κατα τη γνώμη μου

ναι μετά με τα φάρμακα οκ, τα παίρνω μόνος μου αμα εχω τη συνταγή απο όπου ναναι και τα πληρώνω πλήρως.
Μπορείς να πας στον ιδιώτη ΩΡΛ αλλά δεν θα σου γράψει αντιβίωση πχ που είναι συνταγογραφουμενο ή όποιο άλλο παρόμοιο φάρμακο.
Μπορεί να σου γράψει όλα τα υπόλοιπα όμως και να τα πάρεις από το φαρμακείο της γειτονιάς.

Για τέτοια φάρμακα θα πας σε δημόσια δομή υγείας, νοσοκομείο δημόσιο, κέντρο υγείας. Εκεί θα σου γράψουν τα φάρμακα που θα αγοράσεις από φαρμακείο.

Για χρόνια φάρμακα προφανώς κάνεις τα κουμάντα σου πριν έρθεις εδώ, μετά είναι δύσκολο και γιατί είσαι ανασφαλιστος εδώ και γιατί ζητάς από γιατρό που δεν σε γνωρίζει να σου γράψει φάρμακα.

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Με τρεις καινοτομίες δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή τον Δεκέμβριο. Η πρώτη αφορά την προϋπόθεση να υπάρχει ενεργός ΑΜΚΑ για πρόσβαση στη δημόσια περίθαλψη. Συγκεκριμένα, αποθαρρύνει τους ανθρώπους που δεν μένουν ή δεν έχουν πλέον καμία έννομη σχέση με την Ελλάδα, αλλά, για παράδειγμα, επισκέπτονται περιστασιακά τη χώρα για να κάνουν χρήση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φεύγουν αμέσως μετά. Ετσι, επιβαρύνουν οικονομικά τη χώρα και τους πολίτες που πληρώνουν φόρους και εισφορές. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τονιστεί ότι η πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία και δομές υγείας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη παραμένει ελεύθερη, όμως, σε περίπτωση μη ενεργού ΑΜΚΑ, η σχετική δαπάνη θα βαρύνει τον ασθενή, όπως ισχύει και τώρα για τους μη κατόχους ΑΜΚΑ.

https://www.in.gr/2023/11/26/economy/po ... a-eisodos/

Δεν βλέπω να αποφεύγεις τα έξοδα Κιλομιτερ. :(
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#847198 Ενδιαφέρον γενικότερα, δεν αλλάζει κατι απο την τωρινή κατάσταση για μένα .
Οπως εγραψα , οτιδηποτε έξοδο ιατρικό το παίρνω πίσω στο 100% οπότε μου είναι αδιάφορα τα κόστη.
Η πρόσβαση με αφορά και το convenience
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
g8777 έγραψε:Αυτήν την είχες εξαρχής Κιλο. Μην τα ξαναλέμε.

όπως αποδείχθηκε , το convenience δεν εχω
Το να σηκωθώ να πάω σε δημόσιο νοσοκομείο να περιμένω με ουρες κτλ για να μου γράψει μια αντιβίωση δεν το λές και ideal
Άβαταρ μέλους
By g8777
#847203 Metropolitan.
Με ιδιωτική νοσοκόμα. :iconcool:
Ποιο δημόσιο τώρα. Να περιμένεις στα χαμένα και να έρχεται ο καθε Ντίμης να προσπερνάει την ουρα επειδή έχει ενεργό ΑΜΚΑ;

Μα ημαρτον Χριστέ μου.