Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
mousatos έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Ακούω...

όλα τα contacts σου θα μεταφέρονται αυτόματα-άκοπα-αβάδιστα στην Κινεζική πρεσβεία .

Λανθάνεις. Εδώ και 6 χρόνια που έχω Xiaomi, στην Ρωσική μεταφέρονται. Δεν νομίζω να αλλάξει τώρα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
kostis20 έγραψε:Παιδιά θέλω να προσθέσω έναν SSD σε ενα παλίοτερο σύστημα που έχει εναν HDD 1tb .Πως μπορώ να κάνω μόνος μου clone το παλιό ώστε να μη ξαναπερνάω drivers windows κτλ?Τον SSD τον συνδέω κατευθείαν?

Τελικά παρήγγειλα SSD1TB & RAM 8GB . Θα σας ενημερώσω.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#847069 Το project desktop-GR προχωράει
Τελικά αγόρασα από Ελλάδα 3 κομμάτια : case, mobo, psu λόγω όγκου . H mobo με βαριά καρδιά καθώς την έβρισκα αρκετά φθηνότερα εδώ αλλά με τη συσκευασία για προστασία θα έτρωγε πόλυ χώρο . Όλα τα υπόλοιπα θα τα κατεβάσω με τη χειραποσκευή , από spares που έχω είτε μικρού μεγέθους νέα κομμάτια , πχ ένα ryzen , ddr .
Γι να δούμε , θα το ζωντανεψω μέχρι τα Χριστούγεννα …
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
REALZEUS έγραψε:Κανονικά ρωτάμε πριν αγοράσουμε, αλλά:
α) Η τιμή "Black Friday" ήταν 90 Ευρώ κάτω (από 270 --> 180)
β) Μου αρέσει πολύ το MUI των XIAOMI
γ) AMOLED και 8/256 μου φάνηκαν λογικά σε αυτήν την τιμή
κι έτσι αγόρασα 2 τέτοια: https://www.germanos.gr/product/telepho ... 8045856366
Ακούω... (Τζιάκο γμσε μας ρε μλκ :whistlink: !!!)

Μεγειές, αλλά είσαι σε λάθος τοπικό
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Dimitris_P έγραψε:
κι έτσι αγόρασα 2 τέτοια: https://www.germanos.gr/product/telepho ... 8045856366

Μεγειές, αλλά είσαι σε λάθος τοπικό

Υπάρχει άλλο topic για κινητά; Sorry... :(
Άβαταρ μέλους
By g8777
κι έτσι αγόρασα 2 τέτοια: Εικόνα

ΔΓΙΑΚΟΥΥΥΥΥΥΥΥ

:s_shout :s_shout :s_shout :s_shout :s_shout

Φτυχεσμενο το 2011 Διακομ.

Ευγε Διακο. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
kostis20 έγραψε:
kostis20 έγραψε:Παιδιά θέλω να προσθέσω έναν SSD σε ενα παλίοτερο σύστημα που έχει εναν HDD 1tb .Πως μπορώ να κάνω μόνος μου clone το παλιό ώστε να μη ξαναπερνάω drivers windows κτλ?Τον SSD τον συνδέω κατευθείαν?

Τελικά παρήγγειλα SSD1TB & RAM 8GB . Θα σας ενημερώσω.
Μπήκαν όλα πανευκολα.Ουσιαστικα τα σύνδεσε ο γιος μου .Από εκεί και πέρα ο ssd εμφανίστηκε αμέσως στο bios αλλά όχι στο system.Οποτε χρειάστηκε να κάνω initialization από το disk manager.
Στη συνέχεια έκανε clone τον HDD με το easyUS. Ξανά bios για προεπιλογή του ssd για boot και τέλος.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#851316 Στο σπίτι έχω ένα build με έναν παλιό, πια, i7-4770k, 16GB RAM και μία Sapphire Radeon HD 7850.
Η ισχύς του συνόλου είναι υπεραρκετή για τη συνήθη χρήση μιας και το τελευταίο παιχνίδι που έπαιξα σοβαρά και συστηματικά ήταν το Company of Heroes προ τουλάχιστον 8ετίας... ( :omg: )
Καθώς θα ήθελα να χασομερήσω λίγο με Company of Heroes 3, το επερχόμενο MS Flight Simulator 2024 και ίσως και κανένα racing sim στο πλαίσιο παλιμπαιδισμού, θα ήθελα ένα upgrade και θα ξεκινήσω μόνο από την κάρτα γραφικών, η οποία είναι και το μεγαλύτερό μου έλλειμμα αυτή τη στιγμή. Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν σε δεύτερο χρόνο.

Τη δεκαετία του '90 έως περίπου το 2009 ήμουν Nvidi-άκιας, όμως έκτοτε το γύρισα στην ΑΤΙ/AMD. Σκέφτομαι όμως να ξαναγυρίσω στην Nvidia καθώς η ATI/AMD πολλές φορές με εκνεύρισε με τους drivers της.

Η τελευταία κάρτα γραφικών που αγόρασα ήταν μια Sapphire AMD RX 5600 XT (πακέτο με i5-10600k) που έχω στο γραφείο, αν θυμάμαι καλά τον Σεπτέμβρη του 2019, 300 €, οριακά πριν ξεφύγουν τελείως σε τιμές οι GPUs.
Εάν τα αντιλαμβάνομαι σωστά, έκτοτε οι τιμές των GPUs έχουν ελαφρώς συνέλθει, χωρίς φυσικά ποτέ να επανέλθουν στα νορμάλ πλαίσια της παλιάς καλής εποχής.

Κατόπιν τούτων τι προτείνετε σήμερα για κάρτα γραφικών με budget 300-500 και ει δυνατόν <400 €; Με ενδιαφέρει ομαλή ροή σε ανάλυση 1440p με αξιοπρεπή ποιότητα γραφικών (δεν χρειάζεται να είναι τα πάντα γυρισμένο στο "ultra"!)

Πιθανόν να καταλήξει αυτή στο νεώτερό μου μηχάνημα με τον i5-10gen, η προμνησθείσα 5600 XT στο μηχάνημα του σπιτιού μου με τον i7-4770k και η υπάρχουσα 7850 να καταλήξει στο μηχάνημα του πατέρα μου (το οποίο έχει τούμπανο CPU αλλά για GPU μια δικιά μου αρχαία ATI HD 4830 της οποίας το ανεμιστηράκι έχει κολλήσει σε ταχύτητα 100% εδώ και χρόνια).
Άβαταρ μέλους
By Chris
#851333 Μαλλον για rtx 4060 ti σε βλεπω. Αλλα πιθανον να μη φτασει μονο αυτη για σοβαρο ms flight sim. Βαλτην και βλεπεις αν χρειαστει αναβαθμιση και στα υπολοιπα. Τι δισκο εχει το pc?
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#851340 Ο σπιτικός έχει έναν SATA II SSD Samsung 870 EVO (500 GB)
Ο του γραφείου έχει έναν NVMe SAMSUNG 980 MZ-V8V1T0BW (1TB)
Η λογική λέει ότι η 4060ti μάλλον θα είναι περισσότερο στραγγαλισμένη [bottleneck] στο μηχάνημα του σπιτιού, οπότε καλύτερα να πάει σε αυτό του γραφείου (στο οποίο όμως δεν θα βρεθεί σχεδόν ποτέ χρόνος για να χρησιμοποιηθεί), και να έρθει στο σπίτι η παλαιότερη 5600.
Από την άλλη, αν ο 4770k του σπιτιού μπορεί να "βοηθηθεί" λίγο παραπάνω με την 4060ti, ίσως είναι καλύτερα να τοποθετηθεί εδώ.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#851896 Κάπου στην Αγίας Ειρήνης δεν ήταν ένα μαγαζί με μπαταρίες για UPS ; Δεν θυμάμαι οδό και όνομα. Πώς το έλεγαν;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#852657 Ο σταθερός υπολογιστής (nuc), που συνδέεται στο internet μέσω wi-fi, μπορεί να δώσει internet (ενσύρματα) στο synology;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852658 Όλα γίνονται, αλλά όχι πάντα εύκολα. Θέλεις να χρησιμοποιήσεις το NUC τόσο σαν switch, όσο και σαν router και access point, δεν ξέρω αν θέλεις να μπλέξεις.