Anonymous Founder έγραψε:Ναι γιατί δεν μπορείς να πάρεις αντιβιοτικά χωρίς ηλεκτρονική συνταγή πλέον.kostis20 έγραψε:KiloMeater έγραψε:Αν είσαι ανασφαλιστος αλλά έχεις ΑΜΚΑ μόνο σε δημόσιο νοσοκομείο μπορείς να γράψεις φάρμακα.Anonymous Founder έγραψε:Παίζει, και απλά θα πρέπει να πληρώσεις την αντιβίωση ή το φάρμακο που θέλεις. Ουσιαστικά δεν θα σου πληρώνει κάτι ο ΕΟΠΠΥ.
Αμα δουλεύει ετσι, ειμαστε οκ
Θα πάω να το δοκιμάσω τωρα τα Χριστούγεννα που θα κατέβουμε, θα παω σε ενα γιατρό και θα ρίξω το ΑΜΚΑ προ 10ετίας να δουμε αμα θα δουλέψει
Ευχαριστώ
Ακόμη κι αν πληρώσεις όλο το ποσό;
Τα ίδια ισχύουν και για τους άνω 65; Έλεγα μήπως εκεί πλέον είναι πιο χαλαρά
KiloMeater έγραψε:Θέλω να κάνω μια αναδιοργάνωση στα ασφαλιστικά μου
Εχω 12-13 χρόνια με πλήρη ένσημα Ελλάδα . Έτσι όπως είναι σύνταξη Ελλάδα δεν μου βγάζουν, το ελάχιστο είναι 15 χρόνια. Πλάνα να γυρίσω για δουλεία Ελλάδα δεν έχω να πείς κάποια στιγμή θα συμπληρώσω, μόνο μετά τη σύνταξη για μόνιμη επιστροφή (βέβαια πως τα φέρνει η ζωή κανείς δεν ξέρει τελικά). Έλεγα μπας και κάνω καμία εξαγορά τα υπόλοιπα, μπας και μετρήσει και το ναυτικό που ειχα κανει 20 μηνες και να έβγαζα μια βασική…. Γενικά το είχα αφήσει για το μακρινό μέλλον.
Τελευταία έψαξα πως παίζει το ασφαλιστικό στην ΕΕ που είμαι.. υπάρχει επιλογή για transfer in των εισφορών από τον εθνικό φορέα. Φυσικά δεν θα εξαργυρωθεί ένα προς ένα σε 12 χρόνια, αλλα σε πολύ λιγότερο. Ουσιαστικά πάει η EE απευθείας στον εθνικό φορέα και λέει θα τραβήξω τις εισφορές του τάδε για τα χρόνια του, τι ποσό δίνεις; Μετά το μετατρέπουν αυτό το ποσό σε συντάξιμα χρόνια στην τωρινή δουλειά μου με έναν αλγόριθμο με πολλές μεταβλητές. Προφανώς χώρες με μεγαλύτερους μισθούς και εισφορές θα βγάζουν μεγαλύτερο ποσό .. από την άλλη οι εισφορές μου ηταν αρκέτα υψηλές οπότε όλο και κάτι θα βγεί .. Σκέφτομαι και 2 χρόνια να βγάλω , γιατί όχι αφου τώρα δεν είναι αξιοποιήσιμα.
Εχω έναν μόνο ενδοιασμό πριν να να κάνω αυτή την κίνηση
Πες ότι στα 65-67 βγαίνεις σύνταξη και έρχεσαι ελλάδα. Στην Ελλάδα χωρίς ΑΜΚΑ και ασφάλιση εθνική τι προβλήματα μπορεί να έχω; Σε ένα νοσοκομείο να μπώ θα μπορώ; Να πάρω φάρμακα; Γενικά το καθεστώς για ανω των 65 ποιο είναι σχετικά με πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας;
Ασφάλιση θα συνεχίσω να εχω το JSIS, το οποιο βασικά σε αποζημιώνει , αλλά το θέμα είναι αν θα εχω την πρόσβαση σε φάρμακα με συνταγή, πχ αντιβίωση, και όχι πως θα τα πληρώσω.
AMKA δεν ειχες οταν δουλευες Ελλαδα? JSIS τι ειναι;
Τα παιδιά αμκα πως παίρνουν ;
Ζωντας χρονια στο εξωτερικο εχεις χασει την ελληνικη σπιρταδα και καπατσοσυνη
ευτυχως εχεις ακομα αυτο που λεμε ελληνικο filotimo .
https://www.amka.gr/index.html
ενναλακτικα αν εχεις γνωστο γνωστου στα κεπ απλα τον παιρνεις τηλεφωνο κλασσικα ελληνικα .
Να δειτε τι χρειαζεται για να βγαλεις αφμ κανονικα , κατορθωσαν την διαδικασια που σου επαιρνε μιση ωρα το πολυ να την κανουν ηλεκτρονικα υποθεση μηνων .
με ενα τηλεφωνημα ομως σε γνωστο στην εφορια βγηκε σε ενα λεπτο χωρις χαρτουρα τιποτα .
Τωρα λεει καποιος ξυπνησε επιτελους και θα δωσουν αφμ αυτοματα σε ολα τα παιδια ηλικιας απο 12 και πανω .
otso έγραψε:Τωρα λεει καποιος ξυπνησε επιτελους και θα δωσουν αφμ αυτοματα σε ολα τα παιδια ηλικιας απο 12 και πανω .
Δωσανε, αλλα τι να το κανεις; Σε αυτην την χωρα πρεπει να εχεις πολλους αριθμους για να ξερουν ποιος εισαι, δεν αρκει ενας
Κι ετσι εχεις ΑΔΤ, Αρ, Αδειας Οδηγησης, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, και απο συντομα Προσωπικος Αριθμος του πολιτη ο οποιος ειναι ο ΑΦΜ συν 3 ψηφια ακομα
Fiat Panda 7,6l/100km
otso έγραψε: θα δωσουν αφμ αυτοματα σε ολα τα παιδια ηλικιας απο 12 και πανω .
απ'τα 12 στη βιοπάλη.
PaNick67 έγραψε:otso έγραψε:Τωρα λεει καποιος ξυπνησε επιτελους και θα δωσουν αφμ αυτοματα σε ολα τα παιδια ηλικιας απο 12 και πανω .
Δωσανε, αλλα τι να το κανεις; Σε αυτην την χωρα πρεπει να εχεις πολλους αριθμους για να ξερουν ποιος εισαι, δεν αρκει ενας
Κι ετσι εχεις ΑΔΤ, Αρ, Αδειας Οδηγησης, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, και απο συντομα Προσωπικος Αριθμος του πολιτη ο οποιος ειναι ο ΑΦΜ συν 3 ψηφια ακομα![]()
Μα θα βγει ο επομενος μαγικος αριθμος που θα ενωσει ολους τους προηγουμενους σε ενα, θα αχρηστευτουν ολοι, δηλαδη θα χρειαζεσαι ολους τους προηγουμενους ΣΥΝ τον καθε καινουριο
Η μεγαλυτερη πλακα ειναι οταν πηγα να κανω μια επιβεβαιωση στοιχειων, δε θυμαμαι ακριβως το λογο, νομιζω για να ενεργοποιησω το ψηφιακο πορτοφολι πωστολενε, και συνειδητοποιησα πως παρολα τα 20 νουμερα που εχω μαζεψει στη ζωη μου, το ελληνικο κρατος ειναι ανικανο να επιβεβαιωσει ποιος ειμαι και χρειαζεται τη βοηθεια του ιδιωτη. Δηλαδη ζηταει ελληνικο λογαριασμο κινητου ή τραπεζικο (δεν εχω τιποτα απο τα 2). Τα αμκα αφμ μητρωα αρρενων ταυτοτητες διπλωματα διαβατηρια πιστ γεννησεως κλπ κλπ που εβγαλε το ιδιο δεν τα εμπιστευεται (και καλως δλδ, τετοιο μπουρδελο που ειναι), σου λεει να ρωτησουμε τη βοντα και τη γιουρομπανκ που ξερουν σιγουρα ποιος εισαι
Chris έγραψε:PaNick67 έγραψε:otso έγραψε:Τωρα λεει καποιος ξυπνησε επιτελους και θα δωσουν αφμ αυτοματα σε ολα τα παιδια ηλικιας απο 12 και πανω .
Κι ετσι εχεις ΑΔΤ, Αρ, Αδειας Οδηγησης, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, και απο συντομα Προσωπικος Αριθμος του πολιτη ο οποιος ειναι ο ΑΦΜ συν 3 ψηφια ακομα![]()
Μα θα βγει ο επομενος μαγικος αριθμος που θα ενωσει ολους τους προηγουμενους σε ενα, θα αχρηστευτουν ολοι, δηλαδη θα χρειαζεσαι ολους τους προηγουμενους ΣΥΝ τον καθε καινουριο![]()
Η μεγαλυτερη πλακα ειναι οταν πηγα να κανω μια επιβεβαιωση στοιχειων, δε θυμαμαι ακριβως το λογο, νομιζω για να ενεργοποιησω το ψηφιακο πορτοφολι πωστολενε, και συνειδητοποιησα πως παρολα τα 20 νουμερα που εχω μαζεψει στη ζωη μου, το ελληνικο κρατος ειναι ανικανο να επιβεβαιωσει ποιος ειμαι και χρειαζεται τη βοηθεια του ιδιωτη. Δηλαδη ζηταει ελληνικο λογαριασμο κινητου ή τραπεζικο (δεν εχω τιποτα απο τα 2). Τα αμκα αφμ μητρωα αρρενων ταυτοτητες διπλωματα διαβατηρια πιστ γεννησεως κλπ κλπ που εβγαλε το ιδιο δεν τα εμπιστευεται (και καλως δλδ, τετοιο μπουρδελο που ειναι), σου λεει να ρωτησουμε τη βοντα και τη γιουρομπανκ που ξερουν σιγουρα ποιος εισαι
Τωρα που το λες σκεφτομαι τον σατανικο εγκεφαλο πισω απο αυτο
Θα μας βαλουν μια μερα να εχουμε τον ΑΜΚΑ σαν username, τον ΑΦΜ σαν password και τα 3 ψηφια του Προσωπικου Αριθμου του Πολιτη σαν CVC
Μλκ, αν δουλευε ο g στο gov.grr, μπορει αν ηταν δικη του ιδεα
Fiat Panda 7,6l/100km
Εμείς θα πάρουμε πολύ μικρές συντάξεις ενω οι παροχές ουσιαστικά είναι ανύπαρκτες, ειδικά αν σκεφτούμε τη κατάσταση του ΕΣΥ.
https://www.moh.gov.gr/articles/health/ ... hma-ygeias
αλλά τα φάρμακα τα παίρνεις απο συγκεκριμενα φαρμακεια;.. μπέρδεμα
Αν σου γράφει ο γιατρός τη συνταγή με το ΑΜΚΑ, ειμαι ικανοποιημένος.. θα τεσταριστεί σύντομα
Αλλα θεματα προς διερεύνηση
1) αναγώριση πλασματικών ετών, όπως τα βαφτίζει ο ΕΦΚΑ. Στρατιωτικό και γονική, αντε να φτάσω οριακα τα 15 πες
2) υψος δυνητικής σύνταξης για 15 χρόνια .. βρηκα εναν υπολογιστή (https://sintaxi.isotita.gr/)
3) τι ποσό δίνει το ΙΚΑ (lump sum) για να διώξει απο το ταμείο τελείως
KiloMeater έγραψε:εδω διαβάζω οτι και ανασφάλιστος να εισαι , πρόσβαση εχεις
https://www.moh.gov.gr/articles/health/ ... hma-ygeias
αλλά τα φάρμακα τα παίρνεις απο συγκεκριμενα φαρμακεια;.. μπέρδεμα
Αν σου γράφει ο γιατρός τη συνταγή με το ΑΜΚΑ, ειμαι ικανοποιημένος.. θα τεσταριστεί σύντομα
Αλλα θεματα προς διερεύνηση
1) αναγώριση πλασματικών ετών, όπως τα βαφτίζει ο ΕΦΚΑ. Στρατιωτικό και γονική, αντε να φτάσω οριακα τα 15 πες
2) υψος δυνητικής σύνταξης για 15 χρόνια .. βρηκα εναν υπολογιστή (https://sintaxi.isotita.gr/)
3) τι ποσό δίνει το ΙΚΑ (lump sum) για να διώξει απο το ταμείο τελείως
Εγώ διαβάζω" Χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής από τα ιδιωτικά και τα δημόσια φαρμακεία."
kostis20 έγραψε:Το θέμα είναι ποιος θα σου γράψει τη συνταγή.Οχι από που θα πάρεις τα φάρμακα αφού στα έχουν συνταγογραφήσει.Όπως έγραψες και εσύ, σε ανασφαλιστο φάρμακα γράφει γιατρός σε δημόσια δομή υγείας.
Εύκολο σχετικά ακόμα και αν είσαι διακοπές.
Τα φάρμακα όμως αν πρέπει να τα πάρεις από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τότε δυσκολεύει το πράγμα.
Γιατί αν στην Αθήνα έχει αρκετά, με ουρές, καθυστερήσεις, κλπ, σε μέρη διακοπών δεν ξέρω αν υπάρχουν.
.
Fiat Panda 7,6l/100km