Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#846642 https://www.protothema.gr/greece/articl ... suggeneis/

(Αν θεωρηθεί ως οφ τόπικ να μετακινηθεί στο νήμα της apple.)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Χρήστος Λάππας έγραψε:Μπαίνουν και τα ηλιακά:....
Αυτά δεν είναι ηλιακά, θερμοσίφωνες είναι.
Όταν ακούω ηλιακά θα περίμενα να εννοείς φωτοβολταϊκά, που φτιάχνουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Για το λέβητα υπάρχουν διαφορές στους χειρισμούς και στα κόλπα. Αξίζει ίσως να δεις αν μπορεί να είναι ή να γίνεται εύκολα έξυπνο, τηλεχειρίσιμο κλπ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#846700 Είναι συνδεδεμένοι και με την εγκατάσταση θέρμανσης;
Η γαλβανιζέ βάση έχει κολληθεί πάνω στην βάση που βγαίνει από την ταράτσα. Δεν είμαι ειδικός, αλλά νομίζω είναι λάθος, γιατί έτσι θα σου σκουριάσει όλο το σημείο. Γενικώς, άπαξ και έριξες θερμό γαλβάνι, δεν βάζεις ηλεκτροκόλληση εκεί, γιατί και θα σκουριάσει αλλά και η κόλληση μπορεί να μην γίνει καλή και να σου χαλάσει αργότερα (ψυχρή κόλληση).
Φωτοβολταϊκά πλέον μόνον με μπαταρίες λογικά, αφού για netmetering απλό δεν σου δίνουν άδεια, εκτός αν την έχετε βγάλει παλιότερα.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#846737 Είναι πιο μαζεμένος, άρα μπορείς να χωρέσεις περισσότερους σε μικρότερο χώρο χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση, και κάθεται αρκετά πιο χαμηλά από ένα συμβατικό επηρεάζοντας ελάχιστα ή καθόλου την αισθητική του κτηρίου.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#846750 Είναι μικρός σε μέγεθος γιατί δεν έχει εναλλάκτη και ζεσταίνει νερό κατευθείαν, δεν έχει διπλό κύκλωμα. Αυτό τον κάνει πολύ ευαίσθητο σε χαμηλές θερμοκρασίες, γι'αυτό και έχει μια θερμαντική αντίσταση. Θέλει πολλή πολλή προσοχή, αν έχεις συνδυασμό κρύου και διακοπής ρεύματος. Αν κοπεί το ρεύμα, δεν μπορεί η αντίσταση να το ζεστάνει, το νερό εντός θα παγώσει και θα σπάσει τα πάντα.
https://a-s-t.gr/diresol/
Operate the antifreeze protection heating element when the air temperature is
below zero (0 OC) to protect the water tank from freezing.

 During extremely low temperatures you shall drain the module.
It is the owner’s responsibility to protect Diresol from extreme weather conditions in
accordance to the manufacturer’s instructions. Warranty is void if you fail to protect Diresol
according to the instructions above.

Το παραπάνω από το operation manual.

Στο Ελληνικό που μένει ο ΧΛ, ίσως αυτό να μην συμβεί ποτέ, αν και πριν 3 χρόνια που είχε χιονίσει και είχε παγώσει τα πάντα για μια βδομάδα, νομίζω την είχαν ακούσει στέρεο και τα νότια προάστια.
Άβαταρ μέλους
By GTS
Χρήστος Λάππας έγραψε:Είναι πιο μαζεμένος, άρα μπορείς να χωρέσεις περισσότερους σε μικρότερο χώρο χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση, και κάθεται αρκετά πιο χαμηλά από ένα συμβατικό επηρεάζοντας ελάχιστα ή καθόλου την αισθητική του κτηρίου.

Τι κοστος εχουν? Ειναι με stainless steel?

Παντως αν ισχυει αυτο που λεει ο ΧαιΦαι θα πηγαινα στον κλασσικο γιατι η πιθανοτητα να κοπει το ρευμα υπαρχει. Μαρουσι παντως μια φορα στα 10 χρονια εχουν παγωσει οι βρυσες το βραδυ και δεν εβγαζε νερο το πρωι.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#846784 Πάντως, χωρίς να είμαι ειδικός, δεν βλέπω κανένα άλλο πλεονέκτημα από την εμφάνιση. Όχι πως δεν είναι σημαντικό πλεονέκτημα, αλλά νομίζω δεν υπάρχει άλλο. Δεν ξέρω αν έχουν τελειώσει οι ηλεκτρολόγοι, προσωπικά θα σκεφτόμουν σοβαρά να υπάρχει μια λύση backup, δηλαδή ή μπαταρίες σε κάποιο υπόγειο ή έστω δυνατότητα να βάλεις μια γεννήτρια για να δίνεις ρεύμα απευθείας αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.
Το δεύτερο είναι κάτι που ένας ηλεκτρολόγος μπορεί να το κάνει πολύ εύκολα, μιλάμε δηλαδή για μια δυνατότητα σύνδεσης στην ταράτσα ώστε να λετουργήσουν οι θερμαντικές αντιστάσεις ανεξάρτητα.