Χρήστος Λάππας έγραψε:Είναι διαφορετικός ο τρόπος που δίνουν την ζέστη. Το καλοριφέρ παίρνει αρκετή ώρα να ζεσταθεί και θα εξακολουθεί να δίνει ζέστη και για λίγη ώρα αφότου το κλείσεις. Ο θερμοπομπός τα δίνει όλα από το πρώτο λεπτό, αλλά κόβει και άμεσα από την στιγμή που κλείνει.Κατάλαβα, δεν έχει θερμοχωρητικότητα.
skous έγραψε:glf έγραψε:Οχι δεν έχει δικό του μετρητή.
Ίσως βάλω sonoff που μετράει ρεύμα.
Απλώς πρόσεχε μην σου λιώσουν τα καλώδια του σπιτιού από υπερθέρμανση με τους θερμοπομπούς.
Ξέρω ότι οι μπριζες στο σπίτι είναι οκ για 16Α.
Εγώ έχω 2KW τον κάθε θερμοπομπό οπότε είμαστε πολύ safe.
Συνήθως τα προβλήματα ξεκινάνε όταν κάποιος βάλει χέρι για προεκτάσεις κτλ
Και φυσικά ενώσεις με...κλέμες σε κάτι τέτοιο με μεγάλες καταναλώσεις.
Έχω διορθώσει τέτοιες μαγκιες που ευτυχώς είχε ξεκινήσει να ρίχνει τον αυτόματο..
Εκεί γίνονται οι βλακείες.
Dimitris_P έγραψε:Είμαι σίγουρος ότι έχει τραβήξει παντού 4ρια καλώδια, αν όχι 6ρια
Fun fact χθες πέρασα για πρώτη φορά καλώδιο 3*1,5 με επένδυση σιλικόνης για αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες του χώρου.
Το έριξα κάτω στο πάτωμα από το θερμοθαλαμο από το τζάκι. Εκεί η θερμοκρασία δεν είναι τόσο υψηλή γιατί γίνεται κυκλοφορία του αέρα, συνεχώς μπαίνει χαμηλά ο αέρας από το δωμάτιο και ανεβαίνει γύρω από την εστία να θερμανθεί.
Θέλω να ρίξω ένα μικροελεγκτή εκεί μέσα αργότερα να κάνει 1-2 αυτοματισμούς όταν ανάβω το τζάκι και να παίρνω δεδομένα.
Αλλαγή αντίστασης = καινούργιος θερμοπομπος.

sknipper έγραψε:Χρήστος Λάππας έγραψε:Είναι διαφορετικός ο τρόπος που δίνουν την ζέστη. Το καλοριφέρ παίρνει αρκετή ώρα να ζεσταθεί και θα εξακολουθεί να δίνει ζέστη και για λίγη ώρα αφότου το κλείσεις. Ο θερμοπομπός τα δίνει όλα από το πρώτο λεπτό, αλλά κόβει και άμεσα από την στιγμή που κλείνει.Κατάλαβα, δεν έχει θερμοχωρητικότητα.
otso έγραψε:Λοιπον ηρθε η ωρα για να επιλεξω φυσικο αεριο για πρωτη φορα. Μικρο σπιτι μικρη καταναλωση .Μου βγαζει πρωτο την ΔΕΗ με το myHome GasControl
Σταθερής τιμής - Δέσμευση 24 μηνών
Δώρο 50€
Χωρίς Έκπτωση Εμπρόθεσμης Πληρωμής , Μηδενική Εγγύηση
Εφάπαξ έκπτωση:
Έκπτωση συνέπειας: Χωρίς έκπτωση συνέπειας
Σταθερότητα τιμής: Ναι
Χρέωση ενέργειας μετά την κρατική επιδότηση : 0,0510€/kwh ( Διαβάστε Περισσότερα )
Μεθοδολογία υπολογισμού: TTF +περιθώριο κέρδους προμηθευτή
Μηνιαίο Πάγιο: 5€
Διάρκεια δέσμευσης: 24 μήνες
Ποινή αποχώρησης στον 13 μήνα: 40€
Προκαταβολή εγγύηση: μηδενική
https://allazorevma.gr/programs/myhome- ... l/?analisi
Μου κανει ςντυπωση η σταθερη τιμη που δεν υπαρχει σε καμμια αλλη εταιρεια , συμφερει; Τι λετε;
ΑΕΡΙΟΙ καταδεχτητε και δωστε καμμια συμβουλη , η ειστε ολοι στα σπα ρεσορτ για week end και δεν θελετε να χαλασετε την απολαυση του μασαζ με ενοχλητικα φορουμ.
https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/fysi ... ascontrol/
otso έγραψε:Γιατι αυτο που παλια το λεγαμε αεροθερμο , εγινε θερμοπομπος και διπλασιαστηκε η τιμη;
Ε τώρα αεροθερμο λέμε αυτό που εχει ανεμιστήρα.
Ένας θερμοπομπος με ανεμιστήρα.
otso έγραψε:αυτο δεν λεει; τα εχω χασει;Εδώ σωστά, το λέει σταθερό. Στο αλλάζω ρεύμα δεν έλεγε το ίδιο νομίζω. Καλό φαίνεται, εγκρίνω.
https://www.dei.gr/el/gia-to-spiti/fysi ... ascontrol/
Η αποφαση και η ευθυνη ειναι αποκλειστικα δικη μου .
otso έγραψε:otso έγραψε:Λοιπον ηρθε η ωρα για να επιλεξω φυσικο αεριο για πρωτη φορα. Μικρο σπιτι μικρη καταναλωση .Μου βγαζει πρωτο την ΔΕΗ με το myHome GasControl
Σταθερής τιμής - Δέσμευση 24 μηνών
Δώρο 50€
Χωρίς Έκπτωση Εμπρόθεσμης Πληρωμής , Μηδενική Εγγύηση
Εφάπαξ έκπτωση:
Έκπτωση συνέπειας: Χωρίς έκπτωση συνέπειας
Σταθερότητα τιμής: Ναι
Χρέωση ενέργειας μετά την κρατική επιδότηση : 0,0510€/kwh ( Διαβάστε Περισσότερα )
Μεθοδολογία υπολογισμού: TTF +περιθώριο κέρδους προμηθευτή
Μηνιαίο Πάγιο: 5€
Διάρκεια δέσμευσης: 24 μήνες
Ποινή αποχώρησης στον 13 μήνα: 40€
Προκαταβολή εγγύηση: μηδενική
https://allazorevma.gr/programs/myhome- ... l/?analisi
Μου κανει ςντυπωση η σταθερη τιμη που δεν υπαρχει σε καμμια αλλη εταιρεια , συμφερει; Τι λετε;
ΑΕΡΙΟΙ καταδεχτητε και δωστε καμμια συμβουλη , η ειστε ολοι στα σπα ρεσορτ για week end και δεν θελετε να χαλασετε την απολαυση του μασαζ με ενοχλητικα φορουμ.
Μια χαρα φαίνεται
Η ΔΕΗ σου δινει την τιμή που δινει αντίστοιχα η Ζενιθ στους πελατες που εχουν ΚΑΙ το ηλεκτρικο σ'ατούς.
12 μηνες λεει δέσμευση, αν φτηνύνει, του χρόνου αλλάζεις.
Σίγουρα θα το προτιμουσα απο καποιο κυμαινόμενο στις πονηρες μερες που ζουμε, αλλωστε κατι αντίστοιχο εβαλα κι εγω πριν ενα μηνα
otso έγραψε:bebes ευχαριστω , δηλωνω και σε σενα οτι δεν επιθυμω την ποινικη σας διωξη σε περιπτωση που πεσει στα ταρταρα η τιμη του φυσικου αεριου.
Χωρίς χαρτόσημο δεν μετράει.