Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#845641 Τα καλοριφέρ λαδιού, από την φύση τους, "ψήνουν" τα καλώδια.
Αν πρόκειται να δουλεύει για ώρες, πρέπει να είναι χαμηλά, όχι παραπάνω από 1000 watt θα έλεγα εγώ.
Αλλιώς, το κλιματιστικό είναι πάντα η καλύτερη λύση. Δεν έχει το δωμάτιο κλιματιστικό;
Άβαταρ μέλους
By bebes
#845664 Σκεφτόμουν το λαδιού για να το εχει να (σιγο)καιει διπλα της στην πρωτη σκαλα (800W). Tο λαδιου αν βαλεις τον θερμοστατη στη μεση, αναβοσβήνει την αντίσταση, αλλά το σωμα παραμενει ζεστό.

Κλιματιστικό εχει στον διαδρομο ακριβως απέναντι απο την πόρτα της. Οταν εχει την πορτα ανοιχτή ο αερας χτυπαει κατευθείαν πανω της. Θελει ομως την πόρτα κλειστή
Άβαταρ μέλους
By glf
#845669 Εγώ φέτος πήρα 2 θερμοπομπους για backup στα παιδικά δωμάτια.
Έχει και WiFi με app που κανείς χρονοπρογραμμα οπότε για την ώρα και γω τα έχω βάλει να κάνω δοκιμές και πάει μια χαρά.
3 η ώρα που έχουν γυρίσει από σχολεία και καθόμαστε να φάμε, ξεκινάει το μειωμένο τιμολόγιο οπότε ανάβουν και τα ηλεκτρικά σώματα. Σε 5-10 λεπτά έχει ζεστάνει.

Στο χρονοπρογραμμα του λες τι θερμοκρασία θες απο ταδε μεχρι τάδε ώρα.

Tesy cn51 cloud. Βουλγαρικά είναι αλλά ξέρω πως υπάρχουν ανταλλακτικά.
Άβαταρ μέλους
By glf
#845682 Ναι μέχρι και θερμοσίφωνο βγάλανε. Και ξαναλέω συγκινήθηκα όταν το πρωτοδοκίμασα γιατί είδα ότι έχει.. τσιπάκι ESP32 που το δουλεύω και το προγραμματίζω και γω. Ρε τους μπαγάσες είπα μέσα μου.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
glf έγραψε:Εγώ φέτος πήρα 2 θερμοπομπους για backup στα παιδικά δωμάτια.
Έχει και WiFi με app που κανείς χρονοπρογραμμα οπότε για την ώρα και γω τα έχω βάλει να κάνω δοκιμές και πάει μια χαρά.
3 η ώρα που έχουν γυρίσει από σχολεία και καθόμαστε να φάμε, ξεκινάει το μειωμένο τιμολόγιο οπότε ανάβουν και τα ηλεκτρικά σώματα. Σε 5-10 λεπτά έχει ζεστάνει.

Στο χρονοπρογραμμα του λες τι θερμοκρασία θες απο ταδε μεχρι τάδε ώρα.

Tesy cn51 cloud. Βουλγαρικά είναι αλλά ξέρω πως υπάρχουν ανταλλακτικά.

Έχουν μέτρηση ενέργειας ή κάποιο μετρητή για πόσο ρεύμα τραβάει;
Αλλιώς, μπορεί να το βάλει κάποιος σε μια έξυπνη πρίζα.
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#846025 Παρατηρώ ότι ένας επιτοίχιος λέβητας ΦΑ μάρκας Vaillant, "τίθεται σε ετοιμότητα" και όταν ακόμη ανοίγω το full κρύο νερό της βρύσης, δηλαδή όταν δεν ζητώ ΖΝΧ. Δεν "ανάβει" per se, αλλά ακούγεται το ανεμιστηράκι του, σα να ετοιμάζεται να ανάψει, όπως θα έκανε αν ζητούσα ΖΝΧ (και μετά θα άναβε). Δεν θυμάμαι αν στο παρελθόν επεδείκνυε τέτοια συμπεριφορά.
Σκέψεις;
Άβαταρ μέλους
By skous
glf έγραψε:Οχι δεν έχει δικό του μετρητή.
Ίσως βάλω sonoff που μετράει ρεύμα.

Απλώς πρόσεχε μην σου λιώσουν τα καλώδια του σπιτιού από υπερθέρμανση με τους θερμοπομπούς.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#846036 Είμαι σίγουρος ότι έχει τραβήξει παντού 4ρια καλώδια, αν όχι 6ρια :lol:
Άβαταρ μέλους
By otso
#846091 Λοιπον ηρθε η ωρα για να επιλεξω φυσικο αεριο για πρωτη φορα. Μικρο σπιτι μικρη καταναλωση .Μου βγαζει πρωτο την ΔΕΗ με το myHome GasControl
Σταθερής τιμής - Δέσμευση 24 μηνών
Δώρο 50€
Χωρίς Έκπτωση Εμπρόθεσμης Πληρωμής , Μηδενική Εγγύηση

Εφάπαξ έκπτωση:
Έκπτωση συνέπειας: Χωρίς έκπτωση συνέπειας
Σταθερότητα τιμής: Ναι
Χρέωση ενέργειας μετά την κρατική επιδότηση : 0,0510€/kwh ( Διαβάστε Περισσότερα )
Μεθοδολογία υπολογισμού: TTF +περιθώριο κέρδους προμηθευτή
Μηνιαίο Πάγιο: 5€
Διάρκεια δέσμευσης: 24 μήνες
Ποινή αποχώρησης στον 13 μήνα: 40€
Προκαταβολή εγγύηση: μηδενική
https://allazorevma.gr/programs/myhome- ... l/?analisi

Μου κανει ςντυπωση η σταθερη τιμη που δεν υπαρχει σε καμμια αλλη εταιρεια , συμφερει; Τι λετε;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#846102 Κι εγώ γι αυτό το πρόγραμμα δεν πάτησα στο τσακ το κουμπί, για να το ψάξω λίγο περισσότερο. Η 24μηνη δέσμευση λίγο με χαλάει.
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
bebes έγραψε:Για συμπληρωματική θέρμανση σε ενα δωματιο, τι θα προτείνατε;

Θελςι η μικρη κατι να τη ζεσταίνει εκει που διαβαζει.
Ειχα ενα καλοριφερ λαδιου, αλλά μάλλον εχει βραχυκυκλώσει μια αντίσταση του γιατι μου ριχνει κατευθείαν την ασφάλεια.
Αερόθερμο το εχω απορρίψει, θέλω κατι να "σιγοκαίει" ισα ισα να της δίνει μια επιπλεον ζεστασιά.
Σκεφτομαι να παρω παλι ενα μικρο καλοριφερ λαδιου (9 φετες δυο αντιστασεις μαχ 2000W), καποιον θερμοπομπό ή και κάποιον κονβεκτορα.

Με ενδιαφερει βασικα να εχει κλιμακωτη σκάλα κατανάλωσης γιατι παιζει να δουλευει πολλές ωρες. Η θερμανση θα ειναι συμπληρωματική μιας και εχει καλοριφερ το δωματιο.

Κάτι τέτοιο;
https://www.e-shop.gr/thermopompos-2200 ... HAP.004491
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#846109 Ποια η διαφορά θερμοπομπού από κοινό καλοριφεράκι λαδιού; Αντίστοιχα βάτ βλέπω και ανεμιστήρα δεν διαθέτουν, έχουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#846117 Είναι διαφορετικός ο τρόπος που δίνουν την ζέστη. Το καλοριφέρ παίρνει αρκετή ώρα να ζεσταθεί και θα εξακολουθεί να δίνει ζέστη και για λίγη ώρα αφότου το κλείσεις. Ο θερμοπομπός τα δίνει όλα από το πρώτο λεπτό, αλλά κόβει και άμεσα από την στιγμή που κλείνει.