Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
#845825 Ξεκίνησα να πάρω μια μικρή υγραεριου γιατί κάηκε μια ηλεκτρικη ψηστιερα που είχα μια μέρα που αποφάσισα να ψήσω ψάρια.
Ψάχνοντας είδα ότι αξίζει να πληρώσεις κάτι παραπάνω για ευκολία και αντοχή στον χρόνο, κατέληξα σε μια Napoleon Freestyle 425 η οποία θα μου βγει στα 730 ευρώ συν μετά η σούβλα κανένα 100ρι+.

Είδα όμως και μια Broil King Baron με 5 καυστήρες, πλαϊνό μάτι, σούβλα μέσα στην τιμή στα 1200.

Αξιζει την διαφορά εάν την χρησιμοποιώ και σαν φούρνο; Δηλαδή να πετάω μέσα κι ένα ταψί γεμιστά ή γίγαντες πχ, να ψήνω φιλέτα κοτόπουλο μια καθημερινή αντι να βγάζω τηγανιά κλπ.

Σίγουρα έχει περισσότερο χώρο και καλύτερη κατασκευή από την Napoleon η οποία είναι της οικονομικής σειράς ενώ αυτή της μεσαίας.
Αλλά δεν ξέρω αν δικαιολογείται το έξτρα κόστος για λόγους μακροζωίας και μεγαλύτερης χρήσης.

Τι λένε οι έμπειροι με το αέριο;

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#845826 Κι εγώ αντίστοιχο δίλημμα είχα για κινητο μεταξύ s23 και s23 ultra. Μάντεψε πού κατέληξα.

Όταν ξεκινησες να γράφεις για μικρή φαντάστηκα τη κλασσική camping gaz

.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#845827 Καλά για μικρή ξεκίνησα μετά είδα πόσο μικρή είναι οπότε αν μαζεύτει παρέα ξαφνικά και πεις δεν ρίχνω κανένα κρεατικο=παιδεμα οπότε σκέφτηκα minimum 4 καυστήρες.

Μετά άρχισα να διαβάζω για ανομοιομορφη θερμοκρασία και ψεύτικες κατασκευές στις φτηνές και είπα ας είναι τουλάχιστον ποιοτική για να μην κλαίω τα 400-500 της "φτηνής".
Μετά λες να μην παίρνει και σούβλα να κάνεις κανένα κοτοπουλο σούβλας κανένα κοντοσουβλι;

Ε φτάσαμε σχετικά κοντά στην επόμενη κατηγορία.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#845828 Κι αν θέλεις να ανοίξεις ψησταριά; Μήπως να ετοιμαστείς και γι αυτό το ενδεχόμενο;
1200€, πότε θα τα κάνεις απόσβεση;
Το καθάρισμα;
Τον χρόνο σου;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
dimik έγραψε:Ξεκίνησα να πάρω μια μικρή υγραεριου γιατί κάηκε μια ηλεκτρικη ψηστιερα που είχα μια μέρα που αποφάσισα να ψήσω ψάρια.
Ψάχνοντας είδα ότι αξίζει να πληρώσεις κάτι παραπάνω για ευκολία και αντοχή στον χρόνο, κατέληξα σε μια Napoleon Freestyle 425 η οποία θα μου βγει στα 730 ευρώ συν μετά η σούβλα κανένα 100ρι+.

Είδα όμως και μια Broil King Baron με 5 καυστήρες, πλαϊνό μάτι, σούβλα μέσα στην τιμή στα 1200.

Αξιζει την διαφορά εάν την χρησιμοποιώ και σαν φούρνο; Δηλαδή να πετάω μέσα κι ένα ταψί γεμιστά ή γίγαντες πχ, να ψήνω φιλέτα κοτόπουλο μια καθημερινή αντι να βγάζω τηγανιά κλπ.

Σίγουρα έχει περισσότερο χώρο και καλύτερη κατασκευή από την Napoleon η οποία είναι της οικονομικής σειράς ενώ αυτή της μεσαίας.
Αλλά δεν ξέρω αν δικαιολογείται το έξτρα κόστος για λόγους μακροζωίας και μεγαλύτερης χρήσης.

< >
Εγώ θα έπαιρνα μέχρι 3 καυστήρες, παραπάνω είναι υπερβολή.

Λογικά για να κάνεις κοντοσούβλι θα ανάβεις όλους τους καυστήρες… Συμφέρει οικονομικά; Θα σου καταναλώνει μισή-μία φιάλη.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Κι αν θέλεις να ανοίξεις ψησταριά; Μήπως να ετοιμαστείς και γι αυτό το ενδεχόμενο;
1200€, πότε θα τα κάνεις απόσβεση;
Το καθάρισμα;
Τον χρόνο σου;

Απόσβεση; σε ψησταριά; :hmmm:
Το καθάρισμα δεν είναι τόσο θέμα, στην αυλή θα είναι, να ξοδέψω και μισή ωρίτσα την Κυριακή μαζί με την αυλή να καθαρίσω και την ψησταριά.
Χρόνο θα γλιτώνει βασικά, θα θέλω να ψήσω κάτι απρογραμμάτιστα και θα πετάγομαι έξω, θα είναι πιο γρήγορα έτοιμα χωρίς τηγάνια, ταψιά, πλυσίματα κοκ.

@PeterPan

Ακόμα μια διαφορά μικρής με μεγάλης, η μεγάλη έχει πίσω καυστήρα για την σούβλα.

50,000 BTU main burner output

10,000 BTU professional inset side burner

15,000 BTU stainless steel rear rotisserie burner and premium rotisserie kit

50000 btu Βγάζουν σχεδόν 9 ώρες ψησίματος από 10Kg μπουκάλα
https://rollingfox.com/how-long-does-propane-last
Άβαταρ μέλους
By axel12p
dimik έγραψε:Ξεκίνησα να πάρω μια μικρή υγραεριου γιατί κάηκε μια ηλεκτρικη ψηστιερα που είχα μια μέρα που αποφάσισα να ψήσω ψάρια.

Από την εισαγωγή, περίμενα ότι θα μιλούσαμε για καμιά ψησταριά των 200-300 € :lol:
Πως φτάσαμε από την ηλεκτρική ψηστιέρα στα 1200€ δεν το κατάλαβα!
Άβαταρ μέλους
By dimik
axel12p έγραψε:

Από την εισαγωγή, περίμενα ότι θα μιλούσαμε για καμιά ψησταριά των 200-300 €
Πως φτάσαμε από την ηλεκτρική ψηστιέρα στα 1200€ δεν το κατάλαβα!
Ούτε εγώ, αλλά κάνω την δουλειά του φόρουμ μονος μου

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67

< >
Εμπειρος δεν ειμαι αλλα εχω γνωστους που ξεκινησαν απο τις φτηνες και αλλαξαν κανα δυο μεχρι να βρουν μια να κανει ολα αυτα που λες. Τις αλλες τις πουλησαν αλλα χασανε λεφτα. Ξερω κι αλλον που πηρε απο την αρχη μια Weber του χιλιαρικου και ψηνει 1-2 φορες τον μηνα.
Οποτε σκεψου καλα αν οντως θες να κανεις τοσα πραγματα, στειλε κι ενα πμ στον Y.V που το εκανε να σου πει την γνωμη του και καλες αγορες.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#845876 @dimik

Πολύ σημαντικά θεωρώ 2 πράγματα σε αυτές τις ψησταριές.

1. Η ευκολία καθαρισμού

2. Το πλαϊνό μάτι.

Λίγο πολύ όλες έχουν θέματα με αναφλέξεις λόγω των λιπών κλπ...

Αν κ κατ' εμέ δεν συγκρίνεται (γευστικά) με το ψήσιμο που κάνω στο τζάκι ή γενικά σε κάρβουνο, το να αγοράσω ψησταριά υγραερίου ήταν απ' τις καλύτερες κινήσεις ever..
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#845877 Παρε την ακριβη ή broil king φτηνοτερης σειρας. Αν παρεις κατι τελειως entry level σε λιγο καιρο θα σου ειναι λιγο. Επειδη ανεφερες και παρεα προσεξε το μεγεθος γιατι οι σχαρες τους ειναι μικρες στις φτηνες.

Το καθαρισμα ειναι αντιστοιχο σαν να ρωτας "θα βαλεις κατσαρολα; και πως θα την καθαριζεις;" 10 λεπτα το μηνα ενασχοληση.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#845878 Σούμα όλα μαζί,

δηλαδή ότι την μικρότερη-φτηνότερη κάποια στιγμή θα ψάχνεις να την πουλήσεις.
Δεν έχει μάτια-φρύδια και πιθανότατα θα καθαρίζει και πιο δύσκολα λόγω στενότητας χώρου

οδηγούν στην ακριβή.

Στην χειρότερη να πουλήσω την ακριβή αν για κάποιο λόγο κάτι μου κάτσει στραβά, αλλά σκοπεύω να αντικαταστήσω την κουζίνα του σπιτιού σε αρκετά πράγματα μιας και θα είναι ακριβώς απ έξω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#845885 Να έχεις στο μυαλό σου επίσης πως πρέπει να είναι καλά προστατευμένη από την βροχή, γιατί αν βρέχεται, θα θέλει πιο συχνό καθάρισμα.