Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#845399 https://e-learning.ntua.gr/programs/cla ... -vehicles/

Με μόλις 600 € γίνεσαι και εσυ μέλος της μεγάλης ΕΜΠire του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου !
Πλέον δεν θα σε αποκαλούν στις παρέες ΤΕΙτζη ή DEREEνταχτα ή μπούφο :shifty: ενώ παράλληλα αυξάνεται η αξίας του ως γαμπρός/νυφη. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By g8777
Η δυναμική επαναφορά της περιοχής στον επενδυτικό χάρτη επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι σειρά εταιρειών πληροφορικής και τεχνολογίας έχουν επιλέξει τα Ιωάννινα για να δημιουργήσουν κέντρα Ερευνας και Ανάπτυξης (R&D), αξιοποιώντας το υψηλά καταρτισμένο σε ψηφιακές δεξιότητες ανθρώπινο κεφάλαιο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η ψήφος εμπιστοσύνης από δύο γερμανικούς κολοσσούς στον χώρο της πληροφορικής, όπως είναι η TeamViewer και η P&I. Η πρώτη έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό hub για Ερευνα και Τεχνολογία στα Ιωάννινα, ενώ η δεύτερη φιλοξενείται στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.

Επίσης, τεράστιες επενδύσεις, ειδικά στη δημιουργία καινοτόμων πληροφοριακών συστημάτων, έχουν γίνει από τις τέσσερις μεγάλες συμβουλευτικές εταιρείες (PwC, KPMG, Deloitte, Grant Thornton). Πλέον έχουν γίνει πάροχοι λύσεων πληροφορικής και τεχνολογίας πληροφορίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, διατηρώντας ελληνικά μυαλά στη χώρα, αλλά και προσελκύοντας κι άλλους επιστήμονες από το εξωτερικό

H silicon valley :iconcool: της Ελλάδας

Μιας και το προηγούμενο άρθρο που έβαλα χαρακτηρίστηκε ως advertorial :s_empathy ορίστε και από πηγή που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης όσον αφορά τη δημοσιογραφική έρευνα. :iconcool:

Σχετικό - άσχετο με τα ανωτέρω, ο κουμπήστ μου ανέφερε ότι πενταόροφη πολυκατοικία νεόδμητη, πίσω από τη Νομαρχία Ιωαννίνων έχει κάνει απόσβεση το κόστος αγοράς μέσα σε τέσσερα χρόνια. :lipsealed:
Αρχίζω και το σκέφτομαι και εγώ σοβαρά , τουλάχιστον μία πολυκατοικία στο κέντρο και ίσως και κάποια στο Σταυράκι Ιωαννίνων ( οι περισσότεροι νομάδες αναζητούν σε εκείνη την περιοχή σπίτια, είναι η χρυσή τομή μεταξύ αποστασης από το κέντρο και ποιότητας ζωής).
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#845744 Νομάδες; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Hellenic tifosi έγραψε:Μπορεί όμως βεβαια ένα πανεπιστήμιο και να εχει καλά ακαδημαϊκά στάνταρ (όπως ήδη αδιαμφισβήτητα έχουν), και να είναι ταυτόχρονα χώρος εύτακτος, καθαρός, ασφαλής και φιλόξενος.

+1000
Χρειάζεται να γράφουμε τα αυτονόητα πλέον... :(
Άβαταρ μέλους
By axel12p
red_monster έγραψε:https://e-learning.ntua.gr/programs/class-2-high-voltage-vehicle-technician-training-and-assessment-for-maintenance-and-repair-of-high-voltage-vehicles/

Με μόλις 600 € γίνεσαι και εσυ μέλος της μεγάλης ΕΜΠire του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου !
Πλέον δεν θα σε αποκαλούν στις παρέες ΤΕΙτζη ή DEREEνταχτα ή μπούφο :shifty: ενώ παράλληλα αυξάνεται η αξίας του ως γαμπρός/νυφη. :shifty:

Δε νομίζω πως η παρακολούθηση ενός σεμιναρίου από το ΚΕΔΙΒΙΜ σε πηγαίνει από ΤΕ σε ΠΕ.
Η φάση είναι πως τώρα που θα υπάρχει ανάγκη για μηχανικούς εξειδικευμένους στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, τα Τμήματα Οχημάτων των ΤΕΙ έχουν πλέον καταργηθεί και έχουν γίνει Τμήματα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#845750 Αρέσκω φωτογραφία:
Εικόνα
Τα δύο άρθρα πάντως μοιάζουν αρκετά. Θα πω εδώ πως είναι ντροπή να αναφέρονται εταιρείες που είχαν το θράσος να έρθουν να επενδύσουν επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η ψήφος εμπιστοσύνης από δύο γερμανικούς κολοσσούς στον χώρο της πληροφορικής, όπως είναι η TeamViewer και η P&I. Η πρώτη έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό hub για Ερευνα και Τεχνολογία στα Ιωάννινα, ενώ η δεύτερη φιλοξενείται στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου.

Ως γνωστόν, το προνόμιο αυτό θα έπρεπε να δίδεται σε μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις, μια κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, που άλλαξε την χώρα συθέμελα (και τους Έλληνες πατόκορφα! :s_biggrin ). :s_yes

Στα υπόλοιπα, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Μια πόλη που συνδυάζει τόσα ωραία στοιχεία, δεν μπορεί παρά να είναι προορισμός. Δεν είναι μόνον η εγγύτητα σε θάλασσα και βουνό (τι είναι μια ώρα για να πεταχτείς στην θάλασσα;), είναι και πράγματα που μόνον στα Γιάννενα θα βρεις: ποια άλλη πόλη έχει ταυτόχρονα ΚΑΙ κανονική ομίχλη, αλλά ΚΑΙ αιθαλομίχλη; Ζεις στην πόλη, απολαμβάνεις ατμόσφαιρα χωριού και μεγαλούπολης μαζί! Καταπληκτικό;
:metalo:
Γενικώς, τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ούτε οι τιμές των σπιτιών. Εξάλλου, όποιος δεν έχει να πληρώσει για διαμέρισμα στο κέντρο, υπάρχουν ωραιότατες μεζονέτες στο Πέραμα, στην Κρύα και στους Λογγάδες, μόλις στα 15 λεπτά από το κέντρο, μια ανάσα δηλαδή. Και με εξαιρετικές παροχές, όπως παραδοσιακό καφενείο, ταβέρνα με προβατίνα ψητή καθημερινά, βόθρο αντί για την ενοχλητική αποχέτευση, και ακόμη και αν χρειαστείς κάτι, πετάγεσαι δίπλα στην πόλη σε 15 λεπτά, πανεύκολο!

Ούτε εκπλήσσομαι λοιπόν καθόλου που η πόλη μου τα κατάφερε τόσο καλά, αλλά πάνω απ' όλα με κάνει περήφανο!
:s_yes
Άβαταρ μέλους
By koubeast
g8777 έγραψε:
Σχετικό - άσχετο με τα ανωτέρω, ο κουμπήστ μου ανέφερε ότι πενταόροφη πολυκατοικία νεόδμητη, πίσω από τη Νομαρχία Ιωαννίνων έχει κάνει απόσβεση το κόστος αγοράς μέσα σε τέσσερα χρόνια. :lipsealed:
Αρχίζω και το σκέφτομαι και εγώ σοβαρά , τουλάχιστον μία πολυκατοικία στο κέντρο και ίσως και κάποια στο Σταυράκι Ιωαννίνων ( οι περισσότεροι νομάδες αναζητούν σε εκείνη την περιοχή σπίτια, είναι η χρυσή τομή μεταξύ αποστασης από το κέντρο και ποιότητας ζωής).

Καλά τα λες και καλά θα κάνεις, έχω να σου πουλησω και οικόπεδο σε προνομιακή τιμή για να δεις κι εσύ το φως το αληθινό. Όλοι οι νομάδες εδώ είμαστε μαζεμένοι :iconcool: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#845754 Γεια σου koubeast! Ευπειθώς αναφέρω, είχα στο παρελθόν συνάντηση μαζί του στο εξωτικό Σταυράκι. Μιλάμε για ΤΟΝ προορισμό για ένα digital nomad. Κάτι αστείοι που τρέχουν σε κάτι Κοσταρίκες και Δομηνικανικές Δημοκρατίες, και καλά επειδή έχουν καλό καιρό, δεν ξέρουν τι χάνουν!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#845756 Ψαχνω κι εγω το Σταυρακι να δω που ειναι και ειναι 4 χλμ απο τα Γιαννενα. :s_hang ... Κατι προς Εξοχη δεν εχει; Τουλαχιστον να βλεπω τα αεροπλανα με φοντο το βνο. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By g8777
Corto Maltese έγραψε:Νομάδες; :hmmm:

Ξυπναδες :x :roll:

@ Διαχειριση

Ενταξει, καταλαβαινω.

Στο σημειο αυτο να τοποθετησω disclaimer οτι δεν ειναι για ολους, δεν χρειαζεται ολοι να ζειτε υπο καθεστως απολυτης ησυχιας και απλας :rtfm:

Εικόνα

:inlove:
Άβαταρ μέλους
By g8777
koubeast έγραψε:
g8777 έγραψε:

Καλά τα λες και καλά θα κάνεις, έχω να σου πουλησω και οικόπεδο σε προνομιακή τιμή για να δεις κι εσύ το φως το αληθινό. Όλοι οι νομάδες εδώ είμαστε μαζεμένοι :iconcool: :inlove:

Το γνωστό των 3,5 στρ; :metalo:

Εχεις pm. :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#845762 Εκπληκτική φωτό, σκεφτείτε μόνον την μοναδική ατμόσφαιρα που σου προσφέρει η πόλη: να ξυπνάς και να κοιμάσαι με ένα πέπλο ομίχλης (και αιθαλομίχλης) να σε αγκαλιάζει τρυφερά όλη μέρα και όλη νύχτα! Μόνον στα Γιάννενα αυτά!

Κρίμα που το εν λόγω μαγαζί (Γραμματόσημο) έχει κλείσει. :(
Άβαταρ μέλους
By g8777
PaNick67 έγραψε:Ψαχνω κι εγω το Σταυρακι να δω που ειναι και ειναι 4 χλμ απο τα Γιαννενα. :s_hang ... Κατι προς Εξοχη δεν εχει; Τουλαχιστον να βλεπω τα αεροπλανα με φοντο το βνο. :shifty:

Αθηναιοι μλκ. :lol:

4 χλμ κανουν μονο μεχρι να βρουν να παρκαρουν. :svivhaha:

ΚΑΛΟ FLYOVER ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΑ :s_bye