Εγω βαζω διάλυμα στο δοχείο νερού, περναω ενα φλιτζανακι νερό και στο δευτερο σταματαω τη μηχανή στη μεση.
Το αφήνω λίγο έτσι και μετα καθαρίζω με καθαρο νερο.
Ετσι καθαρίζει και το δοχειο νερου και το κύκλωμα ολο
bebes έγραψε:Η κάψουλα όμως δεν καθαρίζει όλο το κύκλωμα, μόνο ένα μέρος του.
Εγω βαζω διάλυμα στο δοχείο νερού, περναω ενα φλιτζανακι νερό και στο δευτερο σταματαω τη μηχανή στη μεση.
Για καθάρισμα μιλάμε ή το συγχέεις με την αφαλάτωση; Καθαριστικό δεν θα έβαζα στο δοχείο του νερού, αφενός μεν γιατί δεν χρειάζεται σε εκείνη τη πλευρά του κυκλώματος, αφετέρου δε γιατί ίσως βλάψει το boiler. Για αφαλάτωση βάζω γαλακτικό ή κιτρικό οξύ, αλλά δεν επαρκεί για καθάρισμα στα σημεία που περνάει ο καφές. Εξ'ου και η ερώτηση.
Ταμπλέτες χρησιμοποιούσα στην Gaggia, τις έβαζες από εκεί που έριχνες τον έτοιμο αλεσμένο καφέ πριν περάσει στο brew group
Zorz έγραψε:bebes έγραψε:Η κάψουλα όμως δεν καθαρίζει όλο το κύκλωμα, μόνο ένα μέρος του.
Για καθάρισμα μιλάμε ή το συγχέεις με την αφαλάτωση; Καθαριστικό δεν θα έβαζα στο δοχείο του νερού, αφενός μεν γιατί δεν χρειάζεται σε εκείνη τη πλευρά του κυκλώματος, αφετέρου δε γιατί ίσως βλάψει το boiler. Για αφαλάτωση βάζω γαλακτικό ή κιτρικό οξύ, αλλά δεν επαρκεί για καθάρισμα στα σημεία που περνάει ο καφές. Εξ'ου και η ερώτηση.
Εχεις δίκιο.
Για αφαλάτωση μιλούσα
Το "καθάρισμα" τι ειναι (κάνει) ;
bebes έγραψε:Το "καθάρισμα" τι ειναι (κάνει) ;
Δεν χρειάζεται εισαγωγικά, καθάρισμα στη κυριολεξία είναι. Από τη μούργα και τα υπολείμματα που αφήνει ο καφές στο σημείο που γίνεται η εκχύλιση και παρακάτω. Στις καψουλομηχανές βέβαια, η ίδια η κάψουλα παίζει το ρόλο του brew group αλλά και πάλι χρειάζεται κάποιο καθάρισμα. Θέλω τις ταμπλέτες και για τη μηχανή στο γραφείο που αν τη δεις από μέσα είναι...
Κοιτάω λίγο, βρίσκω ωραίο service manual και τώρα και τα σχετικά βιντεάκια. Internets at its best.
Μάλλον ένα o-ring έχω να αλλάξω αλλά έχουν κωλόβιδες oval!!!! για να μη μπορείς να το ανοίξεις στο σπίτι. Θα δείξει.
Dimitris_P έγραψε:Γιατι;glf έγραψε:Έχει λίγο καιρό που η Nespresso ....
Και μόνο αυτό αρκεί![]()
Εμ τόσα χρόνια χέρι δε την άνοιξε..
Δεν έχω πάρει Ελλάδα ποτέ και αυτές τις ημέρες θα συνδέσω την εσπρεσσιέρα στο σπίτι
Ποικιλία που σας αρέσει; Μου αρέσουν αυτοί με σοκολατώδη επίγευση και όχι αυτοί με φρουτώδη…
When the going gets tough, the tough get going
PeterPan έγραψε:Από που παίρνουμε σπυριά;Που μένεις?
Δεν έχω πάρει Ελλάδα ποτέ και αυτές τις ημέρες θα συνδέσω την εσπρεσσιέρα στο σπίτι
Ποικιλία που σας αρέσει; Μου αρέσουν αυτοί με σοκολατώδη επίγευση και όχι αυτοί με φρουτώδη…
BARHonda έγραψε:Καλαμαριά,PeterPan έγραψε:Από που παίρνουμε σπυριά;Που μένεις?
Ανατολική Θεσσαλονίκη
When the going gets tough, the tough get going