Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#844767 Ναι εγώ χρησιμοποιώ κατι αναλογο με αυτες περίπου ανά 1, 1μιση μήνα. Καλό κάνουν, κακό δεν κάνουν νομίζω.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#844804 Η κάψουλα όμως δεν καθαρίζει όλο το κύκλωμα, μόνο ένα μέρος του.

Εγω βαζω διάλυμα στο δοχείο νερού, περναω ενα φλιτζανακι νερό και στο δευτερο σταματαω τη μηχανή στη μεση.
Το αφήνω λίγο έτσι και μετα καθαρίζω με καθαρο νερο.
Ετσι καθαρίζει και το δοχειο νερου και το κύκλωμα ολο
Άβαταρ μέλους
By mirage
#844809 Η καψουλα καθαρίζει καλύτερα συγκεκριμένες περιοχές που το νερό στο δοχείο δεν πάει και το ανάποδο. Εγώ χρησιμοποιώ και τα 2.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
bebes έγραψε:Η κάψουλα όμως δεν καθαρίζει όλο το κύκλωμα, μόνο ένα μέρος του.

Εγω βαζω διάλυμα στο δοχείο νερού, περναω ενα φλιτζανακι νερό και στο δευτερο σταματαω τη μηχανή στη μεση.

Για καθάρισμα μιλάμε ή το συγχέεις με την αφαλάτωση; Καθαριστικό δεν θα έβαζα στο δοχείο του νερού, αφενός μεν γιατί δεν χρειάζεται σε εκείνη τη πλευρά του κυκλώματος, αφετέρου δε γιατί ίσως βλάψει το boiler. Για αφαλάτωση βάζω γαλακτικό ή κιτρικό οξύ, αλλά δεν επαρκεί για καθάρισμα στα σημεία που περνάει ο καφές. Εξ'ου και η ερώτηση.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#845262 Αφού έχει ειδικές κάψουλες για καθαρισμό, γιατί ψάχνεσαι για ταμπλέτες?

Ταμπλέτες χρησιμοποιούσα στην Gaggia, τις έβαζες από εκεί που έριχνες τον έτοιμο αλεσμένο καφέ πριν περάσει στο brew group
Άβαταρ μέλους
By bebes
Zorz έγραψε:
bebes έγραψε:Η κάψουλα όμως δεν καθαρίζει όλο το κύκλωμα, μόνο ένα μέρος του.

Για καθάρισμα μιλάμε ή το συγχέεις με την αφαλάτωση; Καθαριστικό δεν θα έβαζα στο δοχείο του νερού, αφενός μεν γιατί δεν χρειάζεται σε εκείνη τη πλευρά του κυκλώματος, αφετέρου δε γιατί ίσως βλάψει το boiler. Για αφαλάτωση βάζω γαλακτικό ή κιτρικό οξύ, αλλά δεν επαρκεί για καθάρισμα στα σημεία που περνάει ο καφές. Εξ'ου και η ερώτηση.

Εχεις δίκιο.
Για αφαλάτωση μιλούσα

Το "καθάρισμα" τι ειναι (κάνει) ;
Άβαταρ μέλους
By Zorz
bebes έγραψε:Το "καθάρισμα" τι ειναι (κάνει) ;

Δεν χρειάζεται εισαγωγικά, καθάρισμα στη κυριολεξία είναι. Από τη μούργα και τα υπολείμματα που αφήνει ο καφές στο σημείο που γίνεται η εκχύλιση και παρακάτω. Στις καψουλομηχανές βέβαια, η ίδια η κάψουλα παίζει το ρόλο του brew group αλλά και πάλι χρειάζεται κάποιο καθάρισμα. Θέλω τις ταμπλέτες και για τη μηχανή στο γραφείο που αν τη δεις από μέσα είναι...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By glf
#849716 Έχει λίγο καιρό που η Nespresso Essenza μας κάνει.. νερά και γεμίζει γρήγορα το tray χωρίς εμείς να χύνουμε καφέ ή κάτι τέτοιο. Προφανώς κάποια διαρροή.
Κοιτάω λίγο, βρίσκω ωραίο service manual και τώρα και τα σχετικά βιντεάκια. Internets at its best.
Μάλλον ένα o-ring έχω να αλλάξω αλλά έχουν κωλόβιδες oval!!!! για να μη μπορείς να το ανοίξεις στο σπίτι. Θα δείξει.
Άβαταρ μέλους
By glf
#849727 Ε όχι και έτσι ρε συ.. πάντως ναι, μια βαριά θα χρειαστεί στην πορεία, θα φτιάξω κεφάλι για τις οβάλ βίδες.
Άβαταρ μέλους
By mirage
Dimitris_P έγραψε:
glf έγραψε:Έχει λίγο καιρό που η Nespresso ....

Και μόνο αυτό αρκεί :shifty:

Εικόνα
Γιατι;
Άβαταρ μέλους
By glf
#849756 Πωπω ντρέπομαι να βάλω φωτο τη μακα που έχει πιάσει στο άκρο που κρατάει την κάψουλα και τρέχει ο καφές ο φλυτζάνι.
Εμ τόσα χρόνια χέρι δε την άνοιξε..
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#849757 Από που παίρνουμε σπυριά;

Δεν έχω πάρει Ελλάδα ποτέ και αυτές τις ημέρες θα συνδέσω την εσπρεσσιέρα στο σπίτι

Ποικιλία που σας αρέσει; Μου αρέσουν αυτοί με σοκολατώδη επίγευση και όχι αυτοί με φρουτώδη…
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
PeterPan έγραψε:Από που παίρνουμε σπυριά;

Δεν έχω πάρει Ελλάδα ποτέ και αυτές τις ημέρες θα συνδέσω την εσπρεσσιέρα στο σπίτι

Ποικιλία που σας αρέσει; Μου αρέσουν αυτοί με σοκολατώδη επίγευση και όχι αυτοί με φρουτώδη…
Που μένεις?
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
BARHonda έγραψε:
PeterPan έγραψε:Από που παίρνουμε σπυριά;

Που μένεις?
Καλαμαριά,
Ανατολική Θεσσαλονίκη