Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By panos4tw
#833968 Γιατι καλογραμμενα αρθρα για το how-to (π.χ. https://www.eplaque.fr/en/proof-of-address-france) λενε πως πρεπει να κατοικεις Γαλλια για να παρεις πινακιδες. Ισως υπαρχουν workarounds, π.χ. με αποδειξη ξενοδοχειου κτλπ, αλλα ειναι λιγο γκριζα ζωνη. Τωρα απο την αλλη αν σου ειπαν οτι μπορουν να βγαλουν πινακιδες, ισως ξερουν κατι παραπανω!

Επ'ευκαιριας αλλη 1 ερωτηση, μιλησα με 2 εκτελωνιστες (τον 1 τον ειχες προτεινει εσυ), και οι ειπαν ταριφα 200 ευρω για τον εκτελωνισμο. Μαλιστα ο ενας μου ειπε οτι χρειαζεται και διεκπεραιωτης για να παει μετα υπουργειο μεταφορων και οτι αν δε θελω να το κανω μονος μου ειναι +200 ευρω. Ειναι κατι απλο αυτο που οντως μπορεις να το κανεις μονος σου?:O
Άβαταρ μέλους
By panos4tw
#838213 Ετσι για την ιστορια, πλεον στην Γαλλια δεν υπαρχουν export plates. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να οδηγησεις με τις υπαρχουσες "crossed out" πινακιδες του αυτοκινητου και να ευχεσαι να μην εχεις προβλημα σε καποια απο τις χωρες που θα περασεις~
Άβαταρ μέλους
By Africaptan
#844854 Καλως σας βρηκα.
Εννοειτε οτι πρεπει καποιος να βρεθει να μου κλεισει το σαγωνι με ολα αυτα που διαβασα απο τον Ντιμ...

Σκεφτομαι για μετακομιση στη Γερμανια και (αν και δεν ειναι το πιο καταλληλο νημα για να ρωτησω) βλεπω οτι καποιοι απο δω μεσα, μαλλον μπορουν να βοηθησουν.

Ερωτημα πρωτο.
Για να αγορασω αυτοκινητο απο κει, θα πρεπει να δουλεψω κατι μηνες εμαθα. Ισχυει ;
Αν δεν ισχυει, οκ, θα αγορασω ενα κουβαδακι να κανω τη δουλεια μου μεχρι να μπορεσω να αγορασω ενα καλυτερο.
Αν ισχυει, θα ηταν ευκολο αραγε να αγορασω καποιο αυτοκινητο που να παραμεινει στο ονομα του αγοραστη/εταιριας μεχρι να μπορεσω να το παρω στο ονομα μου; Αν δεν γινεται, υπαρχει αλλη λυση;
Ισχυει ακομα οτι μπορω να εχω το δικο μου αυτοκινητο στη Γερμανια με Ελληνικες πινακιδες (ενω θα ειμαι Γερμανος υπηκοος) για 6 μηνες, η εχει αλλαξει ;
Κατι αλλο που δεν σκεφτομαι μηπως ;
Άβαταρ μέλους
By bill33
Africaptan έγραψε:Καλως σας βρηκα.
Εννοειτε οτι πρεπει καποιος να βρεθει να μου κλεισει το σαγωνι με ολα αυτα που διαβασα απο τον Ντιμ...

Σκεφτομαι για μετακομιση στη Γερμανια και (αν και δεν ειναι το πιο καταλληλο νημα για να ρωτησω) βλεπω οτι καποιοι απο δω μεσα, μαλλον μπορουν να βοηθησουν.

Ερωτημα πρωτο.
Για να αγορασω αυτοκινητο απο κει, θα πρεπει να δουλεψω κατι μηνες εμαθα. Ισχυει ;
Αν δεν ισχυει, οκ, θα αγορασω ενα κουβαδακι να κανω τη δουλεια μου μεχρι να μπορεσω να αγορασω ενα καλυτερο.
Αν ισχυει, θα ηταν ευκολο αραγε να αγορασω καποιο αυτοκινητο που να παραμεινει στο ονομα του αγοραστη/εταιριας μεχρι να μπορεσω να το παρω στο ονομα μου; Αν δεν γινεται, υπαρχει αλλη λυση;
Ισχυει ακομα οτι μπορω να εχω το δικο μου αυτοκινητο στη Γερμανια με Ελληνικες πινακιδες (ενω θα ειμαι Γερμανος υπηκοος) για 6 μηνες, η εχει αλλαξει ;

Καλως ήλθες.
Μπερδεμένα τα γράφεις.Εχεις γερμανική υπηκοότητα;
Δεν θα πληρώσεις για αμάξι που θα είναι σε άλλο όνομα,θα στο πάρουν και δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα.Αμφιβάλλω και αν δεχτεί κάποιος να σου κάνει τέτοια διευκόλυνση.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#844867 Μέχρι 6 μήνες μπορείς να κυκλοφορείς όχημα με Ελληνικές πινακίδες, μετά πρέπει να βγάλεις Γερμανικές. Θα πρέπει όμως να κάνεις διαγραφή το όχημα από Ελλάδα και για να το κάνεις αυτό πρέπει να παραδώσεις πινακίδες και πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας (όχι φωτοτυπία). Προσοχή όμως, εάν βγάλεις Γερμανικές σου κρατάνε την πρωτότυπη Ελληνική οπότε μετά δεν μπορείς να το διαγράψεις από Ελλάδα.

Κάνεις διαγραφή στην Ελλάδα με αιτιολογία ταξινόμηση στο εξωτερικό, σου δίνουν προσωρινές πινακίδες / άδεια και μετά μπορείς να βγάλεις Γερμανικές

Θεωρητικά Γερμανία (με σκοπό να το κυκλοφορείς εκεί με κανονικές πινακίδες) για να αγοράσεις αμάξι θες Γερμανικό ΑΦΜ ή κάτι παρόμοιο το οποίο θα μπορούν να στο εκδώσουν έαν έχεις βεβαίωση διαμονής και βεβαίωση εργασίας (αυτά τουλάχιστον ισχύουν στην Τσεχία)
Άβαταρ μέλους
By Africaptan
bill33 έγραψε:
Africaptan έγραψε:Καλως σας βρηκα.

Ερωτημα πρωτο.

Καλως ήλθες.
Μπερδεμένα τα γράφεις.Εχεις γερμανική υπηκοότητα;
Δεν θα πληρώσεις για αμάξι που θα είναι σε άλλο όνομα,θα στο πάρουν και δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα.Αμφιβάλλω και αν δεχτεί κάποιος να σου κάνει τέτοια διευκόλυνση.

Σ ευχαριστω πολυ.
Οχι, δεν εχω Γερμανικη υπηκοτητα.
Ελληνας ειμαι που θα βγω Γερμανια για δουλεια.
Άβαταρ μέλους
By Africaptan
BARHonda έγραψε:Θεωρητικά Γερμανία (με σκοπό να το κυκλοφορείς εκεί με κανονικές πινακίδες) για να αγοράσεις αμάξι θες Γερμανικό ΑΦΜ ή κάτι παρόμοιο το οποίο θα μπορούν να στο εκδώσουν έαν έχεις βεβαίωση διαμονής και βεβαίωση εργασίας (αυτά τουλάχιστον ισχύουν στην Τσεχία)

Ναι, θα εργαστω εκει και θα εχω τις βεβαιωσεις αυτες, το προβλημα μου ειναι τι θα κανω το πρωτο διαστημα που δεν θα μπορω να αγορασω αμαξι.
Σ αυτο χρειαζομαοι λυση.
Το δικο μου, (παλιο Renault Twingo) εχει καψει φλαντζα, και μαζι με καποια αλλα ψιλομαζεματακια που χρειαζεται, μαλλον θα μου βγει ψηλο το κοστος για να το φτιαξω καια το παρω μαζι μου.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Africaptan έγραψε:
BARHonda έγραψε:Θεωρητικά Γερμανία (με σκοπό να το κυκλοφορείς εκεί με κανονικές πινακίδες) για να αγοράσεις αμάξι θες Γερμανικό ΑΦΜ ή κάτι παρόμοιο το οποίο θα μπορούν να στο εκδώσουν έαν έχεις βεβαίωση διαμονής και βεβαίωση εργασίας (αυτά τουλάχιστον ισχύουν στην Τσεχία)

Ναι, θα εργαστω εκει και θα εχω τις βεβαιωσεις αυτες, το προβλημα μου ειναι τι θα κανω το πρωτο διαστημα που δεν θα μπορω να αγορασω αμαξι.
Σ αυτο χρειαζομαοι λυση.
Το δικο μου, (παλιο Renault Twingo) εχει καψει φλαντζα, και μαζι με καποια αλλα ψιλομαζεματακια που χρειαζεται, μαλλον θα μου βγει ψηλο το κοστος για να το φτιαξω καια το παρω μαζι μου.

Θα κανεις αυτο που εκαναν ολοι οσοι εφυγαν. Για 2-3 μηνες μεχρι να παρεις αυτοκινητο θα κυκλοφορεις με τα ΜΜΜ, τα οποια ειναι μια χαρα, εχουν ακριβεια λεπτου στα δρομολογια, αν φτασει νωριτερα περιμενει στην σταση, και αν δεν πας σε κανενα χωριο πιθανον πανω απο μια επιλογες.

Εχω φιλους που και αμαξι οταν αγορασαν με τα ΜΜΜ πηγαιναν στην δουλεια αφου τους πληρωνε την καρτα απεριοριστων
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#845128 Επιπλέον, αν μένεις σε χωριό (πολύ πιθανό, αν το σπίτι το έχει βρει ο εργοδότης) και σου εξασφαλίζει μόνον την μετακίνηση στην δουλειά με δικό του λεωφορείο (παίζουν και τέτοια στην εν λόγω χώρα), υπάρχει πάντα η λύση να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο για 2-3 μήνες.
Κανένας λόγος να βιαστείς ν'αγοράσεις κάποιο. Επίσης, να θυμόμαστε πως η κατοχή και η συντήρηση εκεί δεν είναι πάντα φθηνή.
Άβαταρ μέλους
By Africaptan
PaNick67 έγραψε:
Africaptan έγραψε:

Σ αυτο χρειαζομαοι λυση.

Θα κανεις αυτο που εκαναν ολοι οσοι εφυγαν. Για 2-3 μηνες μεχρι να παρεις αυτοκινητο θα κυκλοφορεις με τα ΜΜΜ, τα οποια ειναι μια χαρα, εχουν ακριβεια λεπτου στα δρομολογια, αν φτασει νωριτερα περιμενει στην σταση, και αν δεν πας σε κανενα χωριο πιθανον πανω απο μια επιλογες.

Εχω φιλους που και αμαξι οταν αγορασαν με τα ΜΜΜ πηγαιναν στην δουλεια αφου τους πληρωνε την καρτα απεριοριστων

Αυτο δεν γινεται, διοτι εγω θα ειμαι ο οδηγος στα αστικα, και θα πρεπει να ειμαι στο αμαξοστασιο, για να ξεκινησουν τα δρομολογια ... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Africaptan
Anonymous Founder έγραψε:Επιπλέον, αν μένεις σε χωριό (πολύ πιθανό, αν το σπίτι το έχει βρει ο εργοδότης) και σου εξασφαλίζει μόνον την μετακίνηση στην δουλειά με δικό του λεωφορείο (παίζουν και τέτοια στην εν λόγω χώρα), υπάρχει πάντα η λύση να νοικιάσεις ένα αυτοκίνητο για 2-3 μήνες.
Κανένας λόγος να βιαστείς ν'αγοράσεις κάποιο. Επίσης, να θυμόμαστε πως η κατοχή και η συντήρηση εκεί δεν είναι πάντα φθηνή.

Γνωριζεις μηπως απο τιμες στα ενοικιαζομενα για πανω απο μηνα ;
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Africaptan έγραψε:
PaNick67 έγραψε:
Africaptan έγραψε:

Σ αυτο χρειαζομαοι λυση.

Αυτο δεν γινεται, διοτι εγω θα ειμαι ο οδηγος στα αστικα, και θα πρεπει να ειμαι στο αμαξοστασιο, για να ξεκινησουν τα δρομολογια ... :lol:

Πως με πετσοκοψες ετσι; :lol: :lol: :lol:

Τωρα για να νοικιασεις ψαξτο λιγο εκει που θα μενεις, αν ειναι τουρισιτκο μερος θα ειναι πιο ακριβα , κλπ
Άβαταρ μέλους
By Africaptan
PaNick67 έγραψε:
Africaptan έγραψε:
PaNick67 έγραψε:
Africaptan έγραψε:

Σ αυτο χρειαζομαοι λυση.

Πως με πετσοκοψες ετσι; :lol: :lol: :lol:

Τωρα για να νοικιασεις ψαξτο λιγο εκει που θα μενεις, αν ειναι τουρισιτκο μερος θα ειναι πιο ακριβα , κλπ

:yahoo:
Άβαταρ μέλους
By panos4tw
#847748 Ετσι για την ιστορια, πλεον δεν περνας με transit plates απο Σερβια, αν δεν εχεις κανει καποια ειδικη διαδικασια στη χωρα αγορας. Ή μαλλον περνας, αλλα στη δικια μου περιπτωση στοιχισε 190 ευρω για οχημα με αξια αγορας 14200, παει με την αξια του οχηματος και ταλαιπωρεισαι.

Προτεινεται το περασμα απο Ουγκαρια>>Ρουμανια>>Βουλγαρια που ειναι ολες χωρες ΕΕ και θα χρειαστουν ~5 ωρες παραπανω ή ακομα καλυτερα ισως απο Ιταλια με πλοιο.

Κατα τ'αλλα ως ιδιωτης που το κανει για πρωτη φορα, χωρις κανεναν γνωστη να με βοηθησει και χωρις συχνη παρουσια στο εξωτερικο, ηταν ταλαιπωρια και αγχος αλλα πλεον που εμαθα παθαινοντας, θα το ξανακανα.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#847751 Συμφωνώ στην τελευταία σου προταση :lol:
Γράψε οπότε μπορέσεις ,είμαι σίγουρος ότι έχεις πολλά να πεις/ γραψεις :innocent: