Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#843920 Πάρε ένα γΛήγορο αμάξι να το χαρείς στην αούτομπαν, εγώ είχα πάρει ένα corsa και δεν το φχαριστήθηκα τόσο :(

Επίσης το νου σου σ'αυτούς που εισέρχονται στην εθνική γιατί μπαίνουν ντουγρού στην δεξιά, δεν κάθονται να περιμένουν στην λωρίδα ενσωμάτωσης.

Α και μακρυά από τις αλατιέρες :lol: :innocent:

Εικόνα

Χαϊδελβέργη όμορφη :inlove:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Dimitris_P έγραψε:Επίσης το νου σου σ'αυτούς που εισέρχονται στην εθνική γιατί μπαίνουν ντουγρού στην δεξιά, δεν κάθονται να περιμένουν στην λωρίδα ενσωμάτωσης.

Αυτό μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει (να μην σε διευκολύνουν - ενώ μπορούν - να μπεις στη δεξιά λωρίδα). Θυμάμαι σ' ένα ταξίδι που επέστρεφα από Σκωτία, ένας π@π@ρας βρέθηκε, που ενώ όλος ο δρόμος ήταν ελεύθερος, δεν άλλαξε λωρίδα για να μπω με την ταχύτητα που ερχόμουν, παρά έμεινε στην δεξιά και αναγκάστηκα να φρενάρω για να περάσει και να μπω πίσω του. Ελληνικές πινακίδες...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Scotch έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Επίσης το νου σου σ'αυτούς που εισέρχονται στην εθνική γιατί μπαίνουν ντουγρού στην δεξιά, δεν κάθονται να περιμένουν στην λωρίδα ενσωμάτωσης.

Αυτό μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει (να μην σε διευκολύνουν - ενώ μπορούν - να μπεις στη δεξιά λωρίδα). Θυμάμαι σ' ένα ταξίδι που επέστρεφα από Σκωτία, ένας π@π@ρας βρέθηκε, που ενώ όλος ο δρόμος ήταν ελεύθερος, δεν άλλαξε λωρίδα για να μπω με την ταχύτητα που ερχόμουν, παρά έμεινε στην δεξιά και αναγκάστηκα να φρενάρω για να περάσει και να μπω πίσω του. Ελληνικές πινακίδες...

Προσωπικα δεν ειχα ποτε προβλημα στην Ελλαδα με αυτο. Επιταχυνω τοσο οσο χρειαζεται για να μπω πισω ή μπροστα απο αυτον που ερχεται στην δεξια

προβλημα υπαρχει μονο σε κινηση που καποιοι εξυπνοι κινουνται στην ζεμπρα διαγραμμιση και ουσιαστικα καταργουν την λωριδα επιταχυνσης
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#843928 Στην Ελλάδα ούτε εγώ είχα πρόβλημα, αλλά είμαστε μία προβληματική κατηγορία ούτως ή άλλως (βλ. αυτό με τη ζέβρα που περιγράφεις).
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#843931 Κι όμως, το παρατηρώ καθημερινά στον Κηφισό μπαίνοντας από έξοδο. Ενώ προσπαθώ να μπω ή θα επιταχύνει αυτός της δεξιάς ή θα προσπαθήσει ο πίσω μου να μπει πρώτος και να χωθεί.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#843967 Αυτό που δεν θυμάμαι ποτέ να μου είπε ο δάσκαλος στη σχολή οδηγών και το ανακάλυψα στην Τσεχία είναι το zipper merge (φερμουάρ συγχώνευση :lol: )

Οπουδήποτε οι λωρίδες μειώνονται κατά μία, τότε σαν υποχρέωση ή άγραφος νόμος, κάθε αμάξι της λωρίδας που χάνεται μπαίνει πίσω από ένα της διπλανής. Εάν μάλιστα όντας στην λωρίδα που μπαίνουν πας να αποτρέψεις κάποιον να μπει, τρως από κόρνα μέχρι μπινελίκι σε διάλεκτο Κάρλοβι Βάρι

Στην Ελλάδα τρέχα γύρευε, κάνε το σταυρό σου
Άβαταρ μέλους
By Chris
#843968 ^ ετσι ακριβως. Στην Ελλαδα η συγχωνευση ειναι πυρηνικη φυσικη
Τελευταία επεξεργασία από Chris και 03 Νοέμ 2023, 17:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Dimitris_P έγραψε:Κι όμως, το παρατηρώ καθημερινά στον Κηφισό μπαίνοντας από έξοδο. Ενώ προσπαθώ να μπω ή θα επιταχύνει αυτός της δεξιάς ή θα προσπαθήσει ο πίσω μου να μπει πρώτος και να χωθεί.
Και εγώ το ίδιο βλέπω.Μιλαμε για ζώα.
Καμία σχεση με το εξωτερικό που κάνουν όλοι αριστερά και σε αφήνουν να μπεις αμέσως.
Επίσης αν έχει κίνηση αφήνει ο καθένας από ένα αυτοκίνητο να περάσει.Τσεχια έχει και ειδική σήμανση.Εγω στην είσοδο της
ΑΟ Κύμης που το πρωί πιάνει πολύ κίνηση ζοριζομαι μέχρι να μπω.Οτι να ναι.Ασε που οι μισοι περνάνε από τη ΛΕΑ...Τι να λέμε τώρα εδώ σφάζουν το κόκκινο .
Άβαταρ μέλους
By gianik
#845049 Update ερώτηση:

Με διόδια κλπ τι παίζει;

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#845053 Πληρώνεις παντού με κάρτα. Video Tolling εκεί που πας δεν νομίζω πως παίζει.
Ρώτα εκεί που θα νοικιάσεις αμάξι.
Video Tolling : free flow σύστημα χώρις μπάρες και χωρίς πομποδέκτη, χρεώνει με ANPR στην πινακίδα.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#845060 Γερμανία δεν εχει διόδια, και μεταξύ Στρασβούργου και Κολμαρ (και πιο κάτω) επίσης δεν έχει διόδια.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#852946 Εχει οδηγησει κανεις στην Πορτογαλία;

Τι φαση με τα διόδια;
Μάλλον είναι όπως αυτά που θέλουν να βάλουν εδω, εχεις εφαρμογή και πληρώνεις.
Το θέμα ειναι τι κανει κανεις με νοικιάρικο, μου εκανε εντύπωση που εταιρίες απο Ισπανία δεν περιλαμβάνουν την Πορτογαλία στις χώρες που επιτρέπεται να παει το οχημα. Αυτα απο σελίδες τύπου renntalcars, booking κλπ. Οταν πηγα στη σελίδα της εταιρίας που με ενδιέφερε, είχε την πορτογαλία με * λόγω των διοδίων.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#852948 Βρήκα αυτό:
https://www.visitportugal.com/en/conten ... respective
Vehicles with Portuguese number plates
As for vehicles with Portuguese number plates, in the case of rental vehicles, some companies, for the convenience of their customers, have installed electronic toll-payment devices, rolling the cost into the prices charged. If the vehicles do not have devices installed, customers usually make the payment afterwards at Post Offices (Estações de Correio - CTT) or shops belonging to the Payshop network, as of the second day after passing through the tollgate. The deadline for payment is 15 working days, after which the driver will be in violation and subject to a fine.

Λέει πάντως πως δέχονται όλους τους τρόπους πληρωμής:
At toll booths, payment is made with currency or by bank card, or through an alternative form of payment, the Via Verde (Green Lane), an electronic toll system where the fee is debited directly from the bank, intended solely for use by those in possession of a Via Verde identifier tag, obtained in advance at respective points of sale (http://www.viaverde.pt).
This system is also available for foreign-registered vehicles through the Via Verde Visitors, a device which, upon rental, allows the circulation and payment in all road infrastructures with a toll collection system (including electronic toll lanes and bridges). There is no loyalty or expiry date for this type of membership and the identifier is guaranteed for life. More information and subscription is available at https://visitors.viaverde.pt/en/, with payment made using an international credit card and only for the months in which the service is used.

Να μην είναι ενημερωμένο το site;

EDIT: Και εδώ λέει το αντίθετο, πως υπάρχουν δρόμοι που έχουν μόνον ηλεκτρονικά διόδια!
https://www.portugaltolls.com/en
Traditional Toll SystemCarro
Toll barriers where vehicles must stop. These include lanes for manual payment (collect a ticket as you enter the highway and pay the toll for your trip when you exit) and reserved Via Verde lanes, to be used only by customers who have a Via Verde or compatible device activated.

As you approach the toll barrier you will see the following sign:

Portagem
Exclusively Electronic Toll SystemCarro 2
This system consists of gateways mounted on highways that detect vehicles passing through, there being no need for physical toll booths or for vehicles to stop. A panel near each gateway shows the toll fees to be paid.

Click here to see which national highways use an exclusively electronic toll system.

All the stretches of road using this type of toll system are duly identified with the following signage.

Portagem
If you use these roads with a foreign-registered vehicle, you must have an activated means of payment. Click here to see the options and choose the most convenient method so as to enjoy your trip to Portugal.

Άρα, ή θα νοικιάσεις αμάξι με τον πομποδέκτη ενσωματωμένο, ή θα πληρώσεις έξτρα, από εδώ:
https://visitors.viaverde.pt/en/

Ενδιαφέρον σύστημα πάντως, θα του ρίξω μια ματιά για επαγγελματικούς λόγους! :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Chris
#855780 Δεν ξέρω αν είναι για εδώ, ρωτάω πάντως. Μου ρθε γράμμα από Tirol, παραβίαση ορίου ταχύτητας 30 ευρώ 26/12/23. Το θέμα είναι πως δεν έχω πάει Αυστρία απ' το 2016, και το συγκεκριμένο αμάξι δεν έχει πάει Αυστρία όσο το έχω εγώ. Μοιάζει legit όμως, ακόμα και το ΙΒΑΝ που γκουγκλαρω, τα αποτελέσματα είναι από το δημαρχείο εκεί κάτω. Τα στοιχεία που έχουν είναι ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης και πινακίδα. Αλλά μάρκα μοντέλο χρώμα κλπ δεν αναφέρουν πουθενά. Εν τω μεταξύ το 2016 που είχα πάει, μειναμε εκεί γυρω από όπου έρχεται η κλήση, οπότε σκέφτομαι τόσο σύμπτωση?? Μήπως κάνα λαμόγιο από το ξενοδοχείο πούλησε λίστα με στοιχεία? Αλλά έχω αλλάξει 2 φορές διεύθυνση από τότε :dizzy:

Βρήκα το επίσημο email από το site του δημαρχείου εκεί πέρα κι έστειλα να εξηγήσω πως δεν ήμουν εγώ και να ρωτήσω αν είναι legit και που βρήκαν αυτή την πινακιδα
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#855790 Chris που είπαμε ότι έχεις μόνιμη κατοικία?

Το 2017 όταν ανέβαινα για Brno μέσω Βενετίας με το Corsaki, κάπου στην Αυστρία παραβίασα όριο ταχύτητας (76 με όριο 60) και μετά από κάποιους μήνες ήρθε γράμμα ταχυδρομείο για το πρόστιμο

Νομίζω έχω ακόμα το γράμμα, δεν θυμάμαι εάν ανέφερε ονοματεπώνυμο

Τα πλήρωσα πάντως γιατί ποτέ δεν ξέρεις.