Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#844815 Βάζει λίγο, αλλά όχι σχεδόν καθόλου. Ψεκάζει αρκετό λάδι λίγο πριν ρίξει το αυγό. Δεν λέω πως είναι πολύ, δεν ξέρω επίσης τελικά τι γεύση θα έχει στο τέλος. Ενδιαφέρον πάντως, ίσως να δοκιμάσω μια φορά να δω πώς θα βγει. Υπάρχουν κάποια φθηνά βλέπω στο Skroutz. Πάντως, από τις κριτικές, δεν θα έλεγες πως ο κόσμος είναι πολύ ενθουσιασμένος από την χρήση τους. Υπάρχουν κάποιοι ευχαριστημένοι, αλλά και μπόλικοι δυσαρεστημένοι. Ετούτο εδώ, φαίνεται καλή περίπτωση.
https://www.skroutz.gr/s/28960142/Luigi ... ml#reviews
Άβαταρ μέλους
By Chris
egobrain έγραψε:χτύπησα κάλο!

Ναι, πραγματικα. Γιατι γενικα ειμαι ανετος καθως εχω γκαζι, κι ενα κομματι απο πορτα αυτοκινητου να πεταξεις πανω του θα μαγειρεψεις μια χαρα. Οποτε και τα 2 "ειδικα" που πηρα, μετα απο ερευνα κλπ, δεν μπορουν να κανουν την ειδικη δουλεια για την οποια τα πηρα. Δεν εβγαλα ακρη με την τεφαλ, απλα το επαγωγικο το χρησιμοποιω μονο στο κεντρο του ψηνοντας σε μικροτερες δοσεις, και κανω το μειγμα για τις κρεπες πιο πηχτο. Τωρα που το σκεφτομαι ισως αξιζει τον κοπο να βαλω νουμερα στο προβλημα: να μετρησω αν και ποσο ισιωνουν οταν ζεσταινονται με μια ισια ραβδο και βερνιερο.

Εντωμεταξυ αν ηταν αναποδα, κρεπες=γουβα στη μεση, επαγωγικο=βουναλακι στη μεση, θα εκαναν τη δουλεια τους πολυ καλυτερα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#844817 Εγώ αν και έχω παροχή γκαζιού στην κουζίνα, έχω επαγωγικές (και ούτε διανοούμαι να αλλάξω σε γκαζιού). Οπότε, ό,τι γράφω, αφορά επαγωγικές.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
Chris έγραψε:

Ναι, πραγματικα. Γιατι γενικα ειμαι ανετος καθως εχω γκαζι, κι ενα κομματι απο πορτα αυτοκινητου να πεταξεις πανω του θα μαγειρεψεις μια χαρα. Οποτε και τα 2 "ειδικα" που πηρα, μετα απο ερευνα κλπ, δεν μπορουν να κανουν την ειδικη δουλεια για την οποια τα πηρα. Δεν εβγαλα ακρη με την τεφαλ, απλα το επαγωγικο το χρησιμοποιω μονο στο κεντρο του ψηνοντας σε μικροτερες δοσεις, και κανω το μειγμα για τις κρεπες πιο πηχτο. Τωρα που το σκεφτομαι ισως αξιζει τον κοπο να βαλω νουμερα στο προβλημα: να μετρησω αν και ποσο ισιωνουν οταν ζεσταινονται με μια ισια ραβδο και βερνιερο.

Εντωμεταξυ αν ηταν αναποδα, κρεπες=γουβα στη μεση, επαγωγικο=βουναλακι στη μεση, θα εκαναν τη δουλεια τους πολυ καλυτερα

δοκίμασε να πάρεις αυτό το ξυλινο μαραφέτι που απλώνει τον χυλό της κρέπας περιστρέφοντας το στο κέντρο του τηγανιού
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#844839 άλλο πάλι που ίσως εξηγεί το πρόβλημα στο κέντρο: συμβαίνει λέει και όταν υπάρχει σημαντική διάφορα στη διάμετρο ματιού και βάσης τηγανιου.
σε 'μενα ισχύει, δεν είναι αρκετά μεγάλα στις κεραμικές..
Άβαταρ μέλους
By Chris
egobrain έγραψε:
Chris έγραψε:

Εντωμεταξυ αν ηταν αναποδα, κρεπες=γουβα στη μεση, επαγωγικο=βουναλακι στη μεση, θα εκαναν τη δουλεια τους πολυ καλυτερα

δοκίμασε να πάρεις αυτό το ξυλινο μαραφέτι που απλώνει τον χυλό της κρέπας περιστρέφοντας το στο κέντρο του τηγανιού

:lol: Το πλανο ειναι να φτιαξω ενα μολις γυρισω σπιτι σημερα, σαν αυτο:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#844882 Slow cookers θέλουν ώρες, αλλά αυτό ακριβώς πουλάνε. ότι με το αργό ψήσιμο βγάζει καλύτερο φαγητό. Ευτυχώς καίνε πολύ λίγο ρεύμα, 100-200W.

Εμείς είχαμε σετ disegno της Tefal (έχει περί τις 5-6 σειρές/ποιότητες είχαμε μια σχετικά φτηνή, αλουμινένια, μεγάλο ατού τα αφαιρούμενα χερούλια που κάνει την αποθήκευση πολύ πιο απλή) για ~5 χρονια. Η δυσκολία που έχει η καλή μου είναι ότι δεν μπορεί τα βαρειά σκεύη. Οπότε τα φουλ ανοξείδωτα κλπ τα αποφεύγει.Φέτος που αλλάξαμε κουζίνα πήραμε μια λίγο πιο καλή σειρά (και λίγο πιο βαρειά) που μπαίνει και σε επαγωγικές εστίες. Τα παλιά που είχαν και κάποιες φθορές πήγαν στο εξοχικό για πιο περιστασιακή χρήση.
Άβαταρ μέλους
By Chris
egobrain έγραψε:
Chris έγραψε:

Εικόνα

:lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#845325 Πάλι και φέτος έβγαλε η philips προσφορά στα air fryer
https://www.plaisio.gr/i-kouzina-mou/pr ... d_source=1

Πάρτε το με κλειστά μάτια.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#845332 Βολεύει αφάνταστα, έχω κι εγώ το ίδιο και το μισό μαγείρεμα της εβδομάδα γίνεται εκεί.

Μόλις έφτιαξα πχ σολομό και τσιπς γλυκοπατάτας κι έριξα μέσα μπροκολοκουνουπιδια κτψ να γίνουν κι αυτά.

Μέχρι και γλυκά κάνει, κάτι cheesecakes, brownies κλπ χωρις να ανάβεις φούρνους και να λερώνεις ταψιά.

Προσοχή μόνο στο μέγεθος γιατί αν θες να μαγειρεύεις σχετικά μεγάλες ποσότητες πρέπει να πάρεις το μεγαλύτερο μοντέλο.

Χρήσιμο συνοδευτικό είναι κι ένα ψεκαστηρι ελαιολάδου για να ψεκάζεις τα φαγητά πριν τα βάλεις.

Δοκίμασα κι αυτή την συνταγή μια μέρα που βαριόμουν να ψήσω μπριζολες κι έγινε άπαιχτη.
Απλά έκοψα τις μπριζολες κομματάκια

https://youtu.be/WVQwod6JP5Q?si=7F_6BqlxPhKLcezA

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#845334 Α μπράβο, πετάς ολόκληρο κοτόπουλο μέσα, χωρίς καθόλου λάδι, λίγο αλάτι και μπαχαρικά, και με το που γίνει η πέτσα είναι :eat: :eat: Να ζηλεύουν οι σούβλες φάση.
Άβαταρ μέλους
By glf
#845366 Μου ξυνεται να την πάρω.. από καθάρισμα τι λέει;