Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#844469 Περαστικά και προσέχουμε για να έχουμε. Τρέμω όταν αναγκάζομαι να είμαι κοντά στα παρκαρισμένα. Και πριν από στροφή πολλή προσοχή. Εγώ σταματάω όταν δω ότι κάποιος θέλει να στρίψει ακόμα κι αν μοιάζει να με περιμένει. Μπορεί να χτύπησε το τηλέφωνο, να του χύθηκε ο καφές ή να νομίζει ότι είναι λάθος στενό, δεν έχω εγγύηση ότι όντως με έχει δει.

Για το κέρωμα υπολογίζω ότι θέλω κάτι με διάμετρο περί τα 12-15εκμ. Πιο μικρό δυσκολεύεσαι να βουλιάξεις την αλυσίδα πιο μεγάλο θέλεις πιο πολύ κερί-χρόνο ενέργεια-χώρο αποθήκευσης.
Και βέβαια το κόστος το θέλω να τείνει στο μηδέν. Ιδανικά κάτι που ήδη έχεις ή αγοράζεις για το περιοχόμενο και σου μένει το δοχείο. Οπότε η κονσέρβα ή το Caprice παραμένουν κορυφαίες επιλογές. Καλή ιδέα το κουτί από μπισκότα αλλά μεγάλο. Άλλη ιδέα είναι η σακούλα από έτοιμα φαγητά, σουπώδη συνήθως που αντέχει τη ζέστη. Το σκεφτηκα όταν είδα ότι κάποιες εταιρείες πουλάνε το κερί τους σε τέτοια σακούλα για απευθείας χρήση με αυτήν. Τη βουτάς σε νερό μέσα σε κατσαρόλα, λιώνει το κερί και βουτάς μέσα την αλυσίδα μισόρθια και όχι οριζόντια αλλά θα γεμίζει τον διαθέσιμο χώρο.
Άβαταρ μέλους
By bill33
sknipper έγραψε:Περαστικά και προσέχουμε για να έχουμε. Τρέμω όταν αναγκάζομαι να είμαι κοντά στα παρκαρισμένα. Και πριν από στροφή πολλή προσοχή. Εγώ σταματάω όταν δω ότι κάποιος θέλει να στρίψει ακόμα κι αν μοιάζει να με περιμένει. Μπορεί να χτύπησε το τηλέφωνο, να του χύθηκε ο καφές ή να νομίζει ότι είναι λάθος στενό, δεν έχω εγγύηση ότι όντως με έχει δει.

Για το κέρωμα υπολογίζω ότι θέλω κάτι με διάμετρο περί τα 12-15εκμ. Πιο μικρό δυσκολεύεσαι να βουλιάξεις την αλυσίδα πιο μεγάλο θέλεις πιο πολύ κερί-χρόνο ενέργεια-χώρο αποθήκευσης.
Και βέβαια το κόστος το θέλω να τείνει στο μηδέν. Ιδανικά κάτι που ήδη έχεις ή αγοράζεις για το περιοχόμενο και σου μένει το δοχείο. Οπότε η κονσέρβα ή το Caprice παραμένουν κορυφαίες επιλογές. Καλή ιδέα το κουτί από μπισκότα αλλά μεγάλο. Άλλη ιδέα είναι η σακούλα από έτοιμα φαγητά, σουπώδη συνήθως που αντέχει τη ζέστη. Το σκεφτηκα όταν είδα ότι κάποιες εταιρείες πουλάνε το κερί τους σε τέτοια σακούλα για απευθείας χρήση με αυτήν. Τη βουτάς σε νερό μέσα σε κατσαρόλα, λιώνει το κερί και βουτάς μέσα την αλυσίδα μισόρθια και όχι οριζόντια αλλά θα γεμίζει τον διαθέσιμο χώρο.

Βάλε στο aliexpress melting pots etc .
Yπάρχουν και https://www.lakeland.co.uk/1405/boil-a- ... -food-bags αν σε βολευουν σακούλες.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#844473 Εγώ θα προτείνω εγκατάσταση μελισσοκομείου (μη φανταστείς τίποτα σημαντικό, πέντε-δέκα κυψέλες στον κήπο του σπιτιού) .Περα από το προφανές προϊόν (το μέλι και το κερί )απολαμβάνεις και όλα τα οφέλη από το βασιλικό πολτό :metalo:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
g8777 έγραψε:Εγώ θα προτείνω εγκατάσταση μελισσοκομείου (μη φανταστείς τίποτα σημαντικό, πέντε-δέκα κυψέλες στον κήπο του σπιτιού) .Περα από το προφανές προϊόν (το μέλι και το κερί )απολαμβάνεις και όλα τα οφέλη από το βασιλικό πολτό :metalo:
Εγώ θα προτείνω αλλαγή ονόματος σε Mc skniper.
Νομίζω το κέρδισε επάξια, μιας και το Scotch είναι πιασμένο.

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
g8777 έγραψε:Εγώ θα προτείνω εγκατάσταση μελισσοκομείου (μη φανταστείς τίποτα σημαντικό, πέντε-δέκα κυψέλες στον κήπο του σπιτιού) .Περα από το προφανές προϊόν (το μέλι και το κερί )απολαμβάνεις και όλα τα οφέλη από το βασιλικό πολτό :metalo:
Εξαιρετική η ιδέα σου και έχει όλα τα πλεονεκτήματα που αναφέρεις. Ξεχνάς κάποιες λεπτομέρειες πχ κατάλληλο χώρο σε δάσος/πουρνάρια/θυμάρια κλπ στο κεντρικό Λονδίνο χλωμό το βλέπω, κάποιον να ασχολείται, τον κατάλληλο εξοπλισμό και χρήμα και χρόνο για όλα αυτά. Και μετά ανακαλύπτεις ότι το κερί από μέλισσες δεν έχει τις κατάλληλες αντιτριβικές ιδιότητες, είναι πολύ μαλακό. Θέλουμε κερί από παραφίνη. Φτηνότερο και εύκολο να βρεθεί (στην ανάγκη βάζεις μισοτελειωμένα κεριά). Το θέμα μου είναι που θα το λιώνω.
bill33 έγραψε:Βάλε στο aliexpress melting pots etc .
Yπάρχουν και https://www.lakeland.co.uk/1405/boil-a- ... -food-bags αν σε βολευουν σακούλες.
Στο aliexpress θα τα παραλάβω και αν του αγίου πόποτε. Και εκ πρώτης όψης δεν κάνουν.
Αυτές οι σακούλες αν και ακούγονται σαν καλή λύση θα έχουν άραγε τη δυνατότητα να διατηρούν το σχήμα τους; Δεν μοιάζει, αυτές που λέω στέκονται όρθιες μέσα στην κατσαρόλα από μόνες τους. Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By bill33
sknipper έγραψε:
Εξαιρετική η ιδέα σου και έχει όλα τα πλεονεκτήματα που αναφέρεις. Ξεχνάς κάποιες λεπτομέρειες πχ κατάλληλο χώρο σε δάσος/πουρνάρια/θυμάρια κλπ στο κεντρικό Λονδίνο χλωμό το βλέπω, κάποιον να ασχολείται, τον κατάλληλο εξοπλισμό και χρήμα και χρόνο για όλα αυτά. Και μετά ανακαλύπτεις ότι το κερί από μέλισσες δεν έχει τις κατάλληλες αντιτριβικές ιδιότητες, είναι πολύ μαλακό. Θέλουμε κερί από παραφίνη. Φτηνότερο και εύκολο να βρεθεί (στην ανάγκη βάζεις μισοτελειωμένα κεριά). Το θέμα μου είναι που θα το λιώνω.
bill33 έγραψε:Βάλε στο aliexpress melting pots etc .
Στο aliexpress θα τα παραλάβω και αν του αγίου πόποτε. Και εκ πρώτης όψης δεν κάνουν.
Αυτές οι σακούλες αν και ακούγονται σαν καλή λύση θα έχουν άραγε τη δυνατότητα να διατηρούν το σχήμα τους; Δεν μοιάζει, αυτές που λέω στέκονται όρθιες μέσα στην κατσαρόλα από μόνες τους. Εικόνα

Απο Αλι ότι έχω παραγγείλει έχει έρθει στις μέρες που λένε.Δεν έχω βεβαια παραγγείλει κάτι που λέει παραλαβή πχ σε 90 μέρες.Ολα είναι μέχρι 15 μέρες.
Πχ 5 day delivery λέει στην περιγραφή ( https://vi.aliexpress.com/item/10050053 ... pt=glo2vnm )
Order placed on: Oct 29, 2023
2023-11-03 11:35 GMT+0 Delivered

Καμία σχέση με αυτά που διαβάζω για παράδοση Ελλάδα.
(περιμένω και κάτι άλλα παπαράκια που είχα βρει στο amazon διπλή τιμή )
Άβαταρ μέλους
By fokion
#844623 θερμη παρακληση προς οσους εχετε στο περιβάλλον σας ανθρώπους με ηλεκτρικά πατίνια.

Πειτε τους ( το βραδυ ) να μη φορανε σκουρα ρουχα ( και αναφερομαι για τους δρομους "γειτωνιας" κυριως που δεν εχουν και τον ιδανικό φωτισμό ) ή ενα φοσφοριζε γιλεκο

Εννοειται να εχουν ΚΑΙ τα φωτακια που αναβοσβηνουν ή οτιδηποτε αλλο.

Και βεβαια ( δε ξερω αν προβλεπεται ) κορνα.... μην ξεχνανε οτι μεσα στον "αχο" της κινησης ΔΕΝ ακουγονται οτι ερχονται, ειδικά οταν ερχονται αναποδα σε ημιφωτισμένο δρομο.....

Το αυτο και με τα ποδήλατα αν και ειναι πιο συνηδητοποιημενοι σε καποια θεματα..

( Πεζός ημουν - και για να περασω απεναντι κοιταξα πρωτα απο τη.... σωστη μερια. Οταν κοιταξα απο την αλλη ειδα τον πατινι...)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#844727 Δεν έχω κάνει ποτέ πολλά χιλιόμετρα. Νορμάλ αποστάσεις τις έχει για πλάκα ακόμη και αν το πας μόνιμα με την υποβοήθηση στο τέρμα. Οι τροχοί, είναι ένα θέμα αν έχεις βάρος. Νορμάλ κιλά, είναι ΟΚ. Εννοείται δεν βολεύουν για λακούβες και σαμαράκια, ενώ και το ανέβασμα σε πεζοδρόμο θέλει προσοχή.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#845120 Ευπειθώς αναφέρω: Έχω κάνει τα πρώτα ~100χλμ με κερωμένη αλυσίδα η οποία συνεχίζει να είναι πολύ ομαλή/απαλή σε κύλιση και δείχνει πεντακάθαρη.

Σήμερα θα πάω σουπερμάρκετ να χαζέψω κονσέρβες. :lol: