Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:Πείτε με παράξενο, αλλά δεν θα ήταν από τα δώρα που θα έκανα στην κόρη μου. Ούτε μηχανή θα της έπαιρνα, παρόλο που εμένα μου αρέσουν.

Συμφωνω απολυτα!
Άβαταρ μέλους
By fokion
Anonymous Founder έγραψε:Πείτε με παράξενο, αλλά δεν θα ήταν από τα δώρα που θα έκανα στην κόρη μου. .

Και με τις 2 αναφερόμενες ομαδες - ανετα αν το ηθελε η κορη μου, μια και εχω προσωπική αποψη πως "δουλεύουν"...

Οσοι εχετε ερθει στα AFW ειναι οι ομαδες καποια χρονια οι μεν καποια οι δε, ανοιγουν το airshow με τις τεράστιες σημαίες...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#844420 Ξαναλέω, όλα τα πράγματα που έχουν ρίσκο, γενικώς, δεν τα κάνω δώρο. Είναι δική μου προκατάληψη. Μέχρι ποδήλατο δηλαδή θα έπαιρνα, παραπάνω, όχι.

Δεν θα άντεχα ποτέ τα whatifs. :tomato: :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#844422 Το skydiving είναι ίσως το πιο ασφαλές άθλημα του αέρα. Πρώτα από όλα έχεις αρκετό ύψος για να διορθώσεις τυχόν προβλήματα, έχεις εφεδρικό και έχεις και συσκευή που θα σου ανοίξει το εφεδρικό αυτόματα αν πέσεις κάτω από ένα ύψος με μεγάλο βαθμό καθόδου.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Anonymous Founder έγραψε:Ξαναλέω, όλα τα πράγματα που έχουν ρίσκο, γενικώς, δεν τα κάνω δώρο. Είναι δική μου προκατάληψη. Μέχρι ποδήλατο δηλαδή θα έπαιρνα, παραπάνω, όχι.

Δεν θα άντεχα ποτέ τα whatifs. :tomato: :s_dunno
+1 στο οτιδήποτε έχει ρίσκο να αποφεύγεται να δωρίζεται...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Χρήστος Λάππας έγραψε:Το skydiving είναι ίσως το πιο ασφαλές άθλημα του αέρα. Πρώτα από όλα έχεις αρκετό ύψος για να διορθώσεις τυχόν προβλήματα, έχεις εφεδρικό και έχεις και συσκευή που θα σου ανοίξει το εφεδρικό αυτόματα αν πέσεις κάτω από ένα ύψος με μεγάλο βαθμό καθόδου.

Είναι το πιο ασφαλές ίσως, αλλά δεν είναι απολύτως ασφαλές. Σαφώς και καταχωρείται στα extreme sports, γιατί μπορούν διάφορα να πάνε στραβά.
Γενικώς, δεν θα απέτρεπα κανέναν από το να κάνει skydiving, απλώς δεν θα το αγόραζα σαν δώρο και σίγουρα όχι στην κόρη μου.
Είπα, δική μου παραξενιά, αλλά γενικώς δεν θα έκανα δώρο πράγματα που ο άλλος μπορεί να χτυπήσει.

Φυσικά, εδώ κάποιος θα πει πως και το σκι δεν είναι το πιο ασφαλές πράγμα του κόσμου, και 1000άδες γονείς ανεβάζουν τα παιδιά τους σε πίστες κάθε χειμώνα, και θα έχετε δίκιο.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#844431 Κι η θάλασσα επικίνδυνη είναι, ούτε για μπάνιο στη θάλασσα να μην τα πάμε;
Και μέχρι τα 18 θα βουτάνε μόνο μέχρι εκεί που πατώνουν, με μπρατσάκια και παρουσία μας;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#844432 Ε, ΟΚ, η σύγκριση δεν είναι δίκαιη. Αν το ξεχειλώσουμε κι άλλο, και το φαϊ επικίνδυνο είναι, το παιδάκι που πέθανε από σταφύλι είναι πρόσφατο παράδειγμα! :lol:

Στο δικό μου μυαλό, το μπάνιο είναι λιγότερο επικίνδυνο από το skydiving (ή ακόμη και το σκι). Αλλά ούτε το έχω ψάξει αναλυτικά, ούτε έχω στοιχεία και στατιστικές για να το αποδείξω.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Χρήστος Λάππας έγραψε:Το skydiving είναι ίσως το πιο ασφαλές άθλημα του αέρα. Πρώτα από όλα έχεις αρκετό ύψος για να διορθώσεις τυχόν προβλήματα, έχεις εφεδρικό και έχεις και συσκευή που θα σου ανοίξει το εφεδρικό αυτόματα αν πέσεις κάτω από ένα ύψος με μεγάλο βαθμό καθόδου.
Αυτό θυμίζει το ανέκδοτο που καταλήγει......"κι αν όλα πάνε στραβά και φτάσεις στα δύο μέτρα, ε δεν μπορείς να πηδήξεις από τα δύο μέτρα";

.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#844435 My point exactly.
Τίποτα δεν είναι απολύτως ασφαλές, και απλά βάζουμε ένα οριο στο τι θεωρούμε δικαιολογημένο ρίσκο.

Τα αντικειμενικά νούμερα δεν είναι πάντα απολύτως καθοριστικός παράγοντας. Έχω την εντύπωση ότι στη θάλασσα συμβαίνουν πολύ περισσότερα ατυχήματα από tandem skydive σε μια αξιοπρεπή σχολή.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#844558 Η κόρη μου το ξεκίνησε το όλο θέμα με το skydiving και αν θα μπορέσει να το κάνει και συμφωνήσαμε οκ. Και μου είπε ότι το όριο ηλικίας είναι 16 και στη Νέα Ζηλανδία τα όρια είναι πιο χαμηλά αλλά δεν παίζει οπότε είπαμε για Αγγλία ή Dubai. Mετά κοίταξα για Ελλάδα και είδα ότι δεν έχει όριο ηλικίας (και είναι και τα μισά λεφτά) και όταν της το είπα μου πρότεινε να τo κάνουμε για τα γενέθλιά της το Φεβρουάριο που θα είμαστε Ελλάδα.
Δεν ξέρω τα στατιστικά αλλά προσωπικά πιο πολύ φοβάμαι το σκι και ακόμα πιο πολύ το bunjee jumping. Τα αλεξίπτωτα έχουν ελέγχους, πολλαπλά επίπεδα καβάντζας (redundancy) και αφού είναι tandem είναι και η ζωή του άλλου μαζί σου, χαζός δεν είναι.
Άβαταρ μέλους
By fokion
#844566 By the way και με απολυτο σεβασμο στο τι ο καθενας κρινει ασφαλές για τα παιδια του, η ομαδα στα Μεγαρα εχει και το συστημα με την τουρμπινα στο εδαφος που φυσαει προς τα απανω ( οκ περιγραφη για τα μπαζα αλλα καταλαβατε τι εννοω :) ) οπου εν πολλοις ειναι "παρομοια εμπειρεία" χωρις τον κινδυνο του να πεφτεις απο ενα απολυτως λειτουργικό αεροπλάνο :) :) :) :) απο τα 3 χιλιομετρα υψος