Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
mirage έγραψε:Δε νομιζω πως μιλά για χρήση βαζελίνης στην αλυσίδα.

Εμεις στο εργοστασιο ανακατευαμε γρασο με πετρελαιο και με ενα πινελο περναγαμε τις καδενες . Τα παντα δουλευαν αψογα
Άβαταρ μέλους
By sknipper
otso έγραψε:Εμεις στο εργοστασιο ανακατευαμε γρασο με πετρελαιο και με ενα πινελο περναγαμε τις καδενες . Τα παντα δουλευαν αψογα
Χμ... το πετρέλαιο είναι διαλυτικό για το γράσσο... οπότε το ότι παρά τις προσπάθειες σαμποτάζ που κάνατε τα πάντα δούλευαν άψογα είναι απλά δείγμα των αντοχών των καδενών.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mirage έγραψε:Δε νομιζω πως μιλά για χρήση βαζελίνης στην αλυσίδα.
Ναι, τώρα που το ξαναβλέπω μάλλον λέει για ολόσωμη χρήση. Πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Και είμαι σίγουρος ότι και αυτό θα έχει δοκιμαστεί, η περιέργεια του ανθρώπου είναι η βάση για τους πειραματισμούς και την πρόοδο.
Όντως καλό για αδιαβροχοποίηση! Αλλά πάλι θα κολλάνε σκόνη και βρώμες και θα χαλάνε την αεροδυναμική. Και την αισθητική. :lol:
Και από πρακτικής πλευράς, ξεπερνάω το οικονομικό, πρέπει να αλείφεσαι κάθε φορά, άντε τα παπούτσια τα κλειδώνεις στα πεντάλια αλλά θα γλυστράς στη σέλλα (εκτός αν κλειδωθείς στο παλουκόσελο :innocent: ). Και μετά την ποδηλατική βόλτα δεν μπορείς να αγγίξεις τίποτα, πρέπει να πας για καθαρισμό. Άρα στάση για καφέ γιοκ. Αλλά είναι ένα κι ένα αν θέλεις διαζύγιο. Ή τρελλάδικο. Ή και τα δύο. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#840672 Σιγά σιγά αλλάζει ο καιρός και με τα καλοκαιρινά ρούχα πλέον το βραδάκι έχει ψύχρα. Στα Λιμανάκια και σε ένα δυο άλλα σημεία που κάνει βεντούρι ο καταβάτης, την ακούς κανονικά.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#844248 Λοιπόν μετά από διάφορους πειραματισμούς με διάφορα υγρά καθαρισμού και εξέλιξη της όλης τεχνικής κέρωσα 2 μεταχειρισμένες αλυσίδες και σήμερα τοποθέτησα τη μία και πήγα βόλτα 25χλμ. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα αλλά η αρχική αίσθηση είναι εντυπωσιακή ησυχία και απαλότητα, βελούδο και μάλλον γύρναγε καλά με μειωμένες τριβές. Στα τελευταία 500 μέτρα έπιασε και λίγο βροχή οπότε απλά σκούπισα την αλυσίδα με ένα πανάκι αν και μάλλον δεν υπήρχε νερό (υδρόφοβο το κερί γαρ). Θα δούμε τι παίζει στη συνέχεια. Πρέπει να φτιάξω και υγρό κερί για ανανέωση χωρίς να βγάζω αλυσίδα κλπ.
Δεν έχω καταλήξει στο δοχείο στο οποίο θα λιώνω το κερί. Ένα που δοκίμασα πλαστικό παραμορφώθηκε λίγο οπότε δεν κάνει για το μέλλον. Ένα γυάλινο τάπερ είναι πολύ βαρύ, το πιο σωστό μάλλον θα είναι κατι μεταλλικό. Το ιδανικό θα ήταν κάποιο παλιό μικρό κατσαρολάκι αλλά η γυναίκα μου τα έχει πετάξει όλα τα παλιά. Ίσως κάποια φαρδιά κονσέρβα, δεν πήρε το μάτι μου κάτι κατάλληλο στο κοινό σούπερμάρκετ αλλά στο ελληνικό παντοπωλείο η Ζαναε βγάζει μια καλή μεγάλη με ντολμαδάκια ή το κουτί από τα Caprice (είχαμε ένα αλλά η κόρη μου το πήγε σε μιά φίλη της). Εν τω μεταξύ έβαλα το κερί σε μια κονσέρβα από ντοματάκια για αποθήκευση μέχρι να το ξαναλιώσω και να το ρίξω σε ό,τι σκεύος έχω αποφασίσει.

EDIT: μια άλλη λύση είναι σιλικονένιο δοχειάκι που δεν θα κολλάει και καθώς είναι εύκαμπτο βγάζεις το κερί εύκολα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#844251 Μου αρέσουν Sknipper οι σουρεάλ περιγραφές σου!

Έχει το Lidl ντολμαδάκια αυτή την εβδομάδα, ίσως βολεύει το τενεκεδάκι! Αλήθεια, έχετε Lidl στο ΗΒ; Δεν είχα δει πριν χρόνια…
Άβαταρ μέλους
By sknipper
PeterPan έγραψε:Μου αρέσουν Sknipper οι σουρεάλ περιγραφές σου!
Έχει το Lidl ντολμαδάκια αυτή την εβδομάδα, ίσως βολεύει το τενεκεδάκι! Αλήθεια, έχετε Lidl στο ΗΒ; Δεν είχα δει πριν χρόνια…
Οι περιγραφές μου είναι αυθεντικές έστω κι αν μοιάζουν λίγο σουρεάλ. :lol:
Υπάρχει Lidl αλλά όχι στη γειτονιά μου ή όπου κυκλοφορώ. Αλλά έχω Athenian Grocery που τα είδα. Θα κοιτάξω και στο Αμαζον για τίποτα μεταλλικό κατάλληλο εκτός αν καταλήξω να πάρω ειδικό θερμαστήρι που λιώνει κερί για χαλάουα.... έχει και θερμοστάτη. Αλλά δεν θέλω κι άλλη συσκευή στο σπίτι.
Άβαταρ μέλους
By Chris
sknipper έγραψε:Δεν έχω καταλήξει στο δοχείο στο οποίο θα λιώνω το κερί.

Εχεις δοκιμασει κουταλι της σουπας με αναπτηρα? Βολευει ειδικα αν χρειαστει να το κανεις εκτος σπιτιου :lol:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#844257 Μπορείς να το πηγαίνεις σε σημεία με άστεγους,και θα στο λιώσουν σε κατσαρολια ή βαρέλια που έχουν και θα επιτελέσεις φιλανθρωπικό έργο.

Chris τι χαμπάρια μάστορα;
Άβαταρ μέλους
By Chris
g8777 έγραψε:Chris τι χαμπάρια μάστορα;

Δυο λεξεις θα σου πω: potty training :s_whiteflag

Edit τωρα καταλαβα τι εννοεις, δεν προλαβαινα να δω μπαλα. Ενα κουταλακι κι εναν μπικ γρηγορα :help:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#844319 Χαχα, να δω πως θα χωρέσει αλυσίδα ποδηλάτου περί τους 114 κρίκους σε κουταλάκι με κερί.... :lol:

Άλλη όρεξη δεν είχα να ψάχνω για άστεγους με φωτιές να μου λιώσουν το κερί... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
sknipper έγραψε:Θα κοιτάξω και στο Αμαζον για τίποτα μεταλλικό κατάλληλο εκτός αν καταλήξω να πάρω ειδικό θερμαστήρι που λιώνει κερί για χαλάουα.... έχει και θερμοστάτη.

https://www.iceland.co.uk/p/famous-dane ... 59810.html

Ή πάρε τα αντίστοιχα από το Waitrose, αν θέλεις κάτι πιο κυριλέ.