Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 224v
#844211 Συνήθως έχουν στο κάτω μέρος μια βίδα που ρεγουλαρει το ύψος του συρομενου τμήματος. Στην ουσία είναι ένα ραουλο που κυλιεται πάνω στο κεντρικό της διατομής του αλουμινίου. Εάν το σηκώσεις με το κατσαβίδι ίσως γίνει έτσι η δουλειά σου.

.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Chris
#844273 Θα κοιταξω κι εγω για αυτη τη βιδα, εχω 2-3 μπαλκονοπορτες που εχουν δυσκολεψει με τα χρονια. Παντως αυτη στη φωτο παιζει και να εχει κολλησει απο αυτο εκει το νυχι :lol:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#844341 Μπαα! Αυτή σύρετε γλυκά!! Άλλη είναι που θέλει μπράτσα γιατί είναι 2Χ260 και με διπλό τζάμι...

.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
224v έγραψε:Συνήθως έχουν στο κάτω μέρος μια βίδα που ρεγουλαρει το ύψος του συρομενου τμήματος. Στην ουσία είναι ένα ραουλο που κυλιεται πάνω στο κεντρικό της διατομής του αλουμινίου. Εάν το σηκώσεις με το κατσαβίδι ίσως γίνει έτσι η δουλειά σου.

.
Η βιδα αυτη σηκωνει την πορτα σε σχεση με τον οδηγο της, δεν εχει σχεση με το ποσο ευκολα και αθορυβα κυλανε τα ροδακια. Μολις δε τα βγαλεις καταλαβαινεις γιατι εκαναν θορυβο.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#844350 Η βίδα σηκώνει το φορείο που έχει τα Ραούλ που κυλάνε πάνω στο μεσαιο οδηγο, όταν τα άλλαξε ο αλουμινας πολλά χρόνια πριν τα έβγαλε και είδα πως είναι τα ραουλα όμως λόγω του μεγάλου βάρους τρώγεται αυτό το μεσαίο αλουμίνιο και με την βίδα δεν φτάνει να το σηκωσει για να πάψει η τριβή. Οπότε θέλει αλουμινα για να δώσει λύση.

.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#846576 Το υπόγειο καθαρίστηκε, βάφτηκε, μπήκε πλακάκι και χθες και σήμερα πέρασα τα ράφια, τα οποία ήταν ψηλότερα και τα έκοψα με γωνιακό τροχό.

Χθες στο padel έπαθα ρήξη της πρόσθιας δεσμίδας του έξω συνδέσμου της ποδοκνημικής και βλάβη στην κάτω ( fibulotalare anterior και fibulocalcaneare)και γενικώς γμθκε η κατάσταση. Πάγο, Voltaren gel και σταθερό επίδεσμο με tapes που έχω σπίτι ευτυχώς (νάρθηκα περιμένω να πάρω στη Γερμανία την Κυριακή, μη πληρώνω άδικα) και σήμερα σιγά σιγά δουλειά πάλι.

Ευτυχώς βγήκε. Αύριο θα δοκιμάσω τα Element στην αποθήκη πάνω.

Εικόνα

Εικόνα

Κάθε ράφι (οριζόντιο μέταλλο εννοώ) μπορεί να σηκώσει 250 κιλά. Δλδ κάθε κάθετη μονάδα σηκώνει 1+ τόνο.

Επειδή αριστερά στη φωτογραφία υπήρχε σκαλοπατάκι, αγόρασα δοκό που έκοψα και στερέωσα με βίδες στα ράφια, είχαν υποδοχές.

Στο βάθος μου έμεινε αμανάτι μια τετράδα από το 2 Gran Tourer με χειμερινά…

12 τμ. σύνολο. Είμαι τυχερός που δεν έχω υγρασίες και μούχλα.

Αλήθεια, περάστηκε υδρόχρωμα. Είναι σωστό; Εναλλακτικά θα έπρεπε να περαστεί αστάρι και πλαστικό κατά μούχλας άκουσα. Υστερεί το υδρόχρωμα;
Άβαταρ μέλους
By glf
#846579 Αφού δεν έχει υγρασιες μια χαρά είναι το υδροχρωμα για το υπόγειο και την αποθήκη.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
glf έγραψε:Αφού δεν έχει υγρασιες μια χαρά είναι το υδροχρωμα για το υπόγειο και την αποθήκη.
Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
By Chris
#846583 Η καθε μοναδα αντεχει ενα τονο. Το πλακακι που παταει ομως αντεχει??

PeterPan έγραψε:Χθες στο padel έπαθα ρήξη της πρόσθιας δεσμίδας του έξω συνδέσμου της ποδοκνημικής και βλάβη στην κάτω ( fibulotalare anterior και fibulocalcaneare)και γενικώς γμθκε η κατάσταση.

Μονο το padel καταλαβαινω απο ολη αυτη την προταση, οποτε διαβαζεται και σαν

PeterPan έγραψε:... ... ... ... μεινε ... ... μακρια ... απο ... ... .. το ... .. padel .. .. ..... ...

:s_thumbsup το πιασα
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Chris έγραψε:Η καθε μοναδα αντεχει ενα τονο. Το πλακακι που παταει ομως αντεχει??

PeterPan έγραψε:Χθες στο padel έπαθα ρήξη της πρόσθιας δεσμίδας του έξω συνδέσμου της ποδοκνημικής και βλάβη στην κάτω ( fibulotalare anterior και fibulocalcaneare)και γενικώς γμθκε η κατάσταση.

Μονο το padel καταλαβαινω απο ολη αυτη την προταση, οποτε διαβαζεται και σαν

PeterPan έγραψε:... ... ... ... μεινε ... ... μακρια ... απο ... ... .. το ... .. padel .. .. ..... ...

:s_thumbsup το πιασα
Αυτό με το πλακάκι ισχύει, αλλά μάλλον θα αντέξει. Αν όχι θα ενημερώσω σχετικά.

Το padel δυστυχώς ή ευτυχώς θέλει άλματα, καρφιά κτλ.

Γενικώς στην Ελλάδα έχω βρει μια παρέα που μαζευόμαστε 16 άτομα τις Δευτέρες και παίζουμε 22:00-00:30 τουρνουά. Δεν είναι πάντα οι ίδιοι, αλλά υπάρχει μια δεξαμενή 20+ ατόμων στο γκρουπάκι που ασχολείται ενεργά. Έχει φάση. Ήταν η κακιά ώρα… No pain no gain…
Άβαταρ μέλους
By bill33
#846585 Για τα dexion ,έχουν μπει βίδες στον τοίχο να τα κρατάνε ;
Άβαταρ μέλους
By edmond
#846587 Βασικά πρόκειται να φορτωθούν με 1 τόνο πράγματα; Το κάθε ράφι;(η στήλη εννοώ). Αν ναι μπράβο σου :lol:
Πολύ ωραία φάση πάντως τα ράφια εφόσον υπάρχει και ένας τυπικός χώρος. Όλα τακτοποιημένα. Σκέφτομαι που έχω βάλει τα χριστουγεννιάτικα (5-6 χ/κ και 2 δέματα το δέντρο) και απελπίζομαι. Πρέπει να είναι μοιρασμένα σε πατάρι, μια αποθηκούλα στην είσοδο της πολυκατοικίας και άλλη μια στο δώμα της ταράτσας. Ίσως και στο πατάρι της πεθεράς μου :lol: Όχι γιατί δεν υπάρχει χώρος(σίγουρα δεν περισεύει πάντως) αλλά γιατί κάθε φορά κάνω αλχημείες για να τα αποθηκεύω όσο γίνεται πιο εύκολα προσβάσιμα για την επόμενη χρονιά. Και όλο κάνω μια τρύπα στο νερό :lol: :thumbsdown:

Και Πέτρο οπωσδήποτε αυτό...
bill33 έγραψε:Για τα dexion ,έχουν μπει βίδες στον τοίχο να τα κρατάνε ;
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#846593 Ευχαριστώ παιδιά!

Δεν απαιτούνται βίδες γιατί έχουν 50 εκ. βάθος και είναι αδύνατο να πέσουν γιατί έχουν απόσταση 1-2 εκατοστά από το ταβάνι. Δλδ δε γίνεται να πάρουν κλίση για να πέσουν. Για να μη γλιστράει μεταξύ μετάλλου και πλακακιού έβαλα ένα υλικό που αυξάνει την τριβή.

Έχω ένα μοναδικό 30άρι σε βάθος που στη Γερμανία το είχα στερεώσει στον τοίχο, εδώ πάλι έχει σφηνώσει οριακά μεταξύ πατώματος και ταβανιού.

Θα τα στερεώσω παρόλα αυτά στον τοίχο για να μη γλιστρήσουν σε περίπτωση σεισμού.

Έχω περάσει βίδες στους τάκους που δημιούργησα από ξύλο για να μη γλιστρήσουν.

Τα κενά μεταξύ ραφιών είναι υπολογισμένα για να παίρνουν τα μεγάλα και τα μεσαία κουτιά του ΙΚΕΑ, από εκεί και πέρα ίσως αλλάξω τη θέση τους αναλόγως των αντικειμένων…