Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:Ας τα παρουμε απ την αρχη
Εχουμε μια βανα μετα το ρολοι που κλεινει το νερο στο διαμερισμα
Ακομα μια που κλεινει το νερο σε ολο το διαμερισμα στην τουαλλετα
Εχουμε λεβητακι αεριου στο μπαλκονι
Εικόνα

Οι 4 σωληνες μπαινουν στο διαμερισμα
Οι 2 πανε στα σωματα και οι αλλες 2 πηγαινουν στο μπανιο
Εικόνα
Εικόνα

εκει συνδεονται μεσω της συνδεσης του θερμοσυφωνα με το κυκλωμα ζεστο κρυο του διαμερισματος που προυπηρχε
Εικόνα

Οπως ειναι τωρα αναψαν τα παιδια τον θερμοσυφωνα και δεν ειχαν ζεστο νερο .
Κλεινοντας το μπλε και κοκκινο βανακι απομονωνουμε τον λεβητα αεριου και λογικα εχουμε ζεστο νερο απο τον θερμοσυφωνα σωστα;
Κλεινοντας τα βανακια του θερμοσυφωνα εχουμε ζεστο νερο απο τον λεβητα νομιζω .
Αρα θα επρεπε τα βανακια του λεβητα να ειναι κλειστα ωστε να εχουμε ζεστο νερο απο τον θερμοσυφωνα
Να τους πω να τα κλεισουν και να δοκιμασουν ;

Ο ιδιοκτήτης δεν ξέρει για το πως θα έχεις ζεστό νερό;
Ανοιξε τα όλα και δες τι γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
Dodger έγραψε:Αν ο θάνατος της κοπέλας στη Θεσσαλονίκη προήλθε από τον θερμοσίφωνα, όπως αναφέρουν, τότε ευθύνη έχει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και ο ηλεκτρολόγος που υπέγραψε το σχέδιο και κατατέθηκε στον πάροχο ενέργειας για να πάρει ρεύμα.

Πιασ' το αυγό και κούρευ' το!
Μπορεί να φώναξε έναν οποιαδήποτε υδραυλικό ο ενοικιαστής και να του πέρασε έτσι τον θερμοσίφωνα, ή να το έκανε και μόνος του. Μπορείς να βγάλεις άκρη; Σίγουρα πάντως αυτό το πράγμα δεν θεωρείται "ατύχημα". :thumbsdown:
Απορώ πως κανείς δεν πρόσεξε το οφθαλμοφανές και συνέχισαν να χρησιμοποιούν το μπάνιο! :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
otso έγραψε:Εικόνα

Οτσο το προβλημα μπορει να ειναι αυτη η φωτο. Βλεπω την πιεση του καυστηρα του αεριου κατω απο 1 μπαρ. Σε μενα αν πεσει σε αυτο το επιπεδο, δεν παιρνει μπροστα ο καυστηρας ουτε για τα καλοριφερ ουτε για το ζεστο νερο χρησης.

Επειδη καπου εχω προφανως μια μικρη απωλεια, 2-3 φορες το χρονο ανοιγω μια βανα που εχει απο την κατω μερια του καυστηρα και ανεβαζω την πιεση στο 1.5 μπαρ. Μετα ολα ποπα για μερικους μηνες.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#842609 Για να στείλει νερό ο θερμοσίφωνας θα πρέπει να κλείσεις το νερό που πάει στο γκάζι (το μπλέ αν είναι σωστά συνδεμένο και καλύτερα και το κόκκινο). Έτσι ο θερμοσίφωνας μόνο θα στέλνει νερό. Ή αν λειτουργεί ο γκαζολέβητας ανοίγεις το κόκκινο-μπλε και κλείνεις τα άλλα τα ασημί ώστε να απομονώσεις τον θερμοσίφωνα.
Ή μπορείς να τα κλείσεις όλα και να δεις αν έρχεται νερό. Και ανοίγεις πχ τα ασημί βλέπεις τι παίζει, τα κλείνεις και ανοίγεις τα έγχρωμα κλπ.
Όταν ανάβεις τον θερμοσίφωνα εφόσον ζεσταίνει καίει 3-4KW οπότε το ρολόι του ρεύματος θα πρέπει να γυρνάει σαν τρελλό. Αν όχι τότε ο θερμοστάτης κάνει κλικ αλλά η αντίσταση γιοκ.

Κι εμάς κάποια παπαριά είχαν κάνει μετά από σοβαρή ανανέωση μπάνιου και υδραυλικών και πότε πότε μας γαργάλαγε το ρεύμα όταν κάναμε μπάνιο. Ο ηλεκτρολόγος που ήρθε τράβαγε τα βυζιά του αλλά δεν θυμάμαι τι βρήκε. Νομίζω δεν ήταν επικίνδυνο αλλά καλό πάντως δεν ήταν.
Άβαταρ μέλους
By skous
#845558 Ερώτηση για θερμοπρόσοψη.
Ο μάστορας σε 1 κουτι και μια πρίζα το έχει αφήσει προς το παρόν έτσι όπως φαίνεται στην φωτογραφία.
Για το κουτί δεν με πολυνοιάζει και μάλλον θα το καλύψω. Αλλα γενικα, έχει κάνει σωστά; Ή το καλύτερο θα ήταν να προεκτείνω τα καλώδια, να το γεμίσει το τρετράγωνο (και στην πριπζα) και μετα εξωτερικα να τοποθετήσω πρίζα;
Σκέφτομαι το οτι όπως είναι, αν πάω να βάλω πρίζα αυτή θα ειναι μικρότερη από το άνοιγμα….

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Dodger έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Εν τω μεταξύ κάποιος κάπου πρόσφατα έγραψε ότι τον χτυπάει το ρεύμα στο μπάνιο. Ε είναι μέχρι να 'ρθει η κακιά στιγμή. Και όντως, έρχεται.

Εκτός του 2.24 , είχα γράψει και γω προ μηνών ότι με χτυπούσε ρεύμα, όταν άνοιγα τις βρύσες στο εξοχικό. Βέβαια εμένα το ρελέ έπεφτε και δεν καταλάβαινα γιατί, μέχρι που ήρθε ο ηλεκτρολόγος μου, τσεκαρε τα πάντα και απεφάνθη ουδετερος κομμένος. Ήρθε -άμεσα, στις 11 το βράδυ - ο δεδδηε και το αντικατέστησε.

Αν ο θάνατος της κοπέλας στη Θεσσαλονίκη προήλθε από τον θερμοσίφωνα, όπως αναφέρουν, τότε ευθύνη έχει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και ο ηλεκτρολόγος που υπέγραψε το σχέδιο και κατατέθηκε στον πάροχο ενέργειας για να πάρει ρεύμα.
Εμάς μας χτύπαγε το ρεύμα το καλοκαίρι στα δωμάτια στη Σέριφο.Και στα δύο που είχε η παρέα.Οταν το είπαμε στην υπεύθυνη μας απάντησε ότι πρέπει να κάνουμε μπάνιο πάντα με το θερμοσίφωνο κλειστό και ότι αυτό το ξέρουν όλοι.... Ε μετά δε κρατήθηκαν και μαλώσαμε ...
Άβαταρ μέλους
By glf
#845573 skous δε νομίζω να υπάρχει σωστό και λάθος. Εσύ θα φέρεις τον ηλεκτρολόγο σου και θα το περάσει όπως θες.
Έτσι όπως είναι δε ξέρω βέβαια από που θα περάσουν τα καλώδια, στη φώτο δε φαίνεται τίποτα.
Εσύ θα επιλέξεις αν θες μπριζα να είναι χωνευτή (το πιο λογικό αφού το άφησε έτσι) ή επίτοιχη (θα βγει το καλώδιο και θα μπει τσόντα ένα κομμάτι μόνωση που θέλει όμως και κόλλα και υαλόπλεγμα και πάστα σαν επιδιόρθωση. Δε νομίζω να πάει εκεί η δουλειά..
Γενικά πάντως θα έπρεπε να μπει ένα μπουάτ ήδη εκεί με τον ανάλογο ηλεκτρολογικό σωλήνα ή έστω το χύμα καλώδιο αν ήταν να γίνει χωνευτή η μπρίζα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By glf
#845584 Θα μπει το στρόγγυλο μπουατ όπως στη φώτο μου. Το γύρω γύρω τα κενά θα γεμίσει με κόλλα θερμοπρόσοψης ή ότι έχει πρόχειρο ο μάστορας :)
Και στο τέλος θα μπει η μπριζα και θα ελπίζεις το πλαίσιο της να καλύψει το τετράγωνο.
Αν δεν μπορεί να το καλύψει και το θες.. τέλειο τότε θα πρέπει να γίνει αυτό που είπα σαν επισκευή της θερμοπρόσοψης, να μπει στο τέλος και να τριφτει η πάστα θερμοπρόσοψης όπως όταν το φτιάξανε.