


markvag έγραψε:Περίμενε να σου γράψει το 41τακατο γιατί ο νόμος Κατρούγκαλου ήταν άδικος (που η βασική του αδικία ήταν ότι δεν είχε κόφτη, όπως οι εισφορές των μισθωτών), ενώ αυτό είναι σωστό και δίκαιο
PaNick67 έγραψε:Αληθεια ρε παιδες, ποσο Συνταγματικο ειναι να αλλαζουν οι οροι του παιχνιδιου λιγο πριν το τελος της χρονιας;
Τα παραδείγματα
- Νέος αυτοαπασχολούμενος με 3.000 δηλωθέν εισόδημα. Είχε 270 ευρώ φόρο και θα συνεχίσει να έχει τον ίδιο φόρο χωρίς αλλαγή
- Αυτοαπασχολούμενος με δηλωθέν 50.000 ευρώ, θα έχει σταδιακά μείωση από την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος 650 ευρώ
- Παλιός αυτοαπασχολούμενος με δηλωθέν 1.500 ευρώ, είχε 135 ευρώ φόρο και 650 ευρώ τέλος. Σύνολο 785 ευρώ. Με το νέο σύστημα θεωρούμε 14.196 ως εισόδημα και θα έχει αύξηση επιβάρυνσης κατά 1.038 ευρώ
- Αυτοαπασχολούμενος με μηδέν δηλωθέν εισόδημα και μεγάλο τζίρο. Σήμερα πληρώνει μόνο τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ. Με τις προσαυξήσεις του εργοδοτικού κόστους και του μεγάλου τζίρου πηγαίνει σε 25.833 ευρώ φορολογητέο εισόδημα και έχει αύξηση στη φορολογία κατά 4.083 ευρώ.
- Αυτοαπασχολούμενος με δηλωθέν 7.000 ευρώ και 200.000 τζίρο, είχε 630 ευρώ φόρο και 650 ευρώ τέλος. Σύνολο 1.280 ευρώ. Με το νέο σύστημα θεωρούμε 14.196 ως εισόδημα και επειδή έχει μεγάλο τζίρο θα προσαυξηθεί κατά 70% σε 24.133 ευρώ φορολογητέο εισόδημα. Συνολικά θα έχει μια αύξηση στη φορολογική επιβάρυνση κατά 2.977 ευρώ.
Anonymous Founder έγραψε:υπάρχουν πάρα πολλοί ΕΕ που βγάζουν λίγα λεφτά, και ζουν επειδή ο σύντροφός τους ή οι γονείς τους τσοντάρουν τα υπόλοιπα.
Με στόχο το περιορισμό της φοροδιαφυγής και την αποκάλυψη φορολογητέας ύλης το οικονομικό επιτελείο προχωρά στη θεσμοθέτηση τεκμαρτού εισοδήματος για τους 773.000 επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους. Το τεκμαρτό εισόδημα θα κλιμακώνεται ανάλογα με τα χρόνια που δραστηριοποιείται κάποιος, εάν έχει εργαζόμενους και εφόσον ο τζίρος τους είναι μεγαλύτερος από τον μέσο όρο του κλάδου (του ΚΑΔ).
- Για τα τρία πρώτα χρόνια δραστηριοποίησης το τεκμαρτό εισόδημα θα είναι μηδενικό
- για τον τέταρτο χρόνο 3.603 ευρώ και
- για τον πέμπτο χρόνο 7.316 ευρώ
- Για τους παλαιούς επαγγελματίες το πρώτο στάδιο θα ξεκινάει από τα 10.920 ευρώ και θα φθάνει στα 1.4196 ευρώ.
Όπως προαναφέρθηκε το τεκμαρτό εισόδημα θα είναι κλιμακωτό και θα επηρεάζεται από τον αριθμό των εργαζομένων εφόσον υπάρχουν αλλά και από τον τζίρο. Συγκεκριμένα στην περίπτωση ο επαγγελματίας πληρώνει τον υπάλληλο του με το ποσό των 22.000 ευρώ η ελάχιστη αμοιβή- φορολογητέο εισόδημα που μπορεί να δηλώσει ο επαγγελματίας είναι 22.000 ευρώ συν 10% δηλαδή 24.200 ευρώ.
onlinethraki πριν μια ώρα
3 ψήφοι
Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση τα κάνει όλα αυτά για να πατάξει την φοροδιαφυγή. Όμως με αυτό το οριζόντιο, άδικο και παράλογο νομοσχέδιο που σκαρφίστηκε, εγώ βλέπω ότι θα έχει το τελείως αντίθετο αποτέλεσμα. Οι φοροφυγάδες θα επιβιώσουν και θα κλέβουν ακόμα περισσότερο, αυτοί που δουλεύουν στα μαύρα χωρίς καν έναρξη θα κάνουν πάρτυ, ενώ πολλοί μικροί επαγγελματίες που απλά βγάζουν λίγα, θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να κλείσουν ή να περάσουν στην κατηγορία των φοροφυγάδων για να επιβιώσουν.
onlinesonm2 πριν μια ώρα
4 ψήφοι
Ακριβώς αυτό. Δεν πατάσσει τη φοροδιαφυγή, απλά φέρνει εξοντωτικούς φόρους και έσοδα, υποτίθεται. Περισσότερο θα φοροδιαφεύγουν όλοι. Χώρια που όσοι φοροδιέφευγαν τόσα χρόνια λένε ευτυχώς που τα έκρυβα όλα, σκέψου και να τα δήλωνα και τώρα να θέλουν να δηλώσω κάτι παραπάνω. Γιατί όλοι ελπίζουν ότι αυτός ο παραλογισμός που είναι ίδιος και χειρότερος με του Κατρούγκαλου, θα κρατήσει λίγα χρόνια και μετά θα ξαναλλάξει . Επαναλαμβάνω ότι για την ώρα δε με αφορά γιατί δηλώνω πολλά περισσότερα , αλλά σκέφτομαι ότι αυτό το σύστημα μου απαγορεύει να έχω ζημιές ή λιγότερα κέρδη, πχ αν ανοίξει ένας ανταγωνιστής απέναντι ή μου χαλάσει κανένα μηχάνημα ή σπάσω κανα χέρι ή θελήσω να προσλάβω υπάλληλο!! Απίστευτο!
- Αυτοαπασχολούμενος με μηδέν δηλωθέν εισόδημα και μεγάλο τζίρο. Σήμερα πληρώνει μόνο τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ. Με τις προσαυξήσεις του εργοδοτικού κόστους και του μεγάλου τζίρου πηγαίνει σε 25.833 ευρώ φορολογητέο εισόδημα και έχει αύξηση στη φορολογία κατά 4.083 ευρώ.
Anonymous Founder έγραψε:Και τα υπόλοιπα sites τα ίδια γράφουν

Το περιοδικό επικαλείται τον Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών Χανς Μπέρναρντ Μπέους
mousatos έγραψε:Ένα σωστό πράγμα έκανε η ΝΔ και πάλι την κράζετε. Ήμαρτον .
Μιας και επέστρεψα Τσεχία, κόστος ελληνικών διοδίω[…]
Αυτό με την πράσινη είναι ντε φάκτο και απολύτως λ[…]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]