Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#843329 Ενας, ενας ρε...
@ Otso & edmond, μπορει να είναι λάθος η διατύπωση, εννοούσα η κολλητή της κόρης μου με την μητέρα της. Γυναικοπαρέα φάση, περισσότερο το έγραψα για να φανεί ότι δεν οδηγούσα εγώ ούτε ήμουν μαζί.

Περί ντίζελ, να πω ότι το συγκεκριμένο είναι ο ορισμός της τράτας στο ρελαντί ακούγοντας το από έξω. Μέσα είναι περισσότερο θορυβώδες μέχρι τα 40-50 από τα αντίστοιχα Q5/X3/GLC αλλά πολύ πιο ήσυχο (μέσα πάντα) από πχ 3008/5008. Εγώ γκρινιάζω και φίλος με 5008 λέει πχ ποσό αθόρυβο είναι το βολβό! Για κραδασμούς ούτε κουβέντα γενικά.

Εντωμεταξύ ο ίδιος κινητήρας σε V90, δεν ακούγεται ούτε στα λίγα χλμ!

Από την άλλη με το που αρχίσει να ρολάρει δεν ακούς τίποτα. Ακόμα και σε επιταχύνσεις αν δεν το σανιδώσεις δεν ακούς κάτι από τον κινητήρα. Μάλιστα επειδή έχω και τα ηχομονωτικά διπλά τζάμια, κανένα ηλεκτρικό δεν ήταν πιο αθόρυβο σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου! Ειδικά τα παλαιότερα Τεσλα με τα μόνα τζάμια.. Και είναι λογικό, σε αυτές τις ταχύτητες ο βασικός θόρυβος είναι ο αερας.

Συγκριτικά, το εξαιρετικό σε αυτό το κομμάτι 118i από το ρελαντί είναι σαν ηλεκτρικό. Ένα ελαφρύ γουργούρισμα μέχρι να αλλάξει σε 2α και δεν ακούγεται τίποτα. Απλά και πάλι τονίζοντας τη διαφορά που κάνουν τα ηχομονωτικά, οταν το οδηγω back to back νομιζω οτι εχω καποιο παραθυρο ανοιχτο. Κι εχει πολυ περισσοτερο θορυβο κυλισης..

Το ηχοσύστημα είναι στο 1/4 της έντασης...
Άβαταρ μέλους
By mirage
#843345 Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Volvozeus στο ηχητικό κομμάτι και το δικό μου V60 είναι ακριβώς ιδιο. Σε σχέση με 3αρα στο ρελαντί και επιτάχυνση με kick down η διαφορά είναι χαώδης θα ελεγα.
Τουλάχιστον το start/stop είναι πάρα πολύ ομαλό.
Πρόσφατα οδήγησα B4 diesel V60 facelift στο οποίο όλα είναι πολύ πιο ήσυχα, οπότε κάτι έχουν βελτιωσει
Άβαταρ μέλους
By Zeus
mirage έγραψε:Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Volvozeus στο ηχητικό κομμάτι και το δικό μου V60 είναι ακριβώς ιδιο. Σε σχέση με 3αρα στο ρελαντί και επιτάχυνση η διαφορά είναι χαώδης θα ελεγα.
Τουλάχιστον το start/stop είναι πάρα πολύ ομαλό.

Ναι ξέχασα το start/stop..του βολβό είναι εξαιρετικό, παρνει αμέσως και χωρίς έντονο κραδασμο. Του μπεμβε από την άλλη, τραντάζεται το σύμπαν κι έχει τρομερή υστέρηση από τη στιγμή που πατάς το γκάζι να πάρει μπρος, μέχρι να αρχίσει να ρολάρει.

Εντωμεταξύ θα περίμενα το δικό σου, επειδή ήταν το τελευταίο που παρουσίασαν στην SPA, θα το είχαν προσέξει περισσότερο αυτό το ζήτημα.
mirage έγραψε:Πρόσφατα οδήγησα B4 diesel V60 facelift στο οποίο όλα είναι πολύ πιο ήσυχα, οπότε κάτι έχουν βελτιωσει

Και το είχα απορία αν υπάρχει κάποια διαφορά στα τελευταία...Λογικό!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#843350 Τα καινούρια μοτέρ βενζίνης, με τούρμπο και αυτόματο, είναι τόσο ήσυχα, που πραγματικά δεν ακούγονται. Είναι τεράστια η διαφορά τόσο με τα diesel όσο και με τα παλαιότερα βενζίνης.
Το start stop παίζει από υλοποίηση σε υλοποίηση, δεν το θεωρώ κριτήριο για να κρίνω τον υπόλοιπο κινητήρα, στην ΒΜW συνήθως το κλείνω, γιατί μόνο κακό κάνει στον κινητήρα και το κέρδος τελικά είναι ελάχιστο.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#843356 Ναι υπάρχουν αλλαγές προς το καλύτερο σε αυτό τον τομέα. Για να καταλάβεις κοίταξα το κλειδί και το πορτακι καυσιμου 2 φορές για να επιβεβαιώσω πως ήταν όντως diesel. Ακουγόταν όσο ένα B5 βενζίνης που είχα περσι τετοιο καιρό και μου έκανε μεγάλη εντύπωση.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Yugo_para_siempre έγραψε:Γεωργιε Πριξ σε ενα τετοιο T5 ή T6 εμπαινες ή θες Μπεμπα θηριο;

Φιλε μεγαλο ρισπεκτ για τη Volvo σαν εταιρια και τα συγκεκριμενα μοτορια ειναι διαμαντακια και τα 2.

Το θεμα ειναι οτι δεν ειναι Κουπε, δηλαδη το σχημα στο οποιο εχει κολλησει το μυαλο μου. Οσον αφορα τα γκαζια, να σου πω την αμαρτια μου τα 250 αλογα του Τ5 μου φαινονται λιγα και τα 316 αλογα του Τ6 εντελως οριακα για τα γουστα μου.

Βασικα να ξεκαθαρισω οτι μιλαω για ΟΝΕΙΡΑ, τα οποια ειναι τσαμπα!!! Αν μπω δηλαδη κανενα mobile.de και αρχιζω να βαζω φιλτρα, ξεκιναω απο 400 αλογα σαν ελαχιστο, 4κουνα, βενζινη και 4θυρο. Αν μου ελεγες βεβαια τωρα "παρε το Βολβο δωρο" σου εκανα και μια πιπα δωρο για αυτη την αμαξαρα :shifty:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#843394 Τα diesel που κινούνται σχεδόν μόνιμα στην πόλη έχουμε μεγάλη πιθανότητα να βγάλουν ακριβές βλάβες. Στα πρώτα 30-50 k km όλοι οι νέοι κάτοχοι είναι μέσα στα μέλια με την κατανάλωση και το κόστος του καυσίμου.
Άβαταρ μέλους
By dimik
red_monster έγραψε:Τα diesel που κινούνται σχεδόν μόνιμα στην πόλη έχουμε μεγάλη πιθανότητα να βγάλουν ακριβές βλάβες. Στα πρώτα 30-50 k km όλοι οι νέοι κάτοχοι είναι μέσα στα μέλια με την κατανάλωση και το κόστος του καυσίμου.
Ειδικά σε μικρές διαδρομές όπου το regen μπορεί να ξεκινήσει και να κοπεί στην μέση.

Παρόμοιο πρόβλημα έχω και με το BMW παρόλο που είναι βενζίνη γιατί χρειάζεται μισή ώρα διαδρομή με 120χλμ/ω για να ξεμπουκωσει.
Σε χώρα-νησί με όριο τα 100 πρέπει να φτάσω στην άλλη μεριά του νησιού με τον φόβο της κλήσης για να κάνει regen.

Πάντως κοιτάζοντας την αγορά για κάποιον που κάνει σχεδόν αποκλειστικά χλμ πόλης και μικρές διαδρομές το hybrid δεν είναι και τόσο οικονομικοτερο ειδικά με την διαφορά κόστους την οποία θα κάνεις απόσβεση σε καμία 5ετια όταν στα 8-10 χρόνια θα αρχίσεις να ψάχνεσαι για τις μπαταρίες.

Δηλαδή το 1000ρι τούρμπο της οικογένειας γράφει από 6 έως 8 λίτρα σε συνθήκες ακραίας κίνησης, ίδιου μεγέθους hybrid πόσο να πέσει; κάνα 2 λίτρα? Δηλαδή 8 λίτρα στο φουλαρισμα πες 12-14 ευρώ οικονομια στα 400χλμ, αντε ένα 30ρι τον μήνα.
Ενα αντίστοιχο υβριδικό έχει τουλάχιστον 2-3Κ παραπάνω. Να χαμε να λέγαμε.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#843399 Είναι αυτόματο το δικό σας; Το Yaris hybrid πέφτει κάτω από 5λτ/100 σε μποτιλιάρισμα, συχνά και κάτω από 4λτ/100.
Θα έλεγα πως αναλόγως τα χιλιόμετρα που κάνεις, μπορεί να συμφέρει παραπάνω ή λιγότερο. Αυτό που είναι στάνταρ όμως είναι πως είναι πολύ ωραίο μέσα στην κίνηση, αυτόματο, ήσυχο κλπ.
Καμία σχέση με τα συμβατικά ή πόσο μάλλον με diesel.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#843403 Ναι αυτόματο 7 τάχυτο διπλού συμπλέκτη.
Ενδεικτικά το top of the range Stonic GT-Line 1.0Τ 7speed auto κάνει 24.000 το Toyota Yaris Cross Hybrid 26700 η Trend και 30500 η Elegant, η top of the range Adventure 32800 :lipsealed:

Για 20-30χλμ την μέρα δεν νομίζω να συμφέρει, η απόσβεση τη διαφοράς τιμής πάει ακόμα πιο μακριά
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#843405 Δεν ξέρω τον εξοπλισμό που έχει η καθεμία βέβαια. Αν το παίρνεις μόνον για την οικονομία, υποθέτω είναι λάθος. Αλλά στο δρόμο, είναι καλύτερο, ειδικά μέσα στην πόλη, γιατί κάνει πολλά χιλιόμετρα μόνον σαν ηλεκτρικό. Δεν πληρώνεις δηλαδή μόνον για οικονομία, αλλά και για ποιότητα κίνησης (και αξιοπιστία, καθώς το σύστημα της Toyota θεωρείται απροβλημάτιστο).
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#843407 επειδη βλεπω καποιοες λιγουρες με τα υβριδικα/μαζουτ σχετικα με την οικονομια/καταναλωση,θα μπορουσαμε να κανουμε ενα συγκριτικο .
Μιας και τεζλα δεν φανηκε στο οριζοντα,ας δοκιμασουμε υβριδικο vs διζελ μεσα σε κινηση.
Παμε φουλαρουμε,βολταρουμε κανα δυο ωρες μεσα στο κεντρο,και ξαναφουλαρουμε.
Το διζελ θα ειναι μπροστα ομως και το υβριδικο απο πισω.Για να πηγαινουμε κανονικα,και οχι να σερνομαστε στις εκκινησεις μην τυχον και παρει μπροστα ο μεκ. :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
dimviii έγραψε:Το διζελ θα ειναι μπροστα ομως και το υβριδικο απο πισω.Για να πηγαινουμε κανονικα,και οχι να σερνομαστε στις εκκινησεις μην τυχον και παρει μπροστα ο μεκ. :whistlink:

Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να προσαρμόσεις την οδήγηση σου στο υβριδικό για να πετύχεις χαμηλές καταναλώσεις.
Από την άλλη όταν είχα για ένα ΣΚ το Κορολα (αυτό κοίταζα αντί του μπεμβε, αλλά δυστυχώς γ@#%@#ε κι εξακολουθεί να γ@%@#%ε η τουοτα με χρόνους παράδοσης και τιμές) χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια είχα δει αστεία χαμηλές καταναλώσεις από Γλυφάδα για Π. Φάληρο με κίνηση, που δεν νομίζω θα πετύχαινε ένα αντίστοιχο ντίζελ. Είχα μάλιστα βάλει 20ευρω καύσιμο και το έκλαιγα γιατί δεν ειχα καταφέρει να το κάψω μέσα στο ΣΚ :lol:
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Anonymous Founder έγραψε:Αυτό που είναι στάνταρ όμως είναι πως είναι πολύ ωραίο μέσα στην κίνηση, αυτόματο, ήσυχο κλπ.
Καμία σχέση με τα συμβατικά ή πόσο μάλλον με diesel.

Το ακούω, από την άλλη ο τρόπος λειτουργίας του αυτόματου σαν CVT είναι εντελώς εκνευριστικός