@ Otso & edmond, μπορει να είναι λάθος η διατύπωση, εννοούσα η κολλητή της κόρης μου με την μητέρα της. Γυναικοπαρέα φάση, περισσότερο το έγραψα για να φανεί ότι δεν οδηγούσα εγώ ούτε ήμουν μαζί.
Περί ντίζελ, να πω ότι το συγκεκριμένο είναι ο ορισμός της τράτας στο ρελαντί ακούγοντας το από έξω. Μέσα είναι περισσότερο θορυβώδες μέχρι τα 40-50 από τα αντίστοιχα Q5/X3/GLC αλλά πολύ πιο ήσυχο (μέσα πάντα) από πχ 3008/5008. Εγώ γκρινιάζω και φίλος με 5008 λέει πχ ποσό αθόρυβο είναι το βολβό! Για κραδασμούς ούτε κουβέντα γενικά.
Εντωμεταξύ ο ίδιος κινητήρας σε V90, δεν ακούγεται ούτε στα λίγα χλμ!
Από την άλλη με το που αρχίσει να ρολάρει δεν ακούς τίποτα. Ακόμα και σε επιταχύνσεις αν δεν το σανιδώσεις δεν ακούς κάτι από τον κινητήρα. Μάλιστα επειδή έχω και τα ηχομονωτικά διπλά τζάμια, κανένα ηλεκτρικό δεν ήταν πιο αθόρυβο σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου! Ειδικά τα παλαιότερα Τεσλα με τα μόνα τζάμια.. Και είναι λογικό, σε αυτές τις ταχύτητες ο βασικός θόρυβος είναι ο αερας.
Συγκριτικά, το εξαιρετικό σε αυτό το κομμάτι 118i από το ρελαντί είναι σαν ηλεκτρικό. Ένα ελαφρύ γουργούρισμα μέχρι να αλλάξει σε 2α και δεν ακούγεται τίποτα. Απλά και πάλι τονίζοντας τη διαφορά που κάνουν τα ηχομονωτικά, οταν το οδηγω back to back νομιζω οτι εχω καποιο παραθυρο ανοιχτο. Κι εχει πολυ περισσοτερο θορυβο κυλισης..
Το ηχοσύστημα είναι στο 1/4 της έντασης...

Ακουγόταν όσο ένα B5 βενζίνης που είχα περσι τετοιο καιρό και μου έκανε μεγάλη εντύπωση.