Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
PaNick67 έγραψε:Επίσης αυτό το δούλεμα σαν τράτα του ντίζελ δεν το αντέχω.

Νικολαε μην ξεχνας οτι κανει σκληρη προσπαθεια να κοψει το τσιγαρο ο Ντιμης. Προσεχε τα λογια σου :x
Άβαταρ μέλους
By dimviii
PaNick67 έγραψε:Κάπου κερδίζεις κάπου χάνεις.
Το ντίζελ στην πόλη αν κάνει μικρές αποστάσεις θα θέλει συχνά αναγέννηση το dpf.
Κι αν το αφήσεις και βουλώσει τον ήπιες.

στα ρενω δεν εχεις τετοια θεματα.Πολυ σπανια θα ακουσεις βουλωματα/αναγεννησεις κλπ. εαν κανεις τα στοιχειωδη.

PaNick67 έγραψε:Το υβριδικό έχει ησυχία, οικονομία, αυτοματιλα, χαλαρότητα δηλαδή.

εκτος απο οικονομια ,τα αλλα οντως τα εχει σε συγκριση με ενα διζελ.

PaNick67 έγραψε:Επίσης αυτό το δούλεμα σαν τράτα του ντίζελ δεν το αντέχω.

.

μεσα δεν ακους τιποτα.Απο εξω ακουγεται.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#843231 Δεν έχω πετύχει diesel σε νορμάλ τιμή που να μην ακούγεται μέσα έξω.
Απλώς δεν ενοχλεί όλους. Ή δεν το προσέχουν.
Τα μεγάλα και ακριβά, όντως δεν ακούγονται, πρέπει να στήσεις αυτί.
Επιμένω πως σε πόλη,δεν πλησιάζει την οικονομία ενός υβριδικού. Μην σε παρασύρει η διαφορά τιμής στην αντλία, μιλάμε σαν επίδοση.
Αν σκεφτείς πως η θερμογόνος δύναμη ενός λίτρου diesel είναι μεγαλύτερη, είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό αυτό που επιτυγχάνει το υβριδικό.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#843234 Σε δύο ταξί Octavia diesel μπήκα χθες, σχετικά καινούργια έδειχναν αμφότερα, πολλή φασαρία σε επιταχύνσεις αλλά και στα 130 που το πήγαινε ο δεύτερος. Ωραίο το dsg, για αυτόματο.

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Πάρα πολλοί ναι, άλλοι γνωρίζουν ήδη καλύτερα απ' όλους τους υπόλοιπους για διάφορα θέματα, από πολιτική μέχρι αστροφυσική, επομένως αδιαφορούν για την γνώμη τρίτων.

:lol: :lol:

Σωστό αυτό μεν, αλλά ας μην ξεχνάμε πως για την τελική επιλογή παίζουν ρόλο και παράγοντες όπως η αξιοπιστία του οχήματος, η ποιότητα και το κόστος της συντήρησης, κτλ. Αν είσαι επαγγελματίας που θα κάνεις 100Κ χλμ το χρόνο (δηλαδή κάθε 2 μήνες σέρβις), μετράνε πολύ αυτά! Κάθε δευτερόλεπτο στο συνεργείο, σημαίνει ένα δευτερόλεπτο που όχι μόνο κοστίζει, αλλά κυρίως δεν βγάζει λεφτά. Οπότε είναι λογικό να είναι πολύ συντηρητικοί στις επιλογές τους.

Anonymous Founder έγραψε:Δεν έχω πετύχει diesel σε νορμάλ τιμή που να μην ακούγεται μέσα έξω.

Και όμως. Πχ ένα 308 ενός φίλου, με κλειστό παράθυρο ακούγεται ελάχιστα ΜΟΝΟ αν είναι κρύο (για τα πρώτα 2-3 λεπτά). Μετά απλά δεν ακούγεται ή ακούγεται ελάχιστα και όχι με το γνωστό κροτάλισμα. Και αυτό ισχύει και για άλλα πλέον...
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
Zeus έγραψε:
alexandros.K έγραψε:Volvo diesel απο οτι καταλαβα. Αλλά τι μοντελο και κυβικα ?

XC60 D5 MY18, είναι 2000cc και με τις 21" ζαντες (255/40). Το αναφερω γιατι με τα χειμερινα που τα εχω στη βασικη διασταση (235/55-19) πεφτει κι αλλο η καταναλωση.

Εμφανισιακα ενα απο τα πιο ομορφα αυτοκινητα.
Δεν ξερω πως τα καταφεραν εκει στη Volvo αλλα καθε φορα που το βλεπω το χαιρομαι.
Μακραν ομορφοτερο απο πολλα της κατηγοριας του.
Δυστυχως ακομα και ως μεταχειρισμενο εινα πολυ ακριβο.

Γεωργιε Πριξ σε ενα τετοιο T5 ή T6 εμπαινες ή θες Μπεμπα θηριο;
Άβαταρ μέλους
By g8777
#843257 2023, και ακομα διακινουνται αστικοι μυθοι ( τρατα, θορυβος, ντουμανι).

Εντωμεταξυ, περιξ της Λα -λα Λαντ:

Εικόνα

Και λιγο πιο παρα εξω:

Εικόνα

( Που σαι, Scania R500 του 2018. Καλα σαραντα μολις ερθει το Shame Truck. :s_bye )
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#843280 Το τελευταίο diesel που οδήγησα, ήταν ένα 2008 αυτόματο με το 8άρι Aisin. Και ακουγόταν μέσα έξω, και το start-stop το καταλάβαινεις πιο έντονα από οποιοδήποτε βενζίνης, ακόμη και της 120i.
Το σασμάν έκρυβε πάρα πολλά από την λειτουργία του diesel, αλλά σε σύγκριση με ένα σύγχρονο βενζίνης, μιλάμε για τεράστια διαφορά.
Από εκεί και μετά, δεν είναι όλοι το ίδιο ευαίσθητοι, ούτε έχουν τις ίδιες προτεραιότητες.
Ντουμάνια, βρώμα κλπ, κάθε άλλο παρά αστικοί μύθοι είναι. Δεν τρελάθηκαν ξαφνικά οι Ευρωπαίοι και θέλουν να τα ξαποστείλουν από τις πόλεις τους.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#843286 Όπως ήθελαν κάποτε να τα στείλουν στις πόλεις τους...
Όπου κι αν κοίταγες, επαίνους για το ντίζελ έβλεπες. Και είχαν για ρυπογόνα την βενζίνη(CO2).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#843289 Ποτέ δεν θεωρήθηκε το CO2 ρύπος. Δεν είναι. Και κανείς δεν θα το πει αυτό. Αφορούσε τα κίνητρα για πιο οικολογικά αυτοκίνητα που θα μειώσουν την υπερθέρμανση του πλανήτη και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Μετά κατάλαβαν όμως πως η μείωση του CO2 δεν γίνεται να είναι αυτοσκοπός και ν'αγνοείς τα υπόλοιπα. Το Παρίσι που έφτασε να έχει 70% diesel είδε ζημιές στις προσόψεις των κτηρίων του.
Οι Γερμανικές πόλεις, αποφάσισαν πως πρέπει να πάρουμε μέτρα, κλπ.

Όλοι αυτοί είχαν και έχουν τεράστια συμφέροντα, γιατί ακόμη και σήμερα τόσο οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες όσο και οι γαλλικές, βγάζουν κινητήρες diesel.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#843294 Το start stop σε συνθήκες διαρκους σταμάτα ξεκίνα, είναι πολύ σπασαρχιδικο. Σε ντίζελ -δε- ακόμα περισσότερο (κρίνοντας από μια σειρά 2 κάτι τουλάχιστον). Από κάθε άποψη, ήχο, κραδασμοί, κλιματιστικό....

Η διαφορά λειτουργίας με τα υβριδικά είναι περισσότερο από χαώδης.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#843295 Το μοναδικο ντιζελ που ειχα οδηγησει και δεν ακουγοταν σαν τρατα πανω απο τις 1000 σαλ ηταν το προπροηγουμενο Civic. Ακομα κι αυτο ομως στο ρελαντι και με παραθυρο ανοιχτο το καταλαβαινες.

Αλλα σημερα που σκουπιζα πεζοδρομιο περασαν κατα σειρα ενα C-HR και μια Corolla Hybrid με μονο θορυβο το ελαφρο ιιιιιι του ηλεκτρικου τους μοτερ. Πολιτισμος.

Ασχετο.
Χθες το βραδυ και σημερα το πρωι βρεθηκα πισω απο δυο παλια αυτοκινητα. Μια Celica και ενα Datsun 120Y... Με πεθαναν! :help:
Χιλιες φορες Οκταβια ταξι ντιζελ :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#843300 Εγω δεν έχω το ιιιι που έχει βγεί υποχρεωτικά τα τελευταία 2-3 χρόνια.
Δεν φαντάζεσαι τι τραβάω με τους πεζούς που δεν με ακούνε και περπατάνε σε κάτι στενά μπροστά μου σαν τα μοσχάρια. Θα μου πεις πάτα καμιά κόρνα. Θα σου πω πως...φοβάμαι μην πάθει κανά καρδιακό καμιά γριά από το απότομο. Έχει τύχει να πηγαίνω σημειωτόν 100μ και να μην πάρει χαμπάρι ένας μπάρμπας μπροστά μου, ώσπου ένας νεαρός του είπε να κάνει στην άκρη. Ή συνήθως με σώζει(λολ) ότι παίρνει μπρος ο θερμικός(σικ) και ξαφνικά...υπάρχω στον δρόμο :lol:
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
edmond έγραψε:Εγω δεν έχω το ιιιι που έχει βγεί υποχρεωτικά τα τελευταία 2-3 χρόνια.
Δεν φαντάζεσαι τι τραβάω με τους πεζούς που δεν με ακούνε και περπατάνε σε κάτι στενά μπροστά μου σαν τα μοσχάρια. Θα μου πεις πάτα καμιά κόρνα. Θα σου πω πως...φοβάμαι μην πάθει κανά καρδιακό καμιά γριά από το απότομο. Έχει τύχει να πηγαίνω σημειωτόν 100μ και να μην πάρει χαμπάρι ένας μπάρμπας μπροστά μου, ώσπου ένας νεαρός του είπε να κάνει στην άκρη. Ή συνήθως με σώζει(λολ) ότι παίρνει μπρος ο θερμικός(σικ) και ξαφνικά...υπάρχω στον δρόμο :lol:
Δοκίμασες να κατεβάσεις παράθυρο οδηγού και να φωνάξεις (ευγενικά, τι είμαστε, νεάντερνταλ?) «Συγγνώμη, να περάσω?»
Άβαταρ μέλους
By edmond
#843312 Το έχω δοκιμάσει ναι. Φαίνεται λιγάκι...άκομψο, ψιλοστραβόνουν :s_dunno , άσε που νομίζουν πως μιλάει κάποιος που περπατάει παραπίσω ή δεν ακούνε καθόλου, γερόντια mode.
Γενικά υπάρχει ένα θεματάκι :lol: και πολύ σοφά βάλανε αυτόν τον συριγμό.