Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#843253 Ωραίοι οι άκαπνοι! :s_thumbsup :s_thumbsup

Προσωπικά ποτέ δεν έκανε ούτε μισή τζούρα, και προφανώς δεν πρόκειται, αλλά πάντα είχα περιέργεια γιατί κάποιος να πληρώνει τόσα λεφτά για να βάζει τον καρκίνο στα πνευμόνια του...

Scotch έγραψε:Τελικά το κάπνισμα δεν πρέπει να είναι δύσκολο να το κόψεις. Αρκεί να τα βρεις μόνο με τον εαυτό σου.
Το πιο δύσκολο είναι να κόψεις το παθητικό κάπνισμα. Πρέπει να τα βρεις με χιλιάδες εαυτούς.

< >

Σε προηγούμενη δουλειά μου, ήμουν ο μόνος που δεν κάπνιζε. 2-3 συνάδελφοι που ήμασταν στον ίδιο χώρο κάπνιζαν μανιωδώς, το ένα τσιγάρο μετά το άλλο! Και κάπνιζαν έτσι ΚΑΙ στο γραφείο, το οποίο δεν είχε εξαερισμό, εκτός από ένα AC... :lipsealed: Με πήγες σε πολύ ζόρικες καταστάσεις... Καλά παιδιά, αλλά με το τσιγάρο δεν αντέχονταν η κατάσταση... Έψαχνα οποιαδήποτε αφορμή να μην είμαι στο γραφείο...
Άβαταρ μέλους
By pro
#843266 Κομμένο από το 18, μετά από 20 καπνιστικά χρόνια. Εγώ έκανα 1,5 μηνα άτμισμα γιατί όταν δοκίμαζα να το κόψω μαχαίρι είχα ισχυρό σύνδρομο στέρησης με πονοκέφαλο τρελό. Το μείωνα σε περιεκτικότητα και συχνότητα μέχρι που το παράτησα κι αυτό.
Όσον αφορά το παθητικό κάπνισμα, νομίζω ότι δεν χρειάζεται να είμαστε υπερβολικοί. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, σε δημόσιους χώρους, ΜΜΜ, εργασία, υπηρεσίες, κλπ κάπνισμα δεν παίζει. Τώρα αν σε ένα μπαράκι στο οποίο πάμε 3 ή και 10 ώρες τη βδομάδα έχει και λίγο καπνό δεν θα πάθουμε και τίποτα, άντε να βρωμίσουν και λίγο τα ρούχα μας και να χρειαστούν αέρισμα.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
Scotch έγραψε:Τελικά το κάπνισμα δεν πρέπει να είναι δύσκολο να το κόψεις. Αρκεί να τα βρεις μόνο με τον εαυτό σου.
Το πιο δύσκολο είναι να κόψεις το παθητικό κάπνισμα. Πρέπει να τα βρεις με χιλιάδες εαυτούς.

< >
Με χιλιάδες μλκες θες να πεις....
Δεν παλεύονται οι τύποι πουθενά.
Μέσα σε παιδικές χαρές, στο διπλανό μπαλκόνι και έρχεται όλο μέσα στο δικό σου, σε πάρκα, σε χώρους άθλησης, σε στάσεις ΜΜΜ.... Παντού.
Δε γλιτώνεις.

< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
markvag έγραψε:Ωραίοι οι άκαπνοι! :s_thumbsup :s_thumbsup

Προσωπικά ποτέ δεν έκανε ούτε μισή τζούρα, και προφανώς δεν πρόκειται, αλλά πάντα είχα περιέργεια γιατί κάποιος να πληρώνει τόσα λεφτά για να βάζει τον καρκίνο στα πνευμόνια του...

Ελα μωρε μαρκοβαγκε ειναι αναγκη να χωνεις και το συνδρομο ανωτερωτητας σε οτι γραφεις? Ειμασταν 15 χρονων και καπνισαμε και μετα παλευαμε 10-20-50 χρονια να το κοψουμε. Εσυ στα 15 εβαζες κατω τα στοιχεια και εκανες fishbone και 5 whys πριν παρεις μια αποφαση? Ασε με τωρα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
g8777 έγραψε:
dimviii έγραψε:απο την προπροηγουμενη Παρασκευη ειμαι ακαπνος. :lipsealed:
ουτε εγω δεν το πιστευω. :s_biggrin
Μανιωδης καπνιστης απο τα 15 μου.
Το ειχα σκεφτει πολλες φορες,αλλα μαλλον δεν το ηθελα πραγματικα.
Το ξερω οτι ειναι νωρις ακομα,αλλα βλεπω οτι αντεχω.
Καθε μερα που περναει νιωθω και πιο σιγουρος οτι θα το κοψω οριστικα.
Βγηκα για καφε με φιλους που καπνιζαν,ολα ποπα.
Σπιτι καπνιζει η γυναικα δεν με ενοχλει.
Ιστορικες μερες για τον Ντιμη που επαιζε μεταξυ 2,5 και 3 μπαρ.(πακετα) :lipsealed:

Σ' εχει σχαθει το ειναι μου πλεον. :(

Οτσο, δες φωτο που μου εστειλε ο Ντιμης, εξοδος πριν 38 χρονια:

Εικόνα

:s_bomb :s_bomb :s_bomb

Ντιμης σημερα:

Εικόνα

:(

Εικόνα

("Μητσος ο Ρεζιλης". Τυχαιο; :iconcool: )

:yahoo: :s_rofl :s_shout

Με διαφορά η αγαπημένη μου βιντεοκασέτα αυτή με τον "Μήτσο τον Ρεζίλι" (η άλλως, "Ο Γλυκοψεύτης")! Έχει τρελές σκηνές και ατάκες! :lol:

Μπράβο ρε Μητσάρα! Κράτησε το, μην το ξαναρχίσεις! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#843274 Ευτυχως που ειμαι απο τους τυχερους, social smoker :s_dunno

Τι σημαινει αυτο;

Θα ξεχασω πού εχω αφησει το πακετο, αλλα οταν με παρει κανενας φιλος απο Αθηνα τηλεφωνο ( στα πλαισια επισκεψης στην νυφουλα του Πασα για επαγγελματικους λογους) για να βγουμε, θα καπνισω 4 εκατομμυρια Prince αφιλτρο ενω τρωμε. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
pro έγραψε:. Τώρα αν σε ένα μπαράκι στο οποίο πάμε 3 ή και 10 ώρες τη βδομάδα έχει και λίγο καπνό δεν θα πάθουμε και τίποτα, άντε να βρωμίσουν και λίγο τα ρούχα μας και να χρειαστούν αέρισμα.

Ναι οκ, δεν θα πεθανουμε . Αλλα γιατι να εισαι σε ενα μερος που δεν νιωθεις ανετα, σε ενοχλει η μυρωδια, η καπνα;

Γιατι μετα να βγαλεις τα ρουχα ολα στο μπαλκονι ολη νυχτα κι αν το πρωι μυριζουν ακομα να τα βαλεις για πλυσιμο;

Οπως εχει αποδειχθει απο ολους αυτους που καπνιζαν μανιωδως και το εκοψαν, δεν εχει καμια σχεση το τσιγαρο με την απολαυση ενος γευματος, ποτου, γλυκου, κλπ το αντιθετο
Ισα ισα που ο καπνιστης γευεται λιγοτερο και οσφραινεται λιγοτερο.

Πηγαμε πριν λιγο καιρο σε ενα μπαρακι στο Περιστερι που ειναι εκει απο το 80. Πολυ ωραια μουσικη, μπυρες ΙΡΑ Σαμοθρακης, ωραια κοκτειλ, αλλα τσιγαριλα ρε γαμωτο. Ειναι και υπογειο και παρολο τον εξαερισμο αισθανεσαι λιγο βαρια την ατμοσφαιρα.

Φευγοντας μολις μπηκα στο αμαξι μου ηρθε μυρωδια τσιγαρου απο τα ρουχα μου. ΟΚ να στειλω ενα μπλουζακι στα απλυτα δεν εγινε και κατι. Χειμωνα ομως να το κανω για πουκαμισο, πουλοβερ, μπουφαν, δεν παιζει.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
markvag έγραψε:Ωραίοι οι άκαπνοι! :s_thumbsup :s_thumbsup

Αξιοζήλευτη ζωή. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#843278 Προφανέστατα όλοι κάνουμε κάτι, άλλος καπνό, άλλος ποτάκια, άλλος όραλ τρεν, γενικά δεν υπάρχει θέμα, και καλώς διαθέτουν εαυτόν, πορτοφόλι και χρόνο εκεί που εκφράζονται. Το σημείο τριβής στα προαναφερθέντα ή όποια άλλα vice είναι όταν ενοχλεί και βλάπτει τρίτους, πχ παθητικό φλόκονταργιλέ, DUI, τρεν rage etc. Απολαύστε υπεύθυνα, με άξονα την προστασία των άλλοι, όπως και την αποφυγή του χαρακτηρισμού όλου του είναι σας υπό το πρίσμα της απόλαυσης (πχ 8ωρο γραφείο, με μέγιστο αριθμό αλυσιδωτών τσιγάρων). :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimik
Chris έγραψε:Περσι το μάιο εγω. Ειχα δοκιμασει παρα πολλες φορες, δεν τα καταφερνα με τπτ. Απο 3-4 χρονια την πρωτη φορα που δοκιμασα να το κοψω μεχρι ουτε 2 ωρες την τελευταια φορα. Ειχα κατι αυτοκολλητα νικοτινης για μηνες μεσα στο σπιτι και δεν τολμουσα. Ενα πρωι εκανα διαφορες δουλειες απο δω κι απο κει, δεν ειχα κανει κανενα και ειχαν περασει 3-4 ωρες, οποτε σκεφτηκα, δεν κολλαω τη νικοτινη? Ε, εκει καταλαβα οτι ειναι μονο ψυχολογικο το θεμα, γιατι τις 3-4 προηγουμενες ωρες ουτε που το ειχα σκεφτει, και με το που κολλησα τη νικοτινη, δηλαδη μπηκα σε φαση το κοβω, μεχρι να περασει η νικοτινη στο αιμα, κανα μισαωρο δλδ, ο οργανισμος μου το γυρισε σε συνδρομο στερησης Μολις περασε βεβαια τελειωσαν ολα, καμια βδομαδα μετα ξεχασα ενα πρωι να βαλω το αυτοκολλητο και τελος.Πρωτη φορα που το κοβω και νιωθω τοση αδιαφορια, με εχουν εντυπωσιασει τα αυτοκολλητα
Αυτό που έπιασε σε μένα ήταν το Champix ή αλλιώς βαρενικλινη.
Πήγα σε πνευνομολογο ειδικό στην διακοπή καπνίσματος του είπα θέλω να το κόψω και μετά από εξετάσεις μου έδωσε τα χάπια.
Μεγαλύτερη αηδία όταν πήγα να ανάψω τσιγάρο δεν πρέπει να έχω ξανανιώσει.

Μετα από μερικούς μήνες βέβαια πάνω στα τσίπουρα είπα το "δώσε ρε μλκα ένα τσιγάρο" και το ξανάρχισα.

3 πακέτα καπνό Golden Virginia την εβδομάδα γιατί δεν βρίσκω Craven εδώ και το καλύτερο τσιγάρο είναι αυτό μετά από την γυμναστική

Κάποια στιγμή εντός του 2024 θα δοκιμάσω να το κόψω ξανά.

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#843281 Για όσους αναρωτιούνται γιατί κάποιος να καπνίζει, είναι ακριβώς σαν να αναρωτιέσαι γιατί να πίνεις καφέ, να τρως γλυκά, να πίνεις αλκοόλ, να τρως παϊδάκια. Απλούστατα γιατί είναι ωραίο (για κάποιους, κάποιοι άλλοι μπορεί να μην γουστάρουν).
Από εκεί και μετά και σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, το τσιγάρο είναι πολύ πιο εθιστικό και πολύ πιο επικίνδυνο.
Δεν δέχομαι όμως να κάνουμε κριτική στους καπνιστές, γιατί στην πραγματικότητα κανείς μας δεν είναι τέλειος και όλοι κάνουμε παραστρατήματα εθισμού. Βασικό πάντως είναι να τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες (που στην Ελλάδα ακόμη δεν τηρούνται, αλλά ΟΚ, μέσα στον κουβά της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, έχεις και αυτό...) καλής συμπεριφοράς, δηλαδή, δεν καπνίζεις σε εσωτερικούς χώρους, σε παιδικές χαρές και γενικώς όπου απαγορεύτεται ρητά. Γιατί υπάρχουν σοβαροί λόγοι που απαγορεύεται.

Social smoker είναι το καλύτερο, επειδή κι εγώ καταχωρούμουν σε αυτούς για όσα χρόνια κάπνιζα (περίπου 20), αλλά δεν μπορούν όλοι. Δηλαδή, εγώ μπορεί μερικές μέρες να μην έκανα κανένα και να έβγαινα το βράδυ και να έκανα 10 σε 2-3 ώρες μαζεμένα. Αλλά το "πρόβλημα" που τελικά και σήμερα δεν με κάνει να ξαναδοκιμάσω, είναι πως ο αγαπημένος μου καπνός Black Devil, δεν επιτρέπεται καν να πωληθεί στην Ευρώπη. Είχα προσπαθήσει να βρω εναλλακτικά κανάλια πώλησης από Βαλκάνια (Σερβία και Βόρεια Μακεδονία) αλλά δεν τα κατάφερα. Ο Craven ήταν ημίμετρο, ουσιαστικά είχα μειώσει το κάπνισμα και στο τέλος κόπηκε πανεύκολα, απλώς όταν τελείωσε το τελευταίος καπνός, δεν αγόρασα άλλο. Και φυσικά, έμεινα μερικές μέρες μακριά από αλκοόλ, γιατί τότε μου έλειπε περισσότερο.
Σήμερα ούτε εκεί. Υπόψιν όμως, πλέον πίνω και βγαίνω πολύ λιγότερο (γεράσαμε).
Άβαταρ μέλους
By Chris
#843282 Ναι κι εδω εχουν κατι χαπια αλλα πρωτα μιλας με συμβουλο, ελεγχει ποσο εθισμενος εισαι και αναλογα αποφασιζει αν τα χρειαζεσαι. Κι εγω τετοια ζητησα αλλα μου ειπε πως μαλλον θα δουλεψουν τα αυτοκολλητα, δεν τα δινουν για πλακα τα χαπια νομιζω. Εχουν και αρκετες πιθανες παρενεργειες αν θυμαμαι καλα

Edit @hf τους μισω με ολη μου την ψυχη τους social smokers :lol: τους ζηλευω απιστευτα δηλαδη, αλλα ξερω οτι αν κανω ενα, το ξαναρχισα.-
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Chris έγραψε:Edit @hf τους μισω με ολη μου την ψυχη τους social smokers :lol: τους ζηλευω απιστευτα δηλαδη, αλλα ξερω οτι αν κανω ενα, το ξαναρχισα.-

Κοίτα, ξαναλέω για μένα ήταν πάντα εύκολο. Και σήμερα θα ήταν, αν είχα διαφορετικό τρόπο ζωής και έβγαινα περισσότερο. Δεν αντέχω όμως τον ρατσισμό, προς τον οποιονδήποτε. Άλλος καπνίζει, άλλος πίνει, άλλος τρώει, κλπ.
Οι αδυναμίες και οι εθισμοί είναι ίδιον της ανθρώπινης φύσης. Όπως και οι απολαύσεις.
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
dimik έγραψε:
Chris έγραψε:Περσι το μάιο εγω. Ειχα δοκιμασει παρα πολλες φορες, δεν τα καταφερνα με τπτ. Απο 3-4 χρονια την πρωτη φορα που δοκιμασα να το κοψω μεχρι ουτε 2 ωρες την τελευταια φορα. Ειχα κατι αυτοκολλητα νικοτινης για μηνες μεσα στο σπιτι και δεν τολμουσα. Ενα πρωι εκανα διαφορες δουλειες απο δω κι απο κει, δεν ειχα κανει κανενα και ειχαν περασει 3-4 ωρες, οποτε σκεφτηκα, δεν κολλαω τη νικοτινη? Ε, εκει καταλαβα οτι ειναι μονο ψυχολογικο το θεμα, γιατι τις 3-4 προηγουμενες ωρες ουτε που το ειχα σκεφτει, και με το που κολλησα τη νικοτινη, δηλαδη μπηκα σε φαση το κοβω, μεχρι να περασει η νικοτινη στο αιμα, κανα μισαωρο δλδ, ο οργανισμος μου το γυρισε σε συνδρομο στερησης Μολις περασε βεβαια τελειωσαν ολα, καμια βδομαδα μετα ξεχασα ενα πρωι να βαλω το αυτοκολλητο και τελος.Πρωτη φορα που το κοβω και νιωθω τοση αδιαφορια, με εχουν εντυπωσιασει τα αυτοκολλητα
Αυτό που έπιασε σε μένα ήταν το Champix ή αλλιώς βαρενικλινη.
Πήγα σε πνευνομολογο ειδικό στην διακοπή καπνίσματος του είπα θέλω να το κόψω και μετά από εξετάσεις μου έδωσε τα χάπια.
Μεγαλύτερη αηδία όταν πήγα να ανάψω τσιγάρο δεν πρέπει να έχω ξανανιώσει.

Μετα από μερικούς μήνες βέβαια πάνω στα τσίπουρα είπα το "δώσε ρε μλκα ένα τσιγάρο" και το ξανάρχισα.

3 πακέτα καπνό Golden Virginia την εβδομάδα γιατί δεν βρίσκω Craven εδώ και το καλύτερο τσιγάρο είναι αυτό μετά από την γυμναστική

Κάποια στιγμή εντός του 2024 θα δοκιμάσω να το κόψω ξανά.

< >
Πήγα και εγώ σε πλευμονολογο για διακοπή και μου έδωσε μόνο τα pads διότι το champix έχει ανακληθεί
Δυστυχώς δεν τα κατάφερα . Έχω ακούσει και εγώ ότι το champix κάνει θαύματα

< >