Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
George_Prix έγραψε:Τα παιδια πολλες φορες κλεινουν τα data απο το κινητο για τσιγκουνια, για να μην τα τρωνε χωρις να το παιρνουν χαμπαρι.

Ετσι θέλουν να πιστευεις. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
bill33 έγραψε:
George_Prix έγραψε:Τα παιδια πολλες φορες κλεινουν τα data απο το κινητο για τσιγκουνια, για να μην τα τρωνε χωρις να το παιρνουν χαμπαρι.

Χμμμ, :hmmm: , ίσως το κάνουν για να μην ξέρουμε που πάνε.... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
bill33 έγραψε:

Ειναι μικρα ακομα και δεν ξεμακραινουν απο τη γειτονια. Φοβουνται και τα ιδια. Προς στιγμην μια φορα ετυχε που το ειχε κλεισει ο γιος μου απο τσιγκουνια (οσο ηταν εξω, γιατι στο σπιτι παντα το κλεινει) και δε σκεφτηκε καν οτι δεν τον βλεπω εκεινη την ωρα...

Αλλα αυτη η φορα ηταν αρκετη για να παει το πονηρο μυαλο μου στο σεναριο που πηγε το δικο σου πονηρο μυαλο και να με κανει να σκεφτω το μελλον :shifty:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
sknipper έγραψε:Σκέφτομαι τις παρακάτω λύσεις.
- να ασχοληθείς/ούν ώστε να ρυθμίσουν τις εφαρμογές τους να μην ρουφάνε data στο background
- να τους ξεκαθαρίσεις, αν έχετε τηλέφωνο που εγώ πληρώνω/φορτώνω μονάδες/είστε μέλος της οικογένειας (όποιο ταιριάζει καλύτερα ή και κάτι άλλο εσύ ξέρεις τι πιάνει, και εκβιασμός επιτρέπεται, σας κόβω κομπιούτερ, τηλέφωνο, τηλεόραση, εξόδους κλπ) θα το έχετε πάντα αναμμένο, φορτισμένο και με τα data ανοιχτά._
- Να τους φορέσεις από ένα airtag.

Εγώ έχω κάνει τα 2 πρώτα και ίσως κάνω και το τρίτο, άλλωστε το airtag κάθεται. Μόνο θέλει προσοχή που θα το βάλουμε να μην το χάσουμε.

airtag μονο με μηλα δεν παιζει? Εμεις ανηκωμεν εις το οικοσυστημα της Ανδροιντ!

Σε πρωτη φαση αυτο τους ειπα. ΠΟΤΕ δε θα κλεινετε τα δεδομενα εκτος σπιτιου. Εγω πλερωνω, οποτε μη μου πειτε καμια χαζη δικαιολογια γιατι θα νευριασω πολυ. Τη συνεχεια την ξερουνε :shifty:

Τα απντειτς απο το google τα εχω βαλει μονο μεσω wifi ηδη. Απλα πρεπει να σκεφτω τις αλλες εφαρμογες που ρουφανε ντατα και να τις σενιαρω. Καμια ιδεα? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#842809 Μπορείς να κοιτάξεις στις Ρυθμίσεις - Χρήση δεδομένων
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#842810 Εμένα το κλείνουν όταν δεν έχουν μπαταρία ή για εξοικονόμηση μπαταρίας. Δεν γίνεται να μπλοκάρουμε αυτή τη δυνατότητα...;

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Scotch έγραψε:Εμένα το κλείνουν όταν δεν έχουν μπαταρία ή για εξοικονόμηση μπαταρίας. Δεν γίνεται να μπλοκάρουμε αυτή τη δυνατότητα...;

Εσενα σου απαντησε ο Μπιλ :shifty:
bill33 έγραψε:Ετσι θέλουν να πιστευεις. :iconcool:

Περα απο την πλακα, το ιδιο πραγμα ψαχνω κι εγω ωρε Σκωτσεζε :help:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#842819 Τους έχω βάλει απεριόριστα και για να μην έχουν τη δικαιολογία του Bill

Άμα το βρεις, σφύρα κι από εδώ

< >
Άβαταρ μέλους
By sknipper
George_Prix έγραψε:
sknipper έγραψε:Σκέφτομαι τις παρακάτω λύσεις.
...- Να τους φορέσεις από ένα airtag.
airtag μονο με μηλα δεν παιζει? Εμεις ανηκωμεν εις το οικοσυστημα της Ανδροιντ!...
Υπάρχουν και για android αντίστοιχσ. Tile και Samsung τα πιο γνωστά.
Άβαταρ μέλους
By markvag

Οταν ειναι εκτος σπιτιου θελω τα data να ειναι παντα ΟΝ, για να μπορω να βλεπω ακριβως που ειναι.

Μεσω Family Link για παραδειγμα το GPS δε μπορουν να το απενεργοποιησουν ακομα και να θελουν. Παιζει καμια παρομοια ρυθμιση και για τα data που να παραμενουν στον ΟΝ με το στανιο? :hmmm:

Υπάρχει και άλλη λύση: Εάν έχεις κάποια σύνδεση με απεριόριστα δεδομένα, βγάζεις μία έξτρα SIM που θα κάνει data sharing με την σύνδεση. Η δεύτερη SIM είναι μόνο για δεδομένα και την βάζεις στο κινητό των παιδιών ως δεύτερη και το ρυθμίζεις να τραβάει δεδομένα από αυτήν.

Πάντα δεδομένα τα παιδιά στο κινητό, όλοι ευτυχισμένοι. Εσύ που ξέρεις που είναι, αυτά γιατί έχουν πάντα δεδομένα. Επιπλέον, δεν θα σε απασχολήσει ποτέ το αν υπάρχει κάποια εφαρμογή που ρουφάει πολλά δεδομένα.

Στην Cosmote βγαίνουν έως 4 SIM data sharing / σύνδεση. Στην Vodafone για κάποιον λόγο μόνο 1. Στην Nova δεν γνωρίζω...
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
markvag έγραψε:Στην Cosmote βγαίνουν έως 4 SIM data sharing / σύνδεση. Στην Vodafone για κάποιον λόγο μόνο 1. Στην Nova δεν γνωρίζω...

Στη nova καμία. :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Bayern7 έγραψε:
markvag έγραψε:Στην Cosmote βγαίνουν έως 4 SIM data sharing / σύνδεση. Στην Vodafone για κάποιον λόγο μόνο 1. Στην Nova δεν γνωρίζω...

Στη nova καμία. :lol:

μ@λ@κία... :lol: :lol:

Στη δουλειά ιδίως, μας έχουν ξελασπώσει άπειρες φορές αυτές οι data sharing καρτούλες, για σημεία που δεν υπάρχει άλλος τρόπος να πάει internet... Ένας ακόμα λόγος (εκτός από το χάλια δίκτυο) να φάει άκυρο η Nova.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#843225 Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Αγοράζεις μια κάρτα με δεδομένα και μετά τα μοιράζεσαι με επιπλέον κάρτες;;;! Και νόμιμα με τη συμφωνία του παρόχου; Πώς γίνεται;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
markvag έγραψε:

Οταν ειναι εκτος σπιτιου θελω τα data να ειναι παντα ΟΝ, για να μπορω να βλεπω ακριβως που ειναι.

Μεσω Family Link για παραδειγμα το GPS δε μπορουν να το απενεργοποιησουν ακομα και να θελουν. Παιζει καμια παρομοια ρυθμιση και για τα data που να παραμενουν στον ΟΝ με το στανιο? :hmmm:

Υπάρχει και άλλη λύση: Εάν έχεις κάποια σύνδεση με απεριόριστα δεδομένα, βγάζεις μία έξτρα SIM που θα κάνει data sharing με την σύνδεση. Η δεύτερη SIM είναι μόνο για δεδομένα και την βάζεις στο κινητό των παιδιών ως δεύτερη και το ρυθμίζεις να τραβάει δεδομένα από αυτήν.

Πάντα δεδομένα τα παιδιά στο κινητό, όλοι ευτυχισμένοι. Εσύ που ξέρεις που είναι, αυτά γιατί έχουν πάντα δεδομένα. Επιπλέον, δεν θα σε απασχολήσει ποτέ το αν υπάρχει κάποια εφαρμογή που ρουφάει πολλά δεδομένα.

Στην Cosmote βγαίνουν έως 4 SIM data sharing / σύνδεση. Στην Vodafone για κάποιον λόγο μόνο 1. Στην Nova δεν γνωρίζω...

To good to be true ακούγεται αυτό σχεδόν!
Πόσο κάνει μια σύνδεση με απεριόριστα στην Cosmote;
Άβαταρ μέλους
By markvag
sknipper έγραψε:Πρώτη φορά το ακούω αυτό. Αγοράζεις μια κάρτα με δεδομένα και μετά τα μοιράζεσαι με επιπλέον κάρτες;;;! Και νόμιμα με τη συμφωνία του παρόχου; Πώς γίνεται;

ΟΧΙ. Βγάζεις μία έξτρα SIM, μόνο για δεδομένα, που μοιράζεται τα δεδομένα κάποιας άλλης σύνδεσης. Λέγεται data sharing. Αν πχ έχεις μία σύνδεση με 10GB και θέλεις να βγάλεις μία τέτοια SIM για ένα tablet που έχεις, αυτά τα δεδομένα θα φαγωθούν και από τις δύο SIM.

Προφανώς, αν η σύνδεση είναι με απεριόριστα δεδομένα, έχουν όλες οι SIM απεριόριστα δεδομένα! :rtfm:

Anonymous Founder έγραψε:To good to be true ακούγεται αυτό σχεδόν!
Πόσο κάνει μια σύνδεση με απεριόριστα στην Cosmote;

Προχθές ρώτησα για έναν συνάδελφο, καθώς τιμές λιανικής δεν έχω ιδέα, και για 2 νούμερα από άλλο πάροχο + μία σταθερή σύνδεση Cosmote (που ήδη υπάρχει στο σπίτι των γονιών του), θα πληρώνει 49,60 / μήνα (ΚΑΙ για τα 2 νούμερα), με όλα απεριόριστα (δεδομένα και φωνή) εντός Ελλάδας. Χωρίς περιορισμό ταχύτητας ή δεδομένων (όπως έχω αναφέρει στη δουλειά έχουμε κάποιες εφαρμογές που δουλεύουν με 4G router με μία SIM data sharing και η μηνιαία χρήση είναι άνω των 500GB για πλάκα). Το κόστος της έξτρα SIM για data sharing δεν γνωρίζω πόσο είναι στη λιανική, νομίζω όμως πως είναι € 3...