Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:https://www.in.gr/2023/10/27/greece/fotografies-ntokoumenta-apo-mpanio-pou-epathe-ilektropliksia-24xroni/

:dizzy:

Γαμω τα σαπακια σας ελληνιολοι και τις πατεντες των απανταχου "μαστορων".

ΓΤΠΚ

Δεν νομίζω να φταίει το καλώδιο που δείχνει η φωτό. Θα είχε νερά στο δάπεδο. Την ζημιά την έκανε ο θερμοσίφωνας στο εσωτερικό του μάλλον. Ακόμη και να ζεστάθηκε ο σωλήνας, υπάρχει η μόνωση του καλωδίου, δύσκολο να κάνει διαρροή πάνω στον σωλήνα. Δεν θα απέκλεια τίποτε βέβαια.
Εικόνα
Αν υπήρχε το ρελέ διαφυγής, η κοπέλα δεν θα είχε πάθει τίποτε. Μην το αμελείτε, σώζει ζωές.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#842553 Πες οκ η κοπέλα δεν ήξερε για καλώδια, ρελέδες κλπ, ο 53χρονος σύντροφος δεν; Ακατοίκητο; Κρίμα :(

Εν τω μεταξύ κάποιος κάπου πρόσφατα έγραψε ότι τον χτυπάει το ρεύμα στο μπάνιο. Ε είναι μέχρι να 'ρθει η κακιά στιγμή. Και όντως, έρχεται.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#842555 Τι εννοεις; Ειναι υποχρεωμενος καποιος/α , απο ενα κατωφλι ηλικιας και ανω , να γνωριζει τι εστι ρελε διαφυγης;
Άβαταρ μέλους
By bebes
otso έγραψε:Ευχαριστω για τις απαντησεις συμβουλες

Επικοινωνησα με τον ιδιοκτητη , μου ειπε οτι δεν ειχε ιδεα και ουτε ειχε κοιταξει ποτε τον πινακα αν λειπει κατι , φανηκε να μην γνωριζει καν τι ειναι το ρελε διαφυγης. Τελος παντων εστειλε αμεσως ηλεκτρολογο που τοποθετησε εναν legrand 40ari συνδεσε την κουζινα τσεκαρησε θερμοσυφωνα , τα παντα ολα σωστα και εφυγε .

Το βραδυ αναψαν τα παιδια τον θερμοσυφωνα για μπανιο , το λαμπακι αναψε ο ηχος ακουστηκε αυτο που ακουγεται οταν ο θερμοσυφωνας ζεστενει το νερο , αλλά ζεστο νερο απο τις βρυσες γιοκ.

Το σπιτι εχει και φυσικο αεριο το οποιο δεν δουλευει μιας και δεν εχω αποφασισει ακομα εταιρια που θα συνδεσω .
Υποψιαζομαι οτι ο προηγουμενος ενοικιαστης χρησιμοποιουσε το φυσικο αεριο για ζεστο νερο και καπου θα υπαρχει μια βανα που θα απομονωνει τον θερμοσυφωνα και θα περναει το ζεστο του φυσικου αεριου.

Το φυσικο αεριο δεν χρειαζεται καποιο τανκ που να ζεσταινει νερο σωστα;
Α και παλιοτερα ειχε η πολυκατοικια καυστηρα πετρελαιου , αλλά αφου εβαλαν ολοι ατομικα φυσικο αεριο θα εχουν απομονωσει τις σωληνωσεις φανταζομαι .
Οι βανες του θερμοσυφωνα ειναι ολες ανοικτες , αν ηταν το ζεστο νερο στο αεριο δεν θα επρεπε να ηταν κλειστες;
Μηπως το ζεστο νερο του αεριου παει στον θερμοσυφωνα και μετα στις βρυσες; Αλλά τοτε θα πρεπει να το ζεσταινε και το ρευμα .
Μπερδεμα .
Παρακατω βαζω φωτο , και ικετευω για βοηθεια .

Εικόνα

Υπαρχει σιγουρα βανα που απομονώνει τον θερμοσίφωνα απο το κύκλωμα του νερου.
Στη φωτο που εβαλες ολες οι βανες ειναι ανοιχτες, οπότε λογικα πρεπει να κυκλοφορει νερο του θερμοσίφωνα στο κύκλωμα.
Δοκίμασε να κλεισεις τη βανα που στελνει νερο απο το δίκτυο στο λεβητακι ΦΑ. Αν οι βρυσες του ζεστου δε βγαζουν νερό, τότε ειναι κουμπωμενο στο ΦΑ και πρεπει να ψαξεις κι αλλη βανα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#842558 @otso,
Το ΦΑ είναι με ατομικό λέβητα ή όχι; Δεν το κατάλαβα. Αν δεν έχει το σπίτι ατομικό λέβητα, δεν έχει και ΖΝΧ από το ΦΑ και βασίζεται μόνον στον θερμοσίφωνα.
Μια απλή δοκιμή είναι να πιάσει κάποιος τον σωλήνα του ζεστού νερού που φεύγει από το θερμοσίφωνα. Αν δουλεύει, τότε θα είναι ζεστό όταν ανοίξεις την βάνα του ζεστού.
Αν δεν δουλεύει, τότε υπάρχει άλλο πρόβλημα (θερμοστάτης ίσως; ).
Άβαταρ μέλους
By 224v
#842567 Otso βλέπω τον σωλήνα με το κόκκινο δακτυλίδι από τον θερμοσίφωνα. Εαν εχει ζεστάνει το νερό πρεπει να ακολουθήσεις τη διαδρομή αυτού του σωλήνα μέχρι μια κάποια βρύση, ζεστου νερού που θα πρέπει να καταλήξει. Επίσης ο σωλήνας με το μπλε δακτυλίδι είναι η εισαγωγή του κρύου νερού, εάν δεν είναι ανοικτός τότε δεν μπαίνει κρύο νερό, οπότε και λογικά δεν βγαίνει ζεστό!!!.

.
Άβαταρ μέλους
By 224v
Dimitris_P έγραψε:Πες οκ η κοπέλα δεν ήξερε για καλώδια, ρελέδες κλπ, ο 53χρονος σύντροφος δεν; Ακατοίκητο; Κρίμα :(

Εν τω μεταξύ κάποιος κάπου πρόσφατα έγραψε ότι τον χτυπάει το ρεύμα στο μπάνιο. Ε είναι μέχρι να 'ρθει η κακιά στιγμή. Και όντως, έρχεται.
Εγώ το είπα αλλά το ρολόι της ΔΕΗ δεν ειχε γείωση γιατί το χάλκινο ραβδί που είναι χωμένο στο έδαφος για γειωση είχε γίνει σκόνη!!! δλδ δεν υπήρχε...

.
Άβαταρ μέλους
By 224v
edmond έγραψε:Όλοι οι άνωθεν εικονιζόμενοι διακόπτες είναι ανοιχτοί.
Ναι αλλά εάν το κρύο νερό από σλλο σημείο είναι κλειστό τίποτα δεν πάει στον θερμοσίφωνα οπότε και δεν βγαίνει ζεστό στη συνέχεια.
Το ζεστό του αερίου ζεσταίνεται περνώντας από σερπαντινα και ίσως δεν θέλει άλλο δοχείο για ζεστό, περνάει άμεσα και πάει στη βρύση ζεστού. Η απόλυτη πλάκα θα ειναι να έχουν βάλει ανάποδα το ζεστό κρύο στη μπαταρία του μπάνιου!!! Το έχω δει σε ενοικιαζομενο...

.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
224v έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Πες οκ η κοπέλα δεν ήξερε για καλώδια, ρελέδες κλπ, ο 53χρονος σύντροφος δεν; Ακατοίκητο; Κρίμα :(

Εγώ το είπα αλλά το ρολόι της ΔΕΗ δεν ειχε γείωση γιατί το χάλκινο ραβδί που είναι χωμένο στο έδαφος για γειωση είχε γίνει σκόνη!!! δλδ δεν υπήρχε...

.

Αυτό το βρήκες μετά.
Όπως και να 'χει, από τύχη ζεις.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#842580 Μα έδωσα μάχη να έρθει ο δεδδηε, γιατί έλεγαν ότι φταίει η εγκατάσταση του σπιτιού που φυσικά την είχαμε ελέγξει, πριν πάμε σε αυτούς. Και εγώ νε μπορούσα να δώσω εξήγηση γιατί με κλειστό όλο το σπίτι μας κτυπαγε!!!, αλλά μόνο στη ντουζιέρα.

.
Άβαταρ μέλους
By otso
#842591 Ας τα παρουμε απ την αρχη
Εχουμε μια βανα μετα το ρολοι που κλεινει το νερο στο διαμερισμα
Ακομα μια που κλεινει το νερο σε ολο το διαμερισμα στην τουαλλετα
Εχουμε λεβητακι αεριου στο μπαλκονι
Εικόνα

Οι 4 σωληνες μπαινουν στο διαμερισμα
Οι 2 πανε στα σωματα και οι αλλες 2 πηγαινουν στο μπανιο
Εικόνα
Εικόνα

εκει συνδεονται μεσω της συνδεσης του θερμοσυφωνα με το κυκλωμα ζεστο κρυο του διαμερισματος που προυπηρχε
Εικόνα

Οπως ειναι τωρα αναψαν τα παιδια τον θερμοσυφωνα και δεν ειχαν ζεστο νερο .
Κλεινοντας το μπλε και κοκκινο βανακι απομονωνουμε τον λεβητα αεριου και λογικα εχουμε ζεστο νερο απο τον θερμοσυφωνα σωστα;
Κλεινοντας τα βανακια του θερμοσυφωνα εχουμε ζεστο νερο απο τον λεβητα νομιζω .
Αρα θα επρεπε τα βανακια του λεβητα να ειναι κλειστα ωστε να εχουμε ζεστο νερο απο τον θερμοσυφωνα
Να τους πω να τα κλεισουν και να δοκιμασουν ;
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Dimitris_P έγραψε:Εν τω μεταξύ κάποιος κάπου πρόσφατα έγραψε ότι τον χτυπάει το ρεύμα στο μπάνιο. Ε είναι μέχρι να 'ρθει η κακιά στιγμή. Και όντως, έρχεται.

Εκτός του 2.24 , είχα γράψει και γω προ μηνών ότι με χτυπούσε ρεύμα, όταν άνοιγα τις βρύσες στο εξοχικό. Βέβαια εμένα το ρελέ έπεφτε και δεν καταλάβαινα γιατί, μέχρι που ήρθε ο ηλεκτρολόγος μου, τσεκαρε τα πάντα και απεφάνθη ουδετερος κομμένος. Ήρθε -άμεσα, στις 11 το βράδυ - ο δεδδηε και το αντικατέστησε.

Αν ο θάνατος της κοπέλας στη Θεσσαλονίκη προήλθε από τον θερμοσίφωνα, όπως αναφέρουν, τότε ευθύνη έχει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού και ο ηλεκτρολόγος που υπέγραψε το σχέδιο και κατατέθηκε στον πάροχο ενέργειας για να πάρει ρεύμα.