skous έγραψε:George_Prix έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Το κρέας φαίνεται όντως πολύ καλό (έχουμε πει για το ενδομυϊκό λίπος στο μοσχάρι, κι εγώ το θέλω!). Αλλά το όλο στυλ είναι για κλωτσιές. Επίσης, δεν έχω πεισθεί πως και ο τρόπος ψησίματος (ή ακόμη και κοπής) είναι ο βέλτιστος.
Δηλαδή, εμένα το κόψιμο που κάνει μου φαίνεται πολύ λεπτό, εκτός αν είναι το συγκεκριμένο κομμάτι. Τόσο λεπτοκομμένο, θέλει να το αφήσεις πόσο στην φωτιά; 1 λεπτό από κάθε πλευρά; Μπορεί να είναι και πολύ.
Αμ το ενδομυικο λιπος (η μαρμαρωση που λενε και οι μορφωμενοι) ειναι αυτο που πλερωνουμε και στις Rib Eye και στα αλλα ακριβα μοσχαρισια κρεατα!
Σε τοσο λεπτο κομματι θελει πραγματι 1-2 λεπτα ψησιμο το πολυ απο την καθε μερια, αναλογα με την ενταση της φωτιας και ποσο καλοψημενο το προτιμαει ο καθενας.
Γαματα κρεατα εχω φαει στο basegrill στην Αθηνα. Τελευταια φορα που κατεβηκα πηγαμε με κατι φιλους και σε ρωτανε αν θελεις να το κοψουνε. Σε τετοιες λεπτες φετες το κοβουνε (οπως και σε αλλα καλα μαγαζια) αλλα πουθενα δεν εχω δει αυτο το γυφτιλικι που τα εκοψε σε μικρες μπουκιτσες σαν ζαρια ο τυπος στο βιντεακι. Στο basegrill εχουνε και ψυγεια ξηρης ωριμανσης γεματα με κρεαταρες μεσα. Σου λενε για παραδειγμα 40 ημερων σιτεμενα, 60 ημερων ή 80 ημερων. Μια τετοια σπαλομπριζολα γυρω στα 800-900 γραμμαρια που ειχαμε παρει παντως, ηταν πολυ καλυτερη απο ενα Rib Eye που πηραμε την ιδια μερα. Επαθα κοκομπλοκο απο τη γευση. Αν μου περισσευανε τα λεφτα, σιγουρα θα αγοραζα ενα τετοιο ψυγειο να βαζω μεσα μερικα κομματια να γινονται
Base Grill όχι απλά έχει πέσει, είναι πλέον ξεφτύλα για "κρέας".
Υπάρχουν πολύ καλύτερα στην Αθήνα, και σε πιο νορμάλ τιμές.
Επιπλέον, θεωρώ την ¨ωρίμανση" παπάτζα. Σε ελάχιστα εστιατόρια γίνεται σωστά ώστε να πετύχεις μετά να γεύεσαι umami.
Πες κανενα καλο ντε!
Οσο για το Base Grill η σιτεμενη μπριζολα που φαγαμε δεν ηταν παπατζα. Ηταν ΓΑΜΑΤΗ. Ελιωνε στο στομα και σου αφηνε αυτη την "απροσδιοριστη" γεματη επιγευση (το umami που ειπες κι εσυ).
Η Rib Eye ηταν ομως της πλακας. Εχω φαει καλυτερες (και πολυ φθηνοτερες) στο σπιτι που τις εφτιαξα μονος μου.
Σε ολα τα μαγαζια φανταζομαι παιζει ρολο και το κομματι/παρτιδα που θα σου τυχει καθε φορα. Αλλα σιγουρα τα καλα μαγαζια παραμενουν καλα και τα μετρια παραμενουν μετρια κατα κυριο λογο!
Anonymous Founder έγραψε:Πείτε όμως και κάποια αντιπρόταση, γιατί τον πήραμε από τα μούτρα τον PeterPan!
Picanha meat and more
Anonymous Founder έγραψε:Πείτε όμως και κάποια αντιπρόταση, γιατί τον πήραμε από τα μούτρα τον PeterPan!Δεν έχω πλάνο να πάω προσεχώς…
Απλώς τον βλέπω συνέχεια στα stories … !
When the going gets tough, the tough get going
George_Prix έγραψε:
Σε ολα τα μαγαζια φανταζομαι παιζει ρολο και το κομματι/παρτιδα που θα σου τυχει καθε φορα. Αλλα σιγουρα τα καλα μαγαζια παραμενουν καλα και τα μετρια παραμενουν μετρια κατα κυριο λογο!
Γιωργη τα αλυσογραναζα μην ξεχασεις να αλλαξεις
dimviii έγραψε:George_Prix έγραψε:
Γιωργη τα αλυσογραναζα μην ξεχασεις να αλλαξεις
Το ρολοι, ξινο μου το εβγαλες
Το κρεας, μου κολλησε η μπουκια στο λαιμο
Το τηλεφωνο, το γρουσουζεψες πριν το πιασω στα χερια μου
Μεχρι να το παρω αποφαση και να τα χωσω στη γρια τα φραγκα, δε θα με αφησει να χαρω τιποτα ο καργιολης
Anonymous Founder έγραψε:Πείτε όμως και κάποια αντιπρόταση, γιατί τον πήραμε από τα μούτρα τον PeterPan!
Δεν υπάρχει. Πλέον οι τιμές είναι εξωπραγματικές για (υποτίθεται) καλό φαγητό έξω. Οπότε σπίτι... Τσάμπα φτιάχνετε φαντεζί σπίτια, έξυπνες κουζίνες και λοιπές πολυτέλειες;
Μπουρτζόβλαχοι...
Giuseppe Busso έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Πείτε όμως και κάποια αντιπρόταση, γιατί τον πήραμε από τα μούτρα τον PeterPan!
Δεν υπάρχει. Πλέον οι τιμές είναι εξωπραγματικές για (υποτίθεται) καλό φαγητό έξω. Οπότε σπίτι... Τσάμπα φτιάχνετε φαντεζί σπίτια, έξυπνες κουζίνες και λοιπές πολυτέλειες;
Πέρα από την πλάκα, εμείς σπίτι μαγειρεύουμε τα πάντα, εκτός από ψάρι λόγω μυρωδιάς και επειδή ουσιαστικά το ψήσιμο δεν στο χρεώνουν ακριβά στο ψαράδικο της γειτονιάς.
Ακόμη και το μοσχάρι, από το κρεοπωλείο της γειτονιάς, του λέω τι κομμάτι θέλω πόσο χοντρό να είναι, και γίνεται μια χαρά και στο τηγάνι (εννοώ ψητό, χωρίς λάδι). Σήμερα δηλαδή στην δουλειά τέτοιο κομμάτι έχω πάρει, προφανώς δεν είναι πικάνια ή δεν ξέρω γω τι άλλο, αλλά τα καλά, τ'αφήνω να τα φάω 1-2 φορές το χρόνο έξω.
Όπως και burger, έχουμε βρει κρεοπωλείο που φτιάχνει γαμάτα μπιφτέκια από Black Angus, και μας βγαίνουν τα burger στην μισή τιμή από το να τα πάρουμε απέξω και είναι εξίσου νόστιμα.
ΥΓ: Κι όλα τα παραπάνω, χωρίς ιδιαίτερα έξυπνη κουζίνα!
Μόνον έξυπνες πρίζες για να κλείνω παροχή απομακρυσμένα και να βλέπω πως το ψυγείο έχει ρεύμα, και αισθητήρα καπνού για καμιά φωτιά.
Μόνο από την αγορά του τυπικού μοσχαρίσιου κιμά θα σου χάριζε τρεις μέρες παραπάνω.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY